Gość 71proste Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 No to styka,teraz zapodac blend i jaies 3dmarki i bedzie ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Plyta w zaleznosci od wersji biosu daje rozne napiecia na cpu. Np ustawiajac 1.4v mozesz miec 1.2v czy podobne kwiatki. Sprawdz miernikiemNajgorsze ze mieszkam w niemczech i ciezko znalezc. Bylem dopiero w polsce i kupilem proca gdybym wiedzial to bym kupil tez miernik. Nie ma innych mozliwosci realnego zmierzenia napiecia bo chyba utknalem? :sad: Pozdr p.s. czy np ten bedzi ok? http://cgi.ebay.de/Digital-PC-Multimeter-m...1QQcmdZViewItem kurde najgorsze ze wogole sie na tym nie znam i nic nie wiem o pradzie. du** moglem sie uczyc w szkole :sad: a ten ? http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...52BSI%26otn%3D4 Edytowane 24 Czerwca 2008 przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) jaka jest różnica i czemu to ma takie ogromne znaczenie że jeden procesor robi 4GHz na np. 1.26V a drugi tak jak mój na 1.40V skoro jest tak samo stabilny i temperatury są w normie? Edytowane 24 Czerwca 2008 przez kiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 jaka jest różnica i czemu to ma takie ogromne znaczenie że jeden procesor robi 4GHz na np. 1.26V a drugi tak jak mój na 1.40V skoro jest tak samo stabilny i temperatury są w normie? Mniej więcej taka że ten z 1.26v przy twoim napięciu zrobi ~4,5GHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 i taka że roznica m-dzy 4 a 4,5 GHz to zaledwie 12,5% więc ..................................... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Z cyklu padaka jakich malo - q808a156 1.4v z biosu na p5k-e, reszta na auto bo to moj 1szy intel od 166mmx i nie do konca wiem, ocb :unsure: Dowale mu chyba jeszcze napiecia, w najgorszym wypadku sie zjara i dostane nastepnego - gorzej juz chyba byc nie moze :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja mialem q748a138 i bylo bardzo podobnie. 1,4 z biosu to bylo niecale 4GHz. Spal go i moze dostaniesz cos lepszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 To wychodzi na to, że można sobie tak bezkarnie procki jarać?? Coś nie wydaje mi się, że intel od tak wymieni zjaranego proca, nawet jeśli nie udowodnią podkręcania... Jak to jest z tą gwarancją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Jak proc nie działa a nie ma jak udowodnić że popsuł się z winy użytkownika to muszą wymienić i wymieniają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 i jeszcze na tym niezle wychodza... bo "zly" ocer nie jest wcale taki zly...bo napedza pieknie koniunkture i tylko maly odsetek postapi jak powyzej w wiekszosci przypadkow, idzie cep na opyl i bierrze sie nowego...pikne intel lapki zaciera.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...?i=3251&p=6 polecam moze ktos przebrnie do konca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) Z cyklu padaka jakich malo - q808a156 1.4v z biosu na p5k-e, reszta na auto bo to moj 1szy intel od 166mmx i nie do konca wiem, ocb :unsure: Dowale mu chyba jeszcze napiecia, w najgorszym wypadku sie zjara i dostane nastepnego - gorzej juz chyba byc nie moze :mur: Kurde no, ja też trafiłem dzisiaj na taką kupę. :evil: E8400 Q814A154 i 30 min orthosa 4 GHz przy vcore 1.386v. :( Marznie o 4.3 GHz 24/7 odfrunęło. Jest jakiś szybki i sprawdzony sposób ubijania procka tak aby nie było śladów winy usera? Może wysokie vtt? :P EDIT: O Jezu nie mogę na to patrzeć 3.6 GHz nie bootuje przy 1.2v. ;( To się nazywa pech... :/ Edytowane 25 Czerwca 2008 przez lyzkov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) No to super ;/ Cos czuje ze dostane podobnego proca bo zamowilem wczoraj ale jeszcze nie wyslali. A jakie ma domyslne napiecie w BIOSie ? Hmm, ile V potrzebuje do tych 3.6 GHz ? (moze mała aktualizacja biosa?) Edytowane 25 Czerwca 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Hmm... Nie