Carl0s Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 to czemu w sigu masz wytłuszczone na czarno FULLY MODDED?ok ok wiem przypieprzam się a teraz do meritumwezmę Ciebie (nie twojego moda) w obronę chociaż robię to rzadko - czuj się zaszczycony Otóż nasza święta trójca PelzaK, Carl0s i msn (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi) bynajmniej nie chcą Ci dowalić (no może troszkę, ale to już ich natura :] ), lecz umotywować do wzmożonego wysiłku i pracy. Ot tak trochę się przypieprzą, popiszą przed resztą uczestników swoją ElOkwencją(już czuję te baty na plecach...), a w gruncie rzeczy chcą wycisnąć twojego moda jak cytrynę, celem jak najlepszej poprawy jego jakości. Bo prawda taka że widzieliśmy już naprawdę sporo i kolejne OK + WC to już nawet nie powoduje u nas chęci przeczytania opisu, mimo tego że bądź co bądź na pewno swoje nad modem odsiedziałeś, a my i tak tego nie docenimy bo jesteśmy wredni ^^ Nawet jakbyś wyrył gotykiem że mod jest hmm...klasyczny i taki ma być to i tak zostaniesz zlinczowany - chcesz tego czy nie ;] Mógłbym dalej ciągnąć temat, ale może na razie fin.Mam tylko nadzieję, że nie zostanę publicznie zesmażony na stosie przez w.w., albowiem w sposób perfidny i bezczelny wypowiedziałem się w ich imieniu ;p goddamn' right!! Zaprowadzcie go do baru, postawie litr. Sluchaj mnie a w zasadzie czytal czlowieku, bo bladzisz w ciemnosciach... twoja obudowa, to tak naprawde zniszczony kawalek porzadnej markowej budy. Pomalowanie jej na czarno i wydlubanie okna nie jest dla mnie modem. bylo z 5 lat temu. A porownanie do Tracera wzielo sie nie z [gluteus maximus], tylko z trzezwego osadu - powiedz czym rozni sie buda twoja od opisanej przeze mnie? Pomin jakosc wykonania i fakt ze jedna to Chief a druga to Tracer czy inne padlo. Czym sie roznia? Niczym - zrobiles to, co producent chlamu daje fabrycznie. Moze trafi Ci to do przekonania, moze nie, mnie to juz nie interesuje. Ja tu sie nie produkuje, bo znajduje przyjemnosc w deptaniu ludzi - wszystko co mowie ma glebszy sens i niektorzy potrafia go wydobyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) OK, teraz rozumiem ;) @msn - bede probował cos po nowym roku z oswietleniem i dam fotki :) @Carlos - Ja wole miec modownaego chiefteca ktoory mi sie podoba w 100% niz chłam tracera ktoory przy obudowie nawet nie stał i tyle. Rozumiem ze nie zainteresował Cie mod - nie ma problemu. Dla mnie wyglada o niebo lepiej niz stockowa. Koniec tematu. Nie kazdemu musi sie podobac lekki mod :) Pozdr. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) ehh widzisz jednak nie potrafisz wyciagnac wnioskow z ogolnej krytyki ktora tu mozesz poczytac. Tu nie chodzi o kwestie podobania sie obudowy, czy o kwestie wyzszosci chiefa nad tracerem. Z gowna zrobic tort - to jest sztuka. Pomalowac Chiefa potrafilby chyba kazdy... Tu chodzi o kwestie zachwycenia wykonana praca. A tutaj pracy jest - jak juz napisalem - idealne minimum. Czarna farba, dziura w boku i niebieskie swiecidlo to niestety nie jest mod, to jest tylko nadganianie czegos, co niektorzy daja w standardzie... A chyba modding jest po to, zeby mierzyc wyzej. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 @Pelzak - jest plan, wiekszosc juz osiagnalem. Pytam co sie podoba a co nie, czy sa jakies pomysły na lekkie usprawnienia itp.ja odpowiem standardowo na pytanie co jeszcze... - Ja bym to inaczej zrobił... :wink: Głównie chodzi o to, że ja gustuję (jak to brzmi) raczej w modach trzymających się jakiegoś tematu przewodniego.. Gdzie każdy najdrobniejszy detal jest zmodowany pod kątem myśli przewodniej... A taki lekki fejs lifting budy mnie po prostu nie kręci... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Albercik, a Ty gustujesz w brunetkach czy blond? No wiesz... nasza moderska spolecznosc legla w gruzy, a tobie tylko tematy w glowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nie kazdemu musi sie podobac lekki modJa w kwestii semantycznej - skoro to lekki mod, zmień jakoś to "fully moded" z sygnatury, bo póki co taka autoironia wychodzi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 IMHO czepiacie sie chlopaka :? jedni lubia mody, ktore mozna podziwiac na targach komputerowych z imitacja rdzy, kurkami od kranow i wszelakimi [ciach!]lkami nad ktorym wszyscy rozplywaja sie w superlatywach, a inni nie ja takiego moda (w Waszym slowa znaczeniu) choc szanuje ilosc pracy i ogolny pomysl to bym w domu nie postawil, bo akurat dla mnie liczy sie stonowana estetyka i lekka domieszka indywidualnosci a nie efekciarstwo na pokaz z termosami na froncie noł ofens i hapy nju jer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 IMHO czepiacie sie chlopaka :? jedni lubia mody, ktore mozna podziwiac na targach komputerowych z imitacja rdzy, kurkami od kranow i wszelakimi [ciach!]lkami nad ktorym wszyscy rozplywaja sie w superlatywach, a inni nie ja takiego moda (w Waszym slowa znaczeniu) choc szanuje ilosc pracy i ogolny pomysl to bym w domu nie postawil, bo akurat dla mnie liczy sie stonowana estetyka i lekka domieszka indywidualnosci a nie efekciarstwo na pokaz z termosami na froncie noł ofens i hapy nju jer w takim razie może przestańmy używać terminu "mod" w stosunku do tych "estetycznych" obudów z "domieszką indywidualności" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 cos jakos blok wodny na procesorze sprawia mi wrazenie jakby kiedys był mój ;) ale moze mi sie tylko zdaje. Z tego co pamietam to wydajność z zatkanym środkiem była traaagiiicznąą, woda ktora przlatywała z krócca na króciec wogle nie miała styku z freezem. Lepiej w tym bloku zatkać boczny wylot i żeby woda wlatywała środkiem i wylatywała któryms bokiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 w takim razie może przestańmy używać terminu "mod" w stosunku do tych "estetycznych" obudów z "domieszką indywidualności" no...tyle ze jeszcze jest taki malutki bajer, a mianowicie wlasne poczucie gustu i estetyki a to jest sprawa indywidualna i powinno sie ja uszanowac to co dla Ciebie jest modem, dla mnie moze byc sterta poprzylepianych gratow do ladnej budki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 No, ale modyfikacja to jest jedno i drugie, bo ogolnie to slowo oznacza zmiane danego przedmiotu, nie wazne w jakim stopniu. ;] To cos na przykladzie malucha, jedni nazywaja go samochodem inni nie, tak naprawde jest 'samochodem' o czym dobrze wiemy. :lol2: Tak samo majac bude mozemy ja potraktowac mlotkiem i ju to jets modyfikacja, tylko na tym forum ludzie maja wieksze ambicje i czekaja na cos wiecej. ;] Powstalo tu juz tle projektow, ze poprzeczka jest dosyc wysoko podniesiona i trudno czyms zaskoczyc a tymbardziej takim pospolitym projektem, po prostu tutaj nikt nie bedzie bil temu braw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 No wiesz... nasza moderska spolecznosc legla w gruzy, a tobie tylko tematy w glowie...póki co staram się kultywować tradycję tematycznych modów :).. wróć.... jednego moda... :lol: w takim razie może przestańmy używać terminu "mod" w stosunku do tych "estetycznych" obudów z "domieszką indywidualności"proponuję słowo tjuning... :) od hamerykańskiego tunning - dostrajanie.. zmiana stacji radiowej to tjuning a nie mod radia... więc mały mod to po prostu tjuning obudowy... jak zresztą ktoś tjuninguje auta to po prostu zmienia ich wygląd... zmodowane auto to już coś w stylu przeróbka trabanta na porsze... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 oj PelzaK, zgodzic sie nie moge. Slowo tuning owszem z jezyka amerykanskiego sie wywodzi, ale poczatkowo wogole nie oznaczalo poprawy wygladu. Poczatkowo oznaczalo wsadzenie jak najwiekszej V8 forda do jak najmniejszego autka (przykladem moze byc AMC Pacer). Od tego wziela sie moda na tzw. Muscle cars, a dopiero pozniej zaczeto "tuningowac" wozy tak jak to sie odbywa dzisiaj. czyli przyklejac tone plastiku i utwardzac sprezyny kawalkiem gumki w przygodnym garazu, majac pod maska cale 1.4 i niewyzyte 60 KM... Ale wracajac do meritum - ja nie uwazam, zeby to co zostalo pokazane w tym watku to byl mod czy tuning. To jest po prostu pomalowanie budy i wyrezanie okna. Czyli robienie czegos, co inni daja w standardzie... BTW. Szczesliwego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) no aż do korzeni nie sięgałem... ale jak ktoś np kupi malucha, wyrąbie mu szyberdacher, pomaluje na czarno to w sumie wykonał jakiś tam tuning standardowego modelu stockowego.. pomijając fakt że czarne maluchy z szyberdachem sa produkowane firmowo ale to inny edyszyn powiedzmy... W sumie wątpliwe może być tuningowanie czegoś aby wyglądało jak coś co można nabyć w sklepie gotowe, ale jak ktoś już ma budę to po co kupować inną.. skoro można takową wykonać samemu zrobić :). Pomijam fakt, że jesli już robić to z rozmachem... ale znów nie każdy tak potrafi - powstaje zatem pytanie czy warto się chwalić ogólnei pojętym słabym osiagnięciem... Ja wykonałem pierwszego swojego imo 5x lepszego niż ten tutaj przedstawiony, ale nie chwaliłem się nim na forum bo uznałem że nie ma czym (choć parę lat temuto było i było by to godne pokazania) Edytowane 1 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) no aż do korzeni nie sięgałem... ale jak ktoś np kupi malucha, wyrąbie mu (...)...(...) pokazania)Mądrze piszesz, ale skromnością nie grzeszysz. Pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2007 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 możesz jaśniej waćpan bom z ciemnogrodu...? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ja wykonałem pierwszego swojego imo 5x lepszegoAle tylko się czepiam, nie gniewaj się. Taka ma natura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ehkm, widziałem tego moda pel.. i racja, Twoim zdaniem :> ale z drugiej strony budżet na pewno był 10x mniejszy.. i działo się to kilka lat temu, kiedy modding jeszcze raczkował.. nie.. jednak talent się liczy :> chociaż dziełom naszym miszczuw moddingu 'troszke' brakuje do tego, co wyczyniają kolesie z bit techa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 naszych "miszczuw" jak to okresliles ladnie (szczerze dziekuje :P ) nie stac niestety na laserowe ciecie elementow budy, plexi w taflach po 2 metry kwadraciane i wogole wszystko naj jak to prezentuja Wolverine, czy Piloux. Zauwaz tez, ze wiekszosc budek z BT jest sponsorowana - u nas o sponsora ciezko. Po prostu - w wiekszosci przypadkow mody robi sie z "niczego", a przeciez wiadomo ze z gowna tortu nie zrobisz. Co nie oznacza ze nie warto probowac ;). No i oczywiscie trzeba miec minimum wyobrazni. Jak sie wycina okno, maluje bude, wstawia swiatlo i pozniej pyta "co dalej"...no sorry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Ale tylko się czepiam, nie gniewaj się. Taka ma natura.no wiem że sie czepiasz.. ale nie potrafię zajarzyć czego dokładnie się czepiasz :) o to mi chodzi... :) więc... ehkm, widziałem tego moda pel.. i racja, Twoim zdaniem :> ale z drugiej strony budżet na pewno był 10x mniejszy..śmiesz rzec iż to jest lepsze? Mój miał wymalowane boki 2 farbami czarnymi (matową i połyskową), do tego środek wymalowany na miedziany kolor, do tego katody za 80pln... :), do tego pulsujące światełko hartbeat reagujące na temepraturę HDD, do tego knigh-rider na froncie... Zasilacz z oknem, także oszpecony czarnym kolorem... że o oknie o niekwadratowym kształcie nie wspomnę... :) i to wszystko w czasach, gdy połowa z purowatych ludzi jeszcze nie wiedziała że obudowy komputerowe można przerabiać :wink: i kto tu miał mniejszy budżet na moda... :) Edytowane 3 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Pelzak w tamtych czasach wstawialo sie neony ;) katod jeszcze nie bylo szkoda ze nie ma juz moded-kompz tamtejsze projekty(robione przez redakcje) byly stosunkowo tanie i ladne.. Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) no dobra, Arnie, to nie były aż tak odległe czasy ;] pel, to był zwykły MOP [malowane - okno - podswietlenie] upstrzone ino kilkoma zabawkami z EDW, wtedy jeszcze chyba nikomu nie przyszło do głowicy chlastać i szpachlować FP carl0s, a próbowałeś przejść się do siedziby jakiegoś komputronika z ofertą? Wy mi kasę i sprzęt, ja dla was wygram kilka contestów :] Edytowane 3 Stycznia 2007 przez zero700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Wy mi kasę i sprzęt, ja dla was wygram kilka contestów :] kozak :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) no MOP to widzimy tutaj.. wtedy mój to był luksus... a zabawki z EdW ino podniosły zaawansowanie techniczne :) a to d2 oko? :D Arnie były katody... dlatego dałem za nie 80pln a nie 20 jak dzisiaj :). Zresztą będą one wsadzone do bio-reactora... bo jeszcze działają.. z tymi kontestsami to nie wiem czy te firmy są gotowe na takie rzeczy... Ich po prostu na nas nie stać :D... Nie dorośli chyba jeszzce do sponsorowania modów... bo podejrzewam że już ktoś był się pytać.. sam nawet chciałem niedawno spytać ludzi od 4speed czy wspomogą... ale po tym jak odprawili mnie z niczym, gdy chciałem zanabyć zwodzoną otwieraną zaślepkę do CDromka.. stwierdziłem... że ich na mnie nie stać.. Sam się będę sponsorował... przynajmniej uchronię wizytorów od wszechobecnej reklamy... Edytowane 3 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Sam się będę sponsorował... przynajmniej uchronię wizytorów od wszechobecnej reklamy... w sumie racja, pewnie przysłaliby 10kg naklejek, bannerów i innych przyczepidełek służących ino do zareklamowania.. w sumie najłatwiej byłoby wsadzić kompa do kartonowego pudełka oklejonego naklejkami z logo jakiejś tam firmy :-P ps. tak, oko D2 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 w zasadzie zero700 masz racje nie probowalem. Ale nie wynika to z mojego lenistwa, czy czegokolwiek innego. Ja wychodze z zalozenia, ze to nie moder powinien lazic od drzwi do drzwi i sluchac uzewnetrznien, jak to jest niepowazny i chce wyludzic kase, ale to firmy zwiazane z branza powinny zabiegac o wzgledy i powierzchnie reklamowa. Tylko ze w polsce to wszystko jeszcze tak naprawde sie zaczyna, podejscie jest jakie jest, traktuje sie moderow jako "duze dzieci" bawiace sie swoimi komputerkami... A ja mam to w [gluteus maximus], szczerze nie zalezy mi. Sam tez sobie poradze, wolniej bo wolniej, ale w koncu dopne swego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Sam tez sobie poradze, wolniej bo wolniej, ale w koncu dopne swego.no... widzę ze nadajemy na tych samych falach :twisted: ps. czy znacież jakąś dobrą szpachlę ale nieśmierdzącą? Na bit-techach neiraz smaruja obudowy szarobrązowym jasnym glutem ale nie wiem dokładnie co to jest. W domciu mam szpachlę aluminiową - jest dosyć rześka, ale problem w tym że zawiera styren i śmierdzi niemiłosiernie (jak żywica epoksydowa)... Gdyby nie ten mały śmierdzący szkopuł to prace nad modem szły by dalej... :) Edytowane 4 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Gdyby nie ten mały śmierdzący szkopuł to prace nad modem szły by dalej... :) Moze kup sobie cos takiego » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 dam Ci 2złote jeśli namówisz jego żonę do ubrania takiego sprzętu ;] zresztą już to widzę.. kobieta robiąca obiad w masce gazowej ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 @ PlezaK - szukalem dosc dlugo, znalazlem szpachle akrylowa firmy Geberit. Jest male ale...cena. 50 PLN za tubke 200 g. Dlatego zainwestowalem w to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...