Miguel707 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Ja pytam po raz kolejny - gdzie Pentium E6300 z tanimi AsRockami na P43 i P45? Procesor wydajniejszy od X2 240 i w zestawach BEZ ZINTEGROWANEJ grafiki z pewnością powinien się znaleźć... Zresztą tajemnicą nie jest że wydajnością to E6300 bliżej do Phenoma II X2 550 niż do najsłabszego z rodziny wykastrowanych Athlonów II Licząc wg cen ESC AMD Athlon II X2 240 + Gigabyte MA770T-UD3P = 505 Intel Pentium Dual Core E6300 /2.8GHz, 2MB, 1066MHz, BOX/ 279 + AsRock P43DE /intel P43/ 220 = 499 Jak widać ceny się zmieniają, a poglądy autora nie :( To już nawet przestaje być śmieszne LGA775 nie wróci już nigdy do zestawów w żadnym segmencie. Ani w postaci E6300, ani w postaci Q9550. Po prostu nie zamierzam wracać do tej podstawki. Zresztą ta P43DE, jak to już zostało wspomniane wygląda nieco biednie w porównaniu do MA770T-UD3P, czy M3A785GXH. I tyle. Nie mam urazy do Intela, i5 i i7 znajduje się w zestawach. Jeżeli ceny DDR3 i płyt AM3 zrównają się z DDR2 i płytami AM2+, to samo spotka socket AM2+ (czyt. zniknie tak, jak zniknęło LGA775). I dla mnie to nie jest śmieszne, tylko całkowicie poważne. Nie zmieniam poglądów pod wpływem presji innych osób. Jeżeli zestawy się nie podobają, to trudno. Mam swoje zdanie. Naprawdę nie zależy mi na tym, by zestawy "podobały się" każdemu. Swoje zdanie zamieszczałem, zamieszczam i będę zamieszczał w tych zestawach. Jeżeli chodzi o słowa maxymili, to w pełni je popieram i można to również uznać za moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zgadzam się z tym. LGA775 jakby nie było to wymiarająca podstawka, to że wychodzą nowe płyty czy procki to nic nie znaczy. Czemu? Bo nie zwiekszy to wydajności w żaden sposób. i5 stanieje to będzie go na pewno więcej w zestawach. Jak na razie to nowość, a nowości kosztują. Co do AM2+ to myslę, że powoli już by mozna mysleć o jego usunięciu, ponieważ DDR3 nie są znacząco droższe, płyty tak samo. Rożnica w cenie wyniosłaby co najwyżej 80zł. Zresztą prędzej już zaproponowałem zestaw na AM3 w cenie 1300zł, za 1100 też bez problemu dałoby się złożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Pisałem to już przynajmniej kilka razy - ale napiszę jeszcze raz. Z jednej strony zestawy układasz tak że nie liczy się potencjał OC (dlatego jest tutaj Athlon II zamiast E5200 - rozumiem to). A potem piszesz że P43DE wygląda biednie.... I nie pozwoli podkręcać Quada. Quada - bo już nawet nie wyjściowego procka. Dla mnie to mocna niekonsekwencja... A przyznaj że E5200 po OC odsadza Athlonka... LGA775 wymiera? Może, ale jakoś ciągle powstają nowe Quady. Można będzie za rok kupić Q9xxx znacznie taniej niż dziś, można kupić Q6600 który daje tanie 4 rdzenie - i tak wydajniejsze zwykle od Phenomów serii 800. Q9650 kupisz za rok bez problemu, nawet jeśli z drugiej ręki - to tanio... I naprawdę to dziwne że patrzysz na to pod tym kątem. Zestaw ma być jak najbardziej WYDAJNY teraz, a co będzie za rok to będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 wow powstają nowe quady? chyba wyszedłem z obiegu ;) powiedz jakie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 ale jakoś ciągle powstają nowe QuadyAle te nowe Quady to są kastraty np. Q7xxx i Q8xxx które dla mnie nie są warte kupna, jak brać Quada to z serii Q9xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) Pisałem to już przynajmniej kilka razy - ale napiszę jeszcze raz. Z jednej strony zestawy układasz tak że nie liczy się potencjał OC (dlatego jest tutaj Athlon II zamiast E5200 - rozumiem to). A potem piszesz że P43DE wygląda biednie.... I nie pozwoli podkręcać Quada. Quada - bo już nawet nie wyjściowego procka. Dla mnie to mocna niekonsekwencja... A przyznaj że E5200 po OC odsadza Athlonka... LGA775 wymiera? Może, ale jakoś ciągle powstają nowe Quady. Można będzie za rok kupić Q9xxx znacznie taniej niż dziś, można kupić Q6600 który daje tanie 4 rdzenie - i tak wydajniejsze zwykle od Phenomów serii 800. Q9650 kupisz za rok bez problemu, nawet jeśli z drugiej ręki - to tanio... I naprawdę to dziwne że patrzysz na to pod tym kątem. Zestaw ma być jak najbardziej WYDAJNY teraz, a co będzie za rok to będzie... Może nie tego oczekiwałeś, ale nie zamierzam się Tobie nigdy więcej tłumaczyć. Twoje zdanie mam w "głębokim poważaniu", a choćbyś nie wiem jak chciał, to w zestawach nic nie zmienię. Naprawdę nie ma sensu, byś dalej się produkował. Swoje zdanie przedstawiłem wcześniej, nic Ci nie przyznam, bo... nie. Takie jest moje "widzi mi się" w zestawach. Nie mam obowiązku uznawać Twojego zdania. Nie mam też obowiązku opierać się na wszystkich portalach informatycznych, jakie są w sieci. I od razu uprzedzę kwestię - zgadzam się z testami własnego portalu. W zestawach znajduje się przykładowo Gigabyte MA770T-UD3P, a to, że jakiś produkt nie był w recenzji akurat tutaj nie oznacza, że do zestawów trafić nie może. W takich wypadkach w przeciwieństwie do Ciebie cenię testy z innych państw zwłaszcza azjatyckie. Jaki więc portal należy do tych wyjątków? Po składzie zestawów nietrudno się domyślać. I nie zmieni tego nic. Lepiej mnie nie denerwuj i nie obrażaj, bo więcej szans nie będzie, choćbyś straszył mnie cholera wie czym. Bez względu na Twoje zarzuty, bo je akurat mam gdzieś. Edytowane 3 Września 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Pisałem to już przynajmniej kilka razy - ale napiszę jeszcze raz. Z jednej strony zestawy układasz tak że nie liczy się potencjał OC (dlatego jest tutaj Athlon II zamiast E5200 - rozumiem to). A potem piszesz że P43DE wygląda biednie.... I nie pozwoli podkręcać Quada. Quada - bo już nawet nie wyjściowego procka. Dla mnie to mocna niekonsekwencja... A przyznaj że E5200 po OC odsadza Athlonka... LGA775 wymiera? Może, ale jakoś ciągle powstają nowe Quady. Można będzie za rok kupić Q9xxx znacznie taniej niż dziś, można kupić Q6600 który daje tanie 4 rdzenie - i tak wydajniejsze zwykle od Phenomów serii 800. Q9650 kupisz za rok bez problemu, nawet jeśli z drugiej ręki - to tanio... I naprawdę to dziwne że patrzysz na to pod tym kątem. Zestaw ma być jak najbardziej WYDAJNY teraz, a co będzie za rok to będzie... Bo Athlon II się nie kręci... ani o MHz go nie prze taktujesz.... A te "nowe" quady to śmiech na sali, 512KB L2 na rdzeń w C2D to zdecydowanie za mało. Wydajne to to na pewno nie będzie. Procek typowy do marketów, którym potem będą się jarały dzieciaki mówiąc że mają quada Intela i dlatego są pro i elo. Q6600 to stary grat, który się grzeje, pobiera kosmiczne ilości prądu i nie za specjalnie się kręci. Co do Q9650, owszem, kupisz go za rok, taniej niż teraz, ale używany, bez gwarancji, nie wiadomo po jakich przejściach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Ale tez bez przesady co do Q6600 no wiadomo ze stary ale czemu od razu grat hm? oczywiście ze się grzeje ba pobiera a kreci się jak na swoje czasy przyzwoicie przecież on startuje z 2400 gbz . Był to po pierwszej obniżce co ja kupiłem poniżej 1000 zł jeden z najlepszych procków i porównaniu z innymi do dziś na cenie najmniej stracił . Oczywiście postęp idzie niemiłosiernie aha wyszukać fakture wiec tak procek kosztował mnie dokładnie z wysyłka 899 z a kupiłem go 4 wrzesnia 2007 wiec on jak na rocznik 2007 nieźle się spisuje a co do LGA775 wiadomo umierająca podstawka każda prędzej czy później umrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Może nie tego oczekiwałeś, ale nie zamierzam się Tobie nigdy więcej tłumaczyć. Twoje zdanie mam w "głębokim poważaniu", a choćbyś nie wiem jak chciał, to w zestawach nic nie zmienię. Naprawdę nie ma sensu, byś dalej się produkował. Swoje zdanie przedstawiłem wcześniej, nic Ci nie przyznam, bo... nie. Takie jest moje "widzi mi się" w zestawach. Nie mam obowiązku uznawać Twojego zdania. Nie mam też obowiązku opierać się na wszystkich portalach informatycznych, jakie są w sieci. I od razu uprzedzę kwestię - zgadzam się z testami własnego portalu. W zestawach znajduje się przykładowo Gigabyte MA770T-UD3P, a to, że jakiś produkt nie był w recenzji akurat tutaj nie oznacza, że do zestawów trafić nie może. W takich wypadkach w przeciwieństwie do Ciebie cenię testy z innych państw zwłaszcza azjatyckie. Jaki więc portal należy do tych wyjątków? Po składzie zestawów nietrudno się domyślać. I nie zmieni tego nic. Lepiej mnie nie denerwuj i nie obrażaj, bo więcej szans nie będzie, choćbyś straszył mnie cholera wie czym. Bez względu na Twoje zarzuty, bo je akurat mam gdzieś. Dziękuje, po raz kolejny pokonujesz mnie brakiem argumentów i groźbami :P Tym samym udowadniasz mi że mam rację i nie ma chyba co dalej dyskutować. A wcześniej była rozmowa po E5200 - nie o E6300 Edytowane 4 Września 2009 przez Opson6667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Pisałem to już przynajmniej kilka razy - ale napiszę jeszcze raz. Z jednej strony zestawy układasz tak że nie liczy się potencjał OC (dlatego jest tutaj Athlon II zamiast E5200 - rozumiem to). A potem piszesz że P43DE wygląda biednie.... I nie pozwoli podkręcać Quada. Quada - bo już nawet nie wyjściowego procka. Dla mnie to mocna niekonsekwencja... A przyznaj że E5200 po OC odsadza Athlonka...Wszystkie zestawy Miquela dobrze się kręcą i mają zasilacze z zapasem na OC oraz odpowiednie płyty główne. Po co napisałeś to kłamstwo? LGA775 wymiera? Może, ale jakoś ciągle powstają nowe Quady. Można będzie za rok kupić Q9xxx znacznie taniej niż dziś, można kupić Q6600 który daje tanie 4 rdzenie - i tak wydajniejsze zwykle od Phenomów serii 800. Q9650 kupisz za rok bez problemu, nawet jeśli z drugiej ręki - to tanio... I naprawdę to dziwne że patrzysz na to pod tym kątem. Zestaw ma być jak najbardziej WYDAJNY teraz, a co będzie za rok to będzie...Zestawy to nie ma być śmietnik. Na allegro tez można kupić używane komputery za 300zł i co? Czemu nie zrobić zestaw na 300zł dell z allegro? Do internetu i prostego excela/worda wystarczy. Równie dobrze można by trzy lata temu polecać pentium 4 bo E2xxx i athlon x2 były drogie. Edytowane 4 Września 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Równie dobrze można by trzy lata temu polecać pentium 4 bo E2xxx i athlon x2 były drogie.Równie dobrze można było polecać Athlona 7750, bo nowe jeszcze nie wyszły :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Co innego kiedy nowych nie ma. wtedy poleca się starsza gen. Nawet jak wiadomo, że nie jest doskonała. Na przykład pentium IV. Choć wówczas nic nie polecałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Nie można było wsadzić Intela, trzeba było wciskać stare i wolne AMD, żeby za miesiąc sprzedać procesor za połowę wartości i kupić nowe AMD, które w najlepszym przypadku jest tak samo wydajne jak Intel, którego można było mieć "od ręki". :D Edytowane 4 Września 2009 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAVAon Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Ja tam też jestem za tym aby kupować sprzęt na daną chwilę i do wyznaczonych potrzeb a nie sprzęt z przyszłością :) -średnio kompa wymieniam co 3-4 lata, a w tym czasie lekko modernizuje [dokupię ramu jak potrzeba lub robię otwór i dokładam wentyl jakiś aby poprawić cyrkulacje ] ,i miałem tych kompów 5 sztuk i przez ten cały czas co miałem kompy nauczyłem się jednego- nie ma czegoś takiego jak przyszłościowość w komputerach 2 lata temu składałem komputer i pewien koleś na pclab STRUTTER [ksywa na pure Miguel707 ] pomagał mi przy tym . Był to 6750 na asusie ze scythe mugenem i 8800gtx na pokłądzie :) - teraz sprzedałem swoją kartę za 350zl