mafia35 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Moze w sterownikach cos zle ustawione na czas testu... To nie mozliwe za masz tylko 200pkt wiecej od mojego "staruszka" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Moze w sterownikach cos zle ustawione na czas testu... To nie mozliwe za masz tylko 200pkt wiecej od mojego "staruszka" ;)myśle że nie ,test na 1 jajku leci i liczą się praktycznie Mhz.....w tym demie są przecierz tylko statyczne obrazy praktycznie , więc tylko szybkość procka ma tutaj znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 A testowaliscie Sanctuary w OpenGL? Ciekawe jakie beda wyniki. Jak wroce z roboty to sobie zapuszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) zapodajcie sobie AAx8 na GTS :) a tutaj GL w 1024 Edytowane 21 Czerwca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Akcja inna beczka ;). Graliście może na swoich 8xxx w condemned ?? Jeśli tak to powiedzcie czy wam teżsię walą cienie w grze już na 1 poziomie tzn na samym poczatku gry ?? Po zapaleniu latarki też są błędy z oświetleniem. Stery najnowsze z nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 No wychodziły czasami jakieś krzaki. Objawiało się to miganiem cieni... jakby zapalało się i gasło światło w części lokacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 zapodajcie sobie AAx8 na GTS :) a tutaj GL w 1024 AAx8 mam nadzieje ze otworzycei ten pliczek :) nie mialem czasu screena robicunigine_20070622_0924.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 AAx8 mam nadzieje ze otworzycei ten pliczek :) nie mialem czasu screena robicdaj jednak screena ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) daj jednak screena ;) Masz tu screena kolegi na HD2900XT Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Masz tu screena kolegi na HD2900XTnie o to mi chodzilo :) osobiscie nie wierze, w zadne wyniki z r600 i fsaa/aniso. po prostu za czesto sie okazuje, ze nie ma w ogole fsaa/aniso, albo tryb fsaa/aniso jest nizszy niz ustawiany, albo sa jakies przeklamania. tak wiec testy ok, ale tylko z screenami. btw: mysle, ze ten temat mozna pociagnac juz w watku o r600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 nie o to mi chodzilo :) osobiscie nie wierze, w zadne wyniki z r600 i fsaa/aniso. po prostu za czesto sie okazuje, ze nie ma w ogole fsaa/aniso, albo tryb fsaa/aniso jest nizszy niz ustawiany, albo sa jakies przeklamania. tak wiec testy ok, ale tylko z screenami. btw: mysle, ze ten temat mozna pociagnac juz w watku o r600 OK. Nie zrozumiałem. Ale takie rzeczy to nie tylko z R600 są. Na moim R580 też tak się zdarzało. Narazie karta leży w pudle :D Czeka na to, aż będzie mi się chciało założyć jej chłodzenie i opchnąć za jakieś grosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Masz tu screena kolegi na HD2900XT Chodzi o scrina obrazu a nie wyniku , np taki jak ja podałem aby krawędzie zobaczyć , co do AA na R600 i NVx8 to zupelnie co innego :) dlatego w AA nie ma co porównywać tych kart , niech poda wynik bez AA i bez AF w 1280 .co do AF to wyłączenie go w G80 dużo nie zmienia co do wydajnośći. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 chętny ktoś na GTX za grosze?? http://morele.net/produkt/78875/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Chodzi o scrina obrazu a nie wyniku , np taki jak ja podałem aby krawędzie zobaczyć , co do AA na R600 i NVx8 to zupelnie co innego :) dlatego w AA nie ma co porównywać tych kart , niech poda wynik bez AA i bez AF w 1280 .co do AF to wyłączenie go w G80 dużo nie zmienia co do wydajnośći.Roznice widac golym okiem :P jak wylacze AA to sie witraze pojawiaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 a u mie ten programik wyłącza wentyl w zasilaczu, wypisuje ze sterownik NV przestał ldzialac i potem blue screen i dowidzenie ^^ dzieje sie tak jak chce dac full screen + 1280x1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 a u mie ten programik wyłącza wentyl w zasilaczu, wypisuje ze sterownik NV przestał ldzialac i potem blue screen i dowidzenie ^^ dzieje sie tak jak chce dac full screen + 1280x1024Mam dokładnie to samo i to wina tego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Roznice widac golym okiem :P jak wylacze AA to sie witraze pojawiaja :)ale jaja z..super AA nawet witraże wygładza :)........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Mi też zwiesił kompa ale tylko 2 razy. Za 3 odpaliłem w oknie, potem zmieniłem na 1280x1024, potem dałem full screen i zadziałało. Nastepnie jak odpaliłem nie z BAT tylko z EXE to z miejsca było 1280x1024 Full screen i już nie wieszało kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Pytanie o głośnosc fabrycznego chlodzenia kart 8800gts 320 - jak to sie ma np do fabrycznego na ati x1900xt/x ? Pytanie do tych co obie grafy mieli /slyszli . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 na 8800 nie slyszalne, mam ustawione na 100% otwarta bude i slysze tylko zasilacz i proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Pytanie o głośnosc fabrycznego chlodzenia kart 8800gts 320 - jak to sie ma np do fabrycznego na ati x1900xt/x ? Pytanie do tych co obie grafy mieli /slyszli . bfg 8800gts 320 cichutka, znajomy x1950 suszarka, poprzednio miałem x800gto też cicha nie była Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Bfg 8800 gts na 100% mocy wentyl słychac ale to normalne toteż nie ma takiego dzwieku jak na x1800gto sszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) na 8800 nie slyszalne, mam ustawione na 100% otwarta bude i slysze tylko zasilacz i procaStary, radzę wybrać się do laryngologa :wink: Chłodzenie na 8800 jest naprawdę ciche, ale przy 100% to suszara z prawdziwego zdarzenia, głośność podobna do wentyla 120mm na 2500RPM :D W każdym bądź razie na AUTO nie wyróżnia się spośród dźwięku innych wentyli skręconych do 500-700RPM :) Edytowane 23 Czerwca 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cto Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 niezła cena tego 8800GTX :) ale dla pewności poczekam jeszcze miesiąc , dwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) na 8800 nie slyszalne, mam ustawione na 100% otwarta bude i slysze tylko zasilacz i proca Moze gts z racji bycia słabszym modelem ma też odpowiednio wolniejsze śmigło, a może twoje chłodzenia na cpu i w psu to prawdziwe wyjce, bo ja coolera od gtx'a słyszę w zamkniętym wyciszonym matami stackerze (fakt, że na cpu jest woda). Nie wprowadzaj ludzi w błąd, lub faktycznie wybierz się na badania słuchu :? Edytowane 23 Czerwca 2007 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Dokładnie @draak, mam zamkniętą budę i na 70% już jest dość słyszlny. Na codzień, gdy jest chłodniej mam na 50% wtedy jest niesłyszalny ale niestety trochę się grzeje. Kompa mam wyciszonego na maksa tak jakby był na WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 czy u kogos majacego viste, działa w sterownikach synchronizacja pionowa? wlaczam i uruchamiam pro evo6 i scina obraz, na xp tego nie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 czy u kogos majacego viste, działa w sterownikach synchronizacja pionowa? wlaczam i uruchamiam pro evo6 i scina obraz, na xp tego nie bylo. u mnie dziala i pod DX9 i pod DX10 stery 158.45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Moj gtx padl ponownie.. Teraz dla odmiany nie wyskakuja juz artefakty w 3d, tylko tryb 3d w ogole sie nie odpala lub zawiesza po 1-3sek. Myslalem ze to przez Viste, ale pod XP jest to samo. W biosie wyskakuja jakies zolte kropeczki.. Czyli co grafa do reklamacji? Co moge jeszcze sprawdzic ? Probowalem wkladac/wykladac ale to nic nie daje. Takiego badziewia jeszcze nigdy nie mialem.. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Moj gtx padl ponownie.. Teraz dla odmiany nie wyskakuja juz artefakty w 3d, tylko tryb 3d w ogole sie nie odpala lub zawiesza po 1-3sek. Myslalem ze to przez Viste, ale pod XP jest to samo. W biosie wyskakuja jakies zolte kropeczki.. Czyli co grafa do reklamacji? Co moge jeszcze sprawdzic ? Probowalem wkladac/wykladac ale to nic nie daje. Takiego badziewia jeszcze nigdy nie mialem.. :mur: trzeba było reklamować już w momencie tych artów w 3D ... na gware z nim ....widocznie miał wadę fabryczną od początku. Ja ze swoim pierwszym też miałem przygody i poszedł do wymiany. Jak dostaniesz nowego to odrazu go extremalnie przetestuj , max AA i AF rozdziałkę jaka może znieść twój monit i pare godzin w 3D i musi być ok zero artów itd.potem OC i ponownie na kilka godzinek.Wentyl na auto niech się wypoci jak przeżyje te kilka godzin pracy w 80-85C to będzie ok....niestety w nowych kartach wychodzi technologia RoHS ....która jest totalną pomyłką....i nie jest to wina układu tylko procesu produkcji......najgorsze jest to że na nowego trzeba czekać te 3-5 tyg. Edytowane 24 Czerwca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...