Skocz do zawartości
rockers

Pokój Gracza - Hc Room

Rekomendowane odpowiedzi

Temat zostaje : ) 5zł dla mnie. Chętni pochwalenia się swoim stanowiskiem znajdą tu miejsce.

Nie przesadzajmy z rozdzielczościami - 800x600 w zupełności wystarczy. Jeżeli ktoś ma naprawdę wielką ochotę wstawić zdjęcie zbliżone wielkością do zdjęć satelitarnych, polecam i wręcz nalegam :mrgreen: by używali fotosika/imageshack z funkcja thumba.

----16:37----

Milutko by wyglądało jakby jeszcze każdy post poza zdjęciem zawierał mniej więcej sprzętu jaki się posiada. Zaoszczędzi to może w przyszłości nie potrzebnych postów dotyczących sprzętu.

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o świetny temat! Sam przeprowadzam się do bliźniaka i chce sobie zrobić pokój pod kątem TV i konsoli ;) wiec popatrze sobie na zdjęcia i podpatrze jakies pomysły.

btw. te głośniki logitecha to dobre są? Warte swojej ceny? Bo sam chce sobie sprawić do konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświerzę trochę temat. ;)

Oto moje stanowisko po ostatnim przemeblowaniu. Jak będę miał chęci to na wakacje zaprojektuję coś konkretniejszego. :) Muszę jeszcze znaleść jakieś godne miejsce dla PS3. ;)

Dołączona grafika

PS. Stolik pod kierę to mój projekt i moje wykonanie. ;) Spisuje się świetnie. Minusem a zarazem plusem jest jego waga. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę dziwnie wygląda dla mnie ten stolik... kierownica nie powinna być bardziej oddalona od pedałów w orientacji poziomej? Jak możesz, to zrób fotkę siebie siedzącego w fotelu przy tej kierownicy, bo sam myślę jak tu sensownie usadowić się za fajerkę grając na 360tce, a Twój post może być bardzo pomocny. Z góry dzięki :)

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem Twoje obawy ale mam krótkie nogi więc tak to wyszło. ;) Przy projektowaniu dokładnie wszystko pomierzyłem i testowałem różne konfiguracje w jakich będzie najwygodniej. Każdy lubi inną pozycję więc wiesz. ;) Później po kształtowniki, migomat w rękę i spawamy. :) Na koniec malowanie i po 4 godzinkach samotnego budowania konstrukcji otrzymujemy to co widać. ;) Na pocieszenie dodam, że mam kolegę, który ma ok 190cm wzrostu i pociskając w GT:5Prologue stwierdził. że odkupi ode mnie cały zestaw więc musi być wygodny. :D

Dołączona grafika

PS. Muszę przeprojektować dół stolika, bo projekt robiłem pod FormulaForceFeedback a tam są mniejsze pedały i te niestety lubią się przemieszczać. Ale odkładam to na wiosnę. ;)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gracias kojak, wiszę Ci bro :) Cholera, napaliłeś mnie na taki stolik, ale z wykonaniem też będę musiał się wstrzymać- wkrótce długi wyjazd służbowy, później egzaminy... god damn it, chcę na studia znów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego stolika to sam tez niedawno rozmyslalem nad tym ze trzeba bedzie cos takiego zrobic, tylko raczej nie ze stali tylko z drewna ;) A to wszystko po tym jak zobaczylem cene różnistych foteli :lol2:

Edytowane przez MaZZeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też rozmyślałem nad drewnianym ale podczas grania z mocnym FF taki stolik może mieć problemy ze stabilnością. A spawana konstrukcja jest nie do zniszczenia w domowych warunkach i dobrze dolega podłoża. :) Na jesieni zastanawiałem się nad kubełkiem. Nieduże przeróbki i po sprawie. :) Kubełki można za grosze kupić. Tylko gdzie bym to trzymał? W końcu to też pokój gościnny i nie chciał bym go zagracać. :D A może 2 częściowy problem by rozwiązał? Muszę się z tym przespać. ;)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szacun :) Ale zrob jedna zmiane - zrezygnuj ze swiatla na scianie, na ktorej wisi TV - takie cos jest bardzo meczace dla oczu.

Ew. zostaw tylko mala lampke z tylu za TV, zeby dawala efekt podobny do Ambilight Philipsa (oczywiscie bez zmian kolorow) - przy takim doswietleniu mozna spokojnie grac/ogladac bez innego siwatla w pokoju, bo doswietlenie redukuje kontrast miedzy TV a sciana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ładnie... sam się bawiłeś czy ktoś inny robił ten projekt? Miła atmosfera no i myślę, że nie tylko do spędzania czasu przy konsoli czy tv.

:rolleyes:

Pewnie wiesz o czym piszę.

A tak przy okazji... już się kiedyś pytałem Ciebie o to ale możesz jeszcze raz rodziców zapytać czy mnie chcą zaadoptować może?

;-)

Pozdrawiam.

hahahaha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, telewizor jest minimalnie za wysoko. Ale to tylko kwestia pozniejszego montazu. Takich rzeczy juz sie nie uwzglednie w wizualizacji. Teoretycznie wyladowac tam ma max 42''. Bo do gry bardziej hardcorowej mam kino.

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu na realizację pokoju Pocasa ;) pochwale się moim miejscem rozkoszy audiowizualnych :D W końcu po 2 miesiącach udało mi się prawie wszystko złożyć do kupy (został delikatny cable managment), ale poza tym to jest to wersja finalna. Sprzeciwo z podpisu, sory za kiepskiej jakości foty. Enjoy.

kd.jpg kd1.jpg kd2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Witus, jaki ty nie kumaty w ogole. Przeciez tam bedzie jeszcze stal TV, ktory idealnie zasloni te kontakty. I juz nie bedzie szpecic. Kapiszi? Wrzuce jeszcze fotki z gier, bo jakos tak chyba by wypadalo ;)

burnout.jpg pgr.jpg pgr2.jpg bio.jpg

Wieczorem przysiadlem do skalibrowania projektora i musze powiedziec, ze predefiniowane przez producenta ustawienia mozna okreslic jednym slowem - crap. Po wprowadzeniu ustawien, ktore znalazlem na forach + delikatne moje zmiany, kopara mi opadla. Nie wiem czy to tylko odpowiednia kalibracja, czy rodzaj ekran czy co jeszcze - ale po prostu zaniemowilem. Nie wiem czy zdjecia to oddaja, ale kolory wylewaja sie z ekranu, a gry wygladaja oblednie. PGR4 widok z kokpitu, Bioshock itd. No po prostu odjazd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, psuja caly efekt wiec... szpachla, wiertara i do roboty. ;)

I czym to zasili? xD

Projektor fajna rzecz, ale w dzień chyba się średnio sprawdza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poca, wez juz idz spac ;) Nie zasloni, wszystko jest idealnie wymierzone. Juz ty sie o to nie martw.

@ leborg: dzis odpalilem sprzet w czasie dnia, nic nie zaslanialem, pelna jasnosc i o dziwo dalo sie grac. Trzeba bylo ustawic najjasniejszy tryb i moze nie byla rewelka, ale jakos to hulalo. Inna sprawa, ze ja mam stosunkowo ciemny projektor (1000ANSI), Panasonic robi konkurencyjny model z jasnością równo 2 razy większą (2000ANSI), a to już wystarcza żeby z palcem pograć nawet w środku dnia. Inna sprawa, że ja w sumie rzadko gram w dzień. Najczęściej są to wieczory, więc nie jest to dla mnie duży problem. W ostateczności zasłaniam wszystkie okna roletami nieprzepuszczającymi światła i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi