Skocz do zawartości
damike83

Monitory panoramiczne - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

no i przesiadlem sie z belki 102035W na benka FP241WZ. praktycznie wszystkie wejscia, pivot, PIP :) , "wspomagacz" filmow/gier. ladne kolory, lepsze podswietlenie. no co tu duzo pisac - C&C3 w 1920x1200 wyglada zacnie :D

No i pewnie nie ma już tego srebrzenia czerni z Belki, i ogólnie kąty są znacznie szersze ... RIGHT ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej a co sadzicie o tym monitorku bo tak na oko za ta cene mu nic nie brakuje może ktoś gdzieś widział jakieś testy porównawcze ?

SAMSUNG 245BW Black high glossy 24" 5ms DVI Widescreen LCD Monitor 400 cd/m2 1000:1 (DC 3000:1)tu jeden z najtańszych

http://www.newegg.com/Product/ProductList....&name=24%22

bo chyba tylko w tym przedziale cenowym Acer AL2423Wdr Silver/Black 24" 6ms GTG DVI Widescreen LCD jest tańszy co o tym samsungu myślicie warto kupić więcej nie chce przepłacać bo i tak myślałem nad 22 samsunga 226BW ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piątek odbieram Della 24WFP rev. 04 to podzielę się uwagami a jak starczy czasu to porównam w grach z CRT 19 cali.

W sumie myślałem o czymś innym ale przekonała mnie cena - 2657PLN :D

Update:

Dziś monitorek stoi juz na biurku...

Wrażenia - moja 19" CRT jest jednak niewielka :)

Mówiąc szczerze nie mam się do czego przyczepic.

Narazie mam podpięty tylko komputer przez DVI ale jak kupię sobie cyfrę lub Polsat cyfrowy to zobacze jak sie sprawdza skalowanie.

W każdym razie warto - tym bardziej za cene za jaką ja kupiłem :)

Edytowane przez Piotrek78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktos posiada taki monitor - HP LP2465 albo cokolwiek o tym wynalazku wie ? i jak takie cos ma sie do tego benq i czy ten benq sie czyms rozni bo wystepuje w 3 wersjach z czego wiadomo ze jedna z tych wersji ma bardzo ladna obudowe a jakies inne roznice istnieja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktos posiada taki monitor - HP LP2465 albo cokolwiek o tym wynalazku wie ? i jak takie cos ma sie do tego benq i czy ten benq sie czyms rozni bo wystepuje w 3 wersjach z czego wiadomo ze jedna z tych wersji ma bardzo ladna obudowe a jakies inne roznice istnieja ?

Testowałem go kilka dni temu tak z grubsza - bardzo przyzwoity monitor ( lepszego 24" na S-PVA nie ma ).

- lekki efekt śniegu występuje ( więc pewnie musi być we wszystkich S-PVA 24" )

- kąty bardzo przyzwoite - nie ma srebrzenia jak w A-MVA / P-MVA

- odcienie czerni faktycznie nieco "zbite" pod kątem prostym - ale pod większym kątem są "rozciągane" ale też następuje utrata kontrastu

- zadziwiająco szybki ( testowane na UT - jedna z najszybszych gier FPP/FPS )

- jest input LAG ( po prostu nie ma tej dynamiki co na CRT )

- porządne wykonanie

- porządne menu

Generalnie lepszego monitora 24" do 3500 PLN nie kupisz ... a on jest po 2600 !!!

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka 24 do gier, czy moze lepiej kupic acera 26, bedzie sie on nadawal do grania?

obecnie mam 913n samsunga, na matrycy tn 8ms , chce taki aby w kwestii szybkosci matrycy nie byl gorszy.

albo kupic jakas 22 szybka?

pzdr

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=...ma2=52&ph=9

Ten acer wygląda na ekstremalnie szybki - bardzo wyrównane "tempo" - miedzy najlepszym a najgorszym wynikiem jest mała różnica a wynik ogólny wspaniały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli rozumiem ze ogolnie fajny monitor, ale wiadomo ze co by czlowiek nie robil od czasu do czasu warto sobie w cos zagrac... i wtedy na takim hp efekty smuzenia beda bardzo widoczne ?

i jaki jest najlepszy 24" albo i wiekszy monitor do gier ? znaczy ktory bedzie mial najmniejszego laga itp ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli rozumiem ze ogolnie fajny monitor, ale wiadomo ze co by czlowiek nie robil od czasu do czasu warto sobie w cos zagrac... i wtedy na takim hp efekty smuzenia beda bardzo widoczne ?

i jaki jest najlepszy 24" albo i wiekszy monitor do gier ? znaczy ktory bedzie mial najmniejszego laga itp ?

