Havoc Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Panowie, jeszcze jedna kwestia odnośnie kalibracji. Mam akurat znajomych w fotograficznym. Prawdopodobnie uda mi się dorwać kalibrator, jednak jest to "stary spider, nie wersja 3", więc zakładam że to jakaś dwójka i sam kolorymetr. A zdaje mi się że natknąłem się na info w tym temacie że do kalibracji przedstrzeni adobe potrzebny jest spektrokolorymetr...? Nada się taki starszy spider czy jednak nie? Może trochę uprzedzam fakty, postaram się popołudniu zajrzeć do zakładu i spojrzeć co to dokładnie za model. Ale chciałbym już wiedzieć czy łapać czy darować sobie bo nic mi nie da ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Szerokogamutowca nie ma co kalibrować zwykłym kalibratorem ( kolorymetrem ) bo walnie się przy regulacji nawet o 500K, więc sens regulacji jest żaden. Albo dorwiesz spektro, albo zapnij profil fabryczny i ustaw tylko jasność na ludzkim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 @Havoc - Dell daje gwarancje na zero pikseli z tego co pamietam. Dell U2311H Review Ładny monitor , ale to jedno HDMI mogliby mu dołożyć. No i milo widziec , ze nie wciskaja wide gamutu wszedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Aha. Czyli kiepsko. Może gdzieś jeszcze wyrwę takie cacko na jeden dzień. A jak nie to zostają faktycznie te profile same. A profil icc a LUT to dwa inne pliki tak? I tego drugiego już się bez kalibratora nie użyje? @Michaelius, wiem :) Monitor już wymieniony na sprawną sztukę i przy okazji w rev. A01 Edytowane 10 Czerwca 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Dell U2211H Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 ViewSonic VP2365wb Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ok panowie szukam czegos do 1000 - 1100 pln (£200) - 24" - co mozecie polecic.Glownie granie, ale czasem jaki BR sie obejrzy. Teraz mam Samsunga 223B i zadowolony nie jestem, do tego cos na niego spadlo i sie porysowal :P Wiem ,ze IPS'a nei kupie pewnie w tej ceni, ale moze cos by sie znalazlo. Rozwazam rowniez uzywke, takze polecajcie co dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ok panowie szukam czegos do 1000 - 1100 pln (£200) - 24" - co mozecie polecic.Glownie granie, ale czasem jaki BR sie obejrzy. Teraz mam Samsunga 223B i zadowolony nie jestem, do tego cos na niego spadlo i sie porysowal :P Wiem ,ze IPS'a nei kupie pewnie w tej ceni, ale moze cos by sie znalazlo. Rozwazam rowniez uzywke, takze polecajcie co dobre. DELL U2311H - IPS , 23" , 1920x1080 , ~1100 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Niestety nie dostepny u mnie, jest tylko u2310h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 (edytowane) Wpienię się mocno chyba. Wczoraj w nocy podczas wyłączania kompa zauważyłem 2 bady na czarnym tle. Zapomniałem sprawdzić rano, bo może pewne płyny mi zaburzyły wczoraj osąd ale jeżeli one tam naprawdę są to Dell poleci chyba do działu sprzedam zaraz po kolejnej wymianie gwar., więc zainteresowani niech sobie rączki zacierają. Swoją drogą teraz przynajmniej wiem co mi potrzebne, co przeszkadza. Z kalibracją nie lada problem, cieżko go idzie programowo ustawić a spyder II nie da rady więc nawet nie pożyczałem ;-/ Chyba zakupię choćby 23" bez adobergb bo bez kalibracji to tylko wali jaskrawą czerwienią po oczach a korzyści zero :( Z pivotu też nie korzystam tak jak myślałem że będę, ale tego to już chyba we wszystkim z wyższej półki dają, więc mało istotne. Za to wkurza mnie niemiłosiernie mocne podświetlenie po rogach ekranu. IPS nie taki cudowny jak się wydaje, słaba czerń też daje po oczach. Zostało na rynku jeszcze coś w 16:10 czy tylko te malutkie 16:9? Edytowane 29 Czerwca 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 IPS jest najlepszy z dostępnych matryc, ale sama w sobie też ma wady. Jak przeszkadza Ci słaba czerń i świecenie czerni w rogach ( kwestia kątowa IPS bez polaryzatora ) to zostaje Ci PVA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Dell U2311H Review Jeszcze jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4D Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam potrzebuje kupic Monitor 23-24 cale z technologia Ips do 1700zł <_< Co polecacie za ta kwote ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 No rzeczywiście sa. Na szczęście tylko na czarnym tle i jako subpixele, jeden na niebiesko drugi na czerwono, po lewej i prawej stronie monitora. Centrum tym razem mam czyste. Na razie zostawię, gwarancja do marca 2013. Może Dell zmieni jeszcze rewizję i trochę je poprawi w fabryce jeszcze, marzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Matryca VA z podświetleniem diodowym i dla ludu http://pclab.pl/news42300.