Gość hihot Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Chciałbym kupić sobie jakis fajny cooler ale nie wiem jaki mam kilku kandydatow ale chcialbym poznac wasza opnie: Warunki dla coolera: -sprzete do ktorego ma byc zamontowany to ten z podpisu (cpu bedzie jechac na 1.55v@2.7ghz-2.9ghz) -obsluga am2 -nie zawysoki 160mm max (najlepiej to 130mm max i nie tower eh...) bo 25cm fan nie bedzie spelniac swojej roli za dobrze :/ -wydajny -w miare cichy a jezeli z tym klopoty 30db+ z regulatorem obrotow zeby dalo sie przyciszyc jak idle/noc ;) -dobry docisk zapinki Kandydaci to: Infinity (dobry pod wzgeldem wydajnosc) Ninja rev b (dobry pod wzgeldem wydajnosc) Silver Stone Nitrogen 6 (dobry pod wzgeldem kierunku przeplywu powietrza ;) ) Big tyhpoon (dobry pod wzgeldem zajmowanego miejsca i kierunku przeplywu powietrza ;) ) si 128 (dobry pod wzgeldem zajmowanego miejsca i kierunku przeplywu powietrza ;) ) wasze propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Piszesz o Infinity i Ninjy jak nie chcesz chłodzenia typu tower? Jeśli ma być niskie to oba odpadają w moim odczuciu. TR SI-128 będzie dobry pod względem wydajności i gabarytów, że o jakości, jako członek klubu miłośników Thermalrighta ( :P ) nie wspomnę hihi. Poza tym dokupisz sobie do niego jakąś 12.stkę z regulatorem obrotów (Coolink, Fander, Silverstone) i będziesz zadowolony. Jak wolisz już mieć wszystko w komplecie to weź BigTyphoona, ale ciszy mieć nie będziesz. Pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MS3 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Mozesz zastanowic sie rowniez nad... http://www.noctua.at/main.php?show=product...d=10&lng=en Dobry gabarytowo + cichy i wydajny jak rowniez trwaly fan SSO-Bearing http://www.ad.max.pl/admax/catalog/product...products_id=417 Edytowane 7 Lutego 2007 przez MS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 jeżeli nie ma być to tower to chyba tylko BT ci zostaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Skorzystam z okazji : co lepiej brać BT czy Scythe Mine ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 A chcesz ciszej czy wydajniej? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Chcę cicho i wydajne :D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Tylko nie mówcie że jak kompromis to tylko WC :P Edytowane 7 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 A ja chce wygrać w totka... W zasadzie to kup ultra 120 albo infinity to bedzie zblizone do cicho i wydajnie ;] BT przystosoawnay do duzych airflow, mine daje rade w pasywie i z niewielkim przewiewem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Wziąłem BT 120. Bardziej mi zależy na wydajności niż na ciszy :wink: Jakby co to wentyla wymienię :D Prędkość obrotowa to 1300 obr/min, więc czemu ma być głosny ? Edytowane 7 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) A ile wentyli 12x12 słyszałeś przy 1300RPM? ja słyszałem kilka sztuk i tego nie można nazwać nawet namiastką ciszy ;] A do tego trza jeszcze dodać że to co słyszałem to były same wentyle, a w BT jeszcze przez gęste zeberka musi się powietrze przecisnąć... tragedia. ;p No ja słyszałem 12ki jedynie poniżej 1K obrotów.No właśnie ;] Powyżej 1000 nie da się zrobić cichej 12 ;] Edytowane 7 Lutego 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) No ja słyszałem 12ki jedynie poniżej 1K obrotów. Mam nadzieję że nie będzie źle ;) Edytowane 8 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Ah te dylematy. Tyle subfor że nie można się połapać. Przenoszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 no i kupiłem andy :] wymiata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Jak widać po teście na anandtechu Tuniq= Thermalright Ultra120 Panie Labovsky Twoja miłość do Thermalright'a jest uzasadniona. Teraz już wiadomo co wybrać :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...