bryce Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Może na maxa nie na temat ale się wole tu spytać bo szukajka milczy. Czy te topy pasują na większość bloków wodnych? Jak wygląda montaż takiego topu do bloku? BTW. Bardzo fajne topy, te błyszczące są cudne. to sie robi na zamówienie czyli podajesz wymiar spodu jak ma wyglądać top i taki zostaje wykonany a top zazwyczaj przykręca się śrubami do spodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Dodam iż Mania robie nie tylko topy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 pasuje do kart 8800 i ati o rozstawie 53,5 x53,5mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Ten Frost aż krzyczy aby go poniklować ! Wyglądał by wtedy fantastycznie... Ja mam pytanko, chciałbym u Ciebie (może) top do Prisona aluminiowy, czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest koszt anodyzowania aluminium ? EDIT: zna ktoś może firmę w Wielkopolsce która anodyzuję aluminium? Obdzwoniłem kilka firm i niestety nikt się tym nie zajmuje. A tak w ogóle to czy można niklować/chromować aluminium ? Edytowane 5 Października 2007 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 A tak w ogóle to czy można niklować/chromować aluminium ? Tak, można :wink: Jednak nie wszystkie galwanizerie chromuja alu gdyz wymaga to jakis dodatkowych zabiegow :) Maniakalny, jak zawsze robota zrobiona jak trzeba :D F2S na GPU prezentuje sie bardzo ladnie... A jak wyglada teraz temperatura ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 czekamy na testy dotyczące temp. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Nareszcie po długich bojach, udało mi się uruchomić WC (rev.0.01 ;) ) i jestem mile zaskoczony f2s@GPU. Narazie używam 79gs od Leadteka, który kręcony 700@1,5V ma w stresie maksymalnie 47C. Na Zalmanie Vf-700Cu miałem w stresie 65C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Nareszcie po długich bojach, udało mi się uruchomić WC (rev.0.01 ;) ) i jestem mile zaskoczony f2s@GPU. Narazie używam 79gs od Leadteka, który kręcony 700@1,5V ma w stresie maksymalnie 47C. Na Zalmanie Vf-700Cu miałem w stresie 65C ;) Mniej mam na F2G / F2N, ale temperatury to kwestia całego układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Mniej mam na F2G / F2N, ale temperatury to kwestia całego układu. A ile wykręciłeś swojego 79gs i przy ilu V ? Co do układu to tymczasowo mam Cube1 -> Channel V3 -> f2s@GPU -> BWA 3x120 -> rez -> Dtek db1. Docelowo będzie fuzion, MCW30 i full cover na 88gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Ten Frost aż krzyczy aby go poniklować ! Wyglądał by wtedy fantastycznie... Ja mam pytanko, chciałbym u Ciebie (może) top do Prisona aluminiowy, czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest koszt anodyzowania aluminium ? EDIT: zna ktoś może firmę w Wielkopolsce która anodyzuję aluminium? Obdzwoniłem kilka firm i niestety nikt się tym nie zajmuje. A tak w ogóle to czy można niklować/chromować aluminium ? http://anodowanie.of.pl/ możesz to zrobic sam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 http://anodowanie.of.pl/ możesz to zrobic sam :) Ostatnie zdjęcie na pierwszej stronie jest bardzo - hmm - ciekawe... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Ostatnie zdjęcie na pierwszej stronie jest bardzo - hmm - ciekawe... :blink: bezpieczeństwo ponad wszystko z tego co widziałem nie ma tam aż takich groźnych odczynników ale przy nieodpowiedniej obsłudze też można sobie zrobić krzywde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) top na karte a raczej plecy karty (na fotce akurat 88gt albo gts) Edytowane 23 Marca 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) wyfrezowane (tak sadze) logo i napis wyglada swietnie ;) Pod lebki srub nie robisz faz? Edytowane 30 Stycznia 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 wyfrezowane (tak sadze) logo i napis wyglada swietnie ;) Pod lebki srub nie robisz faz?top na karte robiony laserem ;) btw dzisiejsza robota cube ultra (spod 60x60mm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Aż miło się patrzy ;) dobrze że mamy kogoś takiego w NH :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 jaki fajny mam bloczek nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 jaki fajny mam bloczek nie? icon_razz.gif pfff nawet kanty sie nie błyszczą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 już nie chcialem tym Maniaka dobijać bo letko go za top zdarli :D Tak to bywa z wyrobami prototypowymi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 e ten top to powerXa calkiem ladny.. ile taka przyjmnosc kosztuje i czemu tak drogo? przy 2 znizka? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) e ten top to powerXa calkiem ladny.. ile taka przyjmnosc kosztuje i czemu tak drogo? przy 2 znizka? ;] po pierwsze prawdopodobnie nie mam juz projektu zeby go wykonać po drugie topy robie zaleznie od projektu a w tej chwili mam extrenalnie malo czasu na cokolwiek, wiec nie chętnie sie podejmuje robienia topów (tomcat czekał 1,5tygodnia chyba albo dluzej) Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 fajne =O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Oj, to musiało świetnie wygladać :) pokaż foty jak będą zamontowane. Powiedz tylko, czy nie ciepło czasem tym kartom pod pleksą. Swego czasu coś takiego na 7900 kombinowałem, na szczęście pokazały się na czarnym PCB. Tam były chyba 2 czy 3 układy (chyba reg. napięcia na RAM), które grzały sie piekielnie - zresztą chyba była to główna przyczyna padania tych 7900gt. Mógłbyś zrobić foty z boku, tak żeby było widać jak wysoko nad PCB jest zamontowana ta pleksa? Edytowane 9 Marca 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Oj, to musiało świetnie wygladać :) pokaż foty jak będą zamontowane. Powiedz tylko, czy nie ciepło czasem tym kartom pod pleksą. Swego czasu coś takiego na 7900 kombinowałem, na szczęście pokazały się na czarnym PCB. Tam były chyba 2 czy 3 układy (chyba reg. napięcia na RAM), które grzały sie piekielnie - zresztą chyba była to główna przyczyna padania tych 7900gt. Mógłbyś zrobić foty z boku, tak żeby było widać jak wysoko nad PCB jest zamontowana ta pleksa? z topem karta ma 2-3*C wiecej, ale dla goscia to nierobi róznicy top jest przyklejony na tasme dwustronną do backplata foto postaram sie zalatwić Edytowane 9 Marca 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...amp;postcount=5 Tutaj jest parę fotek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Przyjemne :) Bardzo fajnie to wygląda, chociaż ja chyba przykręciłbym tą pleksę na jakichś dystansach tak min. 5mm od PCB. No ale ja jestem stary asekurant, a na plecach 8800gt nic się chyba tak solidnie nie grzeje (sprawdzałem dzis organoleptycznie ;) ) Bloczki od zawsze bardzo mi się spodobały. Aż szkoda, że ich nigdy nie widać :? Dlatego często chodza mi po głowie budy z obrócona o 180 st. płytą główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 X2L CPU @ GPU (rozstaw otw 53,5x53,5) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 prawie jak h........... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 fe sruby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...