Skocz do zawartości
Gość

Jaki Selekt C2d :?:

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki selektom mogę o wiele więcej wyciągnąć niż z zwykłych procków :)

Selekcja E6300 kosztuje 699,00 zł, a zakup "losowego" procka wyniosi ~ 645,00 zł - bardzo mała różnica jak na takie efekty jakie oferuje selekt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki selektom mogę o wiele więcej wyciągnąć niż z zwykłych procków :)

Tylko tak Ci się zdaje...

Czasem jest to prawda, a czasem kupujesz "selekta" który kręci się gorzej niż normalne kupione w ciemno egzemplarze...

Jak sie kupuje proca specjalnie do OC (bo rozumiem że po to selekt) to sie kupuje procesor z konkretnej serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 699 to masz E6420 nieselekcjonowany zamiast E6300 selekt, zastanów się czy nie korzystniej kupić po prostu lepszy procek. Jest na rdzeniu Conroe (nie Allendale), więc raczej nie powinno być takich problemów, jakie mają niektóre E4300 i późniejsze E6300/E6400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tak Ci się zdaje...

Czasem jest to prawda, a czasem kupujesz "selekta" który kręci się gorzej niż normalne kupione w ciemno egzemplarze...

Jak sie kupuje proca specjalnie do OC (bo rozumiem że po to selekt) to sie kupuje procesor z konkretnej serii.

Bajdu bajdu - widać że niewiele proców przeleciało przez Twoje łapki ...

Jak do OC to warto dołożyć do selekta i tyle.

A w serie proców to wierzą naiwni ...

Za 699 to masz E6420 nieselekcjonowany zamiast E6300 selekt, zastanów się czy nie korzystniej kupić po prostu lepszy procek. Jest na rdzeniu Conroe (nie Allendale), więc raczej nie powinno być takich problemów, jakie mają niektóre E4300 i późniejsze E6300/E6400.

A jakież to problemy z E6300 i E4300 występują ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy co sie rozumie przez selekcje . bo jak ktos ci pokaze za sleketa procka ktory zrobil 3ghz na 1.3v (mowa o c2d ) i bedziesz musial doplacic nawet 50zl to naprawde nie warto -bo tyle to chyba 90% z sklepu robi... .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bajdu bajdu - widać że niewiele proców przeleciało przez Twoje łapki ...

Jak do OC to warto dołożyć do selekta i tyle.

A w serie proców to wierzą naiwni ...

No właśnie... zależy jakie to są selekty.

Nie raz widziałem już na własne oczy Venice 3000+(E3) selekt na 2500MHz.... to poprostu żenada a nie selekt.

To samo z opkami 144 - selekty za ponad 150zł więcej za 2,7G

Albo obecne E4300@3G - tyle to potrafi prawie każdy proc, więc dokładanie 50 czy nawet 100zł jest bez sensu.

Na pewno przez moje ręce nie przeszło tyle proców co przez Twoje... ale kilka/kilkanaście rocznie się przewija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie czy tylko jest sens kupowac takiego e6320 selekta.... wg mnie lepiej kupic e6420 prosto z sklepu i pojdzie wiecej niz to selekcjonowane "cudo" a cena pewnie podobna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam po lebkach watek i zbiera mi sie na smiech - Macio117 czy Ty naprawde potrzebujesz procka selekcjonowanego :?: Wiele Allendale na sredniej p5n-e bryka w okolicach 3.2ghz ~1.4V. Chcesz robic PL rekord ze potrzebujesz proca ktory moze ubic plyte przez to ze nie bedzie nadrabiac? Czy robic rekord osiedla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chłopka chce selekt-a to niech bierze, przedstawione mu zostały wszystkie „za i przeciw” kilka ładnych razy, a nie wiem czemu niektórzy z naszej gromadki tak bardzo mu te selekty odradzają ja jestem innego zdania. Selekt dobra sprawa bo wiesz ile umie i jak powinien chodzić, a wiec można łatwo dobrać resztę sprzętu pod jego MHz i jak ktoś lubi pobawić się w Benchy od czasu do czasu ze znaczną przewagą gdyż zazwyczaj selekcjonowany procesor jest lepszy od „średniej krajowej”. No i co najważniejsze płaci się za pewność iż na danych MHz ma chodzić a z „szopowymi” wersjami bywa różnie może być bardzo dobrze ale nie musi, tu chyba raczej chodzi o komfort psychiczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo warto kupować z dobrej selekcji,,, zamiast zmieniać procki raz a dobrze i dalej już jakiś czas nie trzeba szukać ;)

pamiętam soc A - 2000+ szukane op seriach,, 2 sztuki @ może 2200-2300mhz na ~1,7+ robiły,, potem kupiłem 2500+ @ 2500mhz na stock v i długo siedział w kompie

potem s3100+ i 2700 @ 1,65v,, grzałka -> o144 @ 3000mhz 1,42 i znowu trochę posiedzi w kompie ;]

jak bym planował przesiadkę na c2d bez wahania mierzył bym w selekcję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy co sie rozumie przez selekcje . bo jak ktos ci pokaze za sleketa procka ktory zrobil 3ghz na 1.3v (mowa o c2d ) i bedziesz musial doplacic nawet 50zl to naprawde nie warto -bo tyle to chyba 90% z sklepu robi... .

Hmmm <_< E6300 @ 3500 MHz @ 450 FSB @ 1,3250 V ?? Na codzień jak w sigu - nawet się nie poci...

Czyli 3,5 GHz na V def - to już selekt czy nie ;) ?? Mój własnie tak lata - pewnie i poleci więcej, ale pamięci nie mam...

BTW - mogę się go za jakąś rozsądną cenę pozbyć :P

Cos w tym jest. Tylko boje sie wizji selekta na marnej plycie Herezja...

Orgiusz - herezja to mało powiedziane... Słaba płyta powiadasz - no to niech jeszcze kolega o jakimś zasilatorze pomyśli... Wierze w Macio117 i mam nadzieję, że przewidział w konfigu do selekta przyzwoite mobo z FSB ~450 i porządny zasilator.

pozdrawiam

sansaba

Edytowane przez sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm <_< E6300 @ 3500 MHz @ 450 FSB @ 1,3250 V ?? Na codzień jak w sigu - nawet się nie poci...

Czyli 3,5 GHz na V def - to już selekt czy nie ;) ?? Mój własnie tak lata - pewnie i poleci więcej, ale pamięci nie mam...

BTW - mogę się go za jakąś rozsądną cenę pozbyć :P

jeżeli kupiłeś proca w ciemno to może robić 4ghz na 1.2vi selektem nie jest, bo jak sama nazwa wskazuje selekt jest selekcjonowany jednym z wielu. Ale prawdą jest, że wiele osób kupuje proca w ciemno i jak się znudzi to sprzedają na allegro jako selekta ile by nie robił na jakim V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VID

A co to taskiego :?: :)

Co do mobo to ABIT AB9 QuadGT, a ramy nadal się nie mogę zdecytować :(

Zasilacz to Be-quiet to Straight Power BQT E5-550W lub Everek 480W - 520W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to taskiego :?: :)

Co do mobo to ABIT AB9 QuadGT, a ramy nadal się nie mogę zdecytować :(

Zasilacz to Be-quiet to Straight Power BQT E5-550W lub Everek 480W - 520W.

Twój brak zdolności szukania zaczyna być irytujący... Mówiąc najprościej jest to napięcie procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi