Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam, Jaki polecacie selekcje C2D :?: Czy są selekty E6420 :?: Jak tak to czy ktoś to opyla :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Z forum to obecnie jedynie PITer selekcjonuje procesory - głównie E6300 i E6400. E6420 jeszcze nie ma w sklepach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ostatnio chyba miał już właśnie e6420 więc najlepiej do niego bezpośrednio napisz i pogadaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 E6420 jeszcze nie ma w sklepach...Jak nie jak tak ??? http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=7436 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=7439 http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=7439 Tu już można zamówić procki! Na allegro już przybyły http://www.allegro.pl/item184695105_premie...66_gw36_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Po co Ci selekt? Selekty są dla ludzi którzy chcą ustawić sobie wszystko w biosie i już do niego nie zaglądać... cała zabawa w OC polega właśnie na samodzielnym dopasowaniu ustawień... Poza tym "selekty" są drogie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Dzięki selektom mogę o wiele więcej wyciągnąć niż z zwykłych procków :) Selekcja E6300 kosztuje 699,00 zł, a zakup "losowego" procka wyniosi ~ 645,00 zł - bardzo mała różnica jak na takie efekty jakie oferuje selekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Dzięki selektom mogę o wiele więcej wyciągnąć niż z zwykłych procków :)Tylko tak Ci się zdaje... Czasem jest to prawda, a czasem kupujesz "selekta" który kręci się gorzej niż normalne kupione w ciemno egzemplarze... Jak sie kupuje proca specjalnie do OC (bo rozumiem że po to selekt) to sie kupuje procesor z konkretnej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Za 699 to masz E6420 nieselekcjonowany zamiast E6300 selekt, zastanów się czy nie korzystniej kupić po prostu lepszy procek. Jest na rdzeniu Conroe (nie Allendale), więc raczej nie powinno być takich problemów, jakie mają niektóre E4300 i późniejsze E6300/E6400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Tylko tak Ci się zdaje... Czasem jest to prawda, a czasem kupujesz "selekta" który kręci się gorzej niż normalne kupione w ciemno egzemplarze... Jak sie kupuje proca specjalnie do OC (bo rozumiem że po to selekt) to sie kupuje procesor z konkretnej serii. Bajdu bajdu - widać że niewiele proców przeleciało przez Twoje łapki ... Jak do OC to warto dołożyć do selekta i tyle. A w serie proców to wierzą naiwni ... Za 699 to masz E6420 nieselekcjonowany zamiast E6300 selekt, zastanów się czy nie korzystniej kupić po prostu lepszy procek. Jest na rdzeniu Conroe (nie Allendale), więc raczej nie powinno być takich problemów, jakie mają niektóre E4300 i późniejsze E6300/E6400. A jakież to problemy z E6300 i E4300 występują ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 A jakież to problemy z E6300 i E4300 występują ??Mówią że mizeria z najswiezszymi seriami, OC slabnie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Czy wszystkie C2D mają ten sam rdzeń ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 zalezy co sie rozumie przez selekcje . bo jak ktos ci pokaze za sleketa procka ktory zrobil 3ghz na 1.3v (mowa o c2d ) i bedziesz musial doplacic nawet 50zl to naprawde nie warto -bo tyle to chyba 90% z sklepu robi... . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 A jakież to problemy z E6300 i E4300 występują ??Problemy z przekroczeniem 3-3,4Ghz większości z rewizji L2? Jakby Macio117 nie pisał o selektach, to bym nawet o tym nie wspomniał, wówczas te 200 czy 400Mhz mniej nie miałoby znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Bajdu bajdu - widać że niewiele proców przeleciało przez Twoje łapki ... Jak do OC to warto dołożyć do selekta i tyle. A w serie proców to wierzą naiwni ... No właśnie... zależy jakie to są selekty. Nie raz widziałem już na własne oczy Venice 3000+(E3) selekt na 2500MHz.... to poprostu żenada a nie selekt. To samo z opkami 144 - selekty za ponad 150zł więcej za 2,7G Albo obecne E4300@3G - tyle to potrafi prawie każdy proc, więc dokładanie 50 czy nawet 100zł jest bez sensu. Na pewno przez moje ręce nie przeszło tyle proców co przez Twoje... ale kilka/kilkanaście rocznie się przewija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Z tego co wiem to parę dni temu PITer miał e6420 @ 3.5GHz tylko nie wiem przy jakim V. Najprawdopodobniej 1.4v bo przy wyższym nie testuje. Podtambij do Niego na gg bądź pm i popytaj co i jak :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Z tego co wiem to parę dni temu PITer miał e6420 @ 3.5GHz tylko nie wiem przy jakim V. Najprawdopodobniej 1.4v bo przy wyższym nie testuje. Podtambij do Niego na gg bądź pm i popytaj co i jak :wink: . Core2 Duo 3500 Mhz 1.32v L632b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A