Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zobacz na OEM'y w tym watku i porownaj z boxami. OEM'y lepiej wypadaja jesli chodzi o oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Nie sadze, radiator wyraznie cieplejszy i po przekroczeniu 85* nie ma szns na prace resety zaraz po odpaleniu. Cos mi sie wydaje ze do polski trafily jakies padaczki. Najwiecej tego barachla jest w OEMach, jak narazie BOX duzo lepiej wypada Pewnie dlatego iż BOX'a się ciężej przebiera ;) Nie oszukujmy się zanim te procesory trafią do nas przejdą przez nie jedne ręce, a co to może oznaczać chyba nie trzeba komentować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Jak zyje i pamietam czasy mojego ostro kreconego Celka 300A to nie pamietam zeby OEM'y sie lepiej krecily niz wersje Box . Toz to wbrew logice , chyab jest :) ale coz , w przyrodzie wszystko mozliwe ,czasami 2+2 = 5 i nie poradzisz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Pewnie dlatego iż BOX'a się ciężej przebiera ;) Nie oszukujmy się zanim te procesory trafią do nas przejdą przez nie jedne ręce, a co to może oznaczać chyba nie trzeba komentować... I tu sie z toba zgodze, kumpel wczoraj odebral dwa oemy na ktorych beszczelnie byla zostawiona jescze pasta termo. Ktos ewidentnie przy tym paluchy maczal EDIT: OEM z 43 tygodnia, czyli standard nad wisla: Temp w IDLE, proc niekrecony. O zle zalozonym chlodzeniu nie mam mowy, bo za chwile zaloze tak samo e6750 i niekrecony bedzie mial gora 38* O co biega to ni wiem skad takie tempy i radiator wyraznie cieplejszy przy e8400 Edytowane 23 Stycznia 2008 przez lukasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 MaSell @ powiedz i przedstaw co ta Twoja sztuka potrafi. nie chce niech nie pokazuje. Chwali sie jak dziecko , pisze ze nie pokaze chyba tylko po to zeby kazdy go o to prosil . Dziecinada. I pozniej trzeba czytac takie glupoty . Zamiast w miare rzeczowa wymiane zdan na temat procesrow i ich osiagow ulżyło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Jakie to wszystko jest takie jakies ..hmmm. hmmmm nijakie takie, tylko szpan i w ogole... Juz widze te teksty pod wiejskimi zabawami "hej bejbe mam w domu łulfdejla na pięć zero" :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Juz widze te teksty pod wiejskimi zabawami "hej bejbe mam w domu łulfdejla na pięć zero" :D :D :D Nie musisz sie chwalić jak spędzasz wolny czas ;) Racuch cos tam mowil o zabawie z pifastem, to ja tez cos na szybko pokaze :) : http://hwbot.org/signature.img?iid=78915&thumb=false Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Nie musisz sie chwalić jak spędzasz wolny czas ;) Racuch cos tam mowil o zabawie z pifastem, to ja tez cos na szybko pokaze :) : http://hwbot.org/signature.img?iid=78915&thumb=false Opolanki na to nie leca, ale duzo jezdze w teren, a jak kazdy wie, na wyjezdzie liczy sie podwojnie :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 poki co moj e8200 stabilnie pracuje na 3850mhz przy 1,4v, na 4Ghz startuje winda ale wysypuje sie 3dmark06. Dalsze testy jutro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 poki co moj e8200 stabilnie pracuje na 3850mhz przy 1,4v, na 4Ghz startuje winda ale wysypuje sie 3dmark06. Dalsze testy jutro... A jakie temperatury notujesz w najnowszym CT 96.1 i w jakim srodowisku (chlodzenie, temp otoczenia)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 temperatury w idle 50-57stopni dla core#0 i 42-52 dla core#1, w stresie dochodza do 78stopni. Chlodzenie Asus silent square, w pokoju mam cieplo wiec temp otoczenia ponad 20 stopni ;p Cel osiagnac magiczna liczbe 4Ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Mam dylemat lepiej kupić OEM'a E8400 43tydzień produkcji czy kupić BOX'a E8400 z allegro? Co teoretycznie powinno