LCC Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Do sieci wypłynął Windows XP: Service Pack 3. Ktoś to instalował? Są jakieś zmiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Z pamiętnika beta-testera: Windows XP SP3 Beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Do sieci wypłynął Windows XP: Service Pack 3. Ktoś to instalował? Są jakieś zmiany?a po co mieliby wydawać bez zmian? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeR Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Podczepie sie ... zainstalowałem SP3 na XP-ku polskim (tzn troche wymusiłem to ...) i teraz mam hybryde WinXP polsko-angielską ... Czy mozna jakos zaimplantować spowrotem jezyk polski aby był "wszędzie' ? A propos - po zainstalowaniu SP3 wydaje mi sie ze XP-ek mós jest jakis szybszy, szybciej wszystko otwiera sie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Czy mozna jakos zaimplantować spowrotem jezyk polski aby był "wszędzie' ?Jak sobie sam przetłumaczysz pliki to mozna... Ogólnie taka kombinacja daje kilka błedów w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeR Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 skoro kilka to móglbyś cos wiecej powiedzieć o nich ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Z pamiętnika beta-testera: Windows XP SP3 BetaZa powyzszym: Wycofano także opcję, z której z pewnością korzystało sporo użytkowników – umieszczenie paska adresu na pasku zadań. Taki pasek został teraz usunięty i jego przywrócenie nie będzie możliwe.Chyba ich polamalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Na kiedy jest zapowiadana wersja finalna SP3 w języku polskim ktoś wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zainstalowałem SP3 na Home SP2 PL i jak na razie jestem zadowolony. Wydaje mi się, że wszystko chodzi trochę szybciej. W msconfig dodano zakładkę 'tools', ułatwienie dla leniwych osób, które cmd nie chcą odpalać/szukać pewnych opcji w panelu sterowania. :P Mam pytanie, czy takie coś wsytępowało wcześniej, chodzi mi o opcje po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na menu, tutaj screeny: http://matius.inwestnet.com/matius/sp3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zainstalowałem SP3 na Home SP2 PL i jak na razie jestem zadowolony. Wydaje mi się, że wszystko chodzi trochę szybciej. W msconfig dodano zakładkę 'tools', ułatwienie dla leniwych osób, które cmd nie chcą odpalać/szukać pewnych opcji w panelu sterowania. :P Mam pytanie, czy takie coś wsytępowało wcześniej, chodzi mi o opcje po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na menu, tutaj screeny: http://matius.inwestnet.com/matius/sp3/ Co do szybkosci, to zapewne Ci sie wydaje. Jesli chodzi o Tools i opcje zwiazane z paskiem narzedzi - wczesniej rowniez bylo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 W testach syntetycznych jest szybszy , czyli jest szybszy :wink: . Dopiero co pojawił się nowy build 3282. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 W testach syntetycznych jest szybszy , czyli jest szybszy :wink: . Dopiero co pojawił się nowy build 3282.A moze jakis link? Bo z tego co wiem, to Win z SP3 jest nawet minimalnie wolniejszy od SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Bo z tego co wiem, to Win z SP3 jest nawet minimalnie wolniejszy od SP2.A moze tez jakis link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 A moze tez jakis link? http://www.pcworld.pl/news/127357.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 A moze jakis link? Bo z tego co wiem, to Win z SP3 jest nawet minimalnie wolniejszy od SP2.Sam robiłem testy :wink: , zrób sobie dwie płytki z sp3 , sp2 i porównaj systemy w tych samych warunkach. Różnice są minimalne , ale da się je odnotować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 http://www.pcworld.pl/news/127357.htmlFakt.. Zapomniałem o tym czyms udającym test zrobionym przez pcworld.... Nawet jesli SP3 jest wolniejszy z ich testu sie tego nie dowiesz, bo został zle wykonany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Fakt.. Zapomniałem o tym czyms udającym test zrobionym przez pcworld.... Nawet jesli SP3 jest wolniejszy z ich testu sie tego nie dowiesz, bo został zle wykonany. Tak tez myslalem, ze ten test jest malo wiarygodny, ale powstrzymalem sie z przedwczesna opinia. I chyba nie do konca dobry link dalem... http://www.pcworld.pl/news/132321.html BTW, jakie popelniono bledy przy testowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Podstawowy błąd. Instalowanie service packów na juz działający system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Mam pytanie, czy takie coś wsytępowało wcześniej, chodzi mi o opcje po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na menu, tutaj screeny: http://matius.inwestnet.com/matius/sp3/Widze, ze jednak wywalili pasek adresu... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Po instalacji SP3 przestało działac mi łindołsowe wyszukiwanie, wywala errora: http://matius.inwestnet.com/matius/sp3/search%20error.gif http://matius.inwestnet.com/matius/sp3/search%20error.gif I ogólnie nie zauważyłem znaczących różnic, zangielszczył mi się system, wszystko chodzi chyba ciut szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Pasek adresu zostal kompletnie usuniety? Nie mozna go aktywowac (Widok -> Paski narzedzi)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 chodzi o ten pasek czy ja czegos nie rozumiem? bo jesli tak to jak widac u mnie dziala bez zarzutu :) podobnie search tez smiga bez problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Tak, to ten pasek. Widac, ze dziala - i dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Widze, ze jednak wywalili pasek adresu... :|Jak tylko zloze do kupy komputer to zobacze czy da sie cos z tym paskiem zrobić. NIe wiem po co w ogóle go usuneli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 chodzi o ten pasek czy ja czegos nie rozumiem? http://img145.imageshack.us/img145/8262/pasekiq7.jpg bo jesli tak to jak widac u mnie dziala bez zarzutu :) podobnie search tez smiga bez problemow Chodzi o ten, ktory mozna bylo sobie wyswietlic na pasku zadan. @SGJ - dzieki. Nie wiem, kto wpadl na taki swiatly pomysl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Chodzi o ten, ktory mozna bylo sobie wyswietlic na pasku zadan.Aha, czyli zle zrozumialem. A Matius w "okienkach" ma po prostu wylaczony pasek adresu. Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dobra, wiem czesciowo w czym problem. Grzebali przy bibliotece browseui.dll. Wystarczy nadpisać plik wersją z SP2. Pozostaje tylko dojsc jak odblokowac go nie uzywając starszej wersji pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Porównanie sp2 i sp3 build 3282 oraz vista z łatkami. Colin Dirt sp2 min 30avg 38.7 max 49 sp3 min 30 avg 40.2 max 50 vista min 21 avg 30.1 max 40 To nie kwestia przejazdu , bo wyniki są powtarzalne. Wyniki w nfs prostreet są identyczne. System działa szybciej , każdy zauważy różnice :wink: Edytowane 2 Lutego 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Zauwazy, zauwazy :) Aktualnie siedze na XP PL SP2 @ SP3 v3264 EN i chodzi zauwazalnie lepiej. Tylko mam jakies 99% systemu nie po naszemu ;) Service Pack prawie jak MUI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Zauwazy, zauwazy :) Aktualnie siedze na XP PL SP2 @ SP3 v3264 EN i chodzi zauwazalnie lepiej. Tylko mam jakies 99% systemu nie po naszemu ;) Service Pack prawie jak MUI :D to pobierz MUI z polskim jezykiem... ja mam o tyle gorzej, ze nie moge zainstalowac bo mi wywala ze sa dwie rozne wersje jezykowe, a jka dorwalem ponoc dzialajaca wersje, to mi wywala, ze kryptografia jest wylaczona i nie idzie... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...