Michaelius Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 http://www.overclock.net/2808673-post34.html Bardzo fajny pomysl z przykreceniem 80mm wentyla do oslony na tyle karty. No i ciekawostka ktora wyjasnia czemu pamieci tak swietnie sie kreca na radku 2900 pro - karta sama zmienia timingi ramu po przekroczeniu pewnych wartosci (ok 1000 podobno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) A mi się wydaje, że jest to pozorne obniżenie temperatury. Zainstalował wentyl pod GPU i obniża temp laminatu, na którym prawdopodobnie jest czujnik temperatury (od strony GPU). GPU samym laminatem nie ostudzi. ;) Edytowane 28 Stycznia 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Bardzo fajna kolekcja gotowych biosow do 2900Pro 256bit. W obliczu braku checi wspolpracy AtiToola i innych programow z moja karta, chyba jedyne sluszne wyjscie. Gorzej ze przez brak wspolpracy nie do konca znam maksymalne stabilne wartosci, ale co tam, raz sie zyje ;] kad2 - jaki przyrost temperatury dalo zwiekszenie napiecia z 1.10v do 1.15v, mniej wiecej? Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 u mnie w stresie 6-8C między 1,1 a 1,15 temperatura bliska 88C,suszara 50%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) to dosc koszmarna temperatura jak na stosunkowo niewielki przyrost. U mnie bez podnoszenia napiec jest kolo 83-84 przy 750 na rdzeniu i wentylu na 38%. Edit: Swoja droga to czy obserwujac przygody ludzi w temaci o 3850/70 nie macie wrazenia , ze trafila nam sie bardzo bezproblemowa karta :D Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Na 2900 wszyscy juz zdąrzyli psy wieszać ;) teraz sterowniki juz dopracowane to jest gitara. Z czasem wszystkie 38XX tez doprowadza do ładu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 jak dla mnie jedyna wada 2900pro jest glosne chlodzenie przy 31% jest juz niezle slyszalny szszszszszszsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Nie da sie ukryc , chociaz po zmianie z 7600 gt odczuwam pod tym wzgledem poprawe na lepsze ;) Musze teraz pokombinowac z zamontowaniem w obudowie bocznego nawiewu (panel TT z 23 cm wentylatorem) albo moze jakis tunel od przedniego wentyla i sprobowac czy nie da sie sciagnac temperatury ponizej 50 stopni. Ewentualnie zawsze pozostaje flashowanie biosu i zmiana taktow w 2d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 jak dla mnie jedyna wada 2900pro jest glosne chlodzenie przy 31% jest juz niezle slyszalny szszszszszszszMnie 31% wogole nie przeszkadza:) Przy 37% jest slyszalna ale wtedy to raczej mi gry zagluszaja i tez rzadko karta wchodzi na takie obroty. Max temp. 71` - Z karty jest bardzo zadowolony bo wydajnosc po przesiadce z 2600XT jest o wiele lepsza^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 hmmm zdziwil mnie nagly spadek wydajnosci w never winter 2 praktycznie do poziomu pokazu slajdow z lekka a jak by ktos byl zainteresowany kupnem 2900 pro to zapraszam: http://allegro.pl/item310457854_sapphire_r..._bit_pci_e.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) Fajnie tylko ze nowka kosztuje 480-490 na skapcu ;) Moj teraz jak przy otwartej budzie spadl do 50 stopni zrobil sie nieslyszalny w kompie. Edytowane 10 Lutego 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 mi sie nie spieszy, jak sie sprzeda to sie sprzeda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Tia ale to generalnie jest slabe forum do szukania frajerow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 frajerow czy nie, karciocha sprzedana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seegi Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item311279393_radeon...rytas_bcm_.html a co sadzicie o tym ? jakos nie rozumie czemu ta karta jest taka wyjatkowa?! ps. (nie jestem wlascicielem tej aukcji, i nie mam z nia nic wspolnego, wiec prosze nie traktowac tego posta jako reklamy lub ogloszenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Bo nie jest. Tzn może i wyjątkowe jest to że jest próbka producenta ale nic z tego nie wynika - ot zwykły 2900XT w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dregor Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam wszystkich urzytkowników tego forum :-P Z 2 tygodnie temu kupiłem Radeona 2900 Pro firmy Saphire i go podkręciłem na rdzeń 760 MHz zaś memory 2.20 GHz :D Niestety więcej już z niego nie wycisnę :mur: Wiem że istnieją V mody więc mam do was prośbę :) Czy moglibyście łaskawie odpisać który bios wgrać do mojego Radka aby go jeszcze bardziej podkręcić chodzi mi o napisanie krok po kroku jak to się robi ponieważ nigdy tego nie robiłem i jestem zielony ponieważ chodzi mi o podniesienie napięcia na rdzeniu tak aby móc chociaż na rdzeniu osiągnąć z 800 Mhz :lol: Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam wszystkich urzytkowników tego forum :-P Z 2 tygodnie temu kupiłem Radeona 2900 Pro firmy Saphire i go podkręciłem na rdzeń 760 MHz zaś memory 2.20 GHz :D Niestety więcej już z niego nie wycisnę :mur: Wiem że istnieją V mody więc mam do was prośbę :) Czy moglibyście łaskawie odpisać który bios wgrać do mojego Radka aby go jeszcze bardziej podkręcić chodzi mi o napisanie krok po kroku jak to się robi ponieważ nigdy tego nie robiłem i jestem zielony ponieważ chodzi mi o podniesienie napięcia na rdzeniu tak aby móc chociaż na rdzeniu osiągnąć z 800 Mhz :lol: Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi :wink: W ATITool nie można podnieść napięcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 tylko w wersji XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dregor Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Proszę pomóżcie mi :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Proszę pomóżcie mi :rolleyes: http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread...threadid=438630 Różne bios-y z podniesionym napieciem.Mam nadzieje ze umiesz flashować kartę.Wgraj 1,10v lub 1,15v w 3d.Pilnuj temperatur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dregor Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread...threadid=438630 Różne bios-y z podniesionym napieciem.Mam nadzieje ze umiesz flashować kartę.Wgraj 1,10v lub 1,15v w 3d.Pilnuj temperatur No właśnie w tym jest ból że nie umiem flashować ani nie wiem który z tego bios wybrać o temperatury się nie martwię bo przy podkręconej karcie przy turbinie ustawionej na 62% mam podczas grania na rdzeniu tylko 46 stopni zaś w stanie spoczynku przy turbinie 37% mam na rdzeniu tylko 38 stopni :lol: :rolleyes: Tak więc proszę pomóż mi kad2 i wklej mi linka który bios mam wybrać i opisz po kolei jak się to robi :rolleyes: Byłbym Ci dozgonnie wdzięczny :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Nie przeszkadza ci suszara na 62% :blink: Dobra,opisze ci co i jak: Masz stacje dyskietek?Pododobno można flashować rowniez z pod windowsa,ale ja to robie zawsze za pomocą dyskietki.W razie czego,jeśli flash sę nie uda ,można spróbować wgrać wcześniej zapisany bios "na ślepo".Wgrywająć z pod windowsa,nie ma takiej opcji. Pierwsze co musisz mieć to program flasciach!acy dla kart radeonów-atiflash w wersji 3.49,dlaczego w tej a nie innej?Ponieważ na 100% jest kompatybilny z ta kartą,sam go uzywałem :wink:. Gdy sciągniesz program rozpakowujesz go,będzie to prawdodpodobnie zip lub rar, do jakiegos folderu.Teraz potrzebujesz dyskietki,formatujesz ja wybierając "dysk startowy systemu ms-dos".Następnie nagrywasz na nią wszystko co wypakowąłeś wcześniej,oprócz plików tekstowych.Będzie to program+ jeszcze jakiś plik.Potrzebujesz teraz biosu,na początek ściagnij ten: "[derschlambi] [250,302 / 0,90V] [std / 1,10V] DOWNLOAD <-- Mein aktuelles Bios ".Ma on podniesione napiecie w 3d,ściągnij róniez ten: "[Tiger83] [200,295 / 0,85V] [std / 1,15V] DOWNLOAD".Jeśli ten wcześniejszy niewiele da,zainstaluj jeszcze ten: "Tiger83] [200,295 / 0,85V] [std / 1,20V] DOWNLOAD" licz sie z tym że tempy znacznie wzrosną na tym ostatnim biosie,uzyj go w ostateczności.Wypróbuj najpierw pierwsze dwa. Ściagniety bios wypakowujesz i nadajesz mu krótką,łatwą nazwę np: new.rom Rozszerzenie jest ważne,zawsze do nazwy dodajesz .rom Dogrywasz bios na dyskietkę.Tak przygotowany resetujesz kompa,wchodzisz do biosu,ustawiasz bootowanie z dyskietki,zapisujesz. Reset i Komputer powinien