ryba Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Gratki yotomeczek! Jakich ramów użyłeś i jakiego napięcia? Jaka jest różnica w czasach pomiędzy 5-4-4-4 a 4-4-4-4 na 965 i P35 Czy P35 jest mniej wybredne jeśli chodzi o timingi niżli 965? Na P35 dzialaja timngi pokroju 3-3-3-3, na P965 nie chca za bardzo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Ja mecze tylko p5k :D Wiecej z tego juz chyba nie wycisne... Pare optymalek poszlo w ruch...starzeje sie zeby ubiegac sie do tego :P Yotomeczek Pamieci masakra... Prubowalem wlasnie pare 4 wplesc pomiedzy to 5 i jakos nie wyszlo... 2.55 Vmem i wszystkie alphy poluzowane...Moze tego boosta wylaczyc... Edytowane 18 Czerwca 2007 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 ooo jak ja tu dawno nie zaglądałem i widze że pare zmian jest w kat . E4300 :) kurcze szkoda że nie mam już asusa bo bym jeszcze powalczył :) ale jeszcze wygrzebałem taki screen :) http://img373.imageshack.us/my.php?image=daroeg3.jpg hmm jak dostane nowe mobo to 99tomcat przygotuj się :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 mój wynik robiony w biegu więc w razie czego pewnie jeszcze by się urwało z 2-3 sek :wink: Tylko mnie musi ktoś zdopingować B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 mój wynik robiony w biegu więc w razie czego pewnie jeszcze by się urwało z 2-3 sek :wink: Tylko mnie musi ktoś zdopingować B) Postaram sie... B-) Chociaz Nforce mnie skutecznie blokuje :)... a ramce na T1 nie chca smigac dobrze :/ :mur: :mur: :mur: :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Yotomeczek Pamieci masakra... Prubowalem wlasnie pare 4 wplesc pomiedzy to 5 i jakos nie wyszlo... 2.55 Vmem i wszystkie alphy poluzowane...Moze tego boosta wylaczyc... Pamięci Yotomeczka to Team Group PC9600 :wink: Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ja mecze tylko p5k :D [ciach]* Wiecej z tego juz chyba nie wycisne... Pare optymalek poszlo w ruch...starzeje sie zeby ubiegac sie do tego :P Yotomeczek Pamieci masakra... Prubowalem wlasnie pare 4 wplesc pomiedzy to 5 i jakos nie wyszlo... 2.55 Vmem i wszystkie alphy poluzowane...Moze tego boosta wylaczyc... Nie rozluzowuj ino przycisniaj :D wiecej V im tam nie dasz? :D moge tez MemSeta 3.3 beta2 polecic :wink: * - NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW //ULLISSES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Vmoda jeszcze na tym nie masz....nie uwierze :D NAstepny krok w dzielnikach to 1500, kto da wiecej ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 memseta beta 2 używamy od soboty ...ZUlus na screenie ma jeszcze bete 1 jak dobrze widze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 mój wynik robiony w biegu więc w razie czego pewnie jeszcze by się urwało z 2-3 sek :wink: Tylko mnie musi ktoś zdopingować B) Dzisiaj przyjdzie do mnie nowe mobo to będę walczył :) wiec postaram sie Ciebie zmotywować do działania :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 @Zulusman walcz dalej http://img530.imageshack.us/my.php?image=3500mhzgx3.png Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dzisiaj przyjdzie do mnie nowe mobo to będę walczył :) wiec postaram sie Ciebie zmotywować do działania :) ja jutro bede mial 2x1Gb ramu :)... wiec rowniez Was wespre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Nowy bios, nowy memset 3.3 beta 2... Porobie updaty ... :D Tyle z enie wiem kiedy bedzie czas... @rafiki20 rob wieksze fotki...prawie nie widac taktowania... twoj czas w spi 3.5 GHz jest lepszy o 2s od mojego 3 GHz...nice :P Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Sprawdzałem ile brakuje mi do Yoto i chyba nie jest dużo ;) Wynik ten jest zrobiony na całkowicie codziennym systemie i bez jakichkolwiek optymalizacji. Coprawda o 70MHz większy zegar ale jakieś pojęcie daje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 @Yoto Retusz zrob: D925 (12x333), QuadGT (P35), mem @555MHz 4-4-4-4 (dual DDR2) | SCREEN - nice :P Pozatym, brakuje cie w AMD :D tylko w