Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Channel V3 Nb By Kyniek - Nowy Standard Bloków!

Rekomendowane odpowiedzi

ale nie wiem czy juz jestem zmeczony czy nie... kyniek pasuje on na dfi?? wejdzie cudem jakims pod grafe?? czy moze wyposcisz jakas rewizje :) z troszke innym topem ??

pozdr

btw co za problem "wywiercic" otwory na krocce troszke wyzej ??

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie wiem czy juz jestem zmeczony czy nie... kyniek pasuje on na dfi?? wejdzie cudem jakims pod grafe?? czy moze wyposcisz jakas rewizje :) z troszke innym topem ??

pozdr

btw co za problem "wywiercic" otwory na krocce troszke wyzej ??

pozdr

wejdzie pod grafę - na początku w opisie napisałem że wysokość całego bloku to 13mm

Przyjrzałem sie jeszcze raz i to napewno nie są odbicia gwintów- są pod kątem 90 stopni odwrócone wzglęedem płaszczyzny gwintu, a pozatym na drugiej fotce ładnie widać rządek tych pęknięć (na ściance prostopadłej do aparatu); ]]

To fajnie żeś się przyjrzał... :lol: :lol: :lol: bo ja mam blok w ręku i żadnych pęknięć nie ma

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma pekniec czy ich nie widzisz ? :D bo to zasadnicza roznica ;)

Nie ma tych pęknięć - masz bardzo "specyficzne" oczy skoro widzisz to czego nie ma....

heh źle zadałem pytanie... chodzi mi o to, czy króćce zmieszczą się pod/nad grafiką....

króćce są pod grafiką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem dlaczego producenci uzywaja plexy zamiast poliweglanu - bo łatwiej ja spolerowac??? plexa pęka i tyle - pewnie są rodzaje niepękające pod wpływem statycznych naprężeń ale poliwęglan NIE PĘKA a różnica w cenie materiału jest śmieszna... a komentarze na allegro wystawia się raz - top z plexy zwykle pęka po jakims czasie....

nawracając do bloczku - na NB spód moze byc gładki, w kropki jeże biedronki i cokolwiek - ważne jest dobre mocowanie - zwłaszcza dla dwuhaczykowców :D

Edytowane przez fit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja czekam :D Ty zwracasz kasę jak mi się bloczek z cpu na grafike wyleje?? bo kynka sie wylał ale na szczęście nie uszkodził lP

ja? NIE, firma moja TAK! pod warunkiem, ze wyciek nastapil z naszej winy

nie rozumiem dlaczego producenci uzywaja plexy zamiast poliweglanu - bo łatwiej ja spolerowac??? plexa pęka i tyle - pewnie są rodzaje niepękające pod wpływem statycznych naprężeń ale poliwęglan NIE PĘKA a różnica w cenie materiału jest śmieszna... a komentarze na allegro wystawia się raz - top z plexy zwykle pęka po jakims czasie....

znajdz mi poli o grubosci 20 mm !!!!

od poczatku produkujemy bloki z topami z plexy wylewanej... zaden jeszcze nie pekl, a przynajmniej nie mam informacji o takim przypadku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tej pory nie wypowiadamy sie w tym temacie o kwestii gwarancji na bloki homemade i rekompensat za ew szkody, to jest zupelnie inne zagadnienie i tyczy sie kazdego 'producenta'. Misiu tez nie odkupi nam spalonych/uszkodzonych czesci w wypadku wycieku, wiec nie ma sensu wyladowywac sie na Kynku :wink:

To temat o bloczku na nb i tylko o nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi zdjeciami to juz nie ma co przesadzac , wlasnie misiu dal zdjatka swojego nowego topu i tez mozna sie dopatrzyc jakis pekniec -i pewnie jak w przypadku kynka to zludzenie optycznie albo jakies drobne zarysowania itp.

kyniek jezeli faktycznie wymienia bezplatnie topy osobom ktorym sprzedal wadliwa serie to chwali sie to i widac ze jednak nie olewa klienta tylko jest swiadom wpadki i stara sie to naprawic .

blozczek sprzedaje sie jak swieze buleczki -nic dziwnego bo i cena bardzo dobra a i wyglad nie najgorszy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej profesjonalny sprzedawca, za jakiego sie uwaza Kyniek sadzac po jego wypowiedziach i stosunku do innych userow, powinien robic wysokiej jakosci zdjecia swojego produktu. Na tych zamieszczonych przez niego za duzo nie widac, a potem ma pretensje ze ludzie sie domyslala co on na nich pokazuje :mur:

Tak wygladaja pro fotki blokow:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat 'oczyszczony' z postow ktore nie traktuja o bloku na nb.

Kilka kwestii:

1. Standard pisze sie przez 'd' na koncu (kyniek).

2. Autor twierdzi ze blok nie ma pekniec - wiec nie ma podstaw zeby twierdzic ze sa (zdjecie na ktorym komus cos sie wydaje nic nie znaczy).