na jakiej płycie PITer podkręca Core2 Duo 3500 Mhz 1.32v L632b :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A na jakiej płycie PITer podkręca Core2 Duo 3500 Mhz 1.32v L632b :?: Kurde misiek szukanie naprawdę nie boli ! Testowane na: Gigabyte 965P-DS4 2x512MB DDR2 PDP Patriot LLK 667MHz Chieftec 400W Freezer 7 Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 no wlasnie czy tylko jest sens kupowac takiego e6320 selekta.... wg mnie lepiej kupic e6420 prosto z sklepu i pojdzie wiecej niz to selekcjonowane "cudo" a cena pewnie podobna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Tak czytam po lebkach watek i zbiera mi sie na smiech - Macio117 czy Ty naprawde potrzebujesz procka selekcjonowanego :?: Wiele Allendale na sredniej p5n-e bryka w okolicach 3.2ghz ~1.4V. Chcesz robic PL rekord ze potrzebujesz proca ktory moze ubic plyte przez to ze nie bedzie nadrabiac? Czy robic rekord osiedla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jak chłopka chce selekt-a to niech bierze, przedstawione mu zostały wszystkie „za i przeciw” kilka ładnych razy, a nie wiem czemu niektórzy z naszej gromadki tak bardzo mu te selekty odradzają ja jestem innego zdania. Selekt dobra sprawa bo wiesz ile umie i jak powinien chodzić, a wiec można łatwo dobrać resztę sprzętu pod jego MHz i jak ktoś lubi pobawić się w Benchy od czasu do czasu ze znaczną przewagą gdyż zazwyczaj selekcjonowany procesor jest lepszy od „średniej krajowej”. No i co najważniejsze płaci się za pewność iż na danych MHz ma chodzić a z „szopowymi” wersjami bywa różnie może być bardzo dobrze ale nie musi, tu chyba raczej chodzi o komfort psychiczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Cos w tym jest. :wink: Tylko boje sie wizji selekta na marnej plycie :unsure: Herezja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 imo warto kupować z dobrej selekcji,,, zamiast zmieniać procki raz a dobrze i dalej już jakiś czas nie trzeba szukać ;) pamiętam soc A - 2000+ szukane op seriach,, 2 sztuki @ może 2200-2300mhz na ~1,7+ robiły,, potem kupiłem 2500+ @ 2500mhz na stock v i długo siedział w kompie potem s3100+ i 2700 @ 1,65v,, grzałka -> o144 @ 3000mhz 1,42 i znowu trochę posiedzi w kompie ;] jak bym planował przesiadkę na c2d bez wahania mierzył bym w selekcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) zalezy co sie rozumie przez selekcje . bo jak ktos ci pokaze za sleketa procka ktory zrobil 3ghz na 1.3v (mowa o c2d ) i bedziesz musial doplacic nawet 50zl to naprawde nie warto -bo tyle to chyba 90% z sklepu robi... .Hmmm <_< E6300 @ 3500 MHz @ 450 FSB @ 1,3250 V ?? Na codzień jak w sigu - nawet się nie poci... Czyli 3,5 GHz na V def - to już selekt czy nie ;) ?? Mój własnie tak lata - pewnie i poleci więcej, ale pamięci nie mam... BTW - mogę się go za jakąś rozsądną cenę pozbyć :P Cos w tym jest. Tylko boje sie wizji selekta na marnej plycie Herezja...Orgiusz - herezja to mało powiedziane... Słaba płyta powiadasz - no to niech jeszcze kolega o jakimś zasilatorze pomyśli... Wierze w Macio117 i mam nadzieję, że przewidział w konfigu do selekta przyzwoite mobo z FSB ~450 i porządny zasilator. pozdrawiam sansaba Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Chcesz zebym wskrzesil Krzemowa Inkwizycje? ^^ Ale nie o tym watek wiec usune sie w cien szukajac nieprawidlowosci... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Hmmm <_< E6300 @ 3500 MHz @ 450 FSB @ 1,3250 V ?? Na codzień jak w sigu - nawet się nie poci... Czyli 3,5 GHz na V def - to już selekt czy nie ;) ?? Mój własnie tak lata - pewnie i poleci więcej, ale pamięci nie mam... BTW - mogę się go za jakąś rozsądną cenę pozbyć :P jeżeli kupiłeś proca w ciemno to może robić 4ghz na 1.2vi selektem nie jest, bo jak sama nazwa wskazuje selekt jest selekcjonowany jednym z wielu. Ale prawdą jest, że wiele osób kupuje proca w ciemno i jak się znudzi to sprzedają na allegro jako selekta ile by nie robił na jakim V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Właściwie to prawie wszystkie C2D są selektami bo Intel selekcjonuje rdzenie zanim przydzieli mnożnik i VID. Kupując C2D trzeba patrzeć na VID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 VIDA co to taskiego :?: :) Co do mobo to ABIT AB9 QuadGT, a ramy nadal się nie mogę zdecytować :( Zasilacz to Be-quiet to Straight Power BQT E5-550W lub Everek 480W - 520W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A co to taskiego :?: :) Co do mobo to ABIT AB9 QuadGT, a ramy nadal się nie mogę zdecytować :( Zasilacz to Be-quiet to Straight Power BQT E5-550W lub Everek 480W - 520W. Twój brak zdolności szukania zaczyna być irytujący... Mówiąc najprościej jest to napięcie procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A co to taskiego :?: :)Skrót od Voltage IDentification Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...