amd :D @Madness Popraw wynik... bo niewiele mi zostalo zeby cie przebic w 3.5 GHz :D Poprawilem wszystkie wyniki, ale nie wnosza narazie nic do klasyfikacji, wiec zostawie je w szufladzie... popracuje jeszcze troszke z timingami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Niestety nie mam czym powalczyć a AMD :DNo właśnie i nie ma z kim walczyć na AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Powalczę jak system postawię od nowa bo na razie wszystko na quadzie zostało po P5B dlx ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 No właśnie i nie ma z kim walczyć na AMD. Odezwał się ten z pierwszego miejsca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 na am2 nikt lepiej nie ma, ryba kilkanascie sekund gorzej ma na procku z 2x wiecej cache ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Mój wynik na korku 4300 SuperPi 16M 6min 53s. ;)Ale chyba takty troche za wysokie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Ale są kategorie 3000Mhz oraz 3500Mhz więc Twój wynik nijak tutaj nie pasuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) obiecałem sie troche poprawić i coś tam podłubałem dzisiaj: kto mnie goni na e4300? :wink: 7'25.141 - 99tomcat - E4300 (9 x 333), Asus P5B (i965P), mem 499MHz 4-4-4-8 (dual DDR2) screen Edytowane 24 Czerwca 2007 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 obiecałem sie troche poprawić i coś tam podłubałem dzisiaj: http://images24.fotosik.pl/6/35ba394c552cc847m.jpg kto mnie goni na e4300? :wink: 7'25.141 - 99tomcat - E4300 (9 x 444), Asus P5B (i965P), mem 599MHz 4-4-4-8 (dual DDR2) screen Popraw pogrubione i pamiętaj! jak znajdę czas to Cię zjem i tego Twojego E4300 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) to dawaj i nie gadaj bo tak to brak mi motywacji w pociskaniu :-| ja znalazłem jakoś godzinke i coś tam urwałem :wink: swoja drogą to znajdzcie mi sposób na fsb walla to dopiero były by czasy :P edit: pomęczyłem jeszcze troche i aż sie zdziwiłem :P 7'16.265 - 99tomcat - E4300 (9 x 333), Asus P5B (i965P), mem 499MHz 4-4-4-8 (dual DDR2) screen widać nie tylko cw daje takiego kopa-pare tweaków+ tajmy czynią cuda B) Edytowane 24 Czerwca 2007 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ooo gratki tomcat teraz to pojechałeś :) a mi padły pamieci wiec narazie nie powalcze z wani :( no może jak dzisiaj "ukradne" ze skelpu to bede wieczorkiem siedział nad testami :) ale ja juz chyba odpadam z rywalizacji :) bo wątpie zebym zszedł ponizej 7:16 :) jeszcze raz gratki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Takie małe OT. Zauważyłem że ddr2 padają jak muchy, widziałem już chyba zx 15 osób na forum żalących się że padły im ddr2ki... Hmm to kwestia przegrzania( grzeją się w ogóle te 2ki?) czy może wyokiego v ? Czy po prostu same od ciebie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Raczej nie przegrzania, tylko przewoltowania moim zdaniem, niektóre ddr2 nie lubią wyższych napięć, a część pada same z siebie. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ddr2 zwłaszcza d9 są niestety bardzo delikatne-na dobrą sprawe napięcia większe niż 2.1-2.2v powodują zgodny znacznej części kreconych memek wcześniej czy później... Mi np padła kostka goodów po 2 dniach zabawy w o/c ..2 pozostałe chodzą bez problemu... Dostawały/dostają raptem 2.45v+ nadmuch.. Ostatnio memu padły cellshocki jak zapomniał odkręcić napięcie z 2.8v i pracował tak dzień czy 2... Eh tensknię za starymi dobrymi winbondami-tego nie dało się praktycznie ukatrupic,a ile zabawy było B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 @Zulusman teraz już o 3s cię pobiłem na mniejszych taktach teraz http://img412.imageshack.us/my.php?image=4...56131310wz7.png Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 @Zulusman teraz już o 3s cię pobiłem na mniejszych taktach teraz http://img412.imageshack.us/my.php?image=4...56131310wz7.png tak, tylko on ma troche mniej mhz na procku od ciebie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...