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Zawsze to coś ... ale na prawdę o wiele więcej wniosłoby 120 Hz dla ludu w VA/IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Przy obecnym tempie rozwoju, to tak mniej więcej za rok - półtora. Mam nadzieję, że nie jestem nadmiernym optymistą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 ViewSonic VX2739wm Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 120Hz ; TN od Alienware: Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Witam, szukam monitora 24" głownie będzie używany do oglądania filmów i przeglądania internetu,czasem jakieś FPS albo wyścigi. Zależy mi aby miał ładne kolory złącze HDMI i fajnie by było jakby miał rozdziałke 1080p i oczywiście "czarną" czerń. Wiele osób chwali HP LP2475w, nadawałby się? Czytałem, że trzeba samemu ustawiać kolory itp, nie będzie z tym problemu? Edytowane 24 Lipca 2010 przez Dżadżar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Za dużo do Twoich zastosowań, poza tym w grach nie sprawdzi się perfekcyjnie. Weź HP ZR24W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Za dużo do Twoich zastosowań, poza tym w grach nie sprawdzi się perfekcyjnie. Weź HP ZR24W A ZR24w sprawdzi się przy dłuższym siedzeniu w pakiecie biurowym albo przy dłuższym posiedzeniu przy programowaniu itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 A dlaczego nie? Trzeba na testy spojrzeć jak z jasnością ale raczej jest okey. Na poprzednich stronach trochę się o nim mówiło więc przewertuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 A ZR24w sprawdzi się przy dłuższym siedzeniu w pakiecie biurowym albo przy dłuższym posiedzeniu przy programowaniu itp? Powinien się sprawdzić, chyba że przeszkadza Ci agresywna powłoka anty odblaskowa na monitorze. panel IPS - tragedia, "mrozne srebrzenie" IPS AG Coating Należy o tym wspomnieć, mimo że 99% nie widzi problemu lub też nie jest to dla nich minusem. Z kolei dla tych którym to przeszkadza jest to dosyć poważna wada, w moim przypadku dyskwalifikująca jakąś dłuższą pracę z testem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Obecnie posiadam asusa VW222U i od 2 dni szukam nowego monitorka. Ostatecznie padnie chyba na 27 cali. Jutro ide zobaczyc iiyame e2710hds, ale mam do was prosbe o pomoc w wyborze. monitor bedzie glownie uzywany do gier (cs, mw2, moh) i filmow hd. bardzo mi zalezy na szybkiej matrycy. samsungi odpadaja, poniewaz maja gwarancje na bad pixele >6, czyli jest to zadna gwarancja tak naprawde. cena? max 1500 zł i wolalbym zeby bylo raczej ponizej ;) pomozecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Panowie a powiedzcie mi czy ktos z Was mial stycznosc z Samsungiem P2770H lub wersji HD. Niestety moj fundusz jest bardzo ograniczony i ten samsung spelnia wymogi jest chodzi o wymiar, rozdzialke i wyjscia. Ogladalem na yt review i niby niezle wypada, ale wiecie jak to amerykancy :P na monitor moge dac gora 1350-1400. Ogolnie cieszyl bym sie nawet z mniejszej kwoty poniewasz kupuje jeszcze 5850 i chcialbym uciulac na klawke i myche ;) Pozdro i dzieki za rady :) Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez Buziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) Miał ktoś z kolegów do czynienia z tym Alienware 120 Hz ? Pozdrawiam, Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Witam Opłaca się kupić ViewSonic VX2739wm za ~500PLN ? Będzie używany głównie do gier. Zastanawiałem się nad 1920x1080, ale 1920x1200 będzie się chyba lepiej spisywał w grach (lepsza widoczność przy np:custom UI) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 czy ma ktoś Dell U2311H i może sie wypowiedzieć o nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 czy ma ktoś Dell U2311H i może sie wypowiedzieć o nim? odrzuciłem ten model ze wzg 16:9, lepsze 16:10 do cdziennej pracy. ktoś ma HP ZR24W ? czytam o nim dobre rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...