Zet Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Witam. Zamierzam kupic notebooka, po dlugich poszukiwaniach, porownaniach etc. wybor padl na HP Compaq nx6125. Jako ze oprocz pracy lubie pograc w World of Warcraft mialbym goraca prosbe alby wypowiedzial sie ktos kto posiada w laptopie karte graficzna Ati x200m badz x300 lub cokolwiek podobnego wydajnosciowo i gra w WoW'a oraz moglby mi mniej wiecej przyblizyc jak to dziala na tego rodzaju karcie. Sprawdzalem to na stacjonarnym komputerze z podobnymi parametrami i sama gra chodzila niezle natomiast zdziwilo mnie to ze bardzo duza roznica wyszla w 3dmarku 2k1 (okolo 2x wiecej pkt na komputerze stacjonarnym o prawie identycznych parametrach jak notebook). Z gory dzieki za opinie i pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Witam. Zamierzam kupic notebooka, po dlugich poszukiwaniach, porownaniach etc. wybor padl na HP Compaq nx6125. Jako ze oprocz pracy lubie pograc w World of Warcraft mialbym goraca prosbe alby wypowiedzial sie ktos kto posiada w laptopie karte graficzna Ati x200m badz x300 lub cokolwiek podobnego wydajnosciowo i gra w WoW'a oraz moglby mi mniej wiecej przyblizyc jak to dziala na tego rodzaju karcie. Sprawdzalem to na stacjonarnym komputerze z podobnymi parametrami i sama gra chodzila niezle natomiast zdziwilo mnie to ze bardzo duza roznica wyszla w 3dmarku 2k1 (okolo 2x wiecej pkt na komputerze stacjonarnym o prawie identycznych parametrach jak notebook). Z gory dzieki za opinie i pomoc. hmm no cóż x200M to najlepsza karta graficzna w tanich laptopach, jest napewno lepsza od wszystkich tych inteli GMA. Nie mam Warcafta, bo bez obrazy ale uważam że to głupia gra. Ale poszukaj na necie demka i podaj linka to ściągnę i Ci powiem jak to u mnie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Hehe, stwierdzasz ze to glupia gra a nawet nie wiesz chyba o czym piszesz, World of Warcraft nie posiada czegos takiego jak demko, to gra online za ktora sie placi wiec raczej nie ma jak przetestowac tego u Ciebie w sposob ktory zaproponowales. W kazdym razie dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Google wyłaczyli? :| http://www.notebookreview.com/default.asp?...Card+Guide+2006 "WORLD OF WARCRAFT: Runs on almost anything except the slowest integrated parts. Knock yourself out." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Hehe, stwierdzasz ze to glupia gra a nawet nie wiesz chyba o czym piszesz, World of Warcraft nie posiada czegos takiego jak demko, to gra online za ktora sie placi wiec raczej nie ma jak przetestowac tego u Ciebie w sposob ktory zaproponowales. W kazdym razie dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam.sory, dla mnie warcraft i world of warcraft znaczyło to samo :P jak chcesz to mogę Ci zapodać jakieś wyniki z 3DMarków Doadam że GTA San Andreas chodzi w rozdzielczości 1024x768 przy wszystkim na minimum (ale grafika i tak ładna), NFS Most Wanted 800x600 też wszystko na minimum, swat4 800x600 ustawienia medium, CS:S z 12 botami 1024x768 przy ustawieniach domyślnych.=>oczywiście pisząc chodzi mam na myśli to że chodzi bez przycinki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 @ esh0 Dzieki, szukalem w google aczkolwiek taka odpowiedz nie zadawala mnie w 100%, wiem ze to moze kulawy topic ale chcialem zeby wypowiedzial sie ktos kto gra w ta gre i ma taka grafike a to z tego wzgledu iz wiem ze na low detalach bedzie chodzic, bardziej chcialbym sie dowiedziec na co mozna sobie pozwolic jesli chodzi o taka grafike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin 30 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Witam Warcraft III - chodzi u mnie w max detalach bez rzadnego zająknięcia - lubię sobie czasami w to pograć także stwierdziłem to empirycznie, także myślę że z WoW powinno być podobnie. Mój lapek to HP nx 7400 T1350, 512 ddr2, GMA950 - także wnioskuje że na Ati x200 a tym bardziej na x 300 ta gierka będzie spokojnie chodziła skoro GMA 950 sobie z nią radzi :) Edytowane 20 Września 2006 przez marcin 30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Zaznaczam po raz kolejny - World of Warcraft, nie Warcraft jakikolwiek. To sa dwie zupelnie rozne gry :) WoW ma duzo wieksze wymagania jesli chodzi o karte graficzna, zeby pograc w wysokiej rozdzielczosci trzeba miec bardzo dobra grafike a i tak jak sie zbierze kiludziesieciu ludzi to przycina... Edytowane 20 Września 2006 przez Zet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Hehe, stwierdzasz ze to glupia gra a nawet nie wiesz chyba o czym piszesz, World of Warcraft nie posiada czegos takiego jak demko, to gra online za ktora sie placi wiec raczej nie ma jak przetestowac tego u Ciebie w sposob ktory zaproponowales. Wiele MMORPG ma bezplatny trial, czyli demo. Poza tym przychylam sie do opinii, ze gra jest glupia - nowe przedmioty po to by zabic nowe potwory, ktore zostawia nowe przedmioty, by zabic silniejsze potwory, ktore zostawia nowe przedmioty, byz zabic silniejsze potowry.... Ale co kto lubi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Blizzard wprowadzil ostatnio cos takiego jak bezplatny trial ale przypuszczam ze jest to bardzo zakrecone i nie bede zmuszal kogos zeby sie bawil w takie rzeczy tylko poto zeby sprawdzic jak gra dziala. A tak btw nie wniosles nic ciekawego do tej dyskusji swoim stwierdzeniem i ja rowniez moglbym powiedziec ze wiele rzeczy ktore robisz jest glupie ale tego nie robie bo po co ? Ale co kto lubi :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Nie wiem czy ci to może , ale umnie ta karta uzyskuje 3dmarku 2001 ok 5000 pkt i 2003 ok 1400pkt na turionie 64 i ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Gra chodzi calkiem niezle na x200 i celku 1.6. Jesli WoW jest gra glupia to wszystkie gry sa glupie bo o nic wiecej w nich nie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Dziala bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Super, teraz juz wiem ze moge z czystym sumieniem zainwestowac w tego notebooka :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) mam toshibe z x200 i celkiem 1.6. WOW chodzi ok, ale nalezy zaopatrzyc sie w duuza ilosc ramu. min. 1gb. Ponizej lubi mocno swapowac, tzn. da sie grac, ale w takim ironforge w sobotni wieczor na grim batol jest tragedia... 10kl/s :). Po rozbudowie do 1gb juz jest w miare ok. Edytowane 23 Września 2006 przez devdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 fajnie a nie wiecie czasem jak dziala World of warcraft na radku M 7500 32mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...