slavok Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Hej Panowie, od pewnego czasu zauważyłem, że gubię włosy :/ tzn. np. jak myje głowę dłońmi to później widzę że na rękach zostaje mi kilka włosów… nie jest to może jakaś wielka ilość ale stan taki utrzymuje się już od 2-3 miechów i mnie to trochę niepokoi bo nie chce wyłysieć hehe, chyba nikt z nas nie chce :D ogólnie to zauważyłem, że mam osłabione włosy dość cienkie, sianowate po myciu itd. Na poduszce po śnie też są włosy nie setki ale kilkanaście jest, pewnie przez dzień też gubię ale tego nie widzę… Czy ktoś z walczył już z takim problemem ?? Czy macie jakieś sprawdzone sposoby/środki (szampony, odżywki czy coś) na wzmocnienie włosów, może to przez tą zimę włosy są osłabione a może już mnie bierze na łysienie a może to normalne i Wy też gubicie włosy ? Ogólnie to wyniki badań krwi mam ok., białe krwinki w normie, wszystko w normie, OB. tak samo, wiec wykluczam jakieś dolegliwości, antybiotykami też się zbytnio nie truje, tylko kiedy już trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ja też podobnie mam :D ale się tym nie przejmuje i tak zawsze nosze krótkie włosy i to czy bede łysy to mi to wisi. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 przejmujesz sie kilkoma włosami ? :lol: chcialbym miec takie problemy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 przejmujesz sie kilkoma włosami ? qufa ich nie jest kilka ich jest wg. mnie dużo :lol: przynajmniej wcześniej tak nie leciały hehehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 gdzies czytalem ze zdrowy czlowiek gubi dziennie 40-120 wlosow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Czesto obcinaj wlosy, to je wzmacnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Generalnie albo masz dobre geny albo nie masz i raczej niewiele pomogą odżywki czy obcinanie na krótko. Jak już całkiem wypadną to pozostaje przeszczep z boków nad uszami - najlepszy przykład w tv - taki bardzo widoczny IMO to Rutkowski. Nawet ładnie mu się przyjęły ;] Podejrzewam, że spory odsetek ludzi których twarze widnieją w tabloidach miało podobny zabieg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Jak już całkiem wypadną to pozostaje przeszczep z boków nad uszami - najlepszy przykład w tv - taki bardzo widoczny IMO to Rutkowski. Nawet ładnie mu się przyjęły ;] chyba bym musiał w totka 6 trafić by móc sobie pozwolić na taki zabieg kiedyś tam w przyszłości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 czeszesz cie czesto? bo ja sie nie czesze prawie wogule i tez w kompieli wypadaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Mam identyczny problem, z resztą mojemu bratu jak był w podobnym wieku do mnie też wypadały włosy. Po dziesięciu latach nie jest łysy, ale stosował płyn L102. Od tygodnia też tego używam i jest jak by lepiej :D Od dziecka noszę krótkie włosy, ale łysy nie chcę być. To chyba genetyczne, mój dziadek był łysy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Czesto obcinaj wlosy, to je wzmacnia.Ja sie tak zapętliłem chyba. Czesto obcinalem, wiec duzo szybciej rosly. Teraz musze odwiedzac fryzjera co 3 tygodnie. Kiedys - dwa razy rzadziej. Wlosy jednak faktycznie mam mocne i nie obserwuje jakiegos nadmiernego wypadania. Czeste mycie skraca życie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ja jak zaczne lysiec to od razu jade na lyso, bez zadnych sentymentow. Wg mnie faceci w golym plackiem na gorze lba wygladaja zalosnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Spróbuj zmienić szampon. Ja miałem problem z łupieżem