sam zacząć bootować.Po paru sekundach zobaczysz migający kursor a:\> wpisujesz polecenie: atiflash.exe wciskasz kilka razy enter,aż nie zaobaczysz znowu kursor na ekranie,wpisujesz: atiflash -s 0 stary.rom program zapisze wtedy stary bios na dyskietce.Teraz wpisujesz: atiflash -f -p -sst 0 new.rom Program flasciach!e na karte nowy bios....chwila niepewnosci...i...powinno się udać. Reset kompa i gotowe :wink: Edytowane 18 Lutego 2008 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dregor Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Nie przeszkadza ci suszara na 62% :blink: Dobra,opisze ci co i jak: Masz stacje dyskietek?Pododobno można flashować rowniez z pod windowsa,ale ja to robie zawsze za pomocą dyskietki.W razie czego,jeśli flash sę nie uda ,można spróbować wgrać wcześniej zapisany bios "na ślepo".Wgrywająć z pod windowsa,nie ma takiej opcji. Pierwsze co musisz mieć to program flasciach!acy dla kart radeonów-atiflash w wersji 3.49,dlaczego w tej a nie innej?Ponieważ na 100% jest kompatybilny z ta kartą,sam go uzywałem :wink:. Gdy sciągniesz program rozpakowujesz go,będzie to prawdodpodobnie zip lub rar, do jakiegos folderu.Teraz potrzebujesz dyskietki,formatujesz ja wybierając "dysk startowy systemu ms-dos".Następnie nagrywasz na nią wszystko co wypakowąłeś wcześniej,oprócz plików tekstowych.Będzie to program+ jeszcze jakiś plik.Potrzebujesz teraz biosu,na początek ściagnij ten: "[derschlambi] [250,302 / 0,90V] [std / 1,10V] DOWNLOAD <-- Mein aktuelles Bios ".Ma on podniesione napiecie w 3d,ściągnij róniez ten: "[Tiger83] [200,295 / 0,85V] [std / 1,15V] DOWNLOAD".Jeśli ten wcześniejszy niewiele da,zainstaluj jeszcze ten: "Tiger83] [200,295 / 0,85V] [std / 1,20V] DOWNLOAD" licz sie z tym że tempy znacznie wzrosną na tym ostatnim biosie,uzyj go w ostateczności.Wypróbuj najpierw pierwsze dwa. Ściagniety bios wypakowujesz i nadajesz mu krótką,łatwą nazwę np: new.rom Rozszerzenie jest ważne,zawsze do nazwy dodajesz .rom Dogrywasz bios na dyskietkę.Tak przygotowany resetujesz kompa,wchodzisz do biosu,ustawiasz bootowanie z dyskietki,zapisujesz. Reset i Komputer powinien sam zacząć bootować.Po paru sekundach zobaczysz migający kursor a:\> wpisujesz polecenie: atiflash.exe wciskasz kilka razy enter,aż nie zaobaczysz znowu kursor na ekranie,wpisujesz: atiflash -s 0 stary.rom program zapisze wtedy stary bios na dyskietce.Teraz wpisujesz: atiflash -f -p -sst 0 new.rom Program flasciach!e na karte nowy bios....chwila niepewnosci...i...powinno się udać. Reset kompa i gotowe :wink: Dzięki wielkie kad2 :D Nie wiem jak Ci się odwdzięczę :rolleyes: Pozdrawiam i życzę kolejnych rekordów OC HD 2900 Pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_pl Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 pytanie z innej beczki, widział ktoś HD2900XT (XTX) w wersji zwodowanej, dostępne na naszym rynku? Moje WC tworzy się powoli i aktualnie w ramach projektowania potrzebna mi ta wiedza xD pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 A po co gotowiec jak można samemu fajny bloczek załadować. Np polecam full cover EK. Mało chamuje przepływ a ma dobrą wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_pl Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 No niby fajnie ale 200PLN, nie taniej wyjdzie sprzedać mojego i kupić już zwodowanego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 a moze nowy arctic was zainteresuje: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=153 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 a moze nowy arctic was zainteresuje: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=153 Hmm.. 35 euro/50usd, to u nas po doliczeniu marży sprzedawców jakieś 150 złotych. Więc cena jak najbardziej jest OK. Tylko czy jest najmniejszy sens montowania tej zabawki na karte, która ma już prawie rok czasu i jej moc obliczeniowa uległa znacznej denominacji. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) To już widzieliście-http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=173975 1360mhz core robi wrażenie :D Edytowane 20 Lutego 2008 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...