Szymon Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Wiec po wszystkich zabiegach, jakie wykonalem , zaoszczedzeniu na pamieciach, lacznei z jak najmniejsza strata przy wymianie serii. Zostalo mi 400 zł. PLanowalem, w zasadzie nadal planuje zakupic radeona HERCULES`a 8500 LE. Ale w tej sytuacji, ze prawie nigdzie go nie ma, a jak jest jakis koles z allegro to sprowadza z czech czy skads tam za 480 zł . Nie wiem czy nie bede musial zrezygnowac z tego pomyslu, bo te brakujace 80 zł niestety obawiam sie ze bede miec dopier oza miesiac ;-/. Teraz mam zabojcza karte na PCI ktora nie wyciaga wiecej niz 640-480 i 256 Kolorow - no przeciez przez miesiac nie bede siedziec na czyms takim. A na dzien dzisiejszy jak mowie mam 400 zł. Co do gf troche sie zrazilekm bo jestme ledwo co po sprzedazy tego czegos co bylo w podpisie i to byl wieeeeeelki blad na tym sprzecie co ponizej mialem cale 4100 3dmarkow. Po za tym tyle sie nasluchalem o jakosci wyjscia TV ati i ogolnie obrazui wydajnosci ze tez chce ATI . Co byscie radzili? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 tu sobie looknij http://www.proline.com.pl/shop.php?prokat=...a3f2f90fedc5766 zdaje sie wysyłkowo też można u nich kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 ja bym tam wolal siedziec przez miesciac na 4mb ;) niz kupic jakies gowno ktore za 1miesiac 2 moze 3 znowy bedziesz chcial wymienic :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 dobry wójek mówi: Mamy na stanie Radeona 8500LE 64DDRTV/DVI. . Karta, która mamy na stanie jest na kosciach pamieci Samsunga. Cena 419zl Z Radeonów w podobnym przedziale cenowym sa jeszcze: Radeon 9000 Pro 64DDR TV/DVI 399zl Radeon 9100 64DDR TV/DVI Sapphire 389zl GIGALAND s.c. 41-200 Sosnowiec ul.Sienkiewicza 11a tel.(032)266 37 49, 785 01 23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Dobry wujku :-) Twoja propozycja z tym radkiem 8500Le brzmi zachecajaco :-), ukradne jakiejsc babci torebke to dozuce te 2 dychy. A co moglbys wiecje powiedziec o tej karcie, moze inni tez cos powiedza :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 radeon 8500le herculesik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 o <span style="color:red;">[ciach!]</span>ww...... :-) to ja szukam jak glupi , kretyn jeden :-). Jutro, maks po jutrze jestem w Twoim sklepie. Jak mozezs to podaj jakas dokladna trase jak tam do Ciebie dojade z Katowic. A najlepiej by bylo jakis numer GG albo komorke na priv. MAcie moze atlhony xp 1700+ 1. JIUHB 0252 2. JIUHB 0251???? takie serie. Bo jutro chce taki kupic, tylko nie wiem jeszce gdzie :-). Przetrzymasz mi jednego heruclesika? :-) zeby mi nikt nie wykupil :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 PALIT Geforce3 Ti200 128DDR TVOUT, podkrecisz bezproblemu na Ti500 i jest xtra, standardowo chlodzenie na pamieciach tez, wydajnosc COOL 175/400 kreci sie xtra poprostu, na 240/550 wykrecisz, i wg mnie to najlepszy wybor, ewentualnie ten wspanialy RADEK8500le :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 nie,nie ;-) jezeli jest herculesik kolo mnie za 419 zł to nawet sie nie namyslam. Tylko chyba LPC poszedl spac :-(. A moze to byl tylko sen???........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 jak chcesz. Choc chyba rzeczywiscie lepszy wybor... o cos sie nie odzywa :D chyba sie cos pokonczyly mu te herkuleski ;) :D spoko, powiem jedno, jak nie on to to co radze jest naprawde cool wydajne i bardzo fajna kartka oglnie, i wiesz, jeszcze dodtkowy plusik to NVIDIA... D: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 ale tego palita gf3ti200 128mb to chyba sie nie kupi w cenie 400zł, chyba deko więcej kosztuje...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Moze jestem wybredny ale palita bym w zyciu nie wzial ... herulesy sa naprawde spoko ,mialem herca 128mb LE przez chwile ,swietna karta byla... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 jeszcze dodtkowy plusik to NVIDIA... :lol: Ciekawa argumentacja :? Zresztą tak jak napisał RaV[666], Palita nigdy bym nie wziął, ta firma zawsze kojarzy mi się z tandetą, może trafiają się jakieś dobre egzemplarze z danego modelu, ale napewno nie jest to regółą, i równie dobrze można się naciąć, a Hercules zawsze był, jest i pewnie będzie synonimem jakości, niezależnie czy karta jest oparta o chip ATI, nVidi czy Kyro. Jeśli miałbym kupować coś na układzie nVidi, co raczej nigdy nie nastąpi :D to brałbym jakiejś porządnej firmy: Gainward, MSI, ASUS czy WinFast, wtedy ma się gwarancje dobrego zakupu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 A ja wiem jedno, byle gownianej firmie co skleca karty graficzne na kolanie nvidia chipow nie sprzedaje. Wiec palit napewno bedzie dobrze chodzil, a podkrecalnosc wcale nie koniecznie musi byc gorsza od konkurencji. Jest tansza i dlatego moze nie byc az tak porzadna jak gainward , ale grafike wyswietlac bedzie wporzadku, wiec czego wiecej chciec?? A poza tym czytalem recenzje tych palitow i to nie jedna ale chyba z 4 i w kazdej mowili dobrze o palicie ti 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 A ja wiem jedno, byle gownianej firmie co skleca karty graficzne na kolanie nvidia chipow nie sprzedaje. Wiec palit napewno bedzie dobrze chodzil, a podkrecalnosc wcale nie koniecznie musi byc gorsza od konkurencji. Jest tansza i dlatego moze nie byc az tak porzadna jak gainward , ale grafike wyswietlac bedzie wporzadku, wiec czego wiecej chciec?? A poza tym czytalem recenzje tych palitow i to nie jedna ale chyba z 4 i w kazdej mowili dobrze o palicie ti 200.A ja wiem jedno, byle gownianej firmie co skleca karty graficzne na kolanie nvidia chipow nie sprzedaje. Wiec palit napewno bedzie dobrze chodzil, a podkrecalnosc wcale nie koniecznie musi byc gorsza od konkurencji. Jest tansza i dlatego moze nie byc az tak porzadna jak gainward , ale grafike wyswietlac bedzie wporzadku, wiec czego wiecej chciec?? A poza tym czytalem recenzje tych palitow i to nie jedna ale chyba z 4 i w kazdej mowili dobrze o palicie ti 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Zraziles sie do gf bo kupiles najgorsza karte z mozliwych. Jezeli jestes uparty na Radeona 8500 to se wez powercolora syfiastego za mniej niz 400 pln i bedziesz mial radeona. Za 420 pln najtaniej jakiego widzialem r8500 LE od Herculesa to tylko w hutrowniach. Jezeli masz dzialalnosc albo ojciec to skombinuj w sklepach internetowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Ja kupiłem to co w podpisie za 405 zł. Karta stabilnie pracuje na 295/240, ale wolę nie szleć, bo mało gram. Radzę ci kupić coś na miejscu u siebie w mieście,a nie w wysyłkowych. Ps- co do obrazu- nie mam żadnych zastrzeżeń. Ogólnie spoko karta, szkoda, że nie dała się przerobić na 9100 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Palita nie polecam bo widzialem kilka kart z tej firmy oraz w dzialniu jedna :? ,obraz byl naprawde fatalny a jakosc wykonania PCB budzila wielkie obawy :?.Nic nie mam do nvidii jako takiej jesli mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> MSI