konowal Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 śa juz w pcprojekt.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 juz ktos zakupił wersje E ?? ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ceny niestety ogromne. Wole sobie nawet nie wyobrażać cen płyt na X38. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Ceny niestety ogromne. Wole sobie nawet nie wyobrażać cen płyt na X38. Byłem blisko :D BTW nieco wolnawy ten snake ... wzięte z XS Edytowane 13 Czerwca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) O! Jest IP35-E! I to dużo szybciej niż myślałem. No to czas porozmawiać z rodzicielami na temat nowego komputera. :D Jak się uda, to spodziewajcie się obszernej i absolutnie nieobiektywnej relacji. (Bo na tą płytę jestem straszliwie napalony. ;-) ) Edytowane 13 Czerwca 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 ja moze bym nawet zaryzykowal i to E kupił ale coś mam wrażenie ze to może byc kizka, dopiero nake i wyższe skrzydałka rozwiną. choć z gigabyte było inaczej w sumie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konowal Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Czy wersje niższ od IP35 pro NIE MAJĄ uGuru? Ze strony abita takie coś wynika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumson Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 O! Jest IP35-E! I to dużo szybciej niż myślałem. No to czas porozmawiać z rodzicielami na temat nowego komputera. :D Jak się uda, to spodziewajcie się obszernej i absolutnie nieobiektywnej relacji. (Bo na tą płytę jestem straszliwie napalony. ;-) ) Czekam z zapartym tchem na tą twoją relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) tutaj koleś poleciał z FBS na 543 -> ABIT IP35 PRO ... Preview już odkładam $$ i czekam z niecierpliwością który user stąd pierwszy przetestuje :razz: :arrow: Review Abit IP35, -e, -pro Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Carno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 tutaj koleś poleciał z FBS na 543 -> ABIT IP35 PRO ... Preview już odkładam $$ I czekam z niecierpliwością który user stąd pierwszy przetestuje :razz: Oby tylko to FSB nie było tylko nic nie znaczącą liczbą jak np. w przypadku Gigabyte GA-P35-DS3R, w którym to jest olbrzymi strap i dzięki temu osiąga ona tak wysokie wartości FSB przy jednocześnie małej wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja jestem rozczarowany tym nowym chipsetem choć jeszcze go nie skreślam. Przyglądam się Abitowi bo to naturalna kolej rzeczy, jak zamienić quada to na coś z tej samej firmy. Z pewnością płyty będą lepsze niż chłam od GB ale dalej wydajność z MHz kuleje. A 540MHz FSB quad też potrafi. Jedno co pocieszające to świetne PCB robione przez Abita i wzorowe rozmieszczenie elementów na płycie. Dużo miejsca obok socketu i NB umożliwia założenie wymyślnego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 tutaj koleś poleciał z FBS na 543 -> ABIT IP35 PRO ... Preview już odkładam $$ i czekam z niecierpliwością który user stąd pierwszy przetestuje :razz: :arrow: Review Abit IP35, -e, -pro Z tym fsb to jest tak - że na początku ktoś zawsze wyskoczy z jakimś wysokim fsb a potem ... nie idzie tego dogonić ... na Snaku zrobili już nawet więcej .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 a z wydajnością juz potwierdzone ze lepiej niz w gigabycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 a z wydajnością juz potwierdzone ze lepiej niz w gigabycie? Hmmm OPB potrafi tak pogonić DQ6 że jest szybsze od QuadGT ... Snake chyba tak samo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Z tym OPB nie przesadzaj, on rozne tricki stosuje (zanizanie taktow)... w kazdym tak twierdza na XS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Hmmm OPB potrafi tak pogonić DQ6 że jest szybsze od QuadGT ... Snake chyba tak samo :D czyli brać mozna wszystko B-) a tak serio to mało tego P35 u nas jeszcze, na sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Z tym OPB nie przesadzaj, on rozne tricki stosuje (zanizanie taktow)... w kazdym tak twierdza na XS :) a propo XS - to mam o tym forum nienajlepsze zdanie ... a tak na marginesie - każdy wynik można podważyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 No własnie, lepiej poczekac na jakies obszerniejsze recenzje polskich serwisow niz bazowac na czyms zachodnim ;) Poza tym ja w lipcu zamierzam przejsc na C2D i nie wiem czy brac cos na P35 czy moze AB9 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 czy ja dobrze widzę - wszystkie IP mają 4 fazowe zasilanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 czy ja dobrze widzę - wszystkie IP mają 4 fazowe zasilanie ?Zgadza się - dopiero następca Quada :arrow: IX38-QuadGT będzie miał "lepszy" VRM = cyfrowy jak u poprzednika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgadza się - dopiero następca Quada :arrow: IX38-QuadGT będzie miał "lepszy" VRM = cyfrowy jak u poprzednika. A DFI na P35 będzie miało 8 fazowe cyfrowe zasilanie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) DFI P35-T2R to inna bajka :P... mobo daje 632 fsb ale nie odbiegajmy od tematu... i tak kupie IP35-pro więc czekam na konkrety ..:: ABIT IP35 Series Off Limits ::.. Edytowane 17 Czerwca 2007 przez Carno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 DFI P35-T2R to inna bajka :P... mobo daje 632 fsb ale nie odbiegajmy od tematu... i tak kupie IP35-pro więc czekam na konkrety ..:: ABIT IP35 Series Off Limits ::.. ta dfi to pewnie za 400zł będzie :D :D ja nie kupie NIC jak mi ktos od nas nie pokaze >500 bez straty wydajności ... czekam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 ta dfi to pewnie za 400zł będzie :D :D ja nie kupie NIC jak mi ktos od nas nie pokaze >500 bez straty wydajności ... czekam :P A skad Wy takie śmieszne ceny wymyślacie ? DFi będzie kosztować ok 600PLN i to raczej powyżej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 A skad Wy takie śmieszne ceny wymyślacie ? DFi będzie kosztować ok 600PLN i to raczej powyżej ... yoto taki żarcik :) dfi do tanich nigdy nie należało wiec teraz pewnie tez nic się w tej materii nie zmieni :) a płyty 550 nadal nie ma od ręki :unsure: B-) a czipsetów co nie miara dobra, płyta jednak mi padła, dokładnie CHYBA drugi kanał ram ... czy jest jakas dośc tanie płyta która bez straty wydajności pozwoli mi na +-500-550 fsb? chyba sytuacja mnie zmusza... kusi mnie ten Abit E ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 A jak wygląda ta strata wydajności przy wysokim FSB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 ale ta strata to chyba jak na razie udokumentowana na Gigabycie P35 nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 praktycznie postanowione ip35-E zakupie, musze sie tylko podliczyć i zamawiam. oby OC było jak w Snake'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 U mnie podobnie naliczam kasę i kupuję "E", mam nadz., że będę bardziej zadowolony z Abita niż z Asusa P5B i jego fochów z PCI-E x1 przy OC, sic! Nadal najtaniej w pcprojekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konowal Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 najtaniej? chyba jedynie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...