Snake16 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Witam mam taki problem nie wiem czy to plyta poszla czy karta ... awiec wyglada to tak jest jakis tekst obok tego jakies niebieskie znaki , albo w biosie sa napisy a zamiast napisow $$$$$$$$$ ... , wchodze w moj komp jakies zolte prostokaty , na pulpicie jakies zielone ... , ale kiedy karte lekko podciagne (reka) do gory to to wszystko znika , wczesniej nie mialem takiego problemu . karta nie byla podkrecana , a moze to cos z plyta glowna i cos z tym portem moze nie tak do ktorego wkladam karte ?? Plyta jest nowa , karta graf. ma ze 3 mechy co to moze byc , odrazu mowie ze cos takiego stalo sie zaraz po restarcie kompa . Sprzet jak w podpisie , blagam pomozcie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Z tego wynika, że karta Ci padła :) , ale niejestem na bank pewien dlatego niedaje głowy za to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 ale to nie moze byc karta , poniewaz jak ją lekko dotkne to to znika i przechodzi calego 3dmarka 03 :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 ZObacz jak inna grafika działa na twoim konfigu to sięprzekonasz co się spieprzyło. Inaczej to chyba Ci nie pomożemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 i to sie stalo akorat jak ja mialem sprzedac i kupic sobie radeona 9700pro :||| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 wsadz inna karte i sprawdz czy takie same jaja odwala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 ok postaram sie i jeszcze sprawdze ta karta na innym pc :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 to jednak karta , sprawdzilem ja na innym kompie i jest to samo , czy moge ja jakos naprawic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Jeśli karta po poruszeniu działa poprawnie, to może to być mikropęknięcie ścieżki lub lutu (tzw. zimny lut). Takie usterki (szczególnie mikropęknięcia ścieżek) są niestety bardzo trudne do zlokalizowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Hehe :lol: Jak zobaczyłem temat tego postu odrazu pomyślałem o Creative i Gainward :lol: Nie myliłem się :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 :| a Lechoo'u nie orientujesz sie gdzie moge ja naprawic , jakis serwis , czy w ogole gdzies mi ja naprawia ?:| a Lechoo'u nie orientujesz sie gdzie moge ja naprawic , jakis serwis , czy w ogole gdzies mi ja naprawia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Hehe :lol: Jak zobaczyłem temat tego postu odrazu pomyślałem o Creative i Gainward :lol: Nie myliłem się :twisted: A co Ty masz przeciwko Gainwardom?? :-) Jak okazalo sie, ze mam GF Ti4200 z tak zwanej "walnietej serii", to po 3 dniach dostalem nowke karte z MMV z AGP 8x i TV-OUTem. I to po trzech dniach!!! Przyznam, ze takiego serwisu porzadnego dawno nie spotkale i to sie chwali. Do tego dodaj, ze karty Gainwarda sa jednymi z lepszych, jezeli chodzi o OC, i zyskujesz bardzo wartosciowy produkt. Co z tego, ze producent z Tajwanu poopierdzielil kondensatory? Takie rzeczy sie zdarzaja. Wazne jest to, jak klient jest traktowany w ramach gwarancji - a jak dla mnie to jest OK! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Ten serwis zalatwia tak szybko sprawy tylko i wylacznie z ti4200. Wiedza, ze spartolili robote i w taki sposob szybciutko sie ich pozbywaja. Ale jezeli po 3 dniach i to w dodatku po trzech to spoko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Ten serwis zalatwia tak szybko sprawy tylko i wylacznie z ti4200. Wiedza, ze spartolili robote i w taki sposob szybciutko sie ich pozbywaja. Ale jezeli po 3 dniach i to w dodatku po trzech to spoko :) I to po trzech!!! :D W kazdym razie to wychodzi im na plus - najgorsze sa te "firmy", ktore wiedza, ze spier*** robote, a nijak nie mozna ich do tego przekonac. Naszczescie MMV sie moim zdaniem do nich nie zalicza - w pelni profesjonalnie zalatwili sprawe, czyli tak jak byc powinno :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 snake16, moj ukochany biedaku, tatuś dał na nową zabaweczkę synusiowi? po co ci sprzedawać tę kartę? przeciez tata i tak da ile trzeba! O! przepraszam, tata nie "da", ale "da zarobic" :D