panzar Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 nie wiem jak samsung pracuje ale lg po za opóźnieniem przy wysuwaniu tacki jest bardzo przyjemne. ciche i kulturne. ostrzegam przed neciem 724s czy jakoś tak. szybka ale kompletnie nie nauczona kultury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) A jeżeli masz na myśli neci z serii 724x s to chyba sobie żartujesz.... Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 mam tak owego i jego zachowanie jest wręcz nie do przyjęcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Tacka może i faktycznie jest brutalna, ale cała reszta w NECu jest gitarowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) mam tak owego i jego zachowanie jest wręcz nie do przyjęcia...To może waćpań określi co jest nie do przyjęcia w takim owym napędzie? :) Bo pierwsze słyszę, by ktoś narzekał na kulturę pracy tej serii. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 praca tacki świst z jakim startuje oraz odgłosy podczas ruchu lasera... na żadnym napędzie jaki miałem, nie było takich sytuacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn18 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam ,he he rzecz gustu właśnie niedawno nabyłem napęd jak w temacie i odnośnie tacki mi sie bardo podoba owa szybkość i pewne zwolnienie przed końcem wysunięcia sie w całości co do świstu szumu dla mnie jest bardzo fajny ten dźwięk porównując do mojego drugiego liteona to wręcz zarąbisty co do przesuwu lasera na tle liteona rowniez ok,liteon dodam chodzi jak szalony jak sie rozkreci laser jak szuka to dopiero sie dzieje no i cdekow juz nei czyta ale z dvd radzi sobie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Witam. Mój syf z podpisu to jak chyba każdy wie tandeta (akurat trafiłem na jeden z najgorszych LG, a przecież inne dobre są, bo mam inny i działa od 7 lat, czyta wszystko (CD, CD-RW, DVD, DVD-RW, Dual Layerów nie sprawdzałem :rolleyes: ))! No ale mniejsza z tym. Poszukuję nowej nagrywarki, która będzie służyła głównie do odczytu i zapisu DVD+R, DVD+RW i CD-R. Reszta będzie używana rzadziej. Oczywiście chcę aby korekcja błędów była na dobrym poziomie, bo porysowanych płytek trochę się nazbierało :unsure: . No i oczywiście w związku z porządkami w obudowie napęd musi być na SATA. Mogłaby być też cicha, choć to rzecz trzecioplanowa. Także co z obecnych modeli wziąć? Powinien być jak najlepszy (trwały, szybki, bezbłędny itp :lol2: ). Pionnery raczej odpadają w związku ze swoją niedostępnością i Plextory też bo trochę za drogie są. Więc co warto brać? Może coś z tych: -NEC 7240 -Samsung SH-223 -NEC 7243 (na LabelFlash się nie obrażę, nawet lepiej mieć niż nie mieć ;)) Pozdrawiam i proszę o pomoc. EDIT: A może coś z LiteOna? Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) najnowsze lg są dobre, samsungi również. chcesz neca sprawdź go w sklepie. i tyle. na samsungu się nie zawiedziesz tak samo jak na lg. Edytowane 31 Grudnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 No z tymi LG to powinno być dobrze, ale może jakiś konkretny model wart kupienia? Osobiście bardziej skłaniam się w stronę LabelFlasha niż LightScribe, ponieważ pozwala na wypalanie napisów na spodzie zwykłych płyt i nie trzeba kupować specjalnych ;) Ale w końcu nie to jest priorytetem, tylko jakość korekcji błędów i ogólnie działania. Co z NECem nie tak? Tylko ta niekulturalna tacka czy coś jeszcze? I tutaj nie zwracając uwagi na dodatki tylko na nagrywanie i odczyt to co lepsze z tych dwóch: -Samsung SH-S223 -NEC AD-7243S Pozdrawiam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 LG GH-22NS50 ten mi polecili tutaj i na innym forum. Najnowszy model. Wczoraj kupiłem, wypaliłem parę płytek, na razie całkiem ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 To co będzie najlepsze z tych trzech? Samsung SH-S223, NEC AD-7243S czy LG GH-22NS50 ??? Bardzo proszę. Chcę już kupić od tygodnia i się waham dalej :unsure: Wiem, że ten NEC jest wolniejszy trochę, ale ma za to LabelFlash. Przede wszystkim chodzi mi o korekcję błędów i bezawaryjność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Samsung ... ale to moja opinia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 +1 na Samsunga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 (edytowane) To co będzie najlepsze z tych trzech? Samsung SH-S223, NEC AD-7243S czy LG GH-22NS50 ??? Bardzo proszę. Chcę już kupić od tygodnia i się waham dalej :unsure: Wiem, że ten NEC jest wolniejszy trochę, ale ma za to