Skocz do zawartości
Radzyn

Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Radek.

Nie potrafisz zadać wszystkich pytań w jednym poście??. W ciągu 40 minut napisałeś 3 posty z różnymi pytaniami....Litości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rmvbhd

masz ten sam problem co ja

powiedz mi masz 7 do netu podłączoną i ściągałeś aktualizację ? bo może aktualizacje zabezpieczają to bardziej ja ściągnąłem aktualizację najpierw potem się bawiłem w zmianę taskbara :( i na razie nie wychodzi zobaczę jeszcze raz jak wrócę do domu z pracy i postaram się pokombinować jeszcze coś z tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thorn napisał(a):

rmvbhd

masz ten sam problem co ja

powiedz mi masz 7 do netu podłączoną i ściągałeś aktualizację ? bo może aktualizacje zabezpieczają to bardziej ja ściągnąłem aktualizację najpierw potem się bawiłem w zmianę taskbara :( i na razie nie wychodzi zobaczę jeszcze raz jak wrócę do domu z pracy i postaram się pokombinować jeszcze coś z tym.

Spróbuj tego

32bit: http://rapidshare.com/files/160422438/unlo...eatures_x86.exe

albo

64bit: http://rapidshare.com/files/160422412/unlo...eatures_x64.exe

mi pomogło.

Jak zainstalować.

Po pobraniu najlepiej na pulpit.

Robisz skrót do cmd na pulpicie

Następnie zmieniasz język klawiatury z PL na ENG

uruchamiasz plik unlockProtectedFutures_x86 lub x64.exe

Pojawia się ekranik w którym zaznaczasz opcje po prawej i gotowe;)

Mi to pomogło;)

Screen:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KaszaWspraju napisał(a):

A ja za cholere nie mogę zaistalować x-fi, ver 64 bit.

nie ma najmniejszych problemów u mnie działa idealnie... po prostu jak kolega radzi uzyj trybu zgodnosci z vistą i najlepiej wyłacz antivirusa i firewall na czas instalacji.. a jak sie niby zawiesi instalacja to poczekaj dłuugo i isę w koncu zainstaluje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thorn napisał(a):

OK mam super taskbar ale juz wiem co jest nie tak dla tych ktorzy nie moga przed ta przerobka nie mozna pobierac aktualizacji z M$

nie prawda Superbara zrobiłem sobie po 2 dniach uzytkowania... kiedy wszelkie dostepne update`y były juz zainstalowane..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XibalbaPL napisał(a):

Działa na nim jakaś wersja Deamona ? Po restarcie przy instalacji, za każdym razem wyskakuje komunikat reset komputera :(

Probowalem instalować Alcohol 120% i mam ten sam problem co ty.

Sterowniki nvidii dzialaja bez problemow po wywaleniu paczki physx'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acrobat13 napisał(a):

Sterowniki nvidii dzialaja bez problemow po wywaleniu paczki physx'a.

Z paczką też działają i to szybciej się instalują jak pod vistą.

I jeszcze jedno na mojej grafie pod vistą w crysis warhead na początku gry framerate przeważnie wacha się od 15 do 19 klatek ustawienia dx10 entuzjasta.A pod seven przekracza spokojnie 20 klatek nie spada poniżej 19 jestem pozytywnie zaskoczony :).Grafa podkręcona tak samo pod vistą i pod seven stery 180.43

Edytowane przez kurczak80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze jest czytac newsy w calosci :P

Cytat

Uczestnicy odbywającej się w tym tygodniu w Los Angeles corocznej konferencji Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) będą mieli możliwość zapoznania się z graficznymi udoskonaleniami w systemie Windows 7, które są wynikiem ścisłej współpracy pomiędzy firmami Microsoft i Nvidia.

I ciag dalszy newsa:

Cytat

Uczestnicy imprezy WinHEC otrzymają wersję pre-beta Windows 7 wraz ze sterownikiem Nvidia zatwierdzonym przez Microsoft i zaprojektowanym specjalnie dla przyszłego systemu operacyjnego. Sterowniki Nvidia® udostępnione zostaną użytkownikom końcowym za pośrednictwem usługi Windows Update.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMS napisał(a):

jak z pliku ISO zrobić wersję bootującą się? Mam w7 64 bit którego nie moge odpalić spod windy ani dosu. Jak to zainstalować?

obojetnie jaki program do nagrywania -> wypal plyte z obrazu iso czy tez innego ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem pare testów na tym systemie , wszystkie gry w dx10 działają słabiej , gry w dx9 działające bardzo na viscie działają minmalnie lepiej. Za to gry , które żle działają na viscie(troche tego jest) działają jeszcze gożej na tym windowsie. System jedynie troche szybciej się ładuje , narazie brak innych konkretnych zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postawilem to na laptopie i poza tym, ze nie moge nigdzie znalezc sterow do ExpressCard, to odnosze wrazenie, ze chodzi duzo zwawiej, niz Vista Home Premium. UAC jest tez duzo mnie irytujace, a nowy pasek bardzo przypadl mi do gustu. Ogolnie pierwsze wrazenie na plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nuO3-Lzuruha napisał(a):

obojetnie jaki program do nagrywania -> wypal plyte z obrazu iso czy tez innego ;]

nie dziala. W windzie tego odpalić nie mogę a podczas starty plyta się nie bootuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...