jak dla mnie to zamiast OC zajmij sie biotechnologia, moze dojdą do przeszczepu mózgu za twojej kadencji dzięki twoim dotacjom. Zimne luty najlepiej naprawiac kładąc kartę na babcinym piecu, tak btw ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 snake16, moj ukochany biedaku, tatuś dał na nową zabaweczkę synusiowi? po co ci sprzedawać tę kartę? przeciez tata i tak da ile trzeba! O! przepraszam, tata nie "da", ale "da zarobic" :D jak dla mnie to zamiast OC zajmij sie biotechnologia, moze dojdą do przeszczepu mózgu za twojej kadencji dzięki twoim dotacjom. Zimne luty najlepiej naprawiac kładąc kartę na babcinym piecu, tak btw ;) Nie rozumiem troche, po co ten ton na forum? Znacie sie? To pogadajcie sobie przy browarku o takich <span style="color:red;">[ciach!]</span>lach. Moim zdaniem (i pewnie nie tylko moim) ten dzial jest do rozmowach o sprzecie, a nie o przeszczepach (ehh) mozgu. Make PEACE!!! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 snake16, moj ukochany biedaku, tatuś dał na nową zabaweczkę synusiowi? po co ci sprzedawać tę kartę? przeciez tata i tak da ile trzeba! O! przepraszam, tata nie "da", ale "da zarobic" :D jak dla mnie to zamiast OC zajmij sie biotechnologia, moze dojdą do przeszczepu mózgu za twojej kadencji dzięki twoim dotacjom. Zimne luty najlepiej naprawiac kładąc kartę na babcinym piecu, tak btw ;) Nie rozumiem troche, po co ten ton na forum? Znacie sie? To pogadajcie sobie przy browarku o takich <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. Moim zdaniem (i pewnie nie tylko moim) ten dzial jest do rozmowach o sprzecie, a nie o przeszczepach (ehh) mozgu. Make PEACE!!! Pozdrawiam racja. :x A ty co zazdrocsisz mu? co za cymbal.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Naprawienie pęknietej ścieżki w wielowarstwowym PCB bez schematu karty i odpowiedniego sprzętu graniczy z cudem. Jedyne co możesz zrobić to obejrzeć dokładnie kartę, może jakiś kondensatorek smd jest peknięty(zdarza się), jeżeli uszkodzenie nie jest widoczne gołym okiem to masz pecha. Takie jest moje zdanie. Kiedyś Była w polsce fabryka płyt głównych Sono(już jej nie ma chyba) , tam kolega wysłał kontroler SCSI do naprawy(tyle, że wiedział gdzie jest uszkodzenie). Jeżeli gdzieś mogą to naprawić, to tylko w takich miejscach... P.S Popixsowi musicie wybaczyć, on jest z patologicznej rodziny. Wstyd mi za jego posty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 co wy chcecie od popixa,jezeli prawde pisze to w porzadku,mi nikt nie wspolczuje ze forsy nie mam,wiec czemu ja mam wspolczuc kolesiowi ktory sam spie przyl karte (skoro wczesniej chodzila) wczesniej nie mialem takiego problemua tak wogole to gwarancje sa od takich rzeczy(szczesciarze,ze serwisy uznaja wynik dzialania ciezkich lap)karta graf. ma ze 3 mechy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 kurde hehe wsadz ja do zamarzalnika na pare godzin szczelnie zamknietego celofanu albo folji od hdd czy czegos podobnego - wyczysc karte kurde sciagnij chlodzenie zaloz raz jeszcze wsadz do kompa moze ,,a noz zaskoczy" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Czytam i jednemu sie dziwie... czy ty nie masz gwarancji??? lol lol lol lol lol :) genghis... zapomniales dodac, zeby sie pomodlil przed nacisnieciem guzika power :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 a sprawdzales moze to byc wina plyty glownej moze na AGP z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e ?? a ty odrazu myslisz ze karta graficzna wez przelow ta karte do inego kompa chyba ze wzioles inna karte do swojego kompa i to samo bylo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 a sprawdzales moze to byc wina plyty glownej moze na AGP z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e ?? a ty odrazu myslisz ze karta graficzna wez przelow ta karte do inego kompa chyba ze wzioles inna karte do swojego kompa i to samo bylo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 upsssss co sie stalo ze az 3 postay sie pokazaly lol :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 przeciez pisal,ze sprawdzil na innym kompie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...