Yog-Sothoth Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Ubezpieczycieli trzeba postraszyć odejściem do konkurencji, to wtedy miękną i dają lepszą ofertę. Miałem tak w Link4 i od razu oferta o połowę w dół poszła. Z ostatnich dni - Ford Fiesta 1.3 98r. - 20% zniżek i 11 lat prawka (jakieś zniżki dodatkowe podobno dają za to w Link4), OC płatne w 2 ratach po ~250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Czy Compensa robi jakies problemy z wyplata odszkodowan? Bo mam od nich oferte na 1560 oc+ac przy 2100 w mbanku i 2600-3000 w kilku innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 MTU, 40% zniżek: BMW 318i E46, rocznik 2004, 2.0 benzyna - 749,33 zł na rok. Fiat Seicento S, rocznik 1999, 1.1 benzyna - 418,20 zł na rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Dzisiaj matka załatwiła OC samochodu. PZMot zaproponował 633zł za samo OC, PZU 402zł. Wybór logiczny. W pakiecie PZU dostaliśmy Autopomoc Komfort i ochrone zniżek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Moja dziewczyna płaci 3500zł (cały pakiet) za 1,5r. Mito. Ma prawko ponad 10 lat, lecz jest to jej pierwsze własne autko. 3,5 kafla, można się zajebać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Fiat Marea 1.8 16v max zniżki w PZU 640zł + 90zł NNW za rok OC z tym pakietem komfort czy jak to się zwie. Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gallp Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Hyundai Lantra 1,6 16v 30% zniżek AxaDirect zaproponowali 627PLN bez NNW i z jakimś badziewnym Assistance Baza. Liberty po negocjacji (onowienie OC)zeszli z 790PLN do 700,18 z NNW na 20K i Assistance z holowaniem do 150km, wymianą koła i czymś tam jeszcze. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez gallp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Szukam ubezpieczenia OC. Silnik 2.5L, rok 1996. Gdzie może być najtaniej przy takiej pojemności? W Link 4 chcą 1500zł. Za OC+AC. Przy rejestracji tylko na mnie, a ja nie mam zniżek, to moje pierwsze auto. MTU 900zł OC+AC, samo OC 700zł. Na ojca, na mnie 1300zl. Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Ludovic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nadal się nie nauczyliście...NIE MA najtaniej.. to co dla mnie bedzie najtansze, dla ciebie nie koniecznie! Jedyna rada porozsyłaj zapytania, niech dzwonią i przedstawiają oferty, a ty wybierz najtansza:) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 MTU 900zł OC+AC, samo OC 700zł. Na ojca, na mnie 1300zl. Samo AC wychodzi 200zł? To oby na pewno pełne AC czy jakieś pseudo AC typu minicasco? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) jakies 3 lata temu w MTU bylo najtaniej dla 2l i '93 bez AC. i osoby zaczynajacej z OC. jakies 1100zl w 4 ratach :D niestety, poczatki sa ciezkie. wiwat dla znizek :) Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Wiem, że nie ma ale nie jestem wstanie przebić się przez wszystkie oferty :) W AXA OC na ojca, ja jako współwłaściciel bez zniżek - 560zł. Proama 3 066 zł. !!!!! Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Ludovic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Na 96 chcą dać AC ? Anyway. Jest tyle czynników które ustanawiają cenę, że nie ma siły aby Ci polecić jakieś towarzystwo ubezpieczeniowe. Dla jednych PZU jest najdroższe a dla niektórych okazuje się najtańsze. Kombinuj jednak z ubezpieczeniem się z kimś kto ma zniżki. Nigdy tak nie robiłeś ? Nie masz historii ubezpieczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Będę ubezpieczał na ojca, 60% zniżek. Ja nie miałem jeszcze żadnego ubezpieczenia, współwłaścicielem też nie byłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) to badz wspolwascicielem , wyrabiasz sobie znizki - bedzie taniej niż samemu ale drożej niz tylko na ojca Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez plastekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Będę ubezpieczał na ojca, 60% zniżek. Ja nie miałem jeszcze żadnego ubezpieczenia, współwłaścicielem też nie byłem. Przecież to jest banalnie proste. Musisz być wpisany w dowód rejestracyjny samochodu np. ojca i lecą na Ciebie zniżki. Albo kupujesz samochód, którego jesteś właścicielem a ojciec współwłaścicielem i jest nim na dowodzie. Tak też możesz korzystać z jego zniżek. Za 6 lat będziesz miał 60% i wtedy zrób pierwszy samochód tylko na siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Oczywiście będę współwłaścicielem żeby zniżki leciały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Kalkulator a rozmowa z konsultantem to dwie całkowicie odmienne rzeczy. MTU kalkulator 500zł - konsultant 1200zł Do AXA chyba nawet nie dzwonię bo co to za wymysł z "zamawianiem rozmowy"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Dziś stoje sobie w korku i tak od niechcenia sprawdziłem sobie ubezpieczenie, które miało wg mojej pamięci wygasnąć pod koniec kwietnia, a wygasło...tydzień temu :lol: Szybka rekalkulacja trasy z punktem pośrednim u agenta i....chyba sprzedam samochód i przesiądę się w taksówki. 3300 (ac,oc,nw i jakieś tam drobne dodatki) w Compensie. Niby dużo, ale roczny Golf + zero zniżek to chyba nie taki dramat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Dobrze, że moi rodzice jak byłem w podstawówce uczynili mnie współwłaścicielem komara. W wieku 18 lat rejestrowałem moto i już miałem komplet zniżek + oczywiście dowalili za wiek. W tedy jeszcze przechodziły zniżki z komara na moto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 (...)Niby dużo, ale roczny Golf + zero zniżek to chyba nie taki dramat. Nawet niska ta cena :D Teściu z kompletem zniżek za roczną Kię tyle musiał wybulić :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Mam dwie oferty (sensowne) 2 lata jazdy w tym w zeszlym roku 1 szkoda wyplacana z ac i oc, 5 letnia Thalia mbank: 2270 za rok, oc+ac, naprawa na nowych czesciach, doubezpieczenie po szkodzie, bez udzialu wlasnego aviva: 2480 , oc+ac, naprawa na nowych czesciach, doubezpieczenie, udzial wlasny 500 pln Sa jakies przeciwskazania przed mbankiem ? Bo oferta kuszaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 U mnie mazda 323f z 2001 razem z zoną ( prawko od 15 lat) ja prawko od roku w link4 920 pln OC z jakimiśtam opcjami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Hej, Kupilem auto - Forda Focusa z 2009 roku, 1,6 benzyna. Dotychczas (od 4 lat) mialem OC i AC w Allianz. i teraz tak: mialem: Rover 25; 2005; 1,4 benzyna i w Allianz placilem 815 zl OC i jakos 750 zl AC mam: Ford Focus; 2009; 1,6 benzyna i w Allianz zaproponowano mi OC 790, a AC ponad 1700 zl, a w PZU na kalkulatorze wyszlo mi 560 OC i 1200 AC, a po obliczeniu przez konsultanta PZU na infolinii obliczono mi 340 zl OC i 1250 AC + 99 zl NNW... Jak dla mnie bomba, ale tez zastanawiam sie czy nie ma jakiegos nieporozumienia, bo az taka roznica?! Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Auto Honda Civic VI Aerodeck 1.4 iS z 1998 roku Dzisiaj zabuliłem 1760 złotych polskich za OC w PZU plus pakiet PZU Auto Pomoc Komfort. Agent sprawdził różne firmy i w PZU było najtaniej. Trudno się mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 PZU. Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Progression z 2007 Nie posiadam zniek, ale wzialem z ojcem jako wspolwlascicielem, ktory ma 60%. OC+AC, NNW, ochrona znizek, szyby, pakiet PZU Auto Pomoc Super Polska bez limitu km wiec nawet spod domu mi go zwina do serwisu, mysle ze warto przy uzywanym aucie. Calosc 1730zl. Nie tak zle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Orientuje się ktoś jak to wygląda w PZU z ochroną zniżek? Tzn, jeśli siostra, która ma tam swoje zniżki będzie wspólwłaścicielem no i załużmy, że będę miał jakiś wypadek, to czy przy ochronie zniżek ta ochrona będzie dotyczyć tylko moich, czy jej także? Ktoś oprócz PZU ma takie coś tak w ogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ochrona znizek polega na tym, ze w przypadku pierwszego zdarzenia nikt nie traci znizek, dopiero przy nastepnym zaczyna siostra tracic i na swoje auto (jesli ma) i na to Twoje ktorym ona jest wspolwlascicielem. Mam nadzieje ze nic nie pomieszalem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Auto Honda Civic VI Aerodeck 1.4 iS z 1998 roku Dzisiaj zabuliłem 1760 złotych polskich za OC w PZU plus pakiet PZU Auto Pomoc Komfort. Agent sprawdził różne firmy i w PZU było najtaniej. Trudno się mówi. Bez jaj samo OC auta z 1998 roku prawie 2 tysie? No mysle ze Cie niezle wydymali - patrzyles w kalkulatorach np link4 , benefia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Tak sprawdzałem w kalkulatorach i najtaniej wyszło właśnie w link4 niecałe 1500 zł tyle że samo OC. W PZU za te 1760 zł oprócz OC mam jeszcze pakiet PZU Auto Pomoc (PAP), więc uznałem to za lepszy wybór. Chyba jeszcze dwie firmy miały dla mnie OC po 1700 zł. Reszta już ponad 2 koła. Oczywiście nie posiadam żadnych zniżek i do tej pory nie ubezpieczałem żadnego samochodu, a mój ojciec, który ma komplet zniżek za bardzo nie chciał stać się współwłaścicielem. Byłem przygotowany, że będę musiał tyle zapłacić i już się z tym pogodziłem chociaż głowa jeszcze boli jak sobie o tym przypominam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...