shinue Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 na świeżutkim win XP SP2 instaluję najnowsze sterowniki. po około 10 minutach grania winampa komputer zawiesza się. sprawdziłem sterowniki: grafika, muzyka, usb i coś jeszcze - wszystkie są na 11 przerwaniu. przekładałem kartę na inny slot PCI ale nie pomogło, karta wciąż jest na 11 i win sie zawiesza... miał ktoś z was coś takiego? zaraz zainstaluję 4in1 (oby pomogło). kartę kupiłem na allegro. poprzedni właściciel zarzekał się, że karta jest sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 W BIOS jest możliwość zresetowania przerwań tak aby wszystko zostało przydzielone ponownie ( nie mówię o całkowitym resecie BIOS lub wczytaniu domyślnych ustawień ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja tak miałem, kupiłem "niby" w pełni sprawną Audigy 2 zs , i tak wkładam do kompa ,ok działa wykrywa ją normalnie, instaluje sterowniki, wszystko przez trochę czasu jest w porządku , i tu nagle pierwszy BSOD :|, myslałem że to tak z siebie , ale niestety były kolejne BSODy, i zwaliłem wine na Karte Dzwiękową , wyciągłem kartę z kompa i włożyłem starą, ani jednego BSODA , a kata miała być w pełni sprawna ! , na szczęście udało mi sie zwrócić karte gościowi. Pozdrawiam. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez modman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shinue Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 dzisiaj sprawdzę kartę na innym komputerze i zwracam ją jeżeli będzie to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Chyba każdy właściciel miał bsody/zwiechy na Audigy 2 ZS. Ja też, kwestia sterowników (youpaxy w ogóle nie działają) dopiero oryginalne od creativa przestały zawieszać system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shinue Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 właśnie jestem u szwagierki. podłączyłem kartę do jej komputera (Sempron 2600+, płyta asus) i wszystko działa jak złoto. jej głosniki pierdziawki przechodzą teraz drugą młodość :). na pytanie czy jest jakąś różnica między jej zintegrowaną kartą AC'97 a SB audigy, odpowiedziała, że teraz słyszy dźwięki, których wcześniej nie było ;] jak wrócę do domu będę dalej walczył ze swoim komputerem - athlon 900 i płyta gigabyte, ale już kończą mi się pomyłsy. sugestie więc są mile widziane. tymczasem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Sugestia nr.1 - zajrzec do biosu i zobaczyc, czy przydzial przerwan jest ustawiony na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shinue Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 resources controlled by IRQ resources DMA resources ustawione na AUTO (ESCD) natomiast PNP OS Installed (przydzielanie przez system) ustawione na NO PS. znajomy informatyk powiedział mi, że prawdopodobnie moja STARA płyta daje za słabe napięcie na NOWĄ kartę dźwiękową. zasilacz mam w miarę dobry: Chieftec 350W PPS. oto moje rozlożenie przerwań: IRQ 0 Czasomierz systemowy IRQ 1 Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2 IRQ 3 Port komunikacyjny (COM2) IRQ 4 Port komunikacyjny (COM1) IRQ 6 Standardowy kontroler stacji dyskietek IRQ 8 Zegar systemowy CMOS/czasu rzeczywistego IRQ 11 System zgodny ze standardem Microsoft ACPI IRQ 11 NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) IRQ 11 Uniwersalny kontroler hosta USB VIA Rev 5 lub nowszy IRQ 11 Uniwersalny kontroler hosta USB VIA Rev 5 lub nowszy IRQ 11 Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC #2 IRQ 11 sound blaser audigy 2 zs (aktualnie wyjęty) IRQ 12 Mysz zgodna z PS/2 OK IRQ 13 Procesor numeryczny OK IRQ 14 Podstawowy kanał IDE OK IRQ 15 Pomocniczy kanał IDE OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 PPS. oto moje rozlożenie przerwań: IRQ 11 System zgodny ze standardem Microsoft ACPI IRQ 11 NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) IRQ 11 Uniwersalny kontroler hosta USB VIA Rev 5 lub nowszy IRQ 11 Uniwersalny kontroler hosta USB VIA Rev 5 lub nowszy IRQ 11 Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC #2 IRQ 11 sound blaser audigy 2 zs (aktualnie wyjęty) O k..wa mać ^_^ ile urządzeń na jednym przerywaniu hard-core ^^ Normalnie najgorszy przypadek jaki widziałem :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shinue Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 samo się tak zrobiło :-| i wcale nie jest mi miło... poradź lepiej co z tym zrobić! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Plug and play OS ustaw na YES, powinno pomoc ;) Windows sobie sam poradzi z przydzialem przerwan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...