Gość Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Może mały offtop, ale to dla mnie niezwykle ważne. Czy miał ktoś doczynienia z technologią U3? wiem, żę służy ona do personalizacji naszego" pena", ale coś może więcej i na przykładach, bym to dobrze zrozumiał. Myślę, że to nie tylko mnie ciekawi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 chwyt marketingowy, wersje przenosne programow mozesz znalezc wszedzie i to bez pomocy U3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Jak oceniacie takie cos: http://www.allegro.pl/item162916561_pendri..._highspeed.html ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Ktoś tu pytał o pendrive mpower 2 GB z allegro. Strona "zadowolonych" nabywców tego produktu: http://mpower.freehost.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Szukam jakiegoś szybkiego i względnie ekonomicznego pendrive'a... i sie zdecydować nie mogę: A-Data MyFlash PD7 Corsair Flash Voyager OCZ Rally2 Jakieś sugestie? Dołączyłbym do tego grona Samsunga MightyDrive, ale już sam nie wiem jakie sa ich faktycznie prędkości... Model kumpla kupiony ok. listopada w ATTO wyciąga 33MB/s read i połowę tego write. Ale jaka jest gwarancja że obecne działają tak samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 wg mnie teraz tylko A-DATA My Flash PD7 (from 1 up to 8GB): http://www.techpowerup.com/reviews/AData/MyFlash/1 jesli zalezy nam na predkosci i czasie odczytu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 też jestem zainteresowany kupnem i nie wiem czy kupić A-Data czy OCZ czy moze XporterXT 1gb ? chodzi mi o szybkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 luknij na tego linka, masz tam test wg ktorego A-Data bije wszytskie na glowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 No własnie czytałem test, ale z tego co widze nie zabardzo można go przywiesić na smyczy czy coś. Moim zdaniem, mogliby bardziej się postarać i zrobić jakiś ciekawy design. No ale cóż pewie zakupię wersję 2GB bo raczej to będzie to przenoszenia filmów jak i małych plików. Ma go ktoś z was może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ma ktoś może to? Rad bym nabył coś w tym typie, kupiony dawno temu w odległej galaktyce Kingston 128MB przestał wystarczać pewien czas temu. Ad rem - pourquoi ten akurat? Bo Kingston (podaruj sobie odrobinę snobizmu), bo szybki (znośnie), bo niedrogi, bo 2GB, bo nie wygląda jak nowy pokemon. Ma jakieś "be"? To całe "oprogramowanie Migo" w ogóle ryra i jest do czegoś przydatne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 W jakim sklepie mozna teraz a-date pd7 kupic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 ... o pojemności 2 gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 no właśnie oto chodzi, że nie mogę nigdzie spotkać PD7 2GB, albo 1gb albo 4 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokis Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Przecież google zna odpowiedz: http://sklepwgk.pl/cennik.php?kid=31&pid=125 Parametry ma ten pen rzeczywiście dobre, ma już ktoś to cuś? działa to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Google ci znalazło sklep. Mi też znalazło, wcześniej:P Ale niech znajdzie sklep, w którym pd7 2gb jest dostępne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Doszedł dziś do mnie OCZ Rally2 1GB. Sprawia wrażenie solidnego. Nie wykonywałem testów szybkości przy użyciu benchmarków, natomiast to jak się sprawuje w rzeczywistości przy kopiowaniu plików dużych i małych mnie zadowala, a nawet przerosło moje oczekiwania. Zatyczka na chwilę obecną na pewno spadać nie będzie, zobaczymy jak po kilku miesiącach. Do portu USB wchodzi dość ciężko, problem to stanowić dla niektórych w momencie wyjmowania. Nie było żadnej płyty z oprogramowaniem od producenta, więc czy mógłby ktoś polecić program który szyfrowałby mi dane w jednym folderze tego pena? Nie wiem dokładnie jak to działa, ale chodzi mi o jakieś dobre zabezpieczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Doszedł dziś do mnie OCZ Rally2 1GB. testów szybkości Mógłbyś zrobić test przy użyciu ATTO tak jak tu poniżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Proszę. Widać nie małą różnicę w zapisie. Ale właściwie to do czego porównujemy? ;) Edytowane 5 Lutego 2007 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Do GoodDrive 1GB odczyt/zapis - 18/17 ;]. Ale to ten stary model teraz są 28/20. Widać z tego wykresu że twój zaczyna się rozpędzać od plików o rozmiarze 32kb, a mój już wtedy ma pełną moc. Czas dostępu mam 0.7ms. Edytowane 5 Lutego 2007 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Czyli z tego porównania wynika - kupujmy gooddrive'a? Czy przy pendrive'ach 2gb może byc jakaś różnica? Jaki model pendrivea możecie polecić z czystym sumieniem?? Edytowane 5 Lutego 2007 przez Desert Eagel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Jak należy interpretować w ATTO parametr TOTAL LENGTH? Domyślnie ustawione jest na 4 MB, a zmiana tego parametru znacząco wpływa na wyniki testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Czyli z tego porównania wynika - kupujmy gooddrive'a? Czy przy pendrive'ach 2gb może byc jakaś różnica? Jaki model pendrivea możecie polecić z czystym sumieniem?? Ten nowy 2GB jest sporo szybszy ;]. Bierz GoodDrive high speed nie pożałujesz. Jak należy interpretować w ATTO parametr TOTAL LENGTH? Domyślnie ustawione jest na 4 MB, a zmiana tego parametru znacząco wpływa na wyniki testów. Być moze coś tam wpływa ale jeśli jest ustawione tu i tam tyle samo to będzie proporcjonalnie. Test z PC WORLD KOMPUTER, chyba juz wiecej dowodów nie trzeba... (mowa o GD 2GB) Notabene jest to pen 18/17 czyli ten stary.... Jakby był nowszy 28/20 to reszte mozna dopowiedzieć sobie samemu... Edytowane 5 Lutego 2007 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Jeszcze jedno pytanie: czy każdy pendrive(a w zasadzie dane) może być zabezpieczony hasłem? Czy to zależy od sterowników dodanych przez producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 kazdy, uzywaj programu TrueCrypt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Ja dzisiaj dostałem GD 18/17 MB. Wykonany solidnie, jestem zadowolony z prędkości. 500 MB mp3 zapisywało się +/- 12 MB/s. Mogę spokojnie polecić, jeżeli komuś uda się dorwać go w rozsądnej cenie. Test: edit: to jednak jest wersja 28/20 Edytowane 21 Lutego 2007 przez woj84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekM Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 A ja polecam GEIL DAVID. Mam takiego 512 i szukam większego. Test: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Tylko że większy będzie wolniejszy może sporo, zrob test na 32 mb tak jak wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubic Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) odradzam PATRIOT XPORTER XT co do szybkosci itd. nie mam zastrzeżeń ale końcówka mozna wygiąć nawet o 30 stopni nie wiem czy tak bylo od początku ale dopiero to zauwazylem mam go jakies 4 miechy i obchodzilem sie z nim raczej jak z jajkiem nosilem go w małej kieszonce dzinsów co prawda nadal działa ale w kazdej chwili moze przestac ta koncówka nie jest w żaden sposób zagezpieczona przed skręceniem byla chyba tylko przyklejona do tej gumy na samej krawedzi dlatego nie polecam nawet do normalnego uzytku nie mówiąc o gorszym obchodzeniu się z nim do czego niby jest on stworzony Edytowane 14 Lutego 2007 przez cubic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Test PQI 2GB: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...