Skocz do zawartości
Rezker

Denerwujący Spam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam maila na interii od dobrych kilku lat. Zawsze starałem się nie podawać tego adresu na różnego rodzaju stronach związanych z rejestracją oprogramowania, tworzeniem kont na różnych stronach, czy forach (do tego mam osobne konto mailowe). I do niedawna nie miałem problemu ze spamem. Jednak od jakiegoś czasu zacząłem dostawać irytujące maile, w których nawet nie ma linka do unsubsribe lub maila pod który dało by się wysłać żądanie zaprzestania wysyłania takich wiadomości. Wiem, że instnieją robaki internetowe, które wyszukują na kompie informacje o adresach email i wysyłają je do spammerów. Jest to umnie tymbardziej prawdopodobne, że korzystam z klienta poczty Mozilla Thundrbird. Tak czy inaczej chciałem zapytać, czy ktoś ma lub miał podobny problem i ewentualnie, jak z tym walczyć. W załączniku charakterystyczny przykład tego spamu ;/post-103610-1168448825_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że instnieją robaki internetowe, które wyszukują na kompie informacje o adresach email i wysyłają je do spammerów. Jest to umnie tymbardziej prawdopodobne, że korzystam z klienta poczty Mozilla Thundrbird.

:blink:

A tak w ogóle to cięzko włączyc filtr antyspamowy na koncie i w samym programie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

A tak w ogóle to cięzko włączyc filtr antyspamowy na koncie i w samym programie?

Oba filtry są właczone, a działają jakby chciały, a nie mogły...

Co do zmiany adresu email:no cóż, nie chciałbym go zmieniać, bo korzystam z niego od kilku lat, mam na nim wiele subskrypcji, wiele osoób ma mnie w swojej liście mailingowej:(Ale jak problem będzie narastać, a na to wygląda, to chyba jednak będe musiał zmienić maila.

Edytowane przez Rezker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi