Gość Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Zero screenów (a nawet podanych wyników) z tych testów - dla mnie to nic nie znaczy ;] Rzeczywiście, na naszym forum większość procków jest z trytona, ale wystarczy przejrzeć tematy na zagranicznych forach(np. xtremesytems) żeby wiedzieć że w przypadku f3 padaka = świetna sztuka g1 :) Dobra, nie ważne. Eot ;] Nie mam procka z trytona, tylko z olsztyna :P Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ale tu jest mowa o G2, który jest tańszy, mniej prądożerny (w porównaniu do windsora), dostępny (teraz) w dużej liczbie sklepów i zegar w zegar tylko minimalnie ustępujący Windsorowi. No i praktycznie każdy 3GHz powinien zrobić. Ale dobra, finito :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ale tu jest mowa o G2, który jest tańszy, mniej prądożerny (w porównaniu do windsora), dostępny (teraz) w dużej liczbie sklepów i zegar w zegar tylko minimalnie ustępujący Windsorowi. No i praktycznie każdy 3GHz powinien zrobić. Ale dobra, finito :P.Ktoś wie o ile dokładnie zmniejszyli opóźnienia do cache? Nie mogę się tego doszukać <_< G1 ma 20 cykli do L2, F3 to bodajże 12 cykli do L2, a jak jest włąśnie z G2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 http://translate.google.com/translate?u=ht...ad.php?t=321677 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ale tu jest mowa o G2, który jest tańszy, mniej prądożerny (w porównaniu do windsora), dostępny (teraz) w dużej liczbie sklepów i zegar w zegar tylko minimalnie ustępujący Windsorowi. No i praktycznie każdy 3GHz powinien zrobić. Ale dobra, finito :P.Rzeczywiście windsor to tyyyyyyyyyle żre tego prądu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) No to gonisz :wink: Brisbane G1 @ 3416MHz Coolermaster GeminII + fresh air. No to teraz ty gonisz :lol: BB 1900@3444MHz dzisiaj czasu na SPi nei miałem Zrobione w +5st. C otoczenie chłodzone Sctyhe Andy + Delta 3100obr/min. Edytowane 1 Stycznia 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 czy ktoś ma Black Edition 6400 i ile go jeszcze można podkręcić???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 raz: 6400+ BE to nie jest brisbane tylko windsor F3. dwa: stabilnie podkręcić można gdzieś do 3.4 na AC, czasem mniej, czasem więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 czyli 4gb nie osiągalne :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jakie 4gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 4000mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Aaa... 4GHz... na AMD :lol: To się bardzo nieczęsto zdarza i na pewno nie na chłodzeniu wodą i na pewno nie stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 czy ktoś ma Black Edition 6400 i ile go jeszcze można podkręcić???? 6400 wydziela dużo ciepła i raczej trzeba to uznać za już fabrycznie podkręcony. Najmocniejsze aktualnie Brisbane to Czarna edycja x2 5000+ i 5400+ (5400+ jest na newegg ale do nas jeszcze nie dotarł i brak wyników OC) Bez problemów powinno być 3.2-3.3 GHz na rozsądnym napięciu tego 5000+ i nowego 5400+. Jaki jest rekord dla Brisbane to nie wiem (najwięcej widziałem 3.5 GHz ale to raczej nie do codziennego użytku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jaki jest rekord dla Brisbane to nie wiem (najwięcej widziałem 3.5 GHz ale to raczej nie do codziennego użytku)Przypomnij lepiej sobie gdzie to widziałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 jest a WC mam http://www.komputronik.pl/Procesory/AMD/At...pelny,id,45744/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Przypomnij lepiej sobie gdzie to widziałeś. http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=15346 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=15346eee tam :P http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=162738 :D Edytowane 2 Stycznia 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 eee tam :P http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=162738 :D Czyli dla Brisbane rekord bliżej 3.7 GHz. Ale napięcie raczej za wysokie na co dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 hehe, w sumie mogłem to wcześniej wkelić: rekordy dle brisków: http://ripping.org/database.php?cpuid=546 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=165143 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Mam takiego jak w podpisie i mam takie pytanie. Na jakim mnożniku go najlepiej podkręcać, połówkowym czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Różnie u ludzi bywa, ja z połówkowymi nie mam problemów, ale inni czasem mieli. Np u mnie na kn9 jest problem przy kręceniu na dzielniku 7, który sie wiąże z odpowiednimi mnożnikami i ustawieniami pamieci i nie moge sie przebic na nim powyżej 3100MHz, a na innych leci ponad 3300MHz. Jedna prosta rada: testuj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) widze wielu ziomków ktorzy zrobili przesiadke z gniazda 939 na AM2 (ehhh sentyment) takl jak bylo w tamtym watku (wielu klientow) sprzedaje dwurdzeniówki na AM2 - dla forumowiczow bedzie taniej ;) login taki sam Mam nadziej ze admin zrozumie napisanie tego w tym watku - wielu użytkowników wzięło ode mnie i jest bardzo zadowolona a chyba PRIMO tego forum to info i pomoc. Edytowane 6 Stycznia 2008 przez marek_voodoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvg Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 hi! posiadam Brisbane g2 (4400+ @2300mhz) i kręce go na 5200+ (2700mhz) bez zmiany napięcia na proca i mnożnika 11,5 x 235 , zastanawiam sie czy lepiej zmienić mnożnik na x9 i ciągnąć fsb czy zostawić 11.5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zobacz 2-3 posty wyżej. Poza tym ta płyta nie da rady wycisnąć HTT300 to pracy 24/7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 panowie jest bk dzis mi sie wentyl na 64pro wylaczyl i proc z przegrzania rowniez - goracy okrutnie. jednak jestem zadowolony z zaistnialej sytuacji gdyz teraz do 2850 mhz nie potrzeba 1.55v ba 1.50v - niezle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Takie pytanie ktos wie czy x2 dual core be-2350 pojdzie na plycie ECS KA3 MVP (Xpress 3200) http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Products/...46&LanID=16 oficjalnie nie udalo mi sie znalezc potwierdzenia o obsludze BE aczkolwiek podobny asus obsluguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Procesor będzie działał, co najwyżej nie będzie poprawnie rozpoznawany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ja dzisiaj skatowałem swojego 3600+ na 1,45 z biosu (progsy pokazują 1,5x) http://service.futuremark.com/compare?3dm05=3895798 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ja u siebie daje nawet 1.55V i nie chce przekroczyć htt330 nie mam pojęcia co dalej trza zrobić :mur: próbowałem na każdym dzielniku i nic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...