MOS Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 zobaczcie sami :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ano trzeba!!! Ciekawe ile TVN musi mu zabulic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ja go chętnie przywitam z moim kompem może pokarze mi parę sztuczek :D:D:D: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Wsumie nic nie mam do hakerów (dopuki nie szkodzą innym) ale ten gość został chyba skazany a to oznacza, że jest przestępcą a traktowany jest jak jakaś gwiazda filmowa lub ósmy cud świata. Dziwny jest ten świat :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Dziwny jest ten świat :? . gdyby niebyl dziwny byl by nieciekawy :D a ten koles wlasnie zdobyl slawe robiac rozne dziwne zeczy z komputerami :D i naprawde chcialbym umiec to co on umie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 chłopak potrafiłza pomocą komury :) (serious) włamać się na czyjeś konto - niewiem jak to robi, ale gosć jest naprawde dobry!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 chłopak potrafiłza pomocą komury :) (serious) włamać się na czyjeś konto - niewiem jak to robi, ale gosć jest naprawde dobry!!Pewnie siłą woli :wink: :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 jak by był dobry to by się nie dał złapać.... co z tego że włamywał się do "najbezpieczniejszych" serwerów, skoro i tak wpadł ??? chyba jego rozum go zawiódł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Nic o nim nie wiecie a sie wypowiadacie. Kolega go zdradzil i przez to wpadl. Widac bedac najlepszym hackerem na swiecie byl takze za ufny. A pindolenie, ze byl przestepca nie powinien gadac zaden szanujacy sie posiadacz kompa. Mial dostac kilkaset lat odsiadki za walenie ludzi w ch..., a ani centa nie mial z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Nic o nim nie wiecie a sie wypowiadacie. Kolega go zdradzil i przez to wpadl. Widac bedac najlepszym hackerem na swiecie byl takze za ufny. A pindolenie, ze byl przestepca nie powinien gadac zaden szanujacy sie posiadacz kompa. Mial dostac kilkaset lat odsiadki za walenie ludzi w ch..., a ani centa nie mial z tego. w 100 % prawda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Nic o nim nie wiecie a sie wypowiadacie. Kolega go zdradzil i przez to wpadl. Widac bedac najlepszym hackerem na swiecie byl takze za ufny. A pindolenie, ze byl przestepca nie powinien gadac zaden szanujacy sie posiadacz kompa. Mial dostac kilkaset lat odsiadki za walenie ludzi w ch..., a ani centa nie mial z tego. w 100 % prawda :) Dokladnie, bzdury pisza tylko te dzieciaki co nie znaja Mittnicka , dla niektorych to chyba zamierzchla historia, a szkoda :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 dla mnie to jest naprawde jakies wydarzenie jak Mittnick przyjezdza do polski :) on mnie zawsze fascynowal :D najlepiej bylo kiedys jak siedzial we wiezieniu i poszedl na tydzien do karceru zato ze zaczol sie bawic radiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ja niestety niemam TVN'u :cry: :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Zastanawiam sie czy nie nagrac tego programu... naprawde powinien byc bardzo dobrze przywitany, IMO ten czlowiek jest wielki :). I to ze przyjechal to do nas jest IMO wyroznieniem :) to tyle pozdrawiam :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ja go podziwiam kiedys duzo o nim czytalem i wg mnie jest kims a nie jakims dupkiem co nic nie potrafi tylko pare sztuczek i nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Wsumie nic nie mam do hakerów (dopuki nie szkodzą innym) ale ten gość został chyba skazany a to oznacza, że jest przestępcą a traktowany jest jak jakaś gwiazda filmowa lub ósmy cud świata. Dziwny jest ten świat :? .skazali go bo na tym za<span style="color:red;">[ciach!]</span>ymm swiecie mamy zaa<span style="color:red;">[ciach!]</span>e prawo i ciach!j Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 no to bedzie trzeba zrezygnowac z treningu i obejzec rozmowy w tłoku:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Słyszeliście jak on się włamywał? Gdzieś czytałem fragment książki. Najpierw zadzwonił do sekratarki firmy/ofiary. Nagadał jej że coś się robi z systemem i że jest z obsługi. Kolesiówka podała mu hasło, bo się bała że ją zwolnią jak nie poda. A Mitnick na drugi dzień przejżał całą liste płac, wydrukował i pokazał swojej siostrze która chyba została z tej ów firmy zwolniona. Koleś miał jaja. Zobacze go już 11 marca !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Wsumie nic nie mam do hakerów (dopuki nie szkodzą innym) ale ten gość został chyba skazany a to oznacza, że jest przestępcą a traktowany jest jak jakaś gwiazda filmowa lub ósmy cud świata. Dziwny jest ten świat :? .moim zdaniem przesadzasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Mitnick to wirtuoz komputera, nikt nie był od niego lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 7 marca ma podpisywać swoją książkę we wrocku na Świdnickiej chyba w księgarni kwantum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Double post ;D ... Ja tez nie mam tvnu ;( chetnie bym go zobaczyl :) moze ktos zrzuci program na divx? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 o to jest mysl z tym divx ...kto ma tuner na formu ?? !! tez nei mam tvn a che to obejrzec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 :arrow: Mitnick jest naprawde historia i podziwiam go za jego wyczyny. namiastka jego mozliwosci jest film Hacers 2 - Takedown oparty na autentycznych faktach. zamierzam zabrac sie za lekture pana Mitnick'a - 'Sztuka podstępu. Łamałem ludzi, nie hasła', moze czegos sie naucze. szkoda tylko, ze go nie zobacze w wroclawiu - musze byc w szkole (wazne sprawy) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 :arrow: Mitnick jest naprawde historia i podziwiam go za jego wyczyny. namiastka jego mozliwosci jest film Hacers 2 - Takedown oparty na autentycznych faktach. zamierzam zabrac sie za lekture pana Mitnick'a - 'Sztuka podstępu. Łamałem ludzi, nie hasła', moze czegos sie naucze. szkoda tylko, ze go nie zobacze w wroclawiu - musze byc w szkole (wazne sprawy) :( Mittnick przyznal, ze nawet tego filmu nie ogladal! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Nieznam takiego 2 człowieka, któy miałby taki zasób wiedzy o kompie. Wpadł, ale człowiek niejest idealny, a "zabawy" tego typu nienależą do bezpiecznych więc i tak dużo zrobił. BTW: wiecie do kiedy niewolno mu używać komputerów z połączeniem do sieci i komur ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Nie wiem czy ktoś z Was czytał o tym kolesiu cos innego niż artykuły w internecie i prasie. Jesli tak jest to was rozumiem. Ale przeczytajcie ksiązke "Hacker i Samuraj" a dowiecie się dokładnie jak działał, co robił , jak wpadł. Naprawde polecam, a mit o super hackerze upadnie wraz z ostania stroną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 MF a mozesz zapodać Autora tej ksiązki czy to jest jego własne dzieło??? Gosc wymiata, co tu duzo mówic, bezposrednio niewiele o nim wiem, ale jeden z najlepszych i najbardziej znanych hakerów na świecie. O wyczynach nie bede sie wypowiadał, bo jeszcze cos zle napisze, ale z checia przyczytałbym sobie obie ksiązki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 "Hacker i Samuraj" Największy przestępca komputerowy w sieci... łamie zabezpieczenia, wdziera się do banków... Autor: Jeff Goodell Tytuł: Hacker i Samuraj Tytuł oryginału: The cyberthief and the samurai. Podtytuł: Prawdziwa historia Kevina Mitnicka i człowieka, który go schwytał. Wydawca: Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne Rok wydania: 1996 (Oryginał: 1996) Przekład: Andrzej Ceynowa Ilość stron: 222 ISBN: 83 85416 52 8 Koleś jest dobry ale ja jakoś nie uważam go za geniusza, raczej za dobrego manipulanta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 moze nie mam jakiejs super wiedzy o mitnicku, ale mysle ze skoro czlowiek zostal obdarzony takim talentem jak on to nie mozna tego zmarnowac, mozna zrobic z takim talentem 2 rzeczy albo tworzyc zabezpieczenia albo ja lamac, on wybral to drugie... ja ogladalem film hackers 2 : operation flashpoint, nie wiem czy byl na faktach autentycznych ale jest bardzo fajnie zrobiony, po objrzeniu tego filmu mozna zrozumiec jak dzialal mitnick... oczywiscie dzisiaj z najwieksza przyjemnoscia poogladam z nim wywiad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...