lordbobas Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Co do Ln2 to bez problemu i po taniości jest dostępny we Wrocławiu w Instytucie Niskich Temperatur na niskich łąkach. Wiem bo tam pracuję :) Cena za kilogram ok 5 - 7 zł - zależy po ile sami kupują. Jedyny problem to pojemnik do przetransportowania - trzeba mieć porządny dewar. W zwykły termos mogą nie nalać, choć jest to do obejścia. W razie chęci zakupu - PW. Pomogę edit: cena za kilogram - 4.64. Dewara nie pożyczają i nie wynajmują :( W razie czego PW - postaram się pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) @Oskaliber: a pudełko policzyłeś? jest wyrażnie napisane, że stanowi integralną część usługi, więc trzeba liczyć za 10 kg 32,79 (lód) + 40 (pudło) + transport, więc wyjdzie tak czy siak 98 :( ale owszem, jest alternatywa, gdyby linde nie chciało sprzedać :) Pudełko 25 brutto, a nie 40. Zadzwonie może nawet dzisiaj sie dowiedzieć czy moża brać do tego samego pudła kilka razy. Bo napisali mi w mailu, że nie trzeba brać z dostawą, można odebrać osobiście, więc jak i tak i tak mam sie fatygować do Szczecina to wole <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> od nich za 3~zł/kg niż z linde za 6,1zł/kg + min 20kg. EDIT: Zadzwoniłem do nich. Jeżeli odbiera się osobiście to można przyjeżdzać zawsze z tym samym pudłem także luz. Przy zakupie granulatu można zamawiać ilości pośrednie np. 12kg czy 15kg a nie tylko to co na stronie, z tym, że ofc minimum 10kg. Gość powiedział, że nie trzeba nawet mieć działalności. Edytowane 6 Lipca 2009 przez Oskaliber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Bartx pytalbym sie Ciebie gdzie masz dojscia do azotu, bo mieszkamy w poblizu ale niestety to nie ma sensu jak sie nie ma tego w czyms przywiesc, patrzylem na allegro ostatnio male dreway po ok 5000tys biegaly, wiec odpadam...szukam miejsca w okolicy w ktorym mozna by go wypozyczyc ale ciezko z tym, ale moze cos sie trafi;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Pudełko 25 brutto, a nie 40. Zadzwonie może nawet dzisiaj sie dowiedzieć czy moża brać do tego samego pudła kilka razy. Bo napisali mi w mailu, że nie trzeba brać z dostawą, można odebrać osobiście, więc jak i tak i tak mam sie fatygować do Szczecina to wole <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> od nich za 3~zł/kg niż z linde za 6,1zł/kg + min 20kg. EDIT: Zadzwoniłem do nich. Jeżeli odbiera się osobiście to można przyjeżdzać zawsze z tym samym pudłem także luz. Przy zakupie granulatu można zamawiać ilości pośrednie np. 12kg czy 15kg a nie tylko to co na stronie, z tym, że ofc minimum 10kg. Gość powiedział, że nie trzeba nawet mieć działalności. Mówisz o nich: http://www.suchy-lod.com.pl/? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Mówisz o nich: http://www.suchy-lod.com.pl/?Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 calkiem fajna oferte maja. wysylalem do nich maila z zapytaniem ile trzeba czekac na zamowienia [bo zapewne trzeba :P] ale jakos nie kwapia sie zeby odpowiedziec. ciakawa alternatywa, szczegolnie kiedy w linde kaza sobie placic ponad 6zl za kilo przy zamowieniu powyzej 15kg :/ jakos mi sie taka cena specialnie nie usmiecha. jezeli nie odpowiedza na maila to do nich zadzwonie lub sie przejade, bo sprzet czeka i szkoda zeby sie kurzyl :] ktos zna moze jeszcze jakies zaklady we wrocku gdzie dostanie sie di? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 calkiem fajna oferte maja. wysylalem do nich maila z zapytaniem ile trzeba czekac na zamowieniaNa formularzu zamówieniowym piszesz na jaki dzień Ci potrzebne DI i w ten dzień Ci przywożą/masz gotowe do odbioru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Marudzicie normalnie jak stare baby. Cieszcie sie, ze macie w ogole mozliwosc zakupu i za w miare przyzwoite pieniadze. Kiedys nie bylo tak latwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Marudzicie normalnie jak stare baby. Cieszcie sie, ze macie w ogole mozliwosc zakupu i za w miare przyzwoite pieniadze. Kiedys nie bylo tak latwo.A kto tu marudzi? Jest normalna wymiana informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Oskaliber - dzięki za sprawdzenie, skoro goście tak funkcjonują, to trzeba będzie przedzwonić do Krakowa i na koniec miesiąca się kupi z dychę na rozruch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Edytowane 27 Listopada 2013 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Gdzie w Bielsku można kupić lód bo google trochę mnie zawodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Gdzie w Bielsku można kupić lód bo google trochę mnie zawodzi ??OMG.... wez poczytaj ten temat czlowieku bo Twoja ignorancja mnie przeraża... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Mam pytanie jak zachowuje się suchy lud? Chodzi mi o to że jak go się wsypie do kontenera to co się z nim dzieje w co się zmienia? wyparowuje? zmienia się w ciecz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) DI zamienia sie od razu w gaz, bez cieczy. Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 DI zamienia sie od razu w gaz, bez cieczy.Dziękuje bardzo za odpowiedź. W takim razie bardzo dobrze :) A i jeszcze jedno czy do DI wykorzystuje się taki sam kontener co do ciekłego azotu? Jakie temperatury można osiągnąć na DI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 A potem ludzie sie dziwia, ze im sie nie odpisuje... -76*C. Kontener jak zawsze, zalezy od budowy wewnetrznej, zalezy od procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Przeważnie są kontenery typowo do DI lub LN2, ale każdy można z lepszym lub gorszym efektem użyć do tego drugiego. -60~-70C~, zależy od kontenera/procesora. EDIT: ryba był szybszy :) Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez Oskaliber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zamówiłem już Aceton techniczny http://www.allegro.pl/item708270505_aceton_techniczny.html starczy na długo. Czy żeby zamówić z http://www.suchy-lod.com.pl/ suchy lód trzeba być pełnoletnim? Bo ja dzisiaj dzwoniłem ale 20min się spóźniłem bo była już 14.20. Chcę zamówić 20KG. Płaci się przy odbiorze kurierowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Zamówiłem już Aceton techniczny http://www.allegro.pl/item708270505_aceton_techniczny.html starczy na długo. Czy żeby zamówić z http://www.suchy-lod.com.pl/ suchy lód trzeba być pełnoletnim? Bo ja dzisiaj dzwoniłem ale 20min się spóźniłem bo była już 14.20. Chcę zamówić 20KG. Płaci się przy odbiorze kurierowi? Tak, trzeba być pełnoletnim, ale to żaden problem. Dajesz rodzicowi i on zamawia, albo mówi, że zamówienie na niego a Ty powiesz co i jak i gitara. Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez Oskaliber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Orientuje się ktoś gdzie teraz można dostać ln2 z wypożyczeniem dewara? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 http://www.airproducts.com.pl/ ;) Dowóz do domu i co sobie tylko życzysz :D Jak byś się dowiadywał co i jak, to daj znać, może coś pozmieniali na lepsze od kiedy ja się dowiadywałem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Chyba na gorsze. Mi chcieli dowieźć 30l za >1000zł Fakt, faktem z Warszawy. Ale to ich nie usprawiedliwia :-D Ostatecznie kupiłem 30l za 15zł :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Ostatecznie kupiłem 30l za 15zł :-PGdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Zakłady azotowe Puławy :) Ogólnie jak chcecie ln2 to pytać we wszystkich firmach zajmujących się nabijaniem butli (azot, tlen etc.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Odpisali mi z airproducts na maila, którego wysłałem miesiąc temu. Azot 8zł netto/kg, koszt dewara 30L 600zł/miech minimalny okres umowy 12 miesięcy, więc niezbyt ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Za tyle można kupić własny dewar. A cena za azot to też żal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Szukałem DI w Wawie, i znalazłem trzy większe punkty. 1. Linde - po drugiej stronie miasta - za daleko - obczaję w ostateczności. 2. Jaszlod - bardzo blisko mnie, ale niestety nie ma działającego telefonu - obczaję osobiście niedługo może. 3. http://suchy-lod.com.pl/ - też całkiem spoko z odległością - Sadyba - cena też chyba spoko - 4zł/kg przy kupowaniu osobiście >10kg. Nie ma problemów z kupnem jako osoba prywatna. Jako, że i tak będę kupował z tatą to nie pytałem się o wymogi wiekowe. (można ze swoim pudłem podjechać :P ) Jak ktoś ma jakiś inny punkt obczajony to proszę mnie oświecić. Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Jamal-Ice na Targówku - 4.5zł / kg, można z własnym pudłem, nie trzeba mieć >18lat - podjeżdżasz i zabierasz kostkę. Messer też ma siedzibe w Wwie, ale nigdy się nie interesowałem ;) Dużo łatwiej jest dostać azot w Warszawie, jednak trzeba mieć własny dewar :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Jamal-Ice na Targówku - 4.5zł / kg,To całkiem blisko do Linde, czyli całkiem drugi koniec Warszawy. Ja to bardziej okolice Okęcia :) Dużo łatwiej jest dostać azot w Warszawie, jednak trzeba mieć własny dewarMoże kiedyś, jeszcze mój pierwszy kontenerek na DI nie dotarł... :P Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...