LabelFlash. Przede wszystkim chodzi mi o korekcję błędów i bezawaryjność. Co nei wybierzesz, będzie dobre. Ja bym rzucił monetą między szajsungiem, a neciem :> Edytowane 1 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Ok. Tylko czy są wersje box tych nagrywarek? Bo tak szukam i znaleźć nie mogę. Za LG przemawia gwarancja door-to-door i wersja box, ale jednak skoro polecacie Samsunga to biorę Samsunga, tylko proszę mi powiedzieć czy mogę liczyć na wersję pudełkową :) Pozdrawiam i ogromnie dziękuję za pomoc. PS Między Samsung SH-S223, a Samsung SH-223 to nie ma różnic, a jedyna to opcja LightScribe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 tak. szukaj np na agito.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ale tak co do różnic czy co do dostępności wersji box?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 i jedno i drugie, na agito mają boxy napędów i Samsung SH-223 jest lepszy (choć nie wiem czy na agito jest box tego napędu :D). choć w zasadzie to nie wiem po kie licho tobie box. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 i jedno i drugie, na agito mają boxy napędów i Samsung SH-223 jest lepszy (choć nie wiem czy na agito jest box tego napędu :D). choć w zasadzie to nie wiem po kie licho tobie box. Po darmową płytkę z opr, kabelek sata, i trzy panele przednie w roznych kolorach w przypadku szajsunga a przede wszystkim ze względu na transport i zabezpieczenie takiego urządzenia. A to wszystko za średnio 5-10pln więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 najcenniejsza jest płytka z oprogramowaniem wg mnie ;) i to można zawsze wyżydzić nawet dla oemów ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger7 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam Jaka wybrać porządną i cichą nagrywarkę SATA ? Myślę o 1. Samsung SH-S223L 2. NEC AD-7243S pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Właśnie czym się różni zwykły Samsung SH-223 od np. SH-223L, SH-223F, SH-223B czy też wersji z G na końcu? Bo jakoś tyle tych końcówek jest i wolę jeszcze zapytać przed zakupem ;) EDIT: Na przykład tu znalazłem boxa, ale nie wiem co oznacza to C na końcu i czy przez to jest np. gorszy od zwykłego :( Tu też jest box ale znowu z F na końcu :roll: Edytowane 5 Stycznia 2010 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Czytam właśnie test SH-223F bo jest wersja box i wydaje się że nie ma różnic między poszczególnymi literkami ;) Jednak na tym teście wychodzi, że troszkę lipnie nagrywa CD-R. Czy to prawda? Jak jest u Was? Tutaj link do śmiesznie spolszczonej wersji :P :lol2: EDIT: Podsumowując, jest to, co chcemy powiedzieć: Samsung SH-S223F jest szybki przy pisaniu CD-R i DVD ± R / DL i jakość zapisu na płytach DVD-R / ± RW / DL był ogólnie dobry. Jednak jakość nagrywania płyt CD-R był niezadowalający Czy wam dobrze nagrywa CD? Bo właściwie będę korzystał z nagrywania CD na 100%. Edytowane 8 Stycznia 2010 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ja nagrywam od czasu do czasu CD-RW z mp3 do samochodu i nie mam zastrzeżeń żadnych. Jak bedziesz miał przyzwoitej jakości płyty to będzie poprawnie nagrane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 A jaką masz końcówkę? Ogólnie pytanie na szybko. Brać wersję lepiej F czy B czy to nie ma różnicy? W poniedziałek chcę już zamówić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 F to jest w boxie zdaje się (i sa trzy kolory przedniego panelu) a B to sam napęd czarny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Niestety B też jest w boxie z 3 panelami jak i F. Wersję B znalazłem tutaj. Wersję F znalazłem tutaj. Jak widać niczym się raczej nie różnią. Ale czy nie jest czasem tak, że np. w F są lepsze lasery niż w B albo coś podobnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam. Padła mi już trzecia nagrywarka samsunga. Ostatni model to SH-S182M. Szukam jej następcy. Wybór padł między Lite-On iHAS424, a Sony AD-7234S. Którą z tych byście polecili? Może jest jakaś lepsza? Tylko proszę bez samsungów :) Cena to około 100zł. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 No niestety ale nie ma lepszego wyboru niz samsung. Żadnej wymienionej bym nie kupił, np Sony to NEC i mają dość słabą korekcje błędów. @Radzio1234 podchodzisz do tego jakbyś co najmniej bombe atomową rozbrajał. Cała ta seria jest identyczna mechanicznie różnią się LightScribe, pudełkiem dodatkami etc. Nie pomyślałeś że opis na stronie może być błędny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...