Skocz do zawartości
dobo90

Gigabyte Ga-ma69g-s3h

Rekomendowane odpowiedzi

TomekB

jaka masz temperayurke na płycie ? ja mam 37 C tak mi everest pokazuje

a sandra mi krzyczy z e za wysoka temperatura płyty

nie wiesz czy te 37 C jest nie za dużo ?

juz powoli zblizam sie do kręcenia :D ale na boxie, chcem zrobic 10*250

dzwięk dalej kiszka, nie miałem dziś czasu żeby zapodać SB mam ze starego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz powoli zblizam sie do kręcenia :D ale na boxie, chcem zrobic 10*250

Tyle to raczej z palcem w d... U mnie chodzi na codzien 9x300 przy 1.45V na codzien na BOX-ie.Oczywiscie przymierzam sie do zakupu freezera, ale na fazie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zmieniles HT ratio na x4 i pamieci obnizyles do 533 ??a co z timingami,zmieniales cos??

nie zmieniałem taimingów

zmieniam tylko mag z 200 na 250 reszta bez zmian czy to wystarczy ?

po za tym po kazdej zmianie jak mi ładuje sie krzyczy że płyta jest " in safe mode " F1 continue delete go to bios

jak wciskam F1 nie ma żadnych zmian , czytałem książęczke od płyty ale jakoś nic nie widziałem o ty "safe mode "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz te same pamieci co ja.Musisz zmienic Command rate na 2t.I najlepiej lubia 2.1 V

ehh

dzwiek już mam super.....podłączyłem moją SB i jest cisza jak makiem zasiał

ale za to wem co to znaczy źle umiejscowione gniazdo FDD

co do kręcenia... sciągnołem sobie kilka programików do pomiaru temp. wydajności itp :) a przy okazji jakies 2 trojany mi sie wpakowały :( i to pod winde mój anty vir nie daje rady wywalić tego badziewia , internet mi zapakowały nie da się seffowac i winda się muli jak cholera wrr

dz za wszystkie rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem wsio :] tylko niemoge i tak wrzucić prockowi spowrotem FSB 250 :( na KN9 szedł tak bez problemu a tutaj robi problemy... napięcie chipsetu oczywiście zwiększam tak samo procesora (takie na jakim działał wcześniej). Ogólnie zależy mi na FSB 250 bo wtedy pamięci będą mieć 1000MHz co troche przełoży się na wydajność przy integracie... przestawienie ich z CL5 na CL4 dało mi już 250 punktów więcej w marku 01 :D

Szalenie wydajne badziewie ^^

Ps. rónież pozdrawiam ^^

Edytowane przez Dark_Reaver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mogłem to przegapić :D

Są aż dwa nowe biosy dostępne.

F3 oraz F4A, a przy obu napisane jest "Improve HT bus overclocking" :D Biorę się za flashowanie i testowanie :)

http://gigabyte.pl/products/mb/bios/ga-ma69g-s3h_10.html

UPDATE:

Max HT na biosie F4a to 365Mhz

A na screenie ustawienia do mojej codziennej pracy:

Dołączona grafika

Edytowane przez TomekB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja niemoge zrobić nawet fsb 240 :/ i o co chodzi z HT Strange (czy jakoś tak)

EDIT

Dobrta okazało się, że procesor nie chce przekroczyć 2400Mhz... chyba, że ja coś źle robie i dlatego nie działa...

Edytowane przez Dark_Reaver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświeze troche temat :]

dzisiaj cos poprzestawiałem w swoim sprzecie i uzyskałem cos takiego :P

http://img509.imageshack.us/img509/7900/sempbj6.jpg

wyzej na razie nie probowałem, ale mysle ze narazie nei jest źle xD co o tym sadzicie ?

wydaje sie stabilny, zero problemow jak na razie :D

Edytowane przez bielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno użytkowników Foxcona jest więcej to i więcej info można na forum przeczytać, ale myślę, że płyta Gigabyte nie jest taka zła. Oczywiście jak się nie trafi na ewidentny bubel, ale to przy każdym produkcie może się trafić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wydajności grafiki to z racji tego, że mój GF8600 jest w serwisie to jestem zmuszony pogrywać na integrze.

W BF2142 dałem wszystkie opcje na LOW i visibility na 70% i w 800x480 mam około 35klatek (raz w górę raz w dół). Co prawda jakoś się gra, ale przy takich ustawieniach mało co widać na ekranie.

GTA Vice City w 1360x768, wszystko na max mam 40-50klatek. Tylko jak pada deszcz to framerate leci ostro w dół. Nawet do 15klatek/s. W 1680x1050 około 25kl/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, z braku czasu w gierki też raczej nie będę grał - tylko www, muzyka, filmy, office. Więc raczej nie tak bardzo wymagające zadania. Co do wydajności x1250 - to szukam najwydajniejszej integry pod kątem w/w zastosowań, więc de facto wydajności przy odtwarzaniu filmów HD. Mam nadzieję, że się na tej płytce nie zawiodę.

Ps. Masz może monitor LCD podłączony do tej płyty? Via d-ssub czy hdmi2dvi?

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesowałem się :) Ale ta bez dodatku "HD" wypada praktycznie gorzej od 690G, gdyż to nie jest model NV 7050, a 7025. Natomiast ta wersja lepsza kosztuje za dużo, bo 350, 360 zł. Więc będzie Giguś. W odtwarzaniu HD radzi sobie całkiem nieźle, z tego co pokazują testy obciązenia procesora, wymięka przy H.264, ale to przyszłość dość odległa. Wtedy już slot PCI x16 będzie pewnie obsadzony.

Obraz prezentuje się ładnie? Szkoda, że nie dodali jeszcze samego złącza DVI, np tego co puszcza sygnał cyfrowo i analogowo, zamiast umieszczać stare d-sub :/ Ale jak dla mnie to jedyna "wada" tej płyty :)

Pozdrawiam!

Edytowane przez tomaszb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie obraz jest ok.

Mi się nigdy nie udało odpalić wspomagania dekodowania HD na x1250. Wszystko robię na procku. 2 jajka @2800Mhz dają ledwo co radę z 1080p VC-1.

Dlatego pomyślałem, że może płyta na chipsecie nVidii może być pod tym względem lepsza, bo na moim GF8600 zadziałała sprzętowa dekompresja h.264 VC-1. Niestety tylko pod Vistą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra płyta, nie czepiać się, wszystko w porządku panowie. Stabilna jak skała , przynajmniej na razie Bus speed 230 Mhz, pamięci 800 Mhz w dualu chodzą dobrze, a kupowane były osobno. Nie narzekać tylko kupować, a jak sie komuś chce kręcić bus speed na 280 to i to podobno ta płyta wytrzyma. Jak to wynika z recenzji na jednej angielsko języcznej stronie. Mostek północny chłodzony pasywnie, ociupinke się grzeje, już to pisałem. Jak na razie żadnych problemów.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi