SKRYTOBOJCA Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Ktos ma ta plyte i hynixy d43? Bo milans mi tu gada, ze bedzie zle dzialac, wiec albo mowi prawde albo chce na mnie zarobic hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 ja ci tylko mówie ze D43 lubią sie gryźć z procami K8 i to nie zależy w gruncie rzeczy od płyty tylko od kontrolera pamieci w procu który.. jest jaki jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam Panowie No zmieniam mojego ABita NF7-S i Athlona XP-M 1.45v Niedawno co zamowilem Biostarka Tylko wplacic pieniążki i czekac. Tylko teraz nie wiem jakiego procka brac 4speed ma SD 3700 i ponoc smiga na 2900Mhz na default napieciu mi tyle styka nie mam zamiaru krecic ekstremalnie Napisalem do niego maila ale minal 1 dzien i zero odzewu bral ktos od niego moze ?? http://allegro.pl/item161543098_amd_athlon...elacja_o_c.html By mnie wyszlo 365zł z fryzjerem Od marka_voodoo mialem zamiar brac selekta ale to juz 430zł bedzie ;/ a troche z kasą cieniutko a w sumie ponad 3Ghz nie mam zamiaru krecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 też miałem brać SD3700, ale w końcu zdecydowałem się na Venicee 3000+ @2,7 @ default. Osiągi dosyć podobne, a koszt znacznie niższy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 SD ma 1 cache i troche wieksze osiagi jedyna roznica i jest bardziej chodliwym procem czyli mysle łatwiej bedzie go pozniej sprzedac. Ja chcialbym kupic procka nowego z gwarancja i kupic raz a porzadnego w miare zeby na jakis cas starczyl Najsmieszniejsze jest to ze moj Athlon Mobilny chodzi po okolo 300zl :-) Wracajac do tematu bral ktos od 4speed? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 SD ma 1 cache i troche wieksze osiagi jedyna roznica i jest bardziej chodliwym procem czyli mysle łatwiej bedzie go pozniej sprzedac. Ja chcialbym kupic procka nowego z gwarancja i kupic raz a porzadnego w miare zeby na jakis cas starczyl Ja się sugerowałem testem TUTAJ . Na gwarancji mi nie zależy, bo odkąd mam komputer nie miałem nigdy problemów z procesorami. A jednak wydaje mi się że dopłacanie koło 130zł jakoś mi się nie widziało. Poza tym Venice możesz kupić z pewnym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Dzwonilem do 4speed gwarantuje mi ze procesor na 2900Mhz pojdzie bez zmiany napiecia mimo ze to jest E6 a Venice juz sprzedany ;/ Biore SD zobaczymy co sie z niego wycisnie Płytka zamowina powinna w piatek byc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Postanowiłem wystawić wersję beta mojego BIOSu: m3beta1 W paczce znajduje się BIOS (plik m3b1.bin), program do konfiguracji timingów ("setup m3beta.exe" - zapisuje dane do CMOS - nie ma nic wspólnego z A64tweaker/Memset) oraz niezbędne biblioteki. Przed flashem należy uruchomić program "setup m3beta.exe", ustawić wszystkie comboboxy na "Auto" i kliknąć "Save To CMOS". Po sflashowaniu należy przestawić opcję "Advanced Memory Timings" w BIOS na "On". Teraz już można ustawiać timingi programem "setup m3beta.exe". BIOS testuję od 3 dni i jak na razie wszystko ok. Po przestawieniu TREF na 133MHz 15,6us procek wreszcie zrobił mi stabilne HT296 pod windą (bo z bootem >290MHz nadal ma problemy)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Macie moze na tej plycie zlacze firewire? bo na stronce morele.net i 4speed.pl jest napisane ze ma dwa a ja nie mam i teraz nie wiem o co chodzi. na stronce biostara jest info ze opcjonalnie wiec nie wiem jak to traktowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Może wersja ultra ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krus85 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Potrzebuje pomocy jestem kopletnym laikiem w podkrecaniu proca i mam to plyte, do tego procek Athlo64 3200+ Venice [Temp max. 28 stopni] i bede mial niedlugo 1,5 gb RAM 400MHz [w tym momencie 266MHz :? ] i mam problem co i jak poustawiać w BIOSie. Jak by ktoś wytłumaczył krok po kroku co pozmieniać byłbym BARDZO wdzięczny B-) Mój zamierzony docelowy zegar to 2500-2700 MHz PLZ HELP Edytowane 11 Lutego 2007 przez krus85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Podkręcanie A64 Podkręcanie pamięci na A64 Miłej lektury! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Wyglada na to ze nie ma juz waszej plytki z morele.net. a szkoda,bo powaznie sie nad nia zastanawialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 nima? To nawet dobrze bo cena poleci do gory jak bede sprzedawal bo w koncu malo ktora robi htt 360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Są jeszcze tutaj, tyle że trochę drożej: NF4 NF4 Ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Pytanie n*wałkowane ale za dużo opcji do wyboru więc pytam. Ustawiam w biosie vcore 1,300v, uruchomię ponownie z tym i w biosie nadal mam ustawione 1,3v ale w aktualnych odczytach biosu jest 1,29v a pod windowsem w cpuz&everest&podobne jest 1,39-1,41! wiem wiem, windą się nie mierzy napięcia ale duża rozbieżność, w którą wartość mam wierzyć? (nie dysponuję miernikiem) Proc 3000+ płyta nf4 a9a stery amd są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Tak sie zastanawiam czy Scythe Infinity nie bedzie o nic zawadzal na tej plycie? Zastanawiam tez sie co zrobic z wiatrakiem na mostku, niebieski zalman to by bylo cos, ale mostek jest tak blisko grafiki ze n/c Edytowane 14 Lutego 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie wiem, jak ze Scythe, ale żeby włożyć wtyk od zasilania przy założonym Freezerze to trzeba go odpiąć. Wiatrak najlepiej puścić przez przejściówkę na 5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Mam problemik z tą płytą i dyskiem seagate - postawilem na tym winde niby wszystko cacy tylko czasem strasznie długo sie uruchamia system. Instalowałem winde potem sp2 potem sterowniki - nie wciskałem f6 podczas instalacji i niedoinstalowywałem sterowników do sata w trakcie - po prostu nie wiedziałem że trzeba coś takiego zrobić :oops: Czy mam w ciemno robić reinstal ? Bios sprawdze (standardowy w każdym razie) - płyta rev 1,2 a na razie testuje gumkę dociskającą kabel zasilający za radą Milansa - jak sie nic nie pokarze w ciągu 3 dni będe szczęśliwy bios: AwardPhoenix - Award WorkstationBIOS v6.00PG Edytowane 14 Lutego 2007 przez 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Też czasem zdażało mi się, że system długo mi się wgrywał - pomogło przestawienienie mnożnika HT z 3x na 4x (800MHz). Mam dysk sata 2 seagate i nie potrzebowałem żadnych dodatkowych sterowników (instalowałem winxp z sp1). Jaką masz wersję BIOSu? Edytowane 14 Lutego 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Ma ktos fotke tej plyty w dobrej rozdzielczosci? Na necie marne 280x200 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deng xiao ping Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Zastanawiam tez sie co zrobic z wiatrakiem na mostku, niebieski zalman to by bylo cos, ale mostek jest tak blisko grafiki ze n/cJest cholernie blisko, ale ja w swojej naiwności miałem nadzieje, że zmieszcze pentagramowskiego jeża, ale grafa (galaxy 7900gs) zastrajkowała. Kombinery w dłoń, radiator stracił parę żeber w walce, kilka innych się musiało rozstąpić bo kondensatorki się nie mieściły, ale całość udalo sie doprowadzić do stanu używalności. Fota płyty, troche taka sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 a macie tez tak dziwnie ze jak puscicie na starcie 9x200 i chcecie clockgenem z windowsa podciagnac to wam podnosi sie pci zalozmy jak puszcze 6x300 to mam lajcikk do 6x360 a potem pci roscnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kypro Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Pytanie n*wałkowane ale za dużo opcji do wyboru więc pytam. Ustawiam w biosie vcore 1,300v, uruchomię ponownie z tym i w biosie nadal mam ustawione 1,3v ale w aktualnych odczytach biosu jest 1,29v a pod windowsem w cpuz&everest&podobne jest 1,39-1,41! wiem wiem, windą się nie mierzy napięcia ale duża rozbieżność, w którą wartość mam wierzyć? (nie dysponuję miernikiem) Proc 3000+ płyta nf4 a9a stery amd są Odinstaluj sterowniki AMD U mni obniżały napięcie (w biosie 1.4v w win 1v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 a macie tez tak dziwnie ze jak puscicie na starcie 9x200 i chcecie clockgenem z windowsa podciagnac to wam podnosi sie pci zalozmy jak puszcze 6x300 to mam lajcikk do 6x360 a potem pci roscnie :(Też tak mam - po prostu żeby zadziałała blokada PCI trzeba dać np: 201MHz. Ma ktos fotke tej plyty w dobrej rozdzielczosci? Na necie marne 280x200 :/Jeśli to ci coś pomoże... TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Ma ktos fotke tej plyty w dobrej rozdzielczosci? Na necie marne 280x200 :/ Płyta bez osprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Wielkie dzieki! Ten inzynier, ktory umiescil mostek w takim miejscu zasluzyl na chloste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Wielkie dzieki! Ten inzynier, ktory umiescil mostek w takim miejscu zasluzyl na chloste. Chłosta to mało, ale ja mam od miesiąca już takie ustrojstwo jak na załączniku, wywaliłem oryginalny wiatrak na 4 śrubach i na radiator wieje cichutki 80x80. Ponoć Wasze wiatraki chipsetowe są ciche, mój wył przeraźliwie, no może nie tak jak te z serii asus A8N-E ale i tak wkurzał, a teraz cisza i dość chłodno, sprawdzane paluchem :lol2: nie parzy a nawet jest chłodniejsze niż def. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja wiatraka nie ściągne - zwolnie go a nawiew będzie na kartę w okolicach mostka w górę - powinno zadziałać xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Drogo za takie cus. Lepiej wyjac z wtyczki druciki, dwie wykalaczki i w molexa wepchnac bedzie bardziej pr0 :D Ps. Ja juz tez czekam na swoja plytke. Edytowane 16 Lutego 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...