i kupiłem golden sample 260 gtx dopłacając tylko 200zł :) , a że kumpel z UK przysłał mi za darmo swojego q6600 to dodatkowo sprzedaje swój procek 6750 [ właśnie wystawiony na allegro ] oraz płytę też sprzedaje asus p5n-e sli i dokupię asusa p5qdeluxe [używka z allegro za 400 zł ] będzie stabilniejsza i 3.6 poleci 24 na dobę :) CO chcę przez to wszystko powiedzieć ? że może i mam 2 letni sprzet z 3 letnim prockiem q6600 ,ale mam ponad 18 tysiecy w 3demark06 -wszystkie gry latają mi bardzo dobrze łącznie z CRYSYS a tylko gta 4 się lekko oparło :) na moim 22'' lg [1680/1050 ] więc jeśli mam dziś kupić i7 z jego podstawą a kupić p5q +q9550 to wybiorę to 2 -DLACZEGO ? wydajność ta sama a za 3-4 lata oba zestawy na śmieci się nadadzą jak mój 2 komp w którym siedzi p4 prescot za którego dałem 1000 zł B-) - to po 1 po 2 zawsze mogę to wszystko sprzedać no bo skoro procek który sprzedaje po 2 latach i na który znalazł sie od razu kupiec to i znajdę kupca na q9550 czy inne dziadostwo i do mojego starego kolegi z pclab --MIGUEL dajesz do quada płyty 4 fazowe ? jak ten z pclabu LOFACH czy jak mu tam ? sory ale od CIEBIE z twoim doświadczeniem wymgamy trochę więcej :) Edytowane 6 Września 2009 przez SAVAon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Nie można było wsadzić Intela, trzeba było wciskać stare i wolne AMD, żeby za miesiąc sprzedać procesor za połowę wartości i kupić nowe AMD, które w najlepszym przypadku jest tak samo wydajne jak Intel, którego można było mieć "od ręki". :DTyle, że to w twojej opinii jest tak samo wydajne a w mojej i kilku innych osób nie. Poza tym z tą połową ceny trochę przesadziłeś. Ja kupiłem 4850e za 230zł a teraz na allegro mogę go sprzedać za 150. Jest to strata, ale w tym samym czasie 710 potaniał 110zł czyli de facto oszczędziłem już 40zł, a zważywszy, że teraz mam zamiar kupić od razu 945 lub 905 to jeszcze więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skills Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Czy TE pamieci 2x2GB beda dobrze dzialaly z Gigabyte MA770T-UD3P? Prosze o szybka odpowiedz poniewaz chcialem dzisiaj zamawiac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAVAon Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 pasują tylko to najgorsze smietniki jak dla mnie :) jak miał bym brac pamieci ddr3 to tylko 1600 cl7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skills Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 A lepsze beda od polecanych Goodramow czy to samo praktycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Czy TE pamieci 2x2GB beda dobrze dzialaly z Gigabyte MA770T-UD3P? Prosze o szybka odpowiedz poniewaz chcialem dzisiaj zamawiac :wink: Tanie, 2GB w jednej kości, niskie napięcie (ważne dla posiadaczy Core i7), nie kręcone (nie grzeją się)770T UD3P miał problem z pamięciami potrzebującymi wysokich napięć na biosach przed F3 a tu mamy info, że ta kość chce niskich napięć. Jeżeli tak to powinno być ok, choć oczywiście nie testowałem. Za to patriot 1333 cl7 2x2gb działa na tej płycie więc nie przewiduję niespodzianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scissorhands Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Czy napięcie 1,8 V ~ 1,85 V jest na tyle duże by na tej płycie pojawiły się problemy? Chyba nie na tyle duże by system nie wstał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Czy napięcie 1,8 V ~ 1,85 V jest na tyle duże by na tej płycie pojawiły się problemy? Chyba nie na tyle duże by system nie wstał?To już jest wysokie napięcie i mogą występować problemy na starszych biosach. Pewności nie mam, to tylko na podstawie czytanych info na forum. Patriot, które działają ok. mają 1,7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scissorhands Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Kurcze kupiłem już tą płytę i ram o właśnie