3. Zgodnie z sugestiami wielu userow wskazane by bylo abys zamiescil dokladne makro tych otworow w topie aby uspokoic wszystkich.

4. Temat gwarancji na bloki, zalanych kompow i czysto zlosliwej klotni i obrzucania sie obelgami jest zbedny. Debata na temat gwarancji moze toczyc sie w temacie o prisonach - bo conajwyzej ich dotyczy. Ten blok nikomu nie ciekl.

Zaznaczam ze do tej pory w tym temacie nie zostaly ukryte zadne posty. Teraz wiekszosc - z powodu ktory podaje wyzej.

Co istotne wine za to ponosza obie strony, z jednej ci co zaczeli ot i zlosliwe uwagi, a z drugiej kyniek ktory niepotrzebnie podsycal. Podobnie pierwszy post, jesli ktos tak szumnie cos zapowiada musi sie liczyc z ostra krytyka (nie zawsze sprawiedliwa). Autor powinien byc skromenym producentem otwartym na pytania/sugestie klientow, a komentujacy obiektywnymi arbitrami trzymajacymi sie tematu :wink:

Od tej pory beda % za ot w tym temacie (rowniez za orty w slowie "standard").

Krytyka - jak najbardziej, ale na temat i konstruktywna.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi zdjeciami to juz nie ma co przesadzac , wlasnie misiu dal zdjatka swojego nowego topu i tez mozna sie dopatrzyc jakis pekniec -i pewnie jak w przypadku kynka to zludzenie optycznie albo jakies drobne zarysowania itp.

kyniek jezeli faktycznie wymienia bezplatnie topy osobom ktorym sprzedal wadliwa serie to chwali sie to i widac ze jednak nie olewa klienta tylko jest swiadom wpadki i stara sie to naprawic .

blozczek sprzedaje sie jak swieze buleczki -nic dziwnego bo i cena bardzo dobra a i wyglad nie najgorszy .

topy misia są robione na jego domowym cnc -sorry ale nigdy nie będą sie tak swiecić zwłaszcza bez polerki jak ciete laserem w profesjonalnej firmie. Peknieć nie widze-no ale moze jestem już nieco ślepy :wink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzydko widac łaczenie kartek papieru :D

Jak juz sie tak rozfotografowałeś, to najlepiej jakby zdjecia byly robione w pełnym słońcu, naprawde ładnie wtedy wszystko widac ;) .

Mógłbym bardzo uprzejmie prosić, byś poświęcił mi kilka minut i zrobił zdjęcia rozkręconego bloku?

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mając nie najgorszy aprat nie potrafisz zrobic normalnego zdjecia ..... no chyba ze mamy tutaj nowy "standart zdjęć" ... :lol2: :lol2:

Kolejna nic nie wnosząca głupia uwaga zwykłego krzykacza. Stać cię na jakąś konstruktywną krytykę termitku??

Brzydko widac łaczenie kartek papieru :D

Jak juz sie tak rozfotografowałeś, to najlepiej jakby zdjecia byly robione w pełnym słońcu, naprawde ładnie wtedy wszystko widac ;) .

ógłbym bardzo uprzejmie prosić, byś poświęcił mi kilka minut i zrobił zdjęcia rozkręconego bloku?

Ok. Jutro postaram się zrobić. Choć co do słońca to myślę że nie należy przesadzać - może być więcej widać odblasków niż samego bloku.

chcesz blok rozkręcony - sam spód czy wszystkie części leżące obok siebie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj się Kyniek, Ryba jest ekspertem od wszystkiego i wszystkich krytykuje bo jest teraz "wielką" elitą i myśli że może sobie za dużo pozwalać, są po prostu takie typy ludzi.

Ciekawe że pozwala sobie tylko na odległość lub za plecami. Kiedyś się na tym przejedzie.

Jeśli paru ludzi kupiło to sprawdzi i nie będzie głupich domysłów i gdybań.

finito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='21 paź 2006, 18:06' post='2362489']

Jeszcze taka drobna uwaga - możesz zrobić większą rozdzielczość i podać linka? Przy 640x480 troche trudno zauważyć detale.

rozdziałka 1024x768?? Ech... ale to kompresję będę musiał przywalić niezłą :/ mam cholernie mało miejsca na serwerze :| nie wiem czy warto. Po za tym to już jutro - bo dziś już słońce zaszło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozdziałka 1024x768?? Ech... ale to kompresję będę musiał przywalić niezłą :/ mam cholernie mało miejsca na serwerze :| nie wiem czy warto. Po za tym to już jutro - bo dziś już słońce zaszło...

Moze ci sprezentować kilka mb na zdjecia na dobrym serwerze - pm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.imageshack.us/

A co do fotek:

-bloczek stawiasz na białej kartce

-balans bieli na +1/3

-profil na Auto lub światło dzienne

-flash ustawiasz na wymuszony

-biała kartka nad blokiem

-pstryk i fotka jak ta lala :D

Pozdr.

EDIT: przykład w sigu :]