HeatheN Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 1,4:| to pewnie po godzinie na kara (nawet w nocy przy otwartej budzie) proc z 90* wypluje:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) A Ciebie pomecze o orthosa przynajmniej godzinnego na prio 9 (Small) ;) No OK. Ustawiełem 460x10 i po 54S testu SMALL mam wysyp. Niezaleznie od ustawień w biosie i Vcore. Robiłem różne cuda i nic. Zawsze 54s!!!!!!!!!!! BLEND natomaist idzie bez problemu. Jakiś dziwny jest to program. Kiedyś go uzywałem ale od kiedy pojawił się OCCT to przestałem. Może E8600 mu nie pasuje? Sam już nie wiem. Edytowane 21 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) No OK. Ustawiełem 460x10 i po 54S testu SMALL mam wysyp. Niezaleznie od ustawień w biosie i Vcore. Robiłem różne cuda i nic. Zawsze 54s!!!!!!!!!!! BLEND natomaist idzie bez problemu. Jakiś dziwny jest to program. Kiedyś go uzywałem ale od kiedy pojawił się OCCT to przestałem. Może E8600 mu nie pasuje? Sam już nie wiem. No to może linx? To jest porządny wygrzewacz i przy okazji dobrze wykazuje niestabilność. Co do opcji to na płytach asusa może przeszkadzać np. Load Line Calibration - ja się dzisiaj o tym przekonałem. :P Ale możliwości jest na prawdę wieele. No chyba że masz płytę z innej stajni... Edytowane 21 Września 2009 przez lyzkov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Ja już dawno zaprzestałem korzystać z orthosa (jak miałem c2d). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Stary "dobry" MAXIMUS SE na x38 po 3 naprawach w serwisie Asusa :) Znam go na wylot. Np tereaz płyta chodzi tylko na jednej kości RAM bo po włozeniu drugiej DET-DRAM na wyświetlaczu. Chyba znowu jej wrzucę bios od RAMPAGE. 1.4V i linx to daje temp koło 85C. MINI WC wymięka. Edytowane 21 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Stary "dobry" MAXIMUS SE na x38 po 3 naprawach w serwisie Asusa :) Znam go na wylot. Np tereaz płyta chodzi tylko na jednej kości RAM bo po włozeniu drugiej DET-DRAM na wyświetlaczu. Chyba znowu jej wrzucę bios od RAMPAGE. 1.4V i linx to daje temp koło 85C. MINI WC wymięka. jacekcz i wlasnie ja zawsze testuje co najmniej orthosem na small'u ;) Juz sie wiele razy przekonalem kiedy cep robil OCCT przez 2 godziny a orthosa wywalilo po paru minutach (do tego sprawdzalem GTA IV itp i rzeczywiscie nie bylo stabilnie) wiec odpowiedz narzuca sie sama ;) Edytowane 21 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Jak ktos lubi cisze to można i tak passywnie na mugenie 2 i mało prądy ciagnie :) jak Myślice płyta gigabyte ep45-ds3 nie jest za słabo aby osiągnąć 5ghz? Edytowane 21 Września 2009 przez hakerzmc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Jak ktos lubi cisze to można i tak passywnie na mugenie 2 i mało prądy ciagnie :) jak Myślice płyta gigabyte ep45-ds3 nie jest za słabo aby osiągnąć 5ghz?Widze w tle Social Club czyli grasz w GTA IV wiec low clock u Ciebie raczej odpada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) jacekcz i wlasnie ja zawsze testuje co najmniej orthosem na small'u ;) Juz sie wiele razy przekonalem kiedy cep robil OCCT przez 2 godziny a orthosa wywalilo po paru minutach (do tego sprawdzalem GTA IV itp i rzeczywiscie nie bylo stabilnie) wiec odpowiedz narzuca sie sama ;)Testuj sobie czym chcesz. 460x10, ram OCZ 1GB D9, Bios od RAMPAGE, Vcore z nadwyżką. LINX jak widać sobie śmiga a ORTHOS przeżył aż 57s. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Wnioski wyciągnijcie sami. Jak dla mnie jest to potwierdzenie tego co napisałem wcześniej. Edytowane 22 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Linx ma sens tylko i w przypadku procesorów i7, gdyż rewelacyjnie testuje kontroler w środowisku 64 bitowym, gdy chcemy sprawdzić stabilność przy pamięciach 2000+, testowanie tym stabilności procesora mija się całkowicie z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) A oto dalszy ciąg mojej zabawy z prockiem. Kilka rzeczy mnie zadziwiły. ;P 1. Procek nie lubi wysokiego Vtt najlepiej jak dostaje do 1.24v i częstokroć kręci się dobrze na 1.1v. 2. Procek lubi Vdroopa, okazuje się że po wyłączeniu Loadline Calibration dostaje dodatkowego kopa. :D 3. Procek lubi mnożnik x8.5. 4. Zaraz zobaczycie... W związku z tymi odkryciami udało mi się nieco lepiej go pocisnąć na 4.3GHz co mi daje znośne temperatury przy normalnej temperaturze otoczenia (25*C). Nie to co wcześniej, że nocka cooling. :D Oto screen: Niestety dalej nie mogłem dojść do porozumienia przy 4.5GHz. Ciągle mi się wysypywał w orthosie rdzeń #1. W związku z tym wpadłem na pewien pomysł, który przyniósł zaskakujący zwrot akcji i kolejne moje zaskoczenie. Oto i on: Jak się okazuje cepik ma hipermocny rdzeń #0, to rdzeń #1 hamuje jego poczynania. Oczywiście temperatura otoczenia również 25*C. A jeżeli chodzi o poczynania solo core to procek chyba jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. :D Teraz mam niezły dylemat, którą opcję wybrać (i dogłębniej przetestować) jako ustawienie do 24/7? Co byście na moim miejscu wybrali? 