takim napięciu. Procesor jeszcze nie dotarł także jeszcze nie sprawdzałem jak to będzie działać. Komputer włączy się na tyle by zaktualizować BIOS czy już teraz myśleć o pożyczeniu na kilka godzin jakiejś kości o mniejszym napięciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Powinien się włączyć, pamięci co najwyżej nie będą pracowały na najwyższych ustawieniach ale na wiele niższych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Prawdopodobnie wystartują na 1066 (bądź 1333) a wyższe takty trzeba będzie ustawić ręcznie , odpowiednio podnosząc napięcie i zmieniając dzielnik pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Kurcze kupiłem już tą płytę i ram o właśnie takim napięciu. Procesor jeszcze nie dotarł także jeszcze nie sprawdzałem jak to będzie działać. Komputer włączy się na tyle by zaktualizować BIOS czy już teraz myśleć o pożyczeniu na kilka godzin jakiejś kości o mniejszym napięciu?To zaktualizuj bios do F3 albo obniż def taktowanie i napięcia. Pojawiło się trochę testów i5 750 oraz i7 860. Na przykład ten na anandtech nie wykazuje dużej przewagi 750 na 965 AMD ale ma większy zapas OC. W tej sytuacji przy obecnych cenach 750 będzie lepszym wyborem do OC. Pamiętać jednak trzeba, że nehalemy łatwo jest uszkodzić przy OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 plyta pod i5 to najgorsza padaka jesli chodzi o podkrecanie juz chyba lepiej dolozyc 100zł wiecej i wziac cos sensownego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) czy do zestawu za 2500zl mozna dorzucic np. chiefteca 500W za 230zl, pociagnie bez problemu badz czy BeQuiet StraightPower E6 400W tez da rade :?: Edytowane 14 Września 2009 przez ayabrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zvVierzak Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 plyta pod i5 to najgorsza padaka jesli chodzi o podkrecanie juz chyba lepiej dolozyc 100zł wiecej i wziac cos sensownego.Niby czemu i5 na gigabyte 55 spokojnie można podkręcić do 3,6Ghz te płyty są raczej nastawione na oszczędność a nie na OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 czy do zestawu za 2500zl mozna dorzucic np. chiefteca 500W za 230zl, pociagnie bez problemu badz czy BeQuiet StraightPower E6 400W tez da rade :?: Min. jakie bym tam wsadzał, to Fortron 500W z serii GLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAVAon Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 miguel707 poczytaj to i pozmieniaj zestawy z jednego z popularnych portalu o pcod razu mowie ze nie z pclab :) oni sa zawsze ostatni W dniu dzisiejszym o godzinie 6:00 rano swą oficjalną premierę miały nowe procesory AMD zaliczane do rodziny Athlon II. Mowa tu o układach w wersji X4, czterordzeniowych procesorach bazujących na rdzeniu Propus, które według zapowiedzi mają oferować niezwykle atrakcyjny stosunek ceny do możliwości. Pierwsze egzemplarze czterordzeniowych Athlonów znaleźć można już od kilku dni w ofercie wielu sklepów a cena modelu X4 620, który to jest bohaterem niniejszej publikacji, zaczyna się już od około 350PLN. Wygląda to faktycznie niezwykle kusząco, jest to bowiem najtańszy procesor czterordzeniowy jaki pojawił się na rynku. I nie ma tu mowy o niewielkich różnicach czy marginalnych korektach ceny - Athlon II X4 620 jest bowiem wyraźnie tańszy od układów dotychczas dostępnych wyposażonych w cztery rdzenie takich jak AMD Phenom II X4 810 czy Intel Core 2 Quad Q8200, których cena zaczyna się obecnie od pułapu 500PLN. Czy w praktyce sam procesor prezentuje się równie atrakcyjnie jak na papierze zweryfikować możecie już dziś - mam nadzieję bowiem, że pomoże Wam w tym poniższa publikacja, której bohaterem jest wspomniany już Athlon II X4 620. Zapraszam do lektury! AMD ATHLON II X4 620 CENA DETALICZNA: 350~370PLN jak by co gg masz do mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...