HP LP2465? Stronę wcześniej masz napisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, faktycznie napisalem tego posta tak ze nie bardzo wiadomo o co chodzi...

W kazdym razie porównując HP LP2465 do tego BENQ na którym z nich by sie lepiej grało bo rozumiem ze one sa na innych matrycach i benq jest na lepszej ? czy moze wogole jesli chce sie przyzwoicie grac to lepiej zrezygnowac z 24" i kupic bardzo dobra 22" i to prawie za poł ceny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, faktycznie napisalem tego posta tak ze nie bardzo wiadomo o co chodzi...

W kazdym razie porównując HP LP2465 do tego BENQ na którym z nich by sie lepiej grało bo rozumiem ze one sa na innych matrycach i benq jest na lepszej ? czy moze wogole jesli chce sie przyzwoicie grac to lepiej zrezygnowac z 24" i kupic bardzo dobra 22" i to prawie za poł ceny ?

Nie ma bardzo dobrych 22" .... dobrych też nie , a dla mnie nawet dostatecznych - bo wszystkie 22" w cenie do 6 tys są na TN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to fajnie ;] czyli nic nie kupowac ? z takim podejsciem ? pytalem tylko ktory z dostepnych monitorow 24" nie kosztujacych 10.000 + najlepiej sie bedzie nadawac do grania... a teraz mi pisza jeszcze ze 22 " nie ma dobrych same badziewie - jestem zalamany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to fajnie ;] czyli nic nie kupowac ? z takim podejsciem ? pytalem tylko ktory z dostepnych monitorow 24" nie kosztujacych 10.000 + najlepiej sie bedzie nadawac do grania... a teraz mi pisza jeszcze ze 22 " nie ma dobrych same badziewie - jestem zalamany

Całkiem przyzwoity jest ten HP 24" ... nie wiem na ile będzie Tobie przeszkadzał input lag ... ale nawet dla mnie nie było jakoś fatalnie. Co do 22" to wiesz jak to z TN - fatalne kąty w pionie itd. itd. ... ale jeśli "tylko" grasz to może ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze katy mnie malo interesuja... zadne kryterium ustawie sobie monitor i bedzie ok, kina w domu nie zamierzam organizowac od tego mam tv...

Input lag chyba nie bedzie taki straszny, teraz mam w domu jakiegos samsunga 19" i on tez do jakis rewelacyjnych pewnie nie nalezal wiec podejrzewam ze gorzej nie bedzie tylko przestrzen na ekranie prawie 2x wieksza....

Jak kupie a to bedzie za kilka tygodni najwczesniej to obiecuje napisac relacje jakas apropos czy bylo warto ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze katy mnie malo interesuja... zadne kryterium ustawie sobie monitor i bedzie ok, kina w domu nie zamierzam organizowac od tego mam tv...

nooooo .... mnie też szczerze do stosunkowo niedawna kąty mało interesowały ( obok "poziomu" czerni ) - do czasu aż patrząc na wprost widziałem zmiany obrazu na TN a nawet A-MVA :] (co po prostu irytuje) Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech... nie musiales mnie z bledu wyprowadzac... trudno jak napisalem, pozyjemy zobaczymy...

Kyle dobrze Ci radzi, ja też se mówiłem i tak siedze na wprost monitora to mi to ryba... o ile do pracy czy tam gier TN-ka sprawdzi sie nie gorzej niż droższa matryca to w filmach już jest kiepsko i to nie tylko przez kąty, kłaniają sie wszystkie pozostałe wady TN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK

w takim razie jestem wam bardzo wdzieczny bo wiem jeszcze mniej niz wiedzialem zaczynajc czytac ten watek.. dobrze ze narazie czasu troche mam moze za jakis miesiac cos sie zmieni albo do tego czasu uda mi sie zrozumiec co chce kupic ;]

ale bardzo dziekuje za pomoc...

Edytowane przez ceek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi