master_electronic Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 A co powiecie na to??? :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Co powiesz na to matematyku? 2618239[/snapback] A co powiecie na to??? :D :D :D NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW //ULLISSES Tu sie wszytsko zgadza jezeli chodzilo o te pamieci :D div masz na 400 Edytowane 20 Maja 2007 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 nie ma przy takim mnoziku takiego rzeczywistego dzielnika. Też tak myślałem, ale od jakiegoś czasu pewności nie mam. Screen nie jest mój i przestań rzucać tymi cyferkami, bo większość z nas ma podstawówkę za sobą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Też tak myślałem, ale od jakiegoś czasu pewności nie mam. Screen nie jest mój i przestań rzucać tymi cyferkami, bo większość z nas ma podstawówkę za sobą. I wez tu pomagaj <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Jaki masz div ??? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=216047&st=330 Posty od 345 do 363. Teorie są co najmniej dwie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Pytanie czy to dotyczy tforca czy ogolnie, w temacie kn9 nikt nie poruszyl tego tematu. A niee wiemmm :mur: Edytowane 20 Maja 2007 przez DeyWies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 u mnie nożnik ht 3 nie dzała wiec pracuje na 4 czyna ht 1200 wszystko działą bez problemów wczesniej przegrzewał mi sie nb choć czujniki strasznie sie mliły bo pokazywały 39c około lecz radiatora nie dało sie dotknąc Jak ktoś ma problemy z oc radze sprawdzić temp nb lub zapewnić mu lepsze chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 u mnie nożnik ht 3 nie dzała wiec pracuje na 4 czyna ht 1200 wszystko działą bez problemów wczesniej przegrzewał mi sie nb choć czujniki strasznie sie mliły bo pokazywały 39c około lecz radiatora nie dało sie dotknąc Jak ktoś ma problemy z oc radze sprawdzić temp nb lub zapewnić mu lepsze chłodzenie Przeważnie przez to ma się problemy z oc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Jak ktoś ma problemy z oc radze sprawdzić temp nb lub zapewnić mu lepsze chłodzenie A to jakas nowosc ? :blink: Gdzie o tym wyczytales ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Jak to jest z tymi szybszymi Athlonami na rdzeniu Brisbane? np. 4000+ 4400+ 4800+. Duzo lepiej sie kreca niz ten 3600+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Jak to jest z tymi szybszymi Athlonami na rdzeniu Brisbane? np. 4000+ 4400+ 4800+. Duzo lepiej sie kreca niz ten 3600+ ?maja wiekszy mnoznik co czasami ulatwia sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) 'wyzsze' modele tak jak napisal komuch, rozni tylko wiekszy mnoznik, a kreca sie tak samo jak 3600+ - kwestia szczescia :) Moim zdaniem te 'wyzsze' oplaca sie dopiero jak ma sie ochote zabawic w bardzo wysokie takty (kosmiczne napiecia) i bariere bedzie stanowic plyta glowna, ale do ~3ghz spokojnie wystarcza 9.5x :) *i tak wiekszosc brisbane ma sciane przy ~3-3.1ghz Edytowane 21 Maja 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 czy 2945 mhz przy standardowym napięciu to dobry wynik dla 3600+ ? Oczywiście full stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 czy 2945 mhz przy standardowym napięciu to dobry wynik dla 3600+ ? Oczywiście full stable Trafil ci sie rodzynek :D O ile full stable w twoim mniemaniu to orthos zapuszczony na cala noc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Trafil ci sie rodzynek :D O ile full stable w twoim mniemaniu to orthos zapuszczony na cala noc ;)Boje sie bo to no boxie a odczyty temp. szwankuja.. raz minus 36 a teraz 111*C :mur: sprawdzam na dotyk. Niedługo może ninja bedzie to sie pochwale. 9 tydzień '07 jakby kto pytał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Boje sie bo to no boxie a odczyty temp. szwankuja.. raz minus 36 a teraz 111*C :mur: sprawdzam na dotyk. Niedługo może ninja bedzie to sie pochwale. 9 tydzień '07 jakby kto pytał. W takim razie na jakiej podstawie twierdzisz ze to jest full stable ? :lol: Na takiej ze komp ci wogole to windy wszedl ? :lol: Brawo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 moj nie chce przejsc tajemnej granicy 3 GHz.. bootuje na 9,5x316 ale winda nie chce sie zaladowac ani na 1,5 ani 1,55 V :/ jeszcze pokombinuje z timingami pamiatek .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) moj nie chce przejsc tajemnej granicy 3 GHz.. bootuje na 9,5x316 ale winda nie chce sie zaladowac ani na 1,5 ani 1,55 V :/ jeszcze pokombinuje z timingami pamiatek ..Moj odpala winde na 1.3v 9.5x316, ale juz nawet odpalenie cpu-z powoduje restart ... na 1.325v orthos wywala po ~18min ... @Kozakov - pisze to po to zeby ci uswiadomic ze moj proc mimo takich teoretycznie swietnych osiagow, wywalil orthosa po 2h 48min na 2.9ghz 1.3, wiec 'stable' to pojecie wzgledne dopoki nie pokaze sie sensownie dlugiego katowania z orthosa :) *choc on tez 100% gwarancji nie daje Edytowane 22 Maja 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Moj odpala winde na 1.3v 9.5x316, ale juz nawet odpalenie cpu-z powoduje restart ... na 1.325v orthos wywala po ~18min ... @Kozakov - pisze to po to zeby ci uswiadomic ze moj proc mimo takich teoretycznie swietnych osiagow, wywalil orthosa po 2h 48min na 2.9ghz 1.3, wiec 'stable' to pojecie wzgledne dopoki nie pokaze sie sensownie dlugiego katowania z orthosa :) *choc on tez 100% gwarancji nie daje a ja polecam cinebencha 9.5 optymalizowanego pod amd potrafi od razu wykryc niestabilnosc jakiegos jajka a jezeli chodzi o othros to czesto bariera jest temperatura bo przy tych 3ghz nawet na dobrym chlodziwe w dzisiejsze upaly proc potrafi byc goracy ale faktycznie o jako takie stabilnosci to min 3h otrhosa Edytowane 22 Maja 2007 przez komuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Robiłem 1h stress prime. myslałem ze to wystarczy. Oky to bedę dłużej testował ale jakąś dziwną dolegliwość ma bo odpalam SP04 9 minuta i zwiecha, a wczoraj 1h noł problem. dziwne coś to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Dzisiaj jest cieplej ;) Mozliwe ze proc ma za goroco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Dzisiaj jest cieplej ;) Mozliwe ze proc ma za goroco.Pokazuje 74* ale tak na dotyk jak pamiętam porównywalnie z windsorem to jest z 10* mniej. Przekłamuje mi te temperatury :angry: Ale w sumie to ja ledwo co oddycham. w pokoju 25* a na dworze w cieniu równe 30* teraz. Odmieniło mu się i jedzie 55 min Stress testu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 IMO za cieplo :) W nocy bedzie troche chlodniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 A co wy meteorolodzy?? Imo wiadomo, że na O/C jest za gorąco. Ja też czekam, żeby w końcu zrobić testy swojego proca i przy okazji pamiątek. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Jak w sam raz na wieczór będzie 6h tortur. Swoje pamiątki przetestowałem wcześniej. 667@1000 2.3V cl5 i @940 cl4 przynajmniej one mnie nie będą ograniczały bo jak ustawie w biosie dzielnik na 400mhz to mi nie bootuje EDIT: OKI 3h wystarczy? bo już mi się spieszy zrobić 3K :] napięcie niezmieniane Edytowane 22 Maja 2007 przez Kozakov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Jak w sam raz na wieczór będzie 6h tortur. Swoje pamiątki przetestowałem wcześniej. 667@1000 2.3V cl5 i @940 cl4 przynajmniej one mnie nie będą ograniczały bo jak ustawie w biosie dzielnik na 400mhz to mi nie bootuje EDIT: OKI 3h wystarczy? bo już mi się spieszy zrobić 3K :] ciach* napięcie niezmieniane ale testowałeś tylko jeden rdzeń - ściągnij orthosa, który sprawdza oba * - NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW // ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) A co wy meteorolodzy?? Imo wiadomo, że na O/C jest za gorąco. Ja też czekam, żeby w końcu zrobić testy swojego proca i przy okazji pamiątek. :P Wydaje mi sie ze rzecza normalna sa nizsze temperatury w nocy niz w srodku dnia :huh: :unsure: A moze sie myle ? :blink: :lol: Jak w sam raz na wieczór będzie 6h tortur. Swoje pamiątki przetestowałem wcześniej. 667@1000 2.3V cl5 i @940 cl4 przynajmniej one mnie nie będą ograniczały bo jak ustawie w biosie dzielnik na 400mhz to mi nie bootuje EDIT: OKI 3h wystarczy? bo już mi się spieszy zrobić 3K :] <a href="http://img62.imageshack.us/my.php?image=2945mhzdefvcore3zs5.gif" target="_blank"></a> napięcie niezmieniane Wystarczy :D Dla pewnosci zapuscilbym na noc orthosa lub 2xSP2K4 :lol: ale testowałeś tylko jeden rdzeń - ściągnij orthosa, który sprawdza oba Bez roznicy czy zapusci orthosa czy 2xSP2004. Na jedno wychodzi, przed chwila sprawdzalem ;) [EOT] Obrazkow nie cytujemy :mur: [/EOT] Edytowane 22 Maja 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 to co panowie, wychodzi powoli na to, ze im nowsze cpu tym maja lepszy OCet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) to co panowie, wychodzi powoli na to, ze im nowsze cpu tym maja lepszy OCet ? Nie powiedzialbym. Rodzynki zakupione wczesniej robia 3gigsy na def v :o Mojemu takie papu starcza tylko na 2,7 :( Proc zakupiony kilka dni temu. Edytowane 22 Maja 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Bez roznicy czy zapusci orthosa czy 2xSP2004. Na jedno wychodzi, przed chwila sprawdzalem ;) pod warunkiem, że każda instancja testuje osobny rdzeń :idea: może dlatego dobrze się stało że cytowałem ten obrazek :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...