Twój Pan Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Witać witać.... Sprawa wygląda tak. Gdy uruchomie windowsa (xp sp2) i probuje uruchomic jakakolwiek aplikacje, program, badza nawet chce wejsc we wlasciwosci pulpitu wyskakuje mi komunikat: Windows nie moze uzyskac dostepu do określonego urzadzenia, sciezki lub pliku. Mozesz nie miec odpowiednich uprawnien aby uzyskac dostep do elementu. . Nie wazne z jakiego konta sie loguje, nie wazne z ktorej partycji chce uruchomic program, problem zawsze wystepuje. W trybie awaryjnym wszystko jest OK. Przeleciałem system ad-aware, spybotem, nod'em, hijackem... chkdsk tez zrobilem :D. W msconfigu nic dziwnego sie nie uruchamia, po wylaczeniu wszystkiego, co mozna wylaczyc nic sie nie zmiania. Dziwna sprawa jest natomiast z elementami autostartu - te uruchamiaja sie i dzialaja bez najmniejszych problemów. Najsmieszniejszy jest fakt, ze format c: oraz reinstal, czy nawet instalka innej wersji XP również nie pomaga. Dobrze jest tylko przez krótką chwile po swiezym zainstalowaniu windy. Po walce z tym problemem od piatku doszedłem do wniasku, ze sam sobie nie poradze ;) Sensowne pomysły/sugestie? Edit Podpialem pendrive i jest tak samo gdy probuje z niego uruchomic jakis program, czyli wina lezy ewidentnie w oprogramowaniu, a nie hardware. Edytowane 3 Października 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jakiego firewalla używasz?? Zone Alarm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jakiego firewalla używasz?? Zone Alarm ?? Nie zdazylem zainstalowac firewalla i juz byl ten syf :) - swiezo po formacie i instalce to wystapilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) http://securityresponse.symantec.com/avcenter/UnHookExec.inf Plik zapisz jako (zapisz sobie najlepiej na pulpicie) a następnie kliknij na to prawym przyciskiem i wybierz "zainstaluj". Powinno pomóc. A jeśli nie pomoże to ściągnij to http://www.dougknox.com/xp/fileassoc/xp_exe_fix.zip następnie rozpakuj, potem dwuklik i potwierdź tak (zostanie dodany wpis do rejestru). Edytowane 3 Października 2006 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 http://securityresponse.symantec.com/avcenter/UnHookExec.inf Plik zapisz jako (zapisz sobie najlepiej na pulpicie) a następnie kliknij na to prawym przyciskiem i wybierz "zainstaluj". Powinno pomóc. A jeśli nie pomoże to ściągnij to http://www.dougknox.com/xp/fileassoc/xp_exe_fix.zip następnie rozpakuj, potem dwuklik i potwierdź tak (zostanie dodany wpis do rejestru). Po zrobieniu w/w rzeczy, po okolo 30s system zawisł. Po twardym resecie nie dalo juz sie wejsc do windy, nawet w awaryjnym. Żeby było śmieszniej, nie moge zainstalowac teraz windy :| . W trakcie instalacji przy "pozostalo 34minuty" przestaje sie cokolwiek dziac - czekalem godzine i zero postepu. 2k pro sp4 takze nie ma ochoty sie zainstalowac. Dysk jak i reszta sprzetu jest sprawna w 100% jakby kto pytał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Przetestuj pamięć programem memtest86 czy goldmem(w czasie testu kości włożone pojedyńczo).Test dysku prog.HDDRegenerator. Usuń partycje za pomocą dyskietki startowej 98SE lub ME http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm (komenda fdisk). Wyciągnij jedną kość ramu na czas instalki czy inne zbędniki. I dla pewności CLEAR CMOS bo kto wie co tam namieszane w Biosie. Edytowane 4 Października 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Po zrobieniu w/w rzeczy, po okolo 30s system zawisł. Po twardym resecie nie dalo juz sie wejsc do windy, nawet w awaryjnym. Żeby było śmieszniej, nie moge zainstalowac teraz windy :| . W trakcie instalacji przy "pozostalo 34minuty" przestaje sie cokolwiek dziac - czekalem godzine i zero postepu. 2k pro sp4 takze nie ma ochoty sie zainstalowac. Dysk jak i reszta sprzetu jest sprawna w 100% jakby kto pytał Skąd wiesz, że dysk jest sprawny?? Tylko nie mów mi, że sprawdzałeś to programowo?? Bo jeśli tak to zapomnij, że są one miarodajne ;) Kiedyś z ciekawości przeskanowałem różnymi programami dysk z bad sectorami, HDD Regenerator, programem od Symanteca i żaden nie wykrył nieprawidłowości. Jednak na dysku nie dało się zainstalować żadnego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Wszystko wskazuje na to, że coś nie tak ze sprzętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Skąd wiesz, że dysk jest sprawny?? Tylko nie mów mi, że sprawdzałeś to programowo?? Bo jeśli tak to zapomnij, że są one miarodajne ;) Kiedyś z ciekawości przeskanowałem różnymi programami dysk z bad sectorami, HDD Regenerator, programem od Symanteca i żaden nie wykrył nieprawidłowości. Jednak na dysku nie dało się zainstalować żadnego systemu. Bez przesady, az taka lamka nie jestem ;) Po zmolestowaniu dysku ( :lol: ), czyli kilkuktornym wykonaniu operacji: format -> usuwanie partycji -> stawianie nowej partycji na fat32 -> format -> usuwanie partycji -> stawianie nowej partycji na ntfs -> cały ciag od poczatku kilkukrotnie zaczeło działać normalnie :D Teraz mam inny problem, tym razem napewno jakis syf w systemie. Wyskakuje mi takie oto smieszne okienko. Ponowne zaistalowanie aplikacji rozwiazuje problem na krotki czas. Dzieje sie tak z niektorymi plikami *.exe Czym przeleciec system, zeby ten syf wywalic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Chyab z tego hdd nic juz nie bedzie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Czym przeleciec system, zeby ten syf wywalic? formatem... odłacz z sieci Postaw system z sp2. Wszystkie aktualizacje Jakiegos antyvira I dopiero podłącz siec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Chyab z tego hdd nic juz nie bedzie. ;] Toc zyje :D formatem... odłacz z sieci Postaw system z sp2. Wszystkie aktualizacje Jakiegos antyvira I dopiero podłącz siec. Taaa, na jednej partycji mam sporo cennych danych, a nie chcialbym ich wywalic w kosmos [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...