4.3GHz na dwóch rdzeniach czy 4.7GHz na jednym?? ;) Edytowane 22 Września 2009 przez lyzkov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Niestety dalej nie mogłem dojść do porozumienia przy 4.5GHz. Ciągle mi się wysypywał w orthosie rdzeń #1.To tak jak u mnie. Potestuj OCCT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 1,4:| to pewnie po godzinie na kara (nawet w nocy przy otwartej budzie) proc z 90* wypluje:|No to testowałem 1,3 V core i 1,2 VTT (bylem pewien ze jak na fsb 500 pracuje przy 1,1 to nie potrzebuje wiecej, bo zwiekszam mnoznik a nie fsb) i wlasnie to VTT mnie ograniczalo:D 4,5ghz pracowal 20min w orhosie stabilnie, niestety bylo za glosno:D pora zbierac na WC:D jutro porobie jakies screeny jak bedzie chlodniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) To tak jak u mnie. Potestuj OCCT. A ty spróbój OCCT na small data. Powinien się wywalić. ;) Edit: Sprawdzałem OCCT i jest to samo co przy orthosie. Edytowane 22 Września 2009 przez lyzkov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Dobra uwaga. Wygląda, że przy OCCT u mnie problemu nie ma. LLC=ENABLED Edytowane 23 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Dobra uwaga. Wygląda, że przy OCCT u mnie problemu nie ma. LLC=ENABLED A jak zrobie stabilnie wiecej MHz na OCCT niz Orthosie to co wtedy Panie Jacku? :) Np. takie 4.8GHz bez podnoszenia V? W sumie nie sprawdzalem ile max na tym idzie bo mi sie juz nie chce czekac godziny czy wiecej ;) Tyle mi wystarczy ;) Edytowane 23 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) a rób... kto ci broni. Będziemy podziwiać :) I przestań w końcu cytować obrazki bo ktoś się zdenerwuje przyfasoli ci %. Edytowane 23 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 a rób... kto ci broni. Będziemy podziwiać :) I przestań w końcu cytować obrazki bo ktoś się zdenerwuje przyfasoli ci %. Ale ja lubie obrazki :) BTW moze wieczorem wrzuce jakies testy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ale ja lubie obrazki :) BTW moze wieczorem wrzuce jakies testy ;) Testuj, testuj. Spróbuj wycisnąć 4.8GHz w orthosie. Myślę, że chyba stać na to tego procka. ;] Mi się za to jakąś tam stabilność udało osiągnąć przy 4.5GHz i dwóch rdzeniach, ale napięcie już 1.400v no i nocka cooling. :lol2: Dzisiaj popróbuję zejść z vcore przy normalnej temperaturze ale może być ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Testuj, testuj. Spróbuj wycisnąć 4.8GHz w orthosie. Myślę, że chyba stać na to tego procka. ;] Mi się za to jakąś tam stabilność udało osiągnąć przy 4.5GHz i dwóch rdzeniach, ale napięcie już 1.400v no i nocka cooling. :lol2: Dzisiaj popróbuję zejść z vcore przy normalnej temperaturze ale może być ciężko. Procek jak procek, nie wiem czy mnie bedzie stac na to... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Co prawda nie mogę się równać moją sztuką z wami ale proszę o opinie jak to widzicie? Odnieście się też proszę do temperatur ogólnie - wszystkie widać na screenie - łącznie z mostkami. Druga rzecz to grafika - zjechałem do 1,32 - 1,34V na rdzeń. Nie testowałem wyżej ale jak widać na screenie 750/1050 mam. Komuś przy podobnym napięciu udało się więcej / podobnie?? No i czy takie napięcie na rdzeń 24/7 to nie zabójstwo powolne dla grafy? Chłodzenie na grafie fullcover od Maniakalnego. SCREEN Z góry dzięki za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Wszystko w normie. Vcore ujdzie :) Ile na NB dałeś dla takiego FSB? Chyba dobrze chłodzony bo temp. niska. Edytowane 23 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Nowy wynik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Nowy wynik ;) Nono, teraz to już trzeba przyznać że procek jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy - na razie nie widziałem nic lepszego) 45nm na świecie do 24/7 AC/WC. Gratki. Ciekawe czy inne z 2009 będą się podobnie kręcić. :lol2: Edytowane 23 Września 2009 przez lyzkov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Procek wyjęty z tyłka diabła. Musisz do mnie wpaść z nim pod FC. Póki mam Commando Piotrusia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Nowy wynik ;) Oo fak. Te 1.40V to jest real vcore tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Oo fak. Te 1.40V to jest real vcore tak? Tyle ile pokazuje tyle jest Edytowane 24 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Wszystko w normie. Vcore ujdzie :) Ile na NB dałeś dla takiego FSB? Chyba dobrze chłodzony bo temp. niska. Na nb daje 1,41 - 1,45V więcej póki co nie wołał. Chłodze mostek blokiem EK - nawet ładnie trzyma temperaturę. Ponowie pytanie o kartę graficzną - czy nie dostaje za bardzo po kościach? Pozdrawiam EDIT: jako ciekawostkę dodam że tak obciążony układ według watomierza pobiera 350W - czyli jest jeszcze zapas. Przy 1,38V na rdzeń karty pobierał 380-390W. Edytowane 24 Września 2009 przez TiGeR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Nowy wynik ;) http://img3.imageshack.us/img3/457/4814v.jpg myślałem, że takich nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) myślałem, że takich nie ma Mysle, ze jest wiecej takich tylko wez to ustabilizuj... Potrzeba stalowych nerwow i duzo browara ;) + troche szczescia Edytowane 24 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...