Skocz do zawartości
MOS

Trzeba bedzie ogladac :)))))) !!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wsumie nic nie mam do hakerów (dopuki nie szkodzą innym) ale ten gość został chyba skazany a to oznacza, że jest przestępcą a traktowany jest jak jakaś gwiazda filmowa lub ósmy cud świata. Dziwny jest ten świat :? .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny jest ten świat :? .

gdyby niebyl dziwny byl by nieciekawy :D

a ten koles wlasnie zdobyl slawe robiac rozne dziwne zeczy z komputerami :D

i naprawde chcialbym umiec to co on umie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic o nim nie wiecie a sie wypowiadacie.

Kolega go zdradzil i przez to wpadl. Widac bedac najlepszym hackerem na swiecie byl takze za ufny. A pindolenie, ze byl przestepca nie powinien gadac zaden szanujacy sie posiadacz kompa.

Mial dostac kilkaset lat odsiadki za walenie ludzi w ch..., a ani centa nie mial z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega go zdradzil i przez to wpadl. Widac bedac najlepszym hackerem na swiecie byl takze za ufny. A pindolenie, ze byl przestepca nie powinien gadac zaden szanujacy sie posiadacz kompa.

Mial dostac kilkaset lat odsiadki za walenie ludzi w ch..., a ani centa nie mial z tego.

w 100 % prawda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 100 % prawda :)

Dokladnie, bzdury pisza tylko te dzieciaki co nie znaja Mittnicka , dla niektorych to chyba zamierzchla historia, a szkoda :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to jest naprawde jakies wydarzenie jak Mittnick przyjezdza do polski :) on mnie zawsze fascynowal :D

najlepiej bylo kiedys jak siedzial we wiezieniu i poszedl na tydzien do karceru zato ze zaczol sie bawic radiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie czy nie nagrac tego programu... naprawde powinien byc bardzo dobrze przywitany, IMO ten czlowiek jest wielki :). I to ze przyjechal to do nas jest IMO wyroznieniem :) to tyle pozdrawiam :].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsumie nic nie mam do hakerów (dopuki nie szkodzą innym) ale ten gość został chyba skazany a to oznacza, że jest przestępcą a traktowany jest jak jakaś gwiazda filmowa lub ósmy cud świata. Dziwny jest ten świat :? .

skazali go bo na tym za<span style="color:red;">[ciach!]</span>ymm swiecie mamy zaa<span style="color:red;">[ciach!]</span>e prawo i ciach!j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszeliście jak on się włamywał? Gdzieś czytałem fragment książki. Najpierw zadzwonił do sekratarki firmy/ofiary. Nagadał jej że coś się robi z systemem i że jest z obsługi. Kolesiówka podała mu hasło, bo się bała że ją zwolnią jak nie poda. A Mitnick na drugi dzień przejżał całą liste płac, wydrukował i pokazał swojej siostrze która chyba została z tej ów firmy zwolniona. Koleś miał jaja. Zobacze go już 11 marca !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem przesadzasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Mitnick jest naprawde historia i podziwiam go za jego wyczyny. namiastka jego mozliwosci jest film Hacers 2 - Takedown oparty na autentycznych faktach. zamierzam zabrac sie za lekture pana Mitnick'a - 'Sztuka podstępu. Łamałem ludzi, nie hasła', moze czegos sie naucze. szkoda tylko, ze go nie zobacze w wroclawiu - musze byc w szkole (wazne sprawy) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Mitnick jest naprawde historia i podziwiam go za jego wyczyny. namiastka jego mozliwosci jest film Hacers 2 - Takedown oparty na autentycznych faktach. zamierzam zabrac sie za lekture pana Mitnick'a - 'Sztuka podstępu. Łamałem ludzi, nie hasła', moze czegos sie naucze. szkoda tylko, ze go nie zobacze w wroclawiu - musze byc w szkole (wazne sprawy) :(

Mittnick przyznal, ze nawet tego filmu nie ogladal!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieznam takiego 2 człowieka, któy miałby taki zasób wiedzy o kompie. Wpadł, ale człowiek niejest idealny, a "zabawy" tego typu nienależą do bezpiecznych więc i tak dużo zrobił.

BTW: wiecie do kiedy niewolno mu używać komputerów z połączeniem do sieci i komur ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś z Was czytał o tym kolesiu cos innego niż artykuły w internecie i prasie. Jesli tak jest to was rozumiem.

Ale przeczytajcie ksiązke "Hacker i Samuraj" a dowiecie się dokładnie jak działał, co robił , jak wpadł.

Naprawde polecam, a mit o super hackerze upadnie wraz z ostania stroną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MF a mozesz zapodać Autora tej ksiązki czy to jest jego własne dzieło??? Gosc wymiata, co tu duzo mówic, bezposrednio niewiele o nim wiem, ale jeden z najlepszych i najbardziej znanych hakerów na świecie. O wyczynach nie bede sie wypowiadał, bo jeszcze cos zle napisze, ale z checia przyczytałbym sobie obie ksiązki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Hacker i Samuraj"

Największy przestępca komputerowy w sieci... łamie zabezpieczenia, wdziera się do banków...

Autor: Jeff Goodell

Tytuł: Hacker i Samuraj

Tytuł oryginału: The cyberthief and the samurai.

Podtytuł: Prawdziwa historia Kevina Mitnicka i człowieka, który go schwytał.

Wydawca: Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne

Rok wydania: 1996 (Oryginał: 1996)

Przekład: Andrzej Ceynowa

Ilość stron: 222

ISBN: 83 85416 52 8

Koleś jest dobry ale ja jakoś nie uważam go za geniusza, raczej za dobrego manipulanta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie mam jakiejs super wiedzy o mitnicku, ale mysle ze skoro czlowiek zostal obdarzony takim talentem jak on to nie mozna tego zmarnowac, mozna zrobic z takim talentem 2 rzeczy albo tworzyc zabezpieczenia albo ja lamac, on wybral to drugie... ja ogladalem film hackers 2 : operation flashpoint, nie wiem czy byl na faktach autentycznych ale jest bardzo fajnie zrobiony, po objrzeniu tego filmu mozna zrozumiec jak dzialal mitnick...

oczywiscie dzisiaj z najwieksza przyjemnoscia poogladam z nim wywiad...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi