Sector19 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 U Mnie działa i to masakrycznie :D kręce shadery na 1600 mhz i widze wzrost fps i ofkors marków :D Jaki system i jak to robisz plz pomoz.... Bo ja jak krece moja grafe to shadery mam 1620MHz przy gpu 684MHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) System to standard...Xp sp2 :) Najnowsze stery od Nvidii i najnowsza rivka :) ale zauwazylem ze jak dam na 1700 Mhz szaderki to karta sie dławi. Zostaje na 1670 :) chodzi najlepiej.... Edytowane 30 Września 2007 przez OLAF_SKARPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 U mnie podobnie widac wyraźny wzrost marków: Rdzeń - 671 Mem 1021 bez podnoszenia shaderów -- 11.761 marków Rdzeń - 671 Mem 1021 Shader - 1600 -- 11.869 marków Rdzeń - 671 Mem 1021 Shader - 1650 -- 11.957 marków Niestety shadery na 1700 powoduja już zwis kompa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 a u mnie jakiś czas temu podkręciłem w biosie shadery zaledwi z 1320 na 1400 i arty czasem wyskakują :( Do tego od czasu do czasu cienie się pierdzielą też :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) NO to ja powiem tak.. Opanowalem te shadery i... wynik ciekawy :) 684/1728/2200 (gpu/shader/mem) Edytowane 1 Października 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 U mnie podobnie widac wyraźny wzrost marków: Rdzeń - 671 Mem 1021 bez podnoszenia shaderów -- 11.761 marków Rdzeń - 671 Mem 1021 Shader - 1600 -- 11.869 marków Rdzeń - 671 Mem 1021 Shader - 1650 -- 11.957 marków hmm .. wyrazny wzrost ? o jakies 1.5% ? odczuje sie to w praktyce ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Zauważ, że tylko 50 mhz różnicy a 100 pkt więcej , a co dopiero na 1800 shadery ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 hmm .. wyrazny wzrost ? o jakies 1.5% ? odczuje sie to w praktyce ? ;)Oni grają w 3dsmarki. W grach to bedzie granica bledu pomiarowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 nie do konca , fps pójdzie w góre dzięki małym zabiegom z shaderami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Skoro więcej marków to raczej jest wydajniej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 nie do konca , fps pójdzie w góre dzięki małym zabiegom z shaderami :) Skoro więcej marków to raczej jest wydajniej :>No ja nie twierdze ze nie pojdzie:) fps w gore... ale jesli przy 11k pkt skacza o 100...to fps pewnie w Game test 1/2/3 roznic sie bedzie o 1-2;] a moze i nie:) Z tad moje stwierdzenie ze w grze w ktorej mamy w danym momencie w frapsie 40 a po zabawie shaderkami 42....imho gra nie warta świeczki no chyba że ktoś bawi sie w smarki, zreszta sam zaraz rzucem okiem na to pieronstwo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) No ja nie twierdze ze nie pojdzie:) fps w gore... ale jesli przy 11k pkt skacza o 100...to fps pewnie w Game test 1/2/3 roznic sie bedzie o 1-2;] a moze i nie:) Z tad moje stwierdzenie ze w grze w ktorej mamy w danym momencie w frapsie 40 a po zabawie shaderkami 42....imho gra nie warta świeczki no chyba że ktoś bawi sie w smarki, zreszta sam zaraz rzucem okiem na to pieronstwo:) Tu się mylisz, jeżeli w uproszczeniu przyjmiemy że wzrost FPSów w grach będzie wprost proporcjonalny do wyników w 3dsmarkach to po OC shaderów zamiast 40 klatek będziesz miał CAŁE 40,66 FPS! WOW! :shock: :wink: Edytowane 1 Października 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Tu się mylisz, jeżeli w uproszczeniu przyjmiemy że wzrost FPSów w grach będzie wprost proporcjonalny do wyników w 3dsmarkach to po OC shaderów zamiast 40 klatek będziesz miał CAŁE 40,66 FPS! WOW! :shock: :wink: Masz rację ..... większość osób robi zasadniczy błąd .... mark 06 ... Jak kręcimy shadery to najlepiej na grach widać. a nie marku bynajmniej 06 , który był stworzony do zupełnie innej generacji kart . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Koledzy prosze pomóżcie bo mam problem! Mam GF 8800 Gts 640 KO ACS3 i za pierona karta nie chce sterować automatycznie wentylatorem. Wentyl cały czas chodzi na 60 % i ani rusz wiecej. Oczywiscie moge recznie ustawic nawet stałe 100 % ale poco karta ma mi chodzic w 2d z takimi obrotami. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m w rivie na auto i nic. :( Podczas gry podnosi sie temp i gra sie wiesza z przegrzania. Wie ktoś z Was jak ten problem fixnąć ??? :) Edytowane 2 Października 2007 przez Dj Technorocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 otwarta beta Crysisa MP: http://www.fileplanet.com/promotions/crysis/beta/ zobaczymy na co stac nasze maszyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Dają rade !!! Edytowane 2 Października 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 otwarta beta Crysisa MP: http://www.fileplanet.com/promotions/crysis/beta/ zobaczymy na co stac nasze maszyny. Po kliknięciu w linka join the beta pisze że mój komputer nie spełnia minimalnych wymagań :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 To sam wpisujesz tzn wybierasz z list co masz , a nie że nie spełnia . Jak zle powklikiwałeś kiedyś to chyba masz lipę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 A wypełniałeś pola o sprzęcie? Może wcześniej? Też tak kiedyś miałem. Odpaliłem stronę na innej przeglądarce i dało radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Tylko jak już ktoś pisał , że trzeba przez IE ;) , bo coś sie kaszani na innych. (topic o crysis) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Właśnie nic sie nie pokazało do wpisywania swojego sprzętu sprawdzę pod explorerem. edit: Ok wszystko gra pomogło thx za pomoc. Edytowane 2 Października 2007 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Koledzy prosze pomóżcie bo mam problem! Mam GF 8800 Gts 640 KO ACS3 i za pierona karta nie chce sterować automatycznie wentylatorem. Wentyl cały czas chodzi na 60 % i ani rusz wiecej. Oczywiscie moge recznie ustawic nawet stałe 100 % ale poco karta ma mi chodzic w 2d z takimi obrotami. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m w rivie na auto i nic. Podczas gry podnosi sie temp i gra sie wiesza z przegrzania. Wie ktoś z Was jak ten problem fixnąć ??? To znaczy ze nikt sie nie zna na tym ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 To znaczy ze nikt sie nie zna na tym ???To ja Ci odpowiem , wszystko ok , wentyl przyspiesza dopiero po osiągnięciu około 85 C do tej temp będzie chodził na 60 :D Jak chcesz sprawdzić, to wyłącz nawiewy w budzie aby osiągneła te 85C a zobaczysz że wentyl ruszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 To ja Ci odpowiem , wszystko ok , wentyl przyspiesza dopiero po osiągnięciu około 85 C do tej temp będzie chodził na 60 :D Jak chcesz sprawdzić, to wyłącz nawiewy w budzie aby osiągneła te 85C a zobaczysz że wentyl ruszy. Ale On chce zrobic zeby wentylator w np 2D krecil sie wolniej... niz te wspomniane 60%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Ale On chce zrobic zeby wentylator w np 2D krecil sie wolniej... niz te wspomniane 60%.Źle zrozumiałeś jemu chodzi o to że chce aby w 3D chodziła więcej niż 60 , ale na automacie nie chce więcej poleciec , więc pisze że może ręcznie wymusic 100 nawet ale wtedy i w 2D tyle chodzi. Więc mu odpisuje że na auto w 3D wentyl rozkręca się dopiero po przekroczeniu 85C około i tak ma być. I jego problem polega jak wymusić np. aby w przejściu tryb 3Dwentyl zapylał szybciej odrazu podczas przejścia w 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (...) Wie ktoś z Was jak ten problem fixnąć ??? :) Jak chcesz żeby wentyl szybciej pomykał w 3D to RT i jego profile przyjdą z pomocą :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Nvidia Plans New GeForce 8800 GTS SKU It seems that Nvidia is planning another GeForce 8800 GTS SKU with more stream processors. This is to widen the performance gap between the upcoming 8800 GT and 8800 GTS as 8800 GT is coming too close and it might hurt the sales of 8800 GTS. As such, the number of stream processors is increased from 96 to 112 while the rest of the specs like 500/800 core/mem clock, 320-bit memory interface, 640MB GDDR3 memories remain unchanged. There is also an interesting side note that NVIDIA will NOT be doing any formal launch activities, press announcements, website updates, or any other marketing around this new sku. Partners can conduct their own marketing activities around the sku as they see fit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Masz rację ..... większość osób robi zasadniczy błąd .... mark 06 ... Jak kręcimy shadery to najlepiej na grach widać. a nie marku bynajmniej 06 , który był stworzony do zupełnie innej generacji kart . Warto krecic te shadery w koncu? Nie dotykalem sie jeszcze do nich. Moja niestety nie kreci sie dobrze zostawilem rdzen na 615 bo juz 620 to zwiocha :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Źle zrozumiałeś jemu chodzi o to że chce aby w 3D chodziła więcej niż 60 , ale na automacie nie chce więcej poleciec , więc pisze że może ręcznie wymusic 100 nawet ale wtedy i w 2D tyle chodzi. Więc mu odpisuje że na auto w 3D wentyl rozkręca się dopiero po przekroczeniu 85C około i tak ma być. I jego problem polega jak wymusić np. aby w przejściu tryb 3Dwentyl zapylał szybciej odrazu podczas przejścia w 3D. Dokładnie Konio :) Szukałem w profilach cos tam jest o konfiguracji fan'a ale nie mam zielonego pojęcia jak to ustawić. :( Potrafi ktos z Was krok po kroku napisac jak ustawic zeby wentyl wraz ze wzrostem temperatury przyspieszał ??? Dziękuje za Pomoc Koledzy !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Witam No to dołączyłem do grona posiadaczy 8800GTX i mam małe pytanko. Czy te wyniki są w normie? C2D 1.8GHz RAM 4-4-4-12 800Mhz 3Dmark05 ------------------------------------ 1280x1024 | 11644 ------------------------------------ 1680x1050 | 11353 3Dmark06 ------------------------------------ 1280x1024 | 8052 ------------------------------------ 1680x1050 | 7795 ------------------------------------ W teście gierki LP: snow - średnio 62,8 cave - średnio 30,7. Wyniki przy rozdzielczości 1680x1050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...