sprawdzałem ile potrzebuje do stabilnego 3.6 GHz. W ogóle jakieś dziwne mi się to wydaje. Może coś źle ustawiam? Nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 widze rozwiązałem worek z padakami i do tego każda z inengo tygodnia Co do palenia cepka to lepiej jednak sprzedać - nie ma ryzyka i czekania na wymianę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Przed chwilą dostałem swojego po wymianie za ten zabity przez Tagana. Teraz ciekawostka - batch Q817A335, jakaś nowinka. Aż boję się pomyśleć czy nie będzie jakąś padaką. Niestety okaże się dopiero jak mobo z gwary wróci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 mam podobnego,ustawilem z reki 1.25 w biosie 1.23 na 4 giga i tak lata super pi 3 godziny i kilka dni grania jest ok,kupiony w proline z nowej dostawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 mam podobnego,ustawilem z reki 1.25 w biosie 1.23 na 4 giga i tak lata super pi 3 godziny i kilka dni grania jest ok,kupiony w proline z nowej dostawyświezaczek :rolleyes: ,Spi wiele o stabilnosci proca nie mówi,ale jak juz gierki smigaja,to jest całkiem dobrze. btw.Spi 3h?to jakas 1G próbkę puściłeś chyba :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Weźcie mnie nie dołujcie, miałem do wyboru Q814 i właśnie Q817. I wybrałem najgorzej chyba jak mogłem. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 FSB=724... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) dimek, bylo ;) gemmy, na xs było jakaś mutacja pi i tam była tak próbka a nawet większa :lol: Edytowane 26 Czerwca 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Weźcie mnie nie dołujcie, miałem do wyboru Q814 i właśnie Q817. I wybrałem najgorzej chyba jak mogłem. :( A kto powiedział, że inne Q814 nie są lepsze? Jak w każdej partii - są padaki i są dziki.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Najgorsze że musiałem wybrać miedzy q6600 a tą padaką i wybrałem tą ja jak kupowałem to nie miałem netu bo to w polsce było i na początek ustawiłem mu 4050 na 1,465 bo inaczej błędy w orthosie. Temp była ok i myślałem sobie że będzie ok i mój brat tydzień go zajeżdżał na 1,465v jak wróciłem do domu to zacząłem czytać i mało mnie szlag nie trafił. Co za padaka...... chyba go spale jak będę jechał do polski i zmienie na Q6600 bo na 3600 to i tego Q6600 zrobie (albo i nie bo teraz to do wszystkiego mam wątpliwości). Ten zwalony E8400 chodzi u mnie na 3600 i musi mieć do tego 1,296 żeby nie sypał błędami w orthosie. A na 3800 potrzebuje już 1,365!!!!. Co za padaka.... LUDZIE NIE KUPUJCIE 45NM !!!!!!! :angry: :blink: Edytowane 27 Czerwca 2008 przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zdazaja sie takie padaki, ale tez calkiem niezle cepy. Teraz mialem okazje wymienic moja byla padake na to co w sigu i teraz jest ok. Mozesz go sprzedac i kupic jakiegos selekta tu na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Mam takie pytanie odnośnie temp. W ITE pokazuje mi ~28*C a w HWM dodatkowo są temp. dla poszczególnych rdzeni które wynoszą ~47*. Brać je pod uwagę czy olać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Temperatura rdzeni imo jest wazniejsza,nie wiem czemu nie uzywasz CT a najlepiej realtemp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Heh Real temp pokazuje 37*, czyli równą średnią z ITE i HWM [; Hmm a do jakich temperatur mogę siedzieć spokojnie? ;) Edytowane 28 Czerwca 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Mimo to nadal byl bym sklonny wierzyc realtemp,a co pokazuje coretemp albo bios? Edytowane 28 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Bios pokazuje jak ITE czyli ~28-30* CT znów tak jak HWM w core temp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Czyli jest ok,bo coretemp zawyza 10'C,najprawdopodobniej realtemp jest najblizszy prawdy i nim sie sugeruj ;) Edytowane 28 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...