Racuch Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Worms14 właśnie jestem po testach 2-go cielaka z 4-ma cycami i nie jest wesoło tzn. tragedii nie ma bo stabilnie hulał przy 3,52GHz na def vcore (P5W64WSPro no-mod)ale max. bez względu na napięcie to 3,72GHz później sciana ;(.Nie mam pojęcia ocb.? bo zwykły C2D 6600 na tej samej platformie robi 4GHz UP więc ...................... ja dziękuję , poczekam na 45nm p.s. trzeba mieć mega farta na to cos lub ew. polecam szukać selekta który przynajmniej zabotuje na 4GHz Edytowane 5 Września 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Czym w praktyce roznilby sie Xeon X3210 od Q6600 poza mnoznikiem? Czy sa jakies konsekwencje tego ze to Xeon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Czym w praktyce roznilby sie Xeon X3210 od Q6600 poza mnoznikiem? Czy sa jakies konsekwencje tego ze to Xeon? Podejrzewam że wydajnością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Podejrzewam że wydajnością Przy tych samych zegarach bedzie mniejsza wydajnosc w xeonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Przy tych samych zegarach bedzie mniejsza wydajnosc w xeonie? Jako że jest do zastosowań serwerowych to raczej na pewno odwrotnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 a moj szalony DS3 ma 3-fazowe i narazie jakos smiga :D ciekawe ile jeszcze pozipie, i ciekawe jak zasilka zniesie 8800gtx/8800gts 640 niedlugo...na jakich ustawieniach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Jako że jest do zastosowań serwerowych to raczej na pewno odwrotnie :P No tak ale glownie chodzi mi o zastosowania multimedialne, gry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 na jakich ustawieniach ??@3GHz, wiecej raczej nie bede potrzebowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 to płyta nie robi jeszcze problemów - spróbuj 3.8G/1.5V prime - wtedy dopiero układy zasilające wymiekają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ds3 z e6750 na 3.8 robi mi juz takie jaja ze se nawet 4 jajowego na 3giga niewyobrazam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Podejrzewam że wydajnościąZle podejrzewasz; 3210 od Q6600 rozni sie tym, ze jest przystosowany do pracy w serwerach, a tym samym musi wydzielac mniejsze ilosci ciepla niz w kompie domowym, idac dalej Xeon jest tak zrobiony aby mogl dzialac z mniejszym napieciem na takim samym taktowaniu i teoretycznie lepiej moze sie krecic. ps. G0 3210 w PL nie ma jesio, malo ich na zachodzie, a w PL widzialem same B3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Panowie dziś/jutro kupuję Q6600 i mam dwa pytania: - czy warto dopłacać do G0 ? - jeśli tak, to gdzie najtaniej w Wawie można kupić G0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Zle podejrzewasz; 3210 od Q6600 rozni sie tym, ze jest przystosowany do pracy w serwerach, a tym samym musi wydzielac mniejsze ilosci ciepla niz w kompie domowym, idac dalej Xeon jest tak zrobiony aby mogl dzialac z mniejszym napieciem na takim samym taktowaniu i teoretycznie lepiej moze sie krecic. ps. G0 3210 w PL nie ma jesio, malo ich na zachodzie, a w PL widzialem same B3. No jak narazie co czytam to ludzie narzekaja na temperatury mimo mniejszych napiec... zreszta juz w specyfikacji xeon g0 wydziela wiecej ciepla niz q6600 g0 ... ale ma wieksza wytrzymalosc termiczna... Co do tego ze g0 3210 nie ma w PL, to sie mylisz... bo jest np w gralu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 No jak narazie co czytam to ludzie narzekaja na temperatury mimo mniejszych napiec... zreszta juz w specyfikacji xeon g0 wydziela wiecej ciepla niz q6600 g0 ... ale ma wieksza wytrzymalosc termiczna... Co do tego ze g0 3210 nie ma w PL, to sie mylisz... bo jest np w gralu. może dlatego że przy serwerach są problemy z chłodzeniem - wiec lepiej podać wyższe (maksymalne?) wydzielanie ciepła żeby nie było problemów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Racuch WItam Dziwne mam G0 i taka sama plyte jak Ty i procesor bez podnoszenia napiecia sie uruchamia na 9 x 400 (system sie laduje i w idle chodzi ok).Niepodnosilem napiecia bo 3.4 zupelnosci wystarcza. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Racuch WItam Dziwne mam G0 i taka sama plyte jak Ty i procesor bez podnoszenia napiecia sie uruchamia na 9 x 400 (system sie laduje i w idle chodzi ok).Niepodnosilem napiecia bo 3.4 zupelnosci wystarcza. Pozdrawiam Toz przeciez Racuch napisal ze jego (moj) procek 3,52Ghz robi bez podnoszenia napiecia. Ty na AIR jedziesz 3.4Ghz?? To co ty masz za chlodzenie?? Edytowane 6 Września 2007 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 -GIZIU-, może razem poszukamy tego procka, zaraz śmigam na giełdę pod GUS, zobaczę jak tam się ceny mają i czy jest G0, niby dziś-jutro zaprzyjaźniony sklep ma mieć dostawę Q6600, bo aktualnie tylko B3, jednak cena koło 1000, za 950 chcą mi sprzedać jak będę chciał. Jak bym wziął dwie sztuki to by nam może jeszcze taniej wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Witam Chlodzenie Infinity , bez problemu na 3.4 temp max w stresie 50-56 (bylo 54-59 chyba pasta sie wygrzala lub chlodniej w domku ) idle 28-33 , na 4,0 na napieciu 1,45 stabilny 6 godz w ortosie dluzej niechcialo mi sie czekac. Ale pytanie po co 4GHz ? i tak powinnismy sie cieszyc ze te 4 jajca chodza od 3,0 do 3,5 bez podnoszenia napiec. Pozdrawiam Edytowane 6 Września 2007 przez tygrysek20022 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Witam Chlodzenie Infinity , bez problemu na 3.4 temp max w stresie 50-56 (bylo 54-59 chyba pasta sie wygrzala lub chlodniej w domku ) idle 28-33 , na 4,0 na napieciu 1,45 stabilny 6 godz w ortosie dluzej niechcialo mi sie czekac Pozdrawiam To masz zajebista sztuke. Tylko tyle powiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Witam Procesor kupilem w Komputroniku w Hurtowni w Poznaniu gdzies tydzien temu z swiezej dostawy wiec powinny jeszcze byc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebin Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Czy 2700 MHz przy 1.072V to dobry wynik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 -GIZIU-, może razem poszukamy tego procka, zaraz śmigam na giełdę pod GUS, zobaczę jak tam się ceny mają i czy jest G0, niby dziś-jutro zaprzyjaźniony sklep ma mieć dostawę Q6600, bo aktualnie tylko B3, jednak cena koło 1000, za 950 chcą mi sprzedać jak będę chciał. Jak bym wziął dwie sztuki to by nam może jeszcze taniej wyszło.Nie kupuję na giełdzie, wezmę B3 w Lorien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 -GIZIU- dlaczego B3, G0 nie warte jest poszukiwań? W Lorien wiem że mają ale 990zł chcą za taką sztukę, nic jak już będziesz miał to pochwal sie osiągami. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 za chwile kolejna szt. będzie na tapecie :) p.s. tygrysek20022 ten Twój cielaczek trafił nie do tego miasta i tyle <_< ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 -GIZIU- dlaczego B3, G0 nie warte jest poszukiwań? W Lorien wiem że mają ale 990zł chcą za taką sztukę, nic jak już będziesz miał to pochwal sie osiągami. Pozdro Przeciez G0 jest juz prawie wszedzie... komputronik, gral, pcprojekt, agito... w zasadzie nie wiem gdzie nie ma... to co to za poszukiwania?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 W żadnym z tych sklepów nigdy nie kupowałem, zresztą mają tez drogi sprzęt. Dodatkowo przed zakupem wolę obmacać, obejrzeć i kupić jak mnie najdzie ochota, a w sklepach gdzie mają to przeważnie sprzedaż internetowa jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 W żadnym z tych sklepów nigdy nie kupowałem, zresztą mają tez drogi sprzęt. Dodatkowo przed zakupem wolę obmacać, obejrzeć i kupić jak mnie najdzie ochota, a w sklepach gdzie mają to przeważnie sprzedaż internetowa jest.Chyba nie piszesz o Gralu :? Bo raz ceny mają bardzo konkurencyjne, a dwa w sklepie możesz namacać się ile dusza zapragnie :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Fakt ceny Gral ma przyjazne, ale nie widzę oddziału w Warszawie, więc jak pomacam, nie ma takiej możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Przeciez G0 jest juz prawie wszedzie... komputronik, gral, pcprojekt, agito... w zasadzie nie wiem gdzie nie ma... to co to za poszukiwania??Życie mnie nauczyło żeby sprzęt komputerowy kupować na miejscu osobiście. W razie serwisowania podjeżdżam i oddaje do ręki, a nie bawienie się w wysyłkę. Quada muszę kupić jutro w Wawie, wie ktoś może gdzie można dostać G0 ? Interesuje mnie ZNAK/Komputronik/Lorien/Sirius. Korzystając z okazji, nie polecam odbioru osobistego w YALU.PL (NTT System). Dziś odbierałem DFI P35. Jednym słowem żal.pl. Edytowane 6 Września 2007 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Życie mnie nauczyło żeby sprzęt komputerowy kupować na miejscu osobiście. W razie serwisowania podjeżdżam i oddaje do ręki, a nie bawienie się w wysyłkę. Quada muszę kupić jutro w Wawie, wie ktoś może gdzie można dostać G0 ? Interesuje mnie ZNAK/Komputronik/Lorien/Sirius. Korzystając z okazji, nie polecam odbioru osobistego w YALU.PL (NTT System). Dziś odbierałem DFI P35. Jednym słowem żal.pl. Sirius to sklep krzak. Nigdy w zyciu nie zrobie juz tam zakupow... robilem 2 razy i 2 razy sie przejechalem. A jak mowilem w komputroniku sa G0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...