albo cos w tym pulapie ale do 400zl to dobrego nv raczej nie znajdziesz,a radeony tak ogolnie prezentuja lepsha jakosc obrazu od nv wiec na syf radku bedzie lepiej jak na syf ti200 IMHO, naprawde wez tego Herca to sie wydaje jedyna sensowna alternatywa.A z radeonow tanszych mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sapphire/supergrace ale nie bierz HiS/Mint/Art bo z tych kart tesh raczej nie bedziesz zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 qwa sory ze nie odpisywałem ale bylem za<span style="color:red;">[ciach!]</span>y niestety herców juz nie ma zostaly jeszcze 8500 xelo..za 409zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a, gowno, <span style="color:red;">[ciach!]</span>,[gluteus maximus], :-(((((((((( dzwonilem tam do Ceibie to tego gigaland`u i nie maja 8500LE herculesa i juz nie bedzie gosc polecal mi saphire 9100 za 400 zł. Wie ktos jak to chdzi i czy warto/? pomozcie z tym HERCUlESEM!!!!!!!!!! :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Bierz gf3ti200 a bedziesz zadowolony i pewien, ze zero problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Bierz gf3ti200 a bedziesz zadowolony i pewien, ze zero problemow. wreszcie jakas sensowna odpowiedz......... palit gf3 ti200 64mb ddr kupisz za 410 zl na WGK a ja i tak nie lubie ATI...... ze wzgledu na ciagle problemy z tymi kartami.... jednak gf rzadzi :twisted: osobiscie bym nikomu nie polecil ATI :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 a jak myslicie ile bede miec na tym sprzecie co ponizej w 3d amrku po kupnie tego Gf3 ti200, dodam ze zmienilem serie proca i mysle z 2Ghz wyciagne, zaraz napisze posta na forum tylko sie jeszcze pobawie. Dodam ze to nowa seria JIUHB 0303 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 hmmm ja mysle ze niecale 9000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Miałeś 4100??!! ale ściema. Za ok 400zł dostaniesz radka 9000PRO na moim sprzęcie /patrz o ile gorszy/ mam 3900 Marków. Jak chcesz trochę zaoszczędzić to widziałem wersję R9000PLUS - taktowanie jak pro tylko rdzeń jak zwykła 9000 czyli 250mhz. Rdzeń spoczko powinieneś podkręcić i masz 9000PRO za 395pln - cena na WGK w wawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 hmmm ja mysle ze niecale 9000 a ja mysle ze bedziesz mial dobrze ponad 9500 pkt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 ok ale ja chyba chcialbym radka :-), ma zajebisty obrazik :-) a plynno i tak bedize mi chodzic raczej wszystko, <span style="color:red;">[ciach!]</span>a uwilebiam takie moje dylematy :evil: niech to szlag..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, gowno, <font color="#FF0000">[ciach!]</font>,<font color="#FF0000">[ciach!]</font>, :-(((((((((( dzwonilem tam do Ceibie to tego gigaland`u i nie maja 8500LE herculesa i juz nie bedzie gosc polecal mi saphire 9100 za 400 zł. Wie ktos jak to chdzi i czy warto/? pomozcie z tym HERCUlESEM!!!!!!!!!! :-) Jeżeli chodzi o Szafira 8500/9100 to jak u Siebie testowałem niezłe krzaki na ekranie wyskakiwały w niektórych grach(może wina zasiłki, ale nie wnikałem w temat) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Sapphire Radeon 9100 to dobra karta. Testowalem kilka sztuk - pamieci 4ns i kreci sie do ~300/275. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 no dobra, to zalzomy ze ja wezme :-). Teraz mam procek na 2100 Mhz tyle ze magistrala i pamieci nie synchroniczne. 9k wyciagne? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...