się lepiej kręcić? OEM czy BOX? Czy gdzieś są procki dostępne od ręki? Oprócz allegro? Edytowane 24 Stycznia 2008 przez czocza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Uwazam ze dywagacje na temat... czy OEMy czy BOXy kreca sie lepiej nie maja sensu... z mojego doswiadczenia moge powiedziec ze to jest raczej dzielo przypadku... i juz na wszystkie sposoby chcialem rozszyfrowac oznaczenia intelowskie i zadna hipoteza sie nie sprawdzala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Mam dylemat lepiej kupić OEM'a E8400 43tydzień produkcji czy kupić BOX'a E8400 z allegro? Co teoretycznie powinno się lepiej kręcić? OEM czy BOX? Czy gdzieś są procki dostępne od ręki? Oprócz allegro? Q743xxx się będzie lepiej kręcił ;) Czyli opcja 1. Ale wątpie, że jeszcze gdzieś znajdziesz 43 tydzień [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Mam dylemat lepiej kupić OEM'a E8400 43tydzień produkcji czy kupić BOX'a E8400 z allegro? Co teoretycznie powinno się lepiej kręcić? OEM czy BOX? Nalezy samemu sobie zadac pytanie : Co latwiej przetestowac pracujac w hurtowni , Zapieczentowanego Boxa ?? czy Oem'a z ramki ? Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Oj przesadzacie z tym przebieraniem procków ;] Tutaj trochu info o krętliwości poszczególnych tygodni CPU: http://ocxtreme.org/forumenus/showthread.php?t=2453 No i wychodzi na to, że Q743 się fajnie kręcą, maja niski VID, ale za to są dosyć ciepłe... http://ocxtreme.org/forumenus/showthread.php?t=2452 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Nie musisz sie chwalić jak spędzasz wolny czas ;) Racuch cos tam mowil o zabawie z pifastem, to ja tez cos na szybko pokaze :) : http://hwbot.org/signature.img?iid=78915&thumb=false <_< ladnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 no i generalnie jest kupa. Dobrze ze jeszcze nie kupilem. Widac ze trzeba poczekac, bo to jaka paranoja z tymi tempami. Poczekam az wyjdzie jakas teoria na temat serii, rewizji, itd. I na pewno nie kupie OEM'a tylko i wylacznie Box'a nie otwieranego. Jeszcze na tym nigdy zle nie wyszlem. swojego E2180 tez kupilem za 250 PLN "nowke" jak chodzil po 320 PLN BOX'a. Zaden selekt 1-sza lepsza sztuka z M0 (bo gdzies taka niby jakies teorie byly ze M0>L2 - pozniej okazalo ze nie do konca tak jest ale nie wazne) 8x400 Mhz robi na 1.4V. Wiem ze nie jest to jakis super wynik ale juz widzialem duzo postow i lamentow ludzi ktorym seria E2XX0 robila max. ~ 300 Mhz i dalej [gluteus maximus]. A mi 400Mhz w zupelnosci wystarczy max. stable doszedlem do 429 Mhz. Jak juz mowilem nie licze SPI tylko mam kompa do netu, filmow i gier (na ktore ostatnio nie mam czasu). Kurde faktycznie mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zwykle ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Takie małe info - w PL jest również dostępny 45 i 46 tydzień BOX. Szukajcie :) BTW - ciekaw jestem skd te BOXy skoro launch zaczyna sie od 48 tygodnia.... Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Na OCX ktoś ma BOX'a z 43 tygodnia [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Q743xxx się będzie lepiej kręcił ;) Pewny jestes, miales kreciles? Mam dwa OEMy z dokladnie takim oznaczeniem i jest padka totalna. Jeden konczy sie na 3.7GHz a drugi idzie na 4GHz ale przy 1.5750 z BIOSU. Ze wgledu na to iz prockito badziew wracaja dzis tam skad przyszly bo ewidentnie jakas menda przy nich grzebala, nawet nie umial z prockow wyczyscic pasty termo. Na zachodzie takie praktyki sa nie do pomyslenia, a u nas kupujac nowego oema, mozemy miec pewnosc ze juz kilka plyt glownych odwiedzil. Szkoda slow. Edytowane 24 Stycznia 2008 przez lukasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Mam Q743A770 i jestem bardzo zadowolony ;) 4Ghz 1.272v, 4.1Ghz 1.303v, 4.2Ghz ~1.34v. Żeby nie było, że jestem sam - Racuch i MaSell też mają Q743A770 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Racuch i MaSell też mają Q743A770 [; NO napewno sa to pierwsze z brzegu procki. Maja dobre bo robili taka selekcje ze caly watek o tym trabi. Jakbym miale wybierac z 10 czy 20 prockow to tez bym pewnie trafil na dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 NO napewno sa to pierwsze z brzegu procki. Maja dobre bo robili taka selekcje ze caly watek o tym trabi. Jakbym miale wybierac z 10 czy 20 prockow to tez bym pewnie trafil na dobrego. żałosny jesteś, Racuch miał pierwszą z brzegu sztukę a te twoje 'mizerne' procki to raczej na 'mizerne' próby OC wyglądają niż na 'mizerne' sztuki. :mur: Kolejny nawiedzony, który liczył na 4,5GHz przy def vcore zapewne i to jeszcze na BOX... a że takich nie ma to wina parszywych polskich hurtowników i sklepikarzy, którzy siedzą po nocach i przebierają procki... a świstak siedzi i zawija je w sreberka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 NO napewno sa to pierwsze z brzegu procki. Maja dobre bo robili taka selekcje ze caly watek o tym trabi. Jakbym miale wybierac z 10 czy 20 prockow to tez bym pewnie trafil na dobrego. Zapewniam Cie ze na Zachodzie tez mieszkaja ludzie , tez sa Overclockerzy i jak maja sposobnosc to selekcjonuja proce szczegolnie OEM'y . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 NO napewno sa to pierwsze z brzegu procki. Maja dobre bo robili taka selekcje ze caly watek o tym trabi. Jakbym miale wybierac z 10 czy 20 prockow to tez bym pewnie trafil na dobrego.No tak... Racuch ma selekta, ja mam selekta, Kean ma selekta ... :lol: Z tego co mi wiadomo to wybranego procka ma tylko MaSell i nikt więcej [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 żałosny jesteś, Racuch miał pierwszą z brzegu sztukę a te twoje 'mizerne' procki to raczej na 'mizerne' próby OC wyglądają niż na 'mizerne' sztuki. :mur: Kolejny nawiedzony, który liczył na 4,5GHz przy def vcore zapewne i to jeszcze na BOX... a że takich nie ma to wina parszywych polskich hurtowników i sklepikarzy, którzy siedzą po nocach i przebierają procki... a świstak siedzi i zawija je w sreberka! Slepy zaptrzony w Intela? Nie martw sie o moje umiejestnosci w OC i nie licze na cuda na def vcore. Mam (mialem) e6750 ktory bez problemu smigal na 3,9GHz przy znosnych tempach. Mam tez Q6600 3,7GHz ktory jest chlodniejszy niz e8400 na def vcore. Nie rozsmieszaj mnie. Przy tym e8400 ni ma co nawet za bardzo podnosic vcore bo proca wykanczaja tempy przekraczajace 85* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) A ja myślę jednak,że są to błędne odczyty temperatur - podobnie jak jest z E2xxxx - też ludzie mają dziwne wskazania i procę są sporo cieplejsze od Quadów. Poczekajmy na nowe biosy i sięzobaczy, może jakiś nowy CoreTemp niedługo wyjdzie :) Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Z drugiej strony nikt nie zagwarantuje, ze nie jest robiona selekcja "pod stołem ". Z pewnością są tacy co wykorzystali sytuacje i możliwości szerokiego dostępu do OEM. Niestety nikt nie ma prawa im tego zabronić - takie życie i pogódźcie sie z tym. Racuch sie w tym wszystkim nie liczy, bo on ma włączona opcje "Come, Baby, Come" i choćby było 30 prockow, a on by brał ostatni to i tak trafi w ciemno najlepszy :D. Największy magnes na sprzęt do OC EVER! Pozazdrościć :) Właśnie przyszedł mój - Q746A496 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Kurde co jest z tymi temp na procku E8400, w biosie caly czas jest stala temp, obojetnie jak procek jest taktowany, a w programach typu core, everest jest tak samo <_<, bios mam najnowszy. Edytowane 24 Stycznia 2008 przez zaba1978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...