Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 czyli są ok ,facet ma 5 sztuk takichNiekoniecznie muszą być ok, bo z tego co mi coś świta to pierwsze retaile (nie white boxy) ktore mozliwosciami oc nie blyszczaly, bo 4ghz to to na ac srednio chcialo robic byly wlasnie q740 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 I rownie szybko umiera :D No właśnie mam wątpliwości czy on działa dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 czyli są ok ,facet ma 5 sztuk takich Mam 2 procki (e8500) z tego steppingu 1) @ 4.3 GHz @ 1.44v orthos 2) @ 4.3 Ghz @ 1.47v orthos (coś takiego) No właśnie mam wątpliwości czy on działa dobrze Zobacz czy płyta bootuje z procem gdy nie masz założonego chłodzenia (chodzi mi o docisk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damnie88 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Witam. Przymierzam się kupić : Abita IP35 E8200 Mam corsiary 2x1gb 675 mhz (jakies rev 7.1) - wystarczy chyba, no nie ? I GF 8600gt Czy aby to uciagnac wystarczy moj Chieftec GPS-400AA ? Mysle o jakims lajtowym podkreceniu, jak sie naucze :P Edytowane 12 Marca 2008 przez damnie88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuZeK Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 mysle, ze bez problemu... ja mam zamiar na mojego chiefta 410 wstawic c2d 8200 i gf 8800gs :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damnie88 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Dzięki za podpowiedz. :-) To czas pieniądze zbierać. xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Witam. Przymierzam się kupić : Abita IP35 E8200 Mam corsiary 2x1gb 675 mhz (jakies rev 7.1) - wystarczy chyba, no nie ? I GF 8600gt Czy aby to uciagnac wystarczy moj Chieftec GPS-400AA ? Mysle o jakims lajtowym podkreceniu, jak sie naucze :P sorki za małe ot,ale daj sobie spokój z tymi abitami-naprawde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 sorki za małe ot,ale daj sobie spokój z tymi abitami-naprawde a czemu? tylko z E8xxx czy w ogole :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Po prostu te płytki się nie nadają kompletnie do E8x00. Bardzo słabo prowadzą te procki i siakieś same problemy z nimi są ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 moze to kwestia (jeszcze) niedorobionego biosu do E8xxx w tych Abitach? To co (z P35) nadaje sie w tej chwili najlepiej do E8xxx? DFI, MSI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Może i kwestia Biosu, ale nie sądzisz,że takowy Bios powinien juz wyjść?A skoro nie wyszedł to świadczy to tylko jakie dobre ma wsparcie i jak dba o klientów Abit :P Miałem tą płytkę i odradzam - porażka na całej linii. Jak masz kasę na DFI P35 LT to kupuj, chyba lepszej nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 albo coś na p965... Asusa P5B Deluxe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) albo coś na p965... Asusa P5B Deluxe...Miales, uzywales? Wiesz jakie sa problemy z vcore czy mnoznikiem? Zapewne nie, bo na forum nikt nie pisał ;) Edytowane 12 Marca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damnie88 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) no to jaka plyta w cenie tego Abita dobra do E8200 ? Taaa kupic DFi za "600" zl ? Slyszalem ze te plyty nie warte swojej ceny i jakos tak ogolnie nie podoba mi sie i plyta a tym bardziej cena. Edytowane 12 Marca 2008 przez damnie88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 DFI DK P35 - 419 zł MSI P35 Neo2-FR - 300 zł Asus P5K Pro - ~350 zł Foxconna sobie podaruj bo same problemy z nim są ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) z foxem same problemy? np. jakie? Masz na mysli w polaczeniu z E8xxx (sam mam ta mobo, ale z E2xxx :))? Edytowane 12 Marca 2008 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 DFI DK P35 - 419 zł MSI P35 Neo2-FR - 300 zł Asus P5K Pro - ~350 zł Foxconna sobie podaruj bo same problemy z nim są ;] Jakieś doświadczenia z foxem mialeś?? Fox był u mnie przez jakies 4miesiące i powiem szczerze, ze polecam. A jezeli chodzi o lajtowe kręcenie to jak najbardziej polecam tą płytę(fox). Przesiadłem się z niej na DFI X38 i... eżeli chodzi o stabilność i podkrecalność (lajtową-450mhz) to różnicy praktycznie nie ma wielkiej. z czystym sumieniem polecam Foxa. miałem do niej pretensje :) przez pierwsze 45min poki jej nie zacząłem poznawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damnie88 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 No to pozastaly mi 3 do wyboru :D Fox, MSI, Abit z tego co wiem to Abita sie fajnie kreci bo prosto a ja sie na tym nie znam wiec dla mnie by to dobre bylo, ale to sie jeszcze zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Co się kręci prosto na Abicie?Na pewno nie 45 nm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Miales, uzywales? Wiesz jakie sa problemy z vcore czy mnoznikiem? Zapewne nie, bo na forum nikt nie pisał ;) No jakie są te problemy? Uściślij proszę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damnie88 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 hmm .. Jak sie trudno kreci te procki, to jaka plyte konkretnie sobie kupic ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 ładne ot sie wdało ,ale w sumie jak masz zakładac nowy temat "Jakie mobo wybrac do 8200"to ,jednak chyba lepiej tutaj. Chyba najpewniejsza płytka ,i za rozsądne pieniądze będzie ten Asus p5k-pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 z foxem same problemy? nie wyczytalem jaki to model (puzno jest) ale z tego co wiem gryza sie z pamieciami :D (OCZ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Moze wazna informacje dla kogos kto sie zastanawial na kupnem PENRYN'a a nie chcial wydawac duzo kasy. Wlasnie sie robi maly wysyp tych prockow i z racji tego ze cena byla kosmiczna (ze wzgledu na mala dostepnosc), zaczyna sie w koncu obnizka i juz niedlugo dojada do cen sugerowanych Intela. Tak dla potwierdzenia tej informacji looknijcie na alledrogo.pl juz E8200 w calej masie za BOX'a pojawily sie w cenie ok 570 PLN :) jeszcze ok 30-40 PLN w dol i mamy cene sugerowana :) Jeszcze niedawno BOX'y bylo za ok. 620-650 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Moze wazna informacje dla kogos kto sie zastanawial na kupnem PENRYN'a a nie chcial wydawac duzo kasy. Wlasnie sie robi maly wysyp tych prockow i z racji tego ze cena byla kosmiczna (ze wzgledu na mala dostepnosc), zaczyna sie w koncu obnizka i juz niedlugo dojada do cen sugerowanych Intela. Tak dla potwierdzenia tej informacji looknijcie na alledrogo.pl juz E8200 w calej masie za BOX'a pojawily sie w cenie ok 570 PLN :) jeszcze ok 30-40 PLN w dol i mamy cene sugerowana :) Jeszcze niedawno BOX'y bylo za ok. 620-650 PLN po 8200 mozna skoczyc do sklepu i od tak kupic ;) prawdziwe problemy sa z 8400 - zamawiasz za ~800 i jeszcze trzeba czekac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 po 8200 mozna skoczyc do sklepu i od tak kupic ;) prawdziwe problemy sa z 8400 - zamawiasz za ~800 i jeszcze trzeba czekac :lol:i dostajesz 48 week :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) i dostajesz 48 week :lol:no ja mam e8400 z 48 tygodnia xD hehe ale z tego co czytalem nie koniecznie musi byc zly - rozrzut jest od 4 ghz na 1.43v do 4.5 na 1.43 xD a ktos chyba nawet pociagnal ponad 5 ghz =] moze jeszcze dzisiaj sprawdze, tylko musze najpierw skoczyc po szybkozlaczki do wc ;) Edytowane 13 Marca 2008 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 8500 44 tydzień jest wart uwagi ,sory że marudzę ale szukam jakiegoś ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) 8500 44 tydzień jest wart uwagi ,sory że marudzę ale szukam jakiegoś oknie to zebym sie czepial ale to brzmi bardziej jak twierdzenie :) ...btw to ty sprzedajesz zdechly procesor na allegro za 2500 zl? ;d ze juz nie zyje wnioskuje po napieciu na jakim go "selekcjonowales" :D do tego ten brak gwary w polsce... ja bym sie chyba bal, ze ktos przyjedzie i bedzie chcial mnie zabic :D Edytowane 13 Marca 2008 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) No jakie są te problemy? Uściślij proszę ;)Mnoznik lubi sie sam zmieniac na 8.5, co drugi boot nie mozna zmienic vcore, bo znikaja wszystkie opcje w biosie poza "auto", co owocuje tym ze zeby odpalic kompa na wysokich mhz trzeba go odpalac 3-4 razy :D . Do tego na roznych mnoznikach jest rozne max fsb :P . Jest bios ktory ma to poprawiać w commando, jednak nadal sa problemy. Nie moge go upublicznic, bo był robiony doslownie w 15min przez goscia z asusa i oficjalnie nie istnieje :) 8500 44 tydzień jest wart uwagi ,sory że marudzę ale szukam jakiegoś okSkad ty takie tygodnie wynajdujesz :blink: Edytowane 13 Marca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...