wenas Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Czy ktos wie gdzie teraz mozna lub jest dostepny 8800 GTS 320 XFX XXX Version oc (580/1800)??? Szukałem po sklepach i znalesc nie moge ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Czy ktos wie gdzie teraz mozna lub jest dostepny 8800 GTS 320 XFX XXX Version oc (580/1800)??? Szukałem po sklepach i znalesc nie moge ... Nie szkoda Ci kasy na taką kartę :mur: , lepiej już kup podstawowa wersję 640 owiele lepiej na tym wyjdziesz , a jeśli max twoich możliwości finansowych jest w/w karta , to lepiej kup podstawową wersję 320 i ją sam podkręć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenas Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 kurcze chodzi mi tylko o to gdzie dostane. Szukalem i nie moge znalesc nawet w incomie widze ze jej nie ma. Nie szkoda mi kasy? chetnie bym chcial zobaczyc chociaz jakies ofery cenowe. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 kurcze chodzi mi tylko o to gdzie dostane. Szukalem i nie moge znalesc nawet w incomie widze ze jej nie ma. Nie szkoda mi kasy? chetnie bym chcial zobaczyc chociaz jakies ofery cenowe. Pozdro GOOGLE Twoim przyjacielem :mur: K L I K 10s szukania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawas Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 www.ceneo.pl www.skapiec.pl nie kupuj w pixmani - tam 30 zl kosztuje transport i to minimum 7 dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 GOOGLE Twoim przyjacielem :mur: K L I K 10s szukania polecasz pixmanie? nie kpij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenas Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 No pytalem juz wczesniej i jej nie maja. Wiem jak poslugiwac sie google :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Nic nie polecam , kiedy nauczycie się czytać ze zrozumieniem , jeden biedaczek pisze że nie ma nigdzie ofert , a jak daje pierwsza lepsza oferte to następne biedaczki płaczą że tam drogo i wogóle . Normalnie :mur: jak tak czytam Wasze wypociny nie na temat wogóle :blink: :mur: No pytalem juz wczesniej i jej nie maja. Wiem jak poslugiwac sie google :/ Następny z głową w chmurach :mur: "chetnie bym chcial zobaczyc chociaz jakies ofery cenowe." To chcesz zobaczyć oferte cenową czy kupić :blink: :mur: Edytowane 27 Lipca 2007 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenas Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Dobra wez se odpusc bo widze ze zaraz kipniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 a x2900??? tosz to rewelacja/rewolucja/kał !!! (niepotrzebne skreślić) B-) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 witamy dzieci na forum! ps Daamain zajrzyj do topicu x2900, tam to wręcz hiper rewelacja jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Tematu o g92 nie ma wiec daje tu: http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...1&Itemid=34 Myślałem ze bedzie wiecej zmian w g92 ;]. Po za tym g92 to karty 89xx a nie 98xx (chyba). Tak przypuszczam z tej starej już tabelki: http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&am...t&p=2509169 . Hans15336 głowa nie boli od stukania w mur ? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) >>> ps Daamain zajrzyj do topicu x2900, tam to wręcz hiper rewelacja jest Tak rewelacja, mozna zlozyc z tego zestaw 2 takich kart na crossfire i w ten sposob zaoszczedzic pieniadze na ogrzewaniu domu w zimie, bo te karty wystarcza w zamian za jakies 2 kaloryfery w domu... A te G92 beda na pcie 2.0 czy beda w dwoch wersjach ? Na normalne pcie i 2.0 czy te karty na 2.0 mozna wsadzic do zwyklego pcie ? bo jesli nie to oznacza ze jesli chce sie skladac wydajny komputer to podstawa jest plyta ktora ma pcie 2.0 czyli najszybciej x38 Edytowane 27 Lipca 2007 przez ceek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 >>> ps Daamain zajrzyj do topicu x2900, tam to wręcz hiper rewelacja jest Tak rewelacja, mozna zlozyc z tego zestaw 2 takich kart na crossfire i w ten sposob zaoszczedzic pieniadze na ogrzewaniu domu w zimie, bo te karty wystarcza w zamian za jakies 2 kaloryfery w domu... ja tam lubie jak mi w nogi ciepło ! i jeszcze wicherek od wiatraczków - mioooodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Z tego co wiem PCI-E 2.0 jest kompatybilne w tyl, czyli bez zadnego problemu wejdzie w obecne sloty :) Zajrzalem wlasnie do topicu o 2900xt... Wiecej narzekania niz chwalenia, a tu? Fanklub nv :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Pomieszałeś , karta pci-express 1.0 wejdzie do płyty z 2.0 , ale karta z 2.0 nie wejdzie do płyty 1.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Przed chwila na szybko googlnalem i wszytkie zrodla mowia o pelnej kompatybilnosci, a wiec w jedna i druga strone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Daamain potwierdzam, dużo się o tym mówiło, będzie tak jak z kartami na AGP x8. Czyli karty z PCI-E 2.0 będą kompatybilne wstecz, lecz zapewne ucierpi na tym wydajność i możliwe będzie, iż trzeba będzie podpiąć wtyczkę do GPU, bo PCI-E 2.0 ma bodaj 300W przesyłu. Kompatybilność kart PCI-E gen 1 będzie zgodna z płytami PCI-E2.0. Pozdrawiam. Nie pytajcie o źródła, bo nie wiem gdzie to wyczyytałem;q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Wydajnosc jakos specjalnie nie ucierpi, widzialem kiedys testy wydajnosc vs linie PCI-E i dopiero najmocniejsze karty wykorzystuja wiecej niz 8x, zanim zaczna wykorzystywac wiecej niz 16x pewnie juz zmienimy mobasy :) A PCI-E 2.0 moze dostarczyc 150W vs 75W PCI-E 1.0. Tak czy owak do takiego 8800 GTX czy Radka 2900xt trzeba by podlaczyc dodatkowa wtyczke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawas Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 no to szykują sie nowe mobo pod DDR3 I PCIE2 ;/ Czy firma EVGA jest dobrą firmą pod względem kart grafiki? Wersja GTS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zwracam honor ;). Po 3h katowania STALKERA fps spada o 50- 60 % !!! Przykładowo na otwartch przestrzeniach przed alt + tab jest 27 fps po zabiegu uleczającym jest około 60 !!!! Naszczęsćie alt + tab potrafi uleczyc na jakies 0,5 h grania w zależności od ilości teksturek. Ciekawe czy NV się upora na rododendronach z 256 ram nie ma problemów takich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) własnie sie dowiedzialem ze seria kart GF 8800 jest pozbawiona wsparcia PureVideo HD :mur: tylko karty typu 8400/8600 wspierają to :( nici z ogladania kanałów z satki HD w H.264 i minimalnym obciążeniu procka Edytowane 28 Lipca 2007 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 własnie sie dowiedzialem ze seria kart GF 8800 jest pozbawiona wsparcia PureVideo HD :mur: tylko karty typu 8400/8600 wspierają to :( nici z ogladania kanałów z satki HD w H.264 i minimalnym obciążeniu procka Chyba mi nie powiesz ze E6600 nie daje rady :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 A masz 2 jaja ?? ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) nie no daje bez problemu, z tym ze obciązenia procesora na kanalach H.264 1920x1080 HD np DiscoveryHD mniej wiecej ~60-70% na obu rdzeniach przy PureVideo, a na takim GF8600 byloby ~20% przy zastosowaniu PureVideo HD Edytowane 28 Lipca 2007 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Glowy nie dam, ale wydaje mi sie ze nawet przy takim obciazeniu C2D ciagnie mniej pradu niz 8800 bralby podczas dekodowania gdyby obslugiwal PureVideo :P Tak wiec takie rozwiazanie tak czy owak wydaje sie bardziej ekonomiczne. 8600 faktycznie moglby mniej pradu zjesc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) Ciekawe dlaczemu nie osługuje 8800 tego purevideo - może właśnie chodziło tu o zużycie prądu. Aczkolwiek w takich kartach high endowych nie powinni tego wycinać u ati takich jaj się nie robiło :/. Edytowane 29 Lipca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) Dokładnie zrobiło to samo w R600. Kij im w ucho :( Edytowane 28 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zeby wyprostować. Karta obsluguje purevideo ale nie wersje HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawas Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) no to szykują sie nowe mobo pod DDR3 I PCIE2 ;/ Czy firma EVGA jest dobrą firmą pod względem kart grafiki? Wersja GTS? odpowie ktos na moje pytanie? http://www.nvidia.pl/page/8800_features.html Według nVidi: Technologia NVIDIA® PureVideo™ HD: połączenie akceleracji procesu dekodowania wideo high-definition oraz postprocessingu, które oferuje bezprecedensową klarowność obrazu, płynność odtwarzania wideo, wierne kolory oraz precyzyjne skalowanie obrazu wideo i filmów. Funkcja wymaga odpowiedniego oprogramowania wideo. Funkcja niedostępna w niektórych produktach. Edytowane 28 Lipca 2007 przez zawas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...