borot Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) W koncu juz nie wiem z ktorego odczytu mam korzystac, riva tuner i speed fan pokazuja temperature gpu na poziomie 50-52 stopni w idle natomiast gpu-z 44-45 stopni Edytowane 1 Marca 2008 przez borot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Dla bezpieczeństwa z wyższego oczywiście -nie będzie niemiłych niespodzianek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Zasilacz spokojnie wyrabia. Ja mam co prawda chiefa 450W ale i tak szczytowe zużycie twojego kompa zapewne nie zbliza sie nawet do 300W. Miałem tak też kiedyś i u mnie okazało się że karta źle w slocie siedzi - sprawdź to i kabelki , jak nie to pewnie do zwrotu : dry.gif dzięki. też tak mi się wydaje. kabelki i jak karta siedzi sprawdzałem kilka razy i jest wsio OK.... krew mnie zaraz zaleje. w poniedziałek jak zadzwonię to tego zasranego vobisu to ich przez ten tel wystrzelam.... grrrr Edytowane 1 Marca 2008 przez lukebed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Pzreszukalem niemal 50 stron wątku i nie znalazłem zdjecia ze zworka w GALAXY 8800GT CM HEATPIPE. Czy to jest taki niebieski ,,dynks'' :D Czy musze wymątowac karte z obudowy czy moge przestawic zworke bez jej wyjmowania, Czy komputer, zasilacz muszą być wyłączone podczas tej operacji?! Przepraszam za laickie pytania, ale nie bardzo znam sie na tych sprawach a chcialbym osiagnac chociaz te 700/2000. Wielkie dzieki za jakakolwiek pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Pzreszukalem niemal 50 stron wątku i nie znalazłem zdjecia ze zworka w GALAXY 8800GT CM HEATPIPE. Czy to jest taki niebieski ,,dynks'' :D Czy musze wymątowac karte z obudowy czy moge przestawic zworke bez jej wyjmowania, Czy komputer, zasilacz muszą być wyłączone podczas tej operacji?! Przepraszam za laickie pytania, ale nie bardzo znam sie na tych sprawach a chcialbym osiagnac chociaz te 700/2000. Wielkie dzieki za jakakolwiek pomoc. Hmm... Nie musisz wyjmowac karty z obudowy. Wystarczy ze przelozysz zworke. Jednak lepiej rob to przy wylaczonym komputerze. Ja Ci radze najpierw sprawdzic ile karta idzie bez przestawiania zworki a jesli beda problemy z osignieciem zalozonych przez Ciebie wartosci zegarow to przestaw zworke i baw sie dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Hmm a ja mam chyba zworke na tyle karty i jest koloru zoltego ;) A czy wy tez tak macie ze jak zainstalujecie jakas gierke pierwszy raz. To na bank po kilkunastu minutach po jej pierwszym uruchomieniu macie zwieche. A potem kolejne uruchomienia sa juz ok ? Bo ja tak mialem teraz z Bioshockiem i Crysisem dzisiaj. Oczywiscie wszystko na default ustawieniach. Temp w Crysisie ok 62C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Hmm a ja mam chyba zworke na tyle karty i jest koloru zoltego ;) A czy wy tez tak macie ze jak zainstalujecie jakas gierke pierwszy raz. To na bank po kilkunastu minutach po jej pierwszym uruchomieniu macie zwieche. A potem kolejne uruchomienia sa juz ok ? Bo ja tak mialem teraz z Bioshockiem i Crysisem dzisiaj. Oczywiscie wszystko na default ustawieniach. Temp w Crysisie ok 62C. U siebie nie zaobserwowalem tego o czym piszesz...testowane w grach: Bioshock, Crysis, GoW, Overlord, GH3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Hmm... Nie musisz wyjmowac karty z obudowy. Wystarczy ze przelozysz zworke. Jednak lepiej rob to przy wylaczonym komputerze. Ja Ci radze najpierw sprawdzic ile karta idzie bez przestawiania zworki a jesli beda problemy z osignieciem zalozonych przez Ciebie wartosci zegarow to przestaw zworke i baw sie dalej... Wielkie dzieki tak myslalem ze to ten niebieski ,,dynks'' :P W ktora strone mam ta zworke przestawic w prawo czy w lewo [patrzac od przodu komputera] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Jak w prawo czy lewo ? Tak zebys mial 1 i 2 pin zajety (patrzac z obrazka). A moje stery to 169.21. Moze to w nich cos nie gra? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Hmm a ja mam chyba zworke na tyle karty i jest koloru zoltego ;) A czy wy tez tak macie ze jak zainstalujecie jakas gierke pierwszy raz. To na bank po kilkunastu minutach po jej pierwszym uruchomieniu macie zwieche. A potem kolejne uruchomienia sa juz ok ? Bo ja tak mialem teraz z Bioshockiem i Crysisem dzisiaj. Oczywiscie wszystko na default ustawieniach. Temp w Crysisie ok 62C. Bo są dwie wersję tej karty ze zworką . Widziałem z niebieską i dwuslotowym chłodzeniem i żółtą z dwuslotowym chłodzeniem ,którą właśnie mam. Znajduje się obok wejść na zasilanie. Są też te dwie wersje z HeatPipe . Rózni się też kolorem radiatora w okolicach sekcji zasilania. (ten podłużny z tyłu obok zworki. Tu masz srebrny ,a ja mam jakby złoty. Nie wiem czy to miedź czy co innego. Co do zwiech to nie miałem czegoś takiego .Grałem już w Crysisa z dobre 4 godziny bez przerywania. To samo UT3 czy Oblivion. Co najmniej po 1.5 godziny męczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Jak w prawo czy lewo ? Tak zebys mial 1 i 2 pin zajety (patrzac z obrazka). A moje stery to 169.21. Moze to w nich cos nie gra? ;] Patrzac z boku obudowy to mam przesuwać w lewo i prawo tak jak drzwi przesuwane (lewo prawo) :P czy mam nacisnac ten dynks :P Hehehe Ale ja pytania zadaje ale ostatnio bawilem sie z czyms przy plycie glownej i tak zrobilem ze cos wylamalem i musialem lutowac wiec nie chce tez wylamac zworki. W ogleo jakie napiecie ile daje. Wielkie dzieki i przepraszam za kompletna niewiedze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Bawił się ktoś biosem Gigabyta? Przy edycji nibitorem znalazłem taką zakładkę z temperaturami i tam wartości dla fanspeed są wszędzie 100% czy jak bym zmienił w 2D na np. 50% to wiatrak na chłodzeniu zwolni czy raczej to nie będzie działać? FOTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Patrzac z boku obudowy to mam przesuwać w lewo i prawo tak jak drzwi przesuwane (lewo prawo) :P czy mam nacisnac ten dynks :P Hehehe Ale ja pytania zadaje ale ostatnio bawilem sie z czyms przy plycie glownej i tak zrobilem ze cos wylamalem i musialem lutowac wiec nie chce tez wylamac zworki. W ogleo jakie napiecie ile daje. Wielkie dzieki i przepraszam za kompletna niewiedze. hm...jak masz karte wlozona do slotu (chlodzeniem do dolu) to pin 1 jest pierwszy od lewej...ustawienie zworki 1-2 daje napiecie ~1.25v a ustawienie 2-3 daje ~1.35V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) lukaszex aż tak trudno pomyśleć ?? Ustawienia zworki odpowiedzialnej za vGPU w galaxy była podawana już kilka razy w tym temacie, na pierwszej stronie również znajdziesz stosowne info. Wiec na przyszłość nie przepraszaj tylko szukaj i nie powielaj pytań, na które odpowiedzi były już udzielane. Edytowane 1 Marca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 hm...jak masz karte wlozona do slotu (chlodzeniem do dolu) to pin 1 jest pierwszy od lewej...ustawienie zworki 1-2 daje napiecie ~1.25v a ustawienie 2-3 daje ~1.35V... Dzieki bardzo :D Nic sie uszkodzic ta zmiana napiecia nie da? I jakie napiecie bedzie najbardziej efektywne jesli chodzi o OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qNick Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Witam Czy zdarzały się wam dziwne zwiechy na tej karcie, różowy ekran i pomaga tylko reset. Mi zdarzyło się to już dwa razy i to na 2D. Karta nie kręcona, XP stery 169.21. Nie wiem czy to wina karty czy sterowników ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Witam Czy zdarzały się wam dziwne zwiechy na tej karcie, różowy ekran i pomaga tylko reset. Mi zdarzyło się to już dwa razy i to na 2D. Karta nie kręcona, XP stery 169.21. Nie wiem czy to wina karty czy sterowników ? Ja mialem takie cos tylko w Crysisie. Alenie wiem czy to napewno od karty, bo jak poluzowalem ram to bylo ok. Stery mialem 169.xx teraz 171.23 i jeszcze nie bylo pink screena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zdarzaja Wam sie wkurzajace spadki fpsow (z 60 na okolica 40, strasznie to widac na ekranie, tak jakby przycina) w Wiedzminie w Wyzimie Handlowej? Bo miewalem takie same spadki fpsow (tylko, ze z 30 na 20) przy 7900GT. Spodziewalem sie, ze na 8800GT bedzie mozna komfortowo grac w Wiedzmina (1280x1024, max detali z af i aa). Reszta sprzetu jak w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qNick Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Ja mialem takie cos tylko w Crysisie. Alenie wiem czy to napewno od karty, bo jak poluzowalem ram to bylo ok. Stery mialem 169.xx teraz 171.23 i jeszcze nie bylo pink screena. Vista czy XP ? Skąd zassać te stery 171.23 bo najnowsze beta na oficjalnej stronie to 169.28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=258098 Wystarczyło troszkę poszukać :| Ludzie to różowe screeny też są ;) Ja niczego takiego nie doświadczyłem. Ale miałem mały zonk z grą Lost. Otóż miałem artefakty na tektsurach. Tyle ,że one pojawiały się w tych samych miejscach. Np na skrzydle samolotu czy jakimś innym elemencie z wraku. Zainstalowałem sobie stery 171.23 i jak ręką odjął. Nic się nie pojawia. Stery wcześniejsze to 169.32 by Side. Nie wiem czy to wina karty ,ale jak ktoś miał podobny problem w tej grze niech napisze. Dodam ,że tylko w tej grze tak miałem ! Edytowane 1 Marca 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Zdarzaja Wam sie wkurzajace spadki fpsow (z 60 na okolica 40, strasznie to widac na ekranie, tak jakby przycina) w Wiedzminie w Wyzimie Handlowej? Bo miewalem takie same spadki fpsow (tylko, ze z 30 na 20) przy 7900GT. Spodziewalem sie, ze na 8800GT bedzie mozna komfortowo grac w Wiedzmina (1280x1024, max detali z af i aa). Reszta sprzetu jak w sigu.I dobrze sie spodziewałeś -u mnie np. tak jest.Wszystko full 1280x1024 z AAx4.Wyzina ,bagna zdeptane i nie czułem ani razu klękania fpsów.A zerknij na mojego procka -on przecież nawet indykiem już nie jest ,że o orle nie wspomnę :lol: .Inna sprawa ,że system do gier ma wywalone co się da i nie ma netu.Jest ciągle czyszczony i defragmentowany i...blebleble.A na dniach przechodzę chyba na XP w wersji...MalcolmaX mx6.Już ma wstępne testy za sobą...Musisz polookać po sprzęcie -coś Ci bruździ lekko.Ale też Wiedźmak potrafi być nierówny jakoby i nieco nieobliczalny.Ale jaki klimatyczny -mniam! @Devil -fajna ta gra?Warta czasu?Sterowniki na guru 3d wrzucili bety 174.20 bodajże dla XP 32ki Edytowane 1 Marca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Wlasnie podejrzewam jedna rzecz, mam wersje Wiedzmina, ktora pojawila sie na necie od razu po premierze, bez zadnych patchow itp i wydaje mi sie, ze to moze byc wina wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ja Ci uwagi nie będę zwracał -nie moja rola.Ale przemyśl swoją wypowiedź albo chociaż sygnaturę wykasuj -będzie może choćby złudzenie ,że Cię nie stać :-| .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Vista czy XP ? Skąd zassać te stery 171.23 bo najnowsze beta na oficjalnej stronie to 169.28xp, skad zassac stery juz wiesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cm812 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ja tak znów o tym Galaxy zagadnę, otóż mam wersją dwuslotową i wymieniłem "syszarkę" na S1. Co do zworki to chciałbym się tylko upewnić czy chodzi o "JP4" i ciekawi mnie czy Galaxy standardowo usawiła ją na ~1,35V czy ~!,25V - bo o dziwo bez ruszania jej karta spokojnie wyrabia 700/1750/1000 - możliwe to to??? I jak sprawdzić na jakim napięci aktualnie chodzi grafa - może tak nie miernikiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=246126 "cm812" aż tak trudno pomyśleć ?? Ustawienia zworki odpowiedzialnej za vGPU w galaxy była podawana już kilka razy w tym temacie, na pierwszej stronie również znajdziesz stosowne info. Wiec na przyszłość nie przepraszaj tylko szukaj i nie powielaj pytań, na które odpowiedzi były już udzielane.zal Edytowane 2 Marca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Nie działa mi automatyczna zmiana zegarów trybu 3d na 2d ,komp uruchamia sie z zegarami 450/920 ,po wlaczeniu gry przechodzi w tryb 3D 725/950 ale po wylaczeniu gry nie wraca spowrotem do trybu 2D ,podobno to wina sterowników moze ktos to potwierdzic ,karta Gigabyte ,gamer hud zainstalowany , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Zdarzaja Wam sie wkurzajace spadki fpsow (z 60 na okolica 40, strasznie to widac na ekranie, tak jakby przycina) w Wiedzminie w Wyzimie Handlowej? Bo miewalem takie same spadki fpsow (tylko, ze z 30 na 20) przy 7900GT. Spodziewalem sie, ze na 8800GT bedzie mozna komfortowo grac w Wiedzmina (1280x1024, max detali z af i aa). Reszta sprzetu jak w sigu. To raczej nie jest wina twojego sprzętu tylko samej gry. Jeśli poczytasz wątki o wiedźminie to natkniesz się na podobne problemy ludzi z wyzimą handlową i jeszcze paroma innymi miejscami w grze. Możliwe że jakieś najnowsze poprawki rozwiążą problem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 A ja przed chwila mialem pink screena :) W crysisie po kilku h grania wyskoczyl rozowy ekran (tylko reset pomogl). Teraz jestem w Core. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Może mi ktoś napisać coś o Palicie tym z niebieskim chłodzeniem, jakie pamiątki, głośność chłodzenia, regulacja chłodzenia, jakie OC z biosu można osiągnąć? Obecnie mam Gigabyta z nowym zalmanem tym miedzianym całym, karta bardzo dobra narazie bezproblemowa ale mimo bardzo skutecznego chłodzenia (w idle teraz mam 31*C, radiator chłodny, w pokoju też raczej chłodno) jest dla mnie dalej głośne i zastanawiam się czy jest sens zmieniać na Palita bo tam jest regulacja tego wiatraka czy raczej kupić regulator obrotów do tej karty (ewentualnie przymocować inny wiatrak do radiatora i ustawiać rpm z biosu płyty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...