Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Ja wczoraj rozwaliłem pamięć (miernikiem dotknąłem specjalnie nie to co trzeba). W 2D niby ok, w 3D wali artami, idzie na gware ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 nie chcailem pisac nowego posta mam kilka pytan do was uczestnikow posiadam 8600GT od Gigabyte model z pasywnym chłodzeniem 256MB pamieci i chcem sie podzielic wrarzeniami z podkrecania owej karty max jaki mi sie udalo uzystac to 725 mhz dla rdzenia 1800 shadery i 875 dla pamieci podkrecalem riva tunerem karta jest stabilna lecz temperatura wg mnie jest za wysoka 85*C w stresie mam zamontowany na niej wiatraczek z PII :).Oto kilka pytan do was czy temperatura wg. was nie jest za wysoka i drugie pytanie do urzytkownikow tej karty jakie wy osiagneliscie takty na tej grafice dzieki za wszystkie odp.i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Pytanko mam czy wszystkie karty Palita 8600GT mają uwalone wyjście TV? Edytowane 2 Stycznia 2009 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Sprawdziłem :D U mnie wyjście TV śmiga bez problemu tzn. na composite obraz jest czarno-biały z jakimiś zakłóceniami ale na componetcie już jest lepszy chociaż też bez rewelacji bo nie mogę ustawić rozdzielczości HD ale jeszzce pokombinuje... No i niestety moja radość trwałą krótko :/ Edytowane 3 Stycznia 2009 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 I co konkretnie zmajstrowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Konkretnie to tak jak pisałem podłączyłem do TV w celu obejrzenie sobie filmu jednak po kilkunastu minutach oglądania krzaki w 3D i filmach w windowsie niby wszystko ok ale chyba karta do wyrzucenia Edytowane 4 Stycznia 2009 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 a mi kurka w d..pe jeża Tv-out działa na sonic+ ja to mam nie fart tak bym już słał na gwarę i rączki zacierał na nową a tak mam sonic plusa nie do zajeżdżenia lol ale co by nie gadać dobrze się sprawuje u mnie i w sumie mocniejszej mi nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 A co do za filozofia zrobić zwarcie na memkach? Otwierasz obudowę, włączasz kompa i sondami od miernika dotykasz czegoś na karcie i styków od pamięci karty - u mnie efekt murowany: w 2D ideał, w 3D zapier... artami ;) TV nawet nie próbowałem, nie mam jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 to że kupowałem a Agito + mam zmienioną paste ale plombe całą :) a te buce zawsze znajdą coś co im się nie spodoba a TV-out jest super pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mam okazje zmienic x1900xt 256mb na 8600gt palita sonic 256mb, zero doplaty ani w jedna ani w druga strone ;) oplaca sie czy nie zabardzo ? Chodzi glownie o gre korzystajaca z silnika quake 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 jeśli dla openGl to gf lepiej pod nim śmiga możesz wymienić ale jeśli ten sonic to sonic+ inaczej nie bardzo ci się ta wymiana opłaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 A ja właśnie zmieniałem paste na sonicu +. Plombe odkleiłem bez problemu (szuszara i żyletka). Zmiana jak narazie za dużo mi nie dała (przynajmniej w iddle jest o 2 stopnie mniej niż było). Co do pasty na rdzeniu to szkoda gadać.. ledwo co dało się zdrapać zapałką z rdzenia (a z chłodzenia i tak musiałem lekko śrubokrętem bo nie szło zapałką...) Co do wejścia tv-out to działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 a idle ci da mało ale jak się wygrzeje to w stresie pomaga znacznie klika stopni mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Wiem ;) Edytowane 10 Stycznia 2009 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 ...Co do pasty na rdzeniu to szkoda gadać.. ledwo co dało się zdrapać zapałką z rdzenia (a z chłodzenia i tak musiałem lekko śrubokrętem bo nie szło zapałką...) Co do wejścia tv-out to działa ;) o Matko i Córko a gdzie podziałes spirytus lub zmywacz do paznokci i waciki :razz: Zapałką po rdzeniu :blink: w sumie można i tak ale imo jest to dośc ryzykowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 ja używam benzyny ekstrakcyjnej modyfikowanej aka rozcieńczalnik ekstrakcyjny i wacików do uszu w przypadku czyszczenia szarych fabrycznych glutów które po jakimś czasie przypominają taki trochę bardziej elastyczny plastik :) jest nie zastąpiona i tani i nie inwazyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 o Matko i Córko a gdzie podziałes spirytus lub zmywacz do paznokci i waciki :razz: Zapałką po rdzeniu :blink: w sumie można i tak ale imo jest to dośc ryzykowne.Nie posiadam takich rarytasów w domu :wink: Zapałki są na tyle "miękkie" że nic się nie stanie :lol2: Chyba, że ktoś będzie tarł do oporu po kantach to wszystko może się wydarzyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Znalazłem taki program jak Nibitor który akurat na mojej karcie oferuję zmianę jednej wartości w Voltages Chciałbym się dowiedzieć czego jest to napięcie rdzenia czy pamięci?? Czy zmiana tego napięcia jest bezpieczna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 oj 1,2v ? co to referent ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tak to jest jak się niechce przejrzeć tematu , 8600gt/gts nie mają możliwości regulacji napięcia poprzez bios . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 To Palit Sonic+ Jeśli nie ma opcij zmiany napięcia po przez BIOS to dlaczego mam do wyboru dwie wartości 1,2v i 1,32v?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) ma ktoś link do zdjęcia na którym widać wersję Sonic+ ze zdjętym chłodzeniem? tzn z widocznym gołym rdzeniem. Edytowane 19 Stycznia 2009 przez JaX_CCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 To Palit Sonic+ Jeśli nie ma opcij zmiany napięcia po przez BIOS to dlaczego mam do wyboru dwie wartości 1,2v i 1,32v?? No to sobie "zmień". Może wtedy uwierzysz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ma ktoś link do zdjęcia na którym widać wersję Sonic+ ze zdjętym chłodzeniem? tzn z widocznym gołym rdzeniem. Kiedyś ktoś dawał zdjęcie rdzenia tutaj. Nie pamiętam czy był to sonic+ czy nie, ale u mnie wyglądało to identycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Chyba mało kto ściąga bo Palit zakłada plombe na śrubkę, przynajmniej mój były Sonic+ miał :wink: To Palit Sonic+ Jeśli nie ma opcij zmiany napięcia po przez BIOS to dlaczego mam do wyboru dwie wartości 1,2v i 1,32v?? Jak "zmienisz" w biosie to i tak to nie podziała i bedzie tyle ile przed modykikacją. Po prostu nie da się i tyle, też chyba próbowałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mam podłączony monitor (dvi) i tv (przejście z dvi na hdmi) pod 8600gt. Po uruchomieniu kompa nie wyświetla się obraz na monitorze tylko na tv, dopiero kiedy system załaduje strerownik od grafy wyłącza się tv i uruchamia monitor. Kiedy zamienię wtyczki na karcie sytuacja jest odwrotna. Da się to jakoś ustawić, żeby obraz od samego początku był rzucany na monitor? TV używam tylko do ogladania filmów z kompa, na codzień korzystam z monitora i ta sytuacja jest dość denerwująca. Jak mi się w razie zatrzyma kompa na POSTcie to nawet nie będę widział. Sterowniki najnowsze z WHQL, na wcześniejszych było to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Palit umarł po podłączeniu do Tv-out i poszła na gwarę do Komputronika. Dziś wróciła MSI 9500GT 512MB DDR3. Za niedługo podłącze to dam znać. Człowiek liczył na min 9600GT/GSO, ale się przeliczył :P Komu się nie pali niech czeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Jeżeli wymieniają na egzemplarze innych firm to się kiepsko zapowiada... z drugiej strony - w moim wypadku wysłali kartę do samego Palita, może zarzucą czymś lepszym. Chociaż z trzeciej strony ( ;) )... 9500GT w 55nm tez by mi podpasowała - prawie się nie grzeje więc można np. accelero bez wentylacji wrzucić, a wydajność: minimalnie więcej jak było. Wiatraczek z Sonica już mi natomiast przeszkadzał. @radiergummi: w jakim procesie jest ta MSI? Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Tak to wygląda: Niby pisze 65nm, ale powierzchnia rdzenia się zgadza dla 9500GT. Taką mam wersje: N9500-MD512/D3 //EDIT padaka straszna. ROP'y jeszcze daja rady i 714MHz idą, ale Shadery 1650MHz i Memki 1697MHz to kpina :P. Jutro puszczam to padło na alledrogo. Btw głośna jest :/ Tempy w IDLE 41C, a po grze w Mirror's Edge 55C. Vantage Performance na cfg z siga: Edytowane 25 Stycznia 2009 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...