Skocz do zawartości
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam E8400 z mugenem i zalmanem ZM-STG1 a temperatura w nowym core-tempto 44 i 48 w około 10% zużycia czy to nie za dużo? obudowa jest trochę ciasna ale z mugenem to są 3 wentylatory 120, dodam że mobo to p5q-e a grafika to radek 4850

U mnie rdzenie maja teraz okolo 50' w idle a w stresie potrafia dojsc do 72' :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche przydużo. Ja mam 35/38C tylko ze mam C1E i EISTa wlaczone, ale to nie zmienia wiele. Mozesz miec uwalone czujniki w procku albo zmien biosa bo slyszalem ze niektorym zle pokazuja temp na 0704. Ja mam ten co w podpisie i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam E8400 z mugenem i zalmanem ZM-STG1 a temperatura w nowym core-tempto 44 i 48 w około 10% zużycia czy to nie za dużo? obudowa jest trochę ciasna ale z mugenem to są 3 wentylatory 120, dodam że mobo to p5q-e a grafika to radek 4850

Trochę dużo. Sprawdź w Real Temp czy nie masz uwalonych czujników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to sie nie udzielaj. Naszczescie sa jeszcze osoby ktore sobie daruja takich uwag a odpowiadaja na temat...

Cyfrowe termiczne czujniki, które pokazują, że mało albo nierówny ruch podczas tego testu jest ostrzeżeniami znaki, którymi jeden albo więcej z twoich czujników może być przykleiły się i nie być móc dostarczyć ci dokładne leniwe temperatury. Typowy ruch jest pośrodku 3 i 15.

kochane translatory

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo. Jakoś na P35 OC tego proca było łatwiejsze. I wszystkie GTLe były wyrażone za pomocą mnożników, a nie konkretnych napięć...

Teraz mały OT: ktoś może wie, gdzie na MSI X48C Platinum znajdują się punkty pomiarowe VCore i VDimm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś doradzi... co lepiej kupic i co lepiej sie bedzie kręcic ? E8400 czy E8500? w sumie kasa nie gra roli tylko co wypadnie lepiej w OC....? Albo inaczej.. który prędzej zrobi 4ghz...? i jeszcze jedno oznaczenie SLAPL przy procku wrózy dobrze czy zle ;P?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teoretycznie i jeden i drugi zrobi te 4GHz,

poczytaj tutaj: http://forum.purepc.pl/temat/socket-423-47...wy-krol/274320/

a tutaj oznaczenia: http://processorfinder.intel.com/List.aspx...&SearchKey=

Edytowane przez peve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim Gigusiu P35 uzyskałeś ten wynik na E8600 -> 4,7GHz

Jedziesz tak na codzień, czy tylko do testu?

na codzień. 4.65GHz - kilka postów wcześniej jest screen.

Czekam aż rampage wróći z gwary wtedy się do niego dobiorę.  :lol2: :lol2: :lol2:

Edytowane przez jacekcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi