toms83 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Na 10 jajach @ 4,1GHz poniżej 6 godzin :-) Ale która próbka, bo tą co ja liczyłem to nie ma szans 7x szybciej. Chyba? :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) No jak - Adiabatic 72-5M :-) Te same co mają szacowany czas koło 700h. Edytowane 26 Marca 2010 przez majk3l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 :lol2: Masakra... :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) No jak - Adiabatic 72-5M :-) Te same co mają szacowany czas koło 700h. No to wszystko jasne, bo ja liczyłem: 04mar10-128-7M-256-4-uh_84_14 więc to nie to. ---------- Przelicz tą 96-6M jak możesz. Edytowane 26 Marca 2010 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 No to wszystko jasne, bo ja liczyłem: 04mar10-128-7M-256-4-uh_84_14 więc to nie to. ---------- Przelicz tą 96-6M jak możesz. Kompik chodzi tylko wieczorami, więc siłą rzeczy troche mi to zajmie :-D Ale w weekend spoko - założe się, ze będzie 10h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) A ogólnie jak oceniasz proca w stosunku do i7 4 core? Edytowane 26 Marca 2010 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Kiedy drużyna dołączy do DNETC@HOME ? Mój radzio już zamiata WU's 295s i 528 kredytów :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 @TP Zapodaj team w DNETC, sporo osób będzie to liczyć, zwłaszcza że nie potrzeba Double Precision do tego. Wszyscy posiadacze serii 57xx mają alternatywę dla CC. BTW, wywalają mi się wszystkie próbki, liczy 8s i błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 myślałem że będzie dużo szybciej niż na moim x3450@4.0G :| 72-5M-256 - 29,544.55s czyli 8h12min 96-6M-256 - 53600 - 57000 czyli 14h53m do 15h50m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Dziś przekroczyłem moje pierwsze 10 banieczek B-) małe święto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) @TP Zapodaj team w DNETC, sporo osób będzie to liczyć, zwłaszcza że nie potrzeba Double Precision do tego. Wszyscy posiadacze serii 57xx mają alternatywę dla CC. Taaaaaa jest! GOTOWE Sesef, jeśli można mam parę pytań: 1. Skąd bierzecie próbki skoro projekt jest wrapperem 2. Odpaliłem aplikację ATI na 10.3b i oto co zaobserwowałem: Dlaczego aplikacja co 25% zwalnia na parę sekund a potem przyspiesza do normalnego gpuload? Czy pamięć ma znaczenie przy szybkości liczenia, czy tak jak w MW można dać np. 300Mhz bez straty czasu /HD5870 900Mhz rdzeń 300Mhz pamięć/. Czy to cudo punktuje lepiej od MW czy mi się wydaje?! Edytowane 28 Marca 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Dołączony... Tylko na cudach dość kiepsko punktuje, przynajmniej na gpu z cuda 1,1 Run time: 4849s, granted credit: 594, tak że narazie nie naszaleję z punktami. Po poście radiergummi wnioskuję że hd5770 jes jakieś 14x szybszy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 U mnie w 16m/ 594pkt. Jak zwykle, nvidia do śmietnika jeśli chodzi o liczenie, a i patrząc na nową serię, to w ogóle do śmietnika. :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 A u mnie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) U mnie tez wali błędami w dntec Edit: już ok, na początku cos świrowało. Edytowane 28 Marca 2010 przez Jang Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Hmm, lepiej płatne niż MW? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Hmm, lepiej płatne niż MW? :blink: Tak? O, to się coś zmieniło, bo jak świeżo po starcie testowałem, to wychodziło o jakieś 50% gorzej niż CC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 U mnie też są te chwilowe zawieszki. Ale mimo to i tak pięknie zasuwa :] DNETC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Radek 5870 robi: - MW około 1:25 ( dajmy dla łatwiejszych obliczeń 1:30 ) = 90s - 213 pkt; - DNETC tak jak TP pokazał - 3:10 - 190s - 564 pkt. Czyli MW w 180s da 430pkt. a tutaj mamy 100pkt. więcej. Chyba że coś źle liczę, wku.. jestem, bo mi vertex padł po aktualizacja fw. :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturObara Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Po 23 odłączcie i podłączcie projekt - Sesef robił nowe app więc nie powinno walić błędami. Reszte pytań wrzuć na forum projektu innni też będą mieli info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Radek 5870 robi: - MW około 1:25 ( dajmy dla łatwiejszych obliczeń 1:30 ) = 90s - 213 pkt; - DNETC tak jak TP pokazał - 3:10 - 190s - 564 pkt. Czyli MW w 180s da 430pkt. a tutaj mamy 100pkt. więcej. Chyba że coś źle liczę, wku.. jestem, bo mi vertex padł po aktualizacja fw. :angry: taak, tylko popatrz sobie na zasadność liczenia obu projektów ( nie umniejszając nic ekipie, która ten zawrappowała) trochę sobie o RC5-72 poczytałem i mam takie oto przemyślenia : wiadomo, ze bez wzgledu na to jaki długi sobie ten szyfr zapodamy to i tak go w końcu złamiemy, jak przelecimy wszystkie jego kombinacje... pyatnie powstaje, skoro znamy wynik projektu to po co się w to bawić? takie jest moje zdanie dobranoc, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Oczywiście pisałem tylko i wyłącznie w oparciu o punktację projektu, niektóre osoby liczą tylko dla jak największej liczny kredytów i często padają pytania typu: "co najlepiej punktuje". Wiadomo że są lepsze i bardziej wartościowe projekty, zresztą każdy liczy co uzna za słuszne. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturObara Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) taak, tylko popatrz sobie na zasadność liczenia obu projektów ( nie umniejszając nic ekipie, która ten zawrappowała) trochę sobie o RC5-72 poczytałem i mam takie oto przemyślenia : wiadomo, ze bez wzgledu na to jaki długi sobie ten szyfr zapodamy to i tak go w końcu złamiemy, jak przelecimy wszystkie jego kombinacje... pyatnie powstaje, skoro znamy wynik projektu to po co się w to bawić? takie jest moje zdanie dobranoc, Oczywiście wiadome jest że szyfrowanie zostanie złamane - pytanie: kiedy? Długo - znaczy szyfrowanie jest bezpieczne, krótko - będą musieli stworzyć bezpieczniejsze szyfrowanie. Edytowane 28 Marca 2010 przez ArturObara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) Oczywiście wiadome jest że szyfrowanie złamane - pytanie: kiedy? Długo - znaczy szyfrowanie jest bezpieczne, krótko - będą musieli stworzyć bezpieczniejsze szyfrowanie. to jest szyfrowanie 72bitowe, poprzednie kody zostały złamane odpowiednio: 56bit - 250 dni, 64bit - 1157dni, łamanie obecnego trwa od 2003 roku, obecnie wszystkie strony internetowe sa zabezpieczne 128bitowym kodem, a caly projekt miał pokazać czy złamanie szyfru takiej strony jest mozliwe ( jak rozumiem, w jakimś rozsądnym przedziale czasowym, jak np. przez okres pobytu na stronie banku czyli kilku - kilkunastu minut i bez użycia sprzętu z całego świata... poza tym firma, która ten pomysł zapodała wycofała się ze sponsorowania - czyli na 10000$ nie ma co liczyć, ale za prąd mozna zapłacić :lol2: Edytowane 28 Marca 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Do dnet to chyba bez quada nie ma co podchodzić. Zauważyłem, że jeśli liczy się normalnie aqua, to mam obciążenie GPU w okolicach 40-45%. A to dlatego, że przydział procka jest za mały. Jak wstrzymam aquę, to GPU jedzie już na 100% mocy (no ale aquy szkoda). Więc chyba tutaj do czasu 4-jajowca trzeba się z liczeniem na grafice wstrzymać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) Jezeli już chcielibyśmy się wspólnie bawic w jakis projekt to przyznam nasuwa mi się jeden temat - kosmologia, w tym temacie jest projekt cosmology bena Waldenta, ale on chyba nie wyczerpuje zakresu zagadnień teoretycznych modeli Wszechświata - i pytań o początki, wczesnej ekspansji - już nie wspominając o możliwosciach istnienia np. Wszechświatów równoloegłych a już napewno Nam nie odpowie czy wszechświat się kończy, zresztą tematów tu jest taka ilośc ( czym jest ciemna materia i energia, jak właściwie powstają planety - nie ma tutaj zadnej spójnej, tak naprawdę jakiejkolwiek teorii, że az dziwne, ze nic w tym temacie się nie rozwija, gdyby wsród polskiej gromady BOINC był astrofizyk, matematyk i nie wiem kto bytu jeszcze pasował to pewnie moznaby rozpoczać jakies rozmowy jakby tu wogóle się zabrać do czegos takiego, bo tak na mapie projektowej to Polska jest taką białą plamą, a z ciekawostek to 1. buduje obserwatorium astronomiczne OBSERWATORIUM ASTRONOMICZNE - Rainbow 2. w tym tyg wieszam reklame to dam fotke GG Edytowane 29 Marca 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) taak, tylko popatrz sobie na zasadność liczenia obu projektów ( nie umniejszając nic ekipie, która ten zawrappowała) trochę sobie o RC5-72 poczytałem i mam takie oto przemyślenia : wiadomo, ze bez wzgledu na to jaki długi sobie ten szyfr zapodamy to i tak go w końcu złamiemy, jak przelecimy wszystkie jego kombinacje... pyatnie powstaje, skoro znamy wynik projektu to po co się w to bawić? takie jest moje zdanie dobranoc, Doskonale zdaje sobie sprawę z przydatności tego projektu. Jest to sztuka dla sztuki tak samo jak CC, PrimeGrid i wiele innych projektów. DNETC powstał bardziej z sentymentu do tego, że to jest pierwszy projekt rozproszony. Ludzie liczyli już go na amigach a o SETI i BOINC nawet jeszcze nie myślano. Dodatkowo dla mnie tej projekt zasługiwał na przynależność do BOINC ze względu na doskonałość aplikacji. Lata ewolucji sprawiły, że DNETC ma chyba najlepiej zoptymalizowane aplikacje pod CPU (GPU dopiero dopieszczają) w tego typu projektach, kod jest praktycznie w większości napisany w assemblerze z wyborem funkcji specjalnie dla danego procesora czy to P3, P4 C2D czy najnowsze Nehalemy nie wspominając już o takich zabytkach jak Amiga, czy procesorach profesjonalnych Jezeli już chcielibyśmy się wspólnie bawic w jakis projekt to przyznam nasuwa mi się jeden temat - kosmologia, w tym temacie jest projekt cosmology bena Waldenta, ale on chyba nie wyczerpuje zakresu zagadnień teoretycznych modeli Wszechświata - i pytań o początki, wczesnej ekspansji - już nie wspominając o możliwosciach istnienia np. Wszechświatów równoloegłych a już napewno Nam nie odpowie czy wszechświat się kończy, zresztą tematów tu jest taka ilośc ( czym jest czarna materia i energia, jak właściwie powstają planety - nie ma tutaj zadnej spójnej, tak naprawdę jakiejkolwiek teorii, że az dziwne, ze nic w tym temacie się nie rozwija, gdyby wsród polskiej gromady BOINC był astrofizyk, matematyk i nie wiem kto bytu jeszcze pasował to pewnie moznaby rozpoczać jakies rozmowy jakby tu wogóle się zabrać do czegos takiego, bo tak na mapie projektowej to Polska jest taką białą plamą, a z ciekawostek to 1. buduje obserwatorium astronomiczne OBSERWATORIUM ASTRONOMICZNE - Rainbow 2. w tym tyg wieszam reklame to dam fotke GG Jak dla mnie projekty związane z kosmosem to w 99% strata czasu. Początku wszechświata i tak nie zbadamy no chyba, że Planck się mylił, tak samo jak odkryjemy jakąś cywilizacje to odległość jest taka, że trzeba by wysłać sporo ludzi i może 200 pokolenie by w końcu doleciało o ile jakaś asteroida albo meteor by statku nie strąciła (no chyba, że Einstein się mylił i da radę przekroczyć prędkość światła). Jest to moje osobiste zdanie, jakbym miał już otwierać jakiś projekt naukowy to prędzej bym się skłonił do wrappera na Foldding@Home. Edytowane 28 Marca 2010 przez sesef Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Do dnet to chyba bez quada nie ma co podchodzić. Zauważyłem, że jeśli liczy się normalnie aqua, to mam obciążenie GPU w okolicach 40-45%. A to dlatego, że przydział procka jest za mały. Jak wstrzymam aquę, to GPU jedzie już na 100% mocy (no ale aquy szkoda). Więc chyba tutaj do czasu 4-jajowca trzeba się z liczeniem na grafice wstrzymać. mam to samo na i7 - jeżeli liczę aq lub wcg na wszystkich rdzeniach to gpu tak sobie działa, wstrzymalnie obliczeń na cpu powoduje skok na 100% dla GPU, nie ważne czy mam 4,6,8 rdzeni przydzielone dla boinc :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Doskonale zdaje sobie sprawę z przydatności tego projektu. Jest to sztuka dla sztuki tak samo jak CC, PrimeGrid i wiele innych projektów. DNETC powstał bardziej z sentymentu do tego, że to jest pierwszy projekt rozproszony. Ludzie liczyli już go na amigach a o SETI i BOINC nawet jeszcze nie myślano. Dodatkowo dla mnie tej projekt zasługiwał na przynależność do BOINC ze względu na doskonałość aplikacji. Lata ewolucji sprawiły, że DNETC ma chyba najlepiej zoptymalizowane aplikacje pod CPU (GPU dopiero dopieszczają) w tego typu projektach, kod jest praktycznie w większości napisany w assemblerze z wyborem funkcji specjalnie dla danego procesora czy to P3, P4 C2D czy najnowsze Nehalemy nie wspominając już o takich zabytkach jak Amiga, czy procesorach profesjonalnych Jak dla mnie projekty związane z kosmosem to w 99% strata czasu. Początku wszechświata i tak nie zbadamy no chyba, że Planck się mylił, tak samo jak odkryjemy jakąś cywilizacje to odległość jest taka, że trzeba by wysłać sporo ludzi i może 200 pokolenie by w końcu doleciało o ile jakaś asteroida albo meteor by statku nie strąciła (no chyba, że Einstein się mylił i da radę przekroczyć prędkość światła). Jest to moje osobiste zdanie, jakbym miał już otwierać jakiś projekt naukowy to prędzej bym się skłonił do wrappera na Foldding@Home. Wrapper na f@h to sredni uwazam pomysł, poza tym wcale nie polski, bo za taki moznaby uznac dopiero cos zrobionego od poczatku, a sredni ze wzgledu na to, ze na polatformie bOINC dzialaja juz trzy 'białkowe' projekty : Roseta, Docking i podprojekt WCG, wiec kolejny nie wiem czy by wywolal entuzjazm, natomiast tematow kosmicznych to bym wcale tak nie odzrzucał : nie jestem chemikiem, wiem jednak, ze zycie na Ziemi jest oparte na węglu, bo jest stabilny i ma 4 wiązania może więc tworzxyć długie łańcuchy, istnieje jednak mozliwosć powstania życia w oparciu o krzem ( SI) - pytania jakie warunki musiałyby zajsć aby to było możliwe ( skład atmosfery, temperatura i co mogłoby z tego powstać może mogłyby zostać jakoś rozświetlone, albo z tematów ziemskich to interesujące są kierunki, którymi podąza ewolucja : raz idzie ona w jedną stronę i mamy dinozaury, a następnym razem - przy niezmienionych warunkach panujących na ziemi ewoluują ssaki! Ciekawe dlaczego??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) W tym projekcie dnetc.net podoba mi się strona techniczna i punktacja. Przyznam szczerze, że brakuje mi jakiegoś projektu białkowego na ATI - bo w sumie aktualnie to na Radkach liczymy cuda wianki... Projekt pojawia się w statystykach. Fermi Obecnie wychodzi 1 kredyt w 0,48s - projekt punktuje znacznie gorzej od MW - świetny backupowiec porównywalny z CC Edytowane 29 Marca 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...