Skocz do zawartości
Arczi

Mały Problem Na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam mały problem otóż:

Pare godzin temu dzwonil do mnie ziomek, ze tez jest zainteresowany kupnem roweru, i mu powiedzialem ze dzisiaj bedzie klient, ale jak nie sprzedam to dam mu znac i sie na jutro umowimy. Przed chwila byl u mnie wlasnie inny ziomek ktory wzial rower na miejscu, wiec wchodze w aukcje w allegro zeby ją wycofać.

A tam patrze ze ten ziomek co do mine dzwonil i mu powiedzialem ze przychodzi klient to on kliknal w kup teraz

i pisze ze on wygral aukcje i do rachunku na allegro ktory mam zaplacic doliczyli mi 3.30zl jako prowizje ze niby przez allegro rower sprzedalem.

Czy da sie te 3.30zl jakos omianc ? zebym tego nie placil ?

Sory za troche chaotyczną wypowiedz, ale skopiowalem to z gg, bo kumplowi pisalem to samo i nie chcialo mi sie od nowa pisac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja uwielbiam topici "nie chce mi sie pisać po ludzku, to zgadujcie o co mi chodzi" :D

Z tego co skumałem, to wystawiłeś na allegro rower. Sprzedałeś go komuś, kto do Ciebie przyszedl osobiscie, a przez allegro kupił go inny klient. Teraz nie chcesz płacić prowizji za aukcję i pytasz jak to ominąć. Fakt, że ktoś owy rower kupił przez allegro jest wedlug Ciebie nieistotny. Dobrze rozszyfrowałem?

Z tymi 3,30zł mozesz probowac, napisz do adminow allegro, ze wystawiłes przedmiot na allegro, a sprzedales w inny sposob komus innemu, niz licytujacy, na bank Ci daruja te 3 zeta i moze jakiegos bana gratis dodadzą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie, osoba która kliknęła w KUP TERAZ zawarła z Tobą umowę na odległość. Generalnie - może się "pluć" że ona kupiła, a ty sprzedałeś na Allegro. Na 99% dostaniesz za to nega od tego "ziomka".

I słusznie. W końcu nie róbmy sobie jaj z ludzi. Tej prowizji też nie powinni Ci darować. Po prostu oszukałeś człowieka. Jeśli stwierdziłeś że sprzedasz bezpośrednio to powinieneś zawiesić aukcję na ten czas. Ty tego nie zrobiłeś. Twoje zaniedbanie i powinieneś ponieść konsekwencje. Postaw sie w jego sytuacji to zrozumiesz dlaczego tak a nie inaczej. Możesz pisać do Allegro ale kto ich tam wie co oni zrobią. Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyyyyyy to jest prowizja 3.30 zł? Słownie napiszę: TRZY ZŁOTE TRZYDZIEŚCI GROSZY?? No bez jaj chłopie. 3 zeta Ci zal za prowizje?? Buehehehehe. Nie no 33 zeta ok rozumiem, ale 3.30? :damage_wall::damage_wall:

Mi by było nawet głupio wysyłac do allegro o zwrot prowizji w przypadku gdy aukcja jest nie do końca przeprowadzona jak trzeba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech pisze może mu zablokują konto będzie jednego krętacza na allegro mniej :lol: "Dzień dobry, pisze w sprawie prowizji allegro, a mianowicie sprzedałem przedmiot po za allegro tak aby ominąć prowizje jednak ktoś kliknął kup teraz, czy możecie mi zwrócić moje 3,30zł" :lol2:

i nie chcialo mi sie od nowa pisac icon_smile3.gif

Z tego co wiem to za lenistwo są procenty :lol: Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukk_ - mi kiedyś przyszedł interesujący socjologicznie mail, w którym sprzedawca poprzez Allegro upominał się o złoty trzydzieści (słownie 1,30). Zapewne w imię zasad :>

A na temat - cierpliwości, niedługo pojawi się na Oślej coś w stylu "jakiś pastuch wychędożył mnie, sprzedając rower poza Allegro i słowem się przy tym nie zająknął, kozi syn".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...