i kombinowałem z wieloma szamponami i podczas stosowania jednego z nich włosów wypadało mi co nie miara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ja mam zakola juz na wysokosci uszu. Wystarczy obcinac sie na krotko maszynka. Wlosow mam z miesiaca na miesiac mniej :> BTW to siwych wlosow tak nie widac jak sa na krotko obciete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Z tego co słyszałem, powodem wypadajacych włosow moze byc: -jedzenie pikatncyh potraw(w duzej ilosci), -przegrzewanie łepetyny(czapka...), -złe odzywianie, tzn niejedzenie miesa i zapewne czgos tam jeszcze -łupiez przyczynia sie do nagłej utraty włosow, w pewnym momencie mozna je dosłownie pogubic..., lecz mowa tu silnym 'schorzeniu?' -przedawkowanie witaminy A ;) -geny.. wiec czarowanie i dbanie o sibie, prawdopodobnie niewiele pomoga... Powyzsze informacje sa czesto zasłyszane, choc kilka jest z pewnoscia faktyczna przyczyna wypadania włosow u czesci ludzi. Ale przeciez lepej by uwaznym ;) Ps. dzis, w zasadzie wciaz jem pikatny obiad, taki az za bardzo. Pomyslałem co dziwne o złych skutkach jedzenia takiej potrawy, m.in. o złym wpływie na włosy.. i patrze a tu temat o wypadajacej siersci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 ja mialem dziwny problem bo.....z tylu glowy zrobila mi sie dziura bylo zero wlosow , poszedlem do dermatologa przemispal mi 3 opowakowania leku jakiegos po 50zł opakowanie bralem to przez jakis czas , wszystko ladnie odroslo :) nie iwem co to bylo ;/ co do towjego problemu bym sie nie przejmowal a moze lepiej zaczalbym dbac o wlosy :) jakies odzywki dobre szampony czeste wizyty u fryzjera powinny pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Szampony, odzywki, kosmetyki ... nic to! Nie pomoga Ci absolutnie wzmocnic wlosow. Wypadanie włosów generalnie najczesciej wiąze sie ze zła dieta i barkiem pewnych minerałów w organizmie. Rada jest jedna - suplementy diety takie jak Skrzypowita i Drożdze & Capivit A+E. Sprawa prosta jak polskie autostrady: 3x dziennie 3 tabletki drożdzy 1x dziennie 1 tableta skrzypu 1x tableta Capivitu Terapia niezbyt szybka bo trzeba przynajmniej 2 miechy systematycznie przyjmować pigsy, najlepiej nawet 3 ale efekt jest bardzo dobry. Włosy sie wzmacniaja, łupiez znika (powaga), nawet troche ich przybywa ;] Gdy juz sobie wyrobisz taki zwyczaj to nawet nie zauwazysz jak sytuacja sie wyprostuje. Sam osobiscie nie mam z lysieniem (narazie) problemu ale stosuje taka profilaktyke, moze zapuszcze hery i byloby nader wskazane aby ladnie sie prezentowaly hehe. -przedawkowanie witaminy A ;) Bład, niedobór witaminy A powoduje łysienie :D Słabo cos słuchałes hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Kurde. Nie łatwiej iść do lekarza?? Też mi wypadały, poszedłem do dermatologa dostałem jakieś witaminy i tyle [; Teraz prawie wcale mi nie wypadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 -Caleb-: Niedobor jak i nadmiar. tak zapamietam z jakiejs ksiazki o zdrowiu.. . Jakkolwiek :P Grzechu_1990: heh, trawa sie odzywiasz. ze miałes w takim wieku problemy z wypadajacymi włosami? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Grzechu_1990: heh, trawa sie odzywiasz. ze miałes w takim wieku problemy z wypadajacymi włosami? icon_wink2.gifNie [; Stres i niedobór witamin, zacznij brać witaminy a+e, b2, c. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Kurde ja mam 18 lat i włosy mi wypadły w pieron. Mam po prostu zakola w głąb czachy z 5 CM. Nie wiem byłem u lekarza używałem Nizoral Head and shoulders i innych szamponów i NIC! Mój brat wyłysiał w wieku 25 lat i mówi że teraz czeka mnie to samo :mur: . Nie dość że łysieje to jeszcze śnieg ze mnie sypie się i skórę na głowie mam taką sucha jak pustynie. Mój drugi straszy brat ma włosy gęste jak szczotka i jeszcze chyba niema 1 MM zakoli ani mu nie wypadają a ma 33 lata więc wpienia mnie jeśli ktoś mówi że to genetyczne łysienie. Część znajomych mówi żebym przestał używać żelu do włosów bo twierdzą że po tym jestem łysy ale bez żelu znów wyglądam jak "Andrzej" :D albo ja Phil Collins jeśli wie ktoś o kogo mi chodzi. Ogółem to kicha na całej długości bo nie wiem co zrobić czy ogolić łeb do łysa i smarować oliwkami czy iść do jakiegoś specjalisty czy po prostu siedzieć i patrzeć jak powoli się staję Kodżakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Heh.Mi włosy zaczęły wypadac w wieku 16 lat, teraz nie mam ich prawie wcale, ale szczerze mówiąc nie cierpie z tego powodu - mało tego nawet nie chciałbym ich mieć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Grzechu_1990: Ja nie ma problemu z ich wypadaniem ;) Kiedys tez sie stresowałem, czesto nienajlepiej odzywiałem, co najwyzej przez to troche osiwiałem ;) Ale jest juz dobrze. Włosy mam bardzo geste, a to tez zle.. hehe Wiadomo, ze juz przed 20tka robia sie przynajmniej jakies zakola itp... normalna sprawa, nawet dla super dbajacych o siebie. Mnie sie zrobiły jakby lekkie wciecia, bardzo fajny efekt ;) Ehm, ok bez zartow, co niektorzy sie podłamuja utrata nie raz praktycznie wszystkich wlosow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ja polecam tabletki Vitapil. Kosztują 35zł ale starcza ich na 2 miechy. Wzmacniają włosy i paznokcie - przetestowałem na sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 chyba bym musiał w totka 6 trafić by móc sobie pozwolić na taki zabieg kiedyś tam w przyszłości...5-10K -jeden lub dwa zabiegi - jeśli to dla Ciebie ważne to czemu nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 ja mialem dziwny problem bo.....z tylu glowy zrobila mi sie dziura bylo zero wlosow , poszedlem do dermatologa przemispal mi 3 opowakowania leku jakiegos po 50zł opakowanie bralem to przez jakis czas , wszystko ladnie odroslo :) nie iwem co to bylo ;/ co do towjego problemu bym sie nie przejmowal a moze lepiej zaczalbym dbac o wlosy :) jakies odzywki dobre szampony czeste wizyty u fryzjera powinny pomoc Może łysienie plackowate :?: Niektóre gatunki chorobotwórczych grzybów takich od grzybic to wywołuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Mój drugi straszy brat ma włosy gęste jak szczotka i jeszcze chyba niema 1 MM zakoli ani mu nie wypadają a ma 33 lata więc wpienia mnie jeśli ktoś mówi że to genetyczne łysienie. Jak nie jest do ciebie podobny to mógł się podać genetycznie na kogoś z rodziny nawet do dwóch pokoleń wstecz ,podobno jest to możliwe :D (przynajmniej tak słyszałem), jeżeli chodzi o niektóre cechy wyglądu, pooglądaj archiwalne zdjęcia rodzinne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Starsze rodzenstwo maja wiecej cech od strony ojca, pozniejsze potomstwo przybiera wiecej genow.. z linni matki. W zasadzie, nie po rodzicach tlyko po idz dziadkach.. Wiec widocznie EmzeJ Twoj ojciec ma lepsze geny od zony .. ;) Nie smuc, sie, nie jestes gorszy.. po prostu inny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Jest taki sposób, brać CYNK przed samym snem (nie inaczej), jakiej firmy nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 to prawda , ze jk sie ma geste włosy to sie nie bedzie łysym:D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...