Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Zastanawiam sie ktory procesor bedzie dla mnie wydajniejszy zakladajac, ze nie bede podkrecal (na pewno nie bede podkrecal): Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz (S775) BOX-535zl czy AMD Athlon 64 X2 5600+ BOX (Socket AM2-555zl Wszyscy mowia, ze Core2Duo sa wydajniejsze ale tutaj to roznica 600mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Grzechem jest mieć C2D i nie podkręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) po pierwsze to ceny masz jakies dziwne e4500 widze za 475, a X2 5600 za 500 natomiast za plyte wiecej wydasz pod c2d moim zdaniem przy takiej alternatywie tylko c2d athlony sa oplacalne jako procesory niskobudzetowe zawsze kiedys moze zmienic sie twoje podejscie do OC, a ten Athlon nie ma juz zadnego potencjalu w tym zakresie a co do wydajnosci bez podkrecania to pewnie Athlon jest ciut wydajniejszy Edytowane 17 Września 2007 przez erich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) po pierwsze to ceny masz jakies dziwne e4500 widze za 475, a X2 5600 za 500 natomiast za plyte wiecej wydasz pod c2d moim zdaniem przy takiej alternatywie tylko c2d athlony sa oplacalne jako procesory niskobudzetowe zawsze kiedys moze zmienic sie twoje podejscie do OC, a ten Athlon nie ma juz zadnego potencjalu w tym zakresie a co do wydajnosci bez podkrecania to pewnie Athlon jest ciut wydajniejszy Ceny sa z komputronika. Edytowane 17 Września 2007 przez Mugrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Heh grzechem jest dla mnie narażać sie na spalenie+utrate gwarancji podzespolu za 500+ zl....Jak podkrecamy z rozwaga to CPU jest bezpieczne jak kasa w szwajcarskim banku i nic mu nie grozi. :] Uzyskanie kilkuset dodatkowych MHz nie jest zadnym wysilkiem dla takiego procesora, a szkoda by sie marnowal. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Spaliłeś coś kiedyś bez podnoszenia napięcia ponad bezpieczną granicę ? - Ja nie. ps. z brakiem oc w tym athlonie to troszkę na wyrost gadanie - to jest f3 - we właściwych łapkach 3,2 Ghz minimalnie [; Edytowane 17 Września 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Jak podkrecamy z rozwaga to CPU jest bezpieczne jak kasa w szwajcarskim banku i nic mu nie grozi. :] Uzyskanie kilkuset dodatkowych MHz nie jest zadnym wysilkiem dla takiego procesora, a szkoda by sie marnowal. ;]Nie chce sie bawic w żadne zmiany chlodzenia etc. wole spac spokojnie :) . Edytowane 17 Września 2007 przez Mugrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Ceny sa z komputronika. w komputroniku kupowac to kolejny grzech, strasznie tam drogo maja... Nie chce sie bawic w żadne zmiany chlodzenia etc. wole spac spokojnie bez zmiany chlodzenia tez mozna duuuzo podkrecic i naprawde mozna spac spokojnie reasumujac nawet jesli teraz zarzekasz sie ze mimo wszystko nie chcesz podkrecac to za kilka miesiecy mozesz zmienic swiatopoglad i wtedy twoj c2d bedzie jak znalazl :) Edytowane 17 Września 2007 przez erich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 w komputroniku kupowac to kolejny grzech, strasznie tam drogo maja...Kupowac w sklepach wysylkowych zamiaru nie mam po prostu zawsze na komputroniku sprawdzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Kupowac w sklepach wysylkowych zamiaru nie mam po prostu zawsze na komputroniku sprawdzam. jestes strasznie ortodoksyjny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) jestes strasznie ortodoksyjny...Niee po prostu chce kupic zestaw w lokalnym sklepie komputerowym ofcoz nie gotowy tylko skladany. Coś czuje, ze zlozenie kompa samemu znacznie mnie przerasta :) . Edytowane 17 Września 2007 przez Mugrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 a nie możesz zamówić części w necie i dać komuś, kto się w tym orientuje do złożenia ? Zrobi Ci to za czteropak i po sprawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Ja bym bral C2d. A co do podkrecania...nie wszyscy to robia;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 a nie możesz zamówić części w necie i dać komuś, kto się w tym orientuje do złożenia ? Zrobi Ci to za czteropak i po sprawie :PNo wlasnie coraz bardziej o tym mysle bo za to co dam serwisie moge dolozyc np. do grafy. Tylko jest jedno ale, mianowicie jak sie cos spiepitoli to bede musial wysylac czesci a tak do serwisu i mam na miejscu wymiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Tylko jest jedno ale, mianowicie jak sie cos spiepitoli to bede musial wysylac czesci a tak do serwisu i mam na miejscu wymiane. z wlasnych doswiadczen zuwazylem, ze w powaznych sklepach internetowych problemy wynikajace z gwarancji sa prosciej/szybciej/sprawniej/uczciwiej zalatwiane niz w lokalnych sklepikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 z wlasnych doswiadczen zuwazylem, ze w powaznych sklepach internetowych problemy wynikajace z gwarancji sa prosciej/szybciej/sprawniej/uczciwiej zalatwiane niz w lokalnych sklepikach.Wlasnie jak to jest gwarancje realzuje sklep wysylkowy czy nalezy wyslac czesc do frmy ktora ja produkuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menajev Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Wlasnie jak to jest gwarancje realzuje sklep wysylkowy czy nalezy wyslac czesc do frmy ktora ja produkuje?Ty wysyłasz do swojego sklepu [tam gdzie kupiłeś], a oni zajmują się resztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Ty wysyłasz do swojego sklepu [tam gdzie kupiłeś], a oni zajmują się resztą.w takim razie czy moglby ktos mi poradzic jakis pewny sklep internetowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 morele.net / znak.pl / apollo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 w takim razie czy moglby ktos mi poradzic jakis pewny sklep internetowy? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240986 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 w apollo chyba najtaniej, tez moge z czystym sercem polecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Ja polecam Agito.pl , wysylka blysk, zamowilem w poniedzialek o 16, a we wtorek o 11 zapukal kurier. Sprzet swietnie zapakowany no i ceny maja dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Ja polecam Agito.pl , wysylka blysk, zamowilem w poniedzialek o 16, a we wtorek o 11 zapukal kurier. Sprzet swietnie zapakowany no i ceny maja dobre.Troche maly wybor maja. Mam pytanko o te dwa proce: [775] Procesor Intel Core 2 Duo E4500 2,2GHz 2MB [775] Procesor Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz 4MB Moglby mi ktos powiedziec dlaczego ten drozszy procek ma mniej mhz? czy te 2mb kaszy daje mu przewage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_kamciu Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Daje wielką, ponieważ wśród procesorów Intela pamięć Cache ma duży wpływ na wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 nie przesadzaj 2mb a 4mb to nie jest az tak wielka roznica. nie warta doplaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) dj_kamciu >Daje wielką, ponieważ wśród procesorów Intela pamięć Cache ma duży wpływ na wydajność.< ;) Tak , tak szczegolnie w SuperPi Bylo juz o tym na forum wielokrotnie , wgrach roznicac pozmiedzy 2MB cache i 4MB cache znikoma Edytowane 17 Września 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Chłopak napisał, że nie chce podkręcać. To co go pchacie w c2d? Athlon 5600+ x2 i na pewno będziesz zadowolony! Ja nie pokręcam mojego 4600+, bo mi mocy starcza na wszystko (a gram dużo). Już sprawdzałem o/c i te 5400+/5600+ osiągam bez podnoszenia napięcia. Jak mi zacznie kiedyś brakować mocy, dopiero wtedy podkręcę. Bierz Athlona, skoro nie myślisz podkręcać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 problem w tym ze ten e4500 (2.2GHz) bedzie bez podkrecania tak wydajny jak Athlon 5600, a zostanie jeszcze duuuuza rezerwa na OC w razie czego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 problem w tym ze ten e4500 (2.2GHz) bedzie bez podkrecania tak wydajny jak Athlon 5600, a zostanie jeszcze duuuuza rezerwa na OC w razie czegoTo juz nie wiem w koncu i chyba poczekam z kupnem az pojawia sie jakies grafy ktore beda sie nadawaly do dx10 wiec moze do tego czasu mocniejsze c2d potanieja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 To juz nie wiem w koncu i chyba poczekam z kupnem az pojawia sie jakies grafy ktore beda sie nadawaly do dx10 wiec moze do tego czasu mocniejsze c2d potanieja. tutaj, na tym forum jest tyle pogladow co uzytkownikow, a to ty kupujesz komputer a nie nikt z nas, wiec wybor tez nalezy do ciebie, to nie jest tak, ze AMD jest zlym procesorem, taki 5600+ a nawet slabsze jednostki spokojnie wystarcza na dlugi czas do wszystkich gier i wiekszosci innych zastosowan, a to czy rar sie bedzie rozpakowywal 15 czy 17 sekund ma naprawde male znaczenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...