Skocz do zawartości
cavarr

Devil May Cry 4

Rekomendowane odpowiedzi

"Funny thing is though, it doesn't make much difference to load times compared to the 360 version, that you can play straight away." Fakt, zapewne loadingi sa zdecydowanie krotsze, szczegolnie w swietle tego zdania.

Nie sa krotsze od tych na x0, ale gdyby nie trzeba bylo instalowac to na pewno byly by zdecydowanie dluzsze.

Pojmaju?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem gdzie ty wyczytales, że nie są krótsze od tych w X360. Wyraznie jest napisane, że nie ma wielkiej różnicy w czasach loadingów. Czyli róźnice mogą być, ale nie duże i nie wiadomo narazie na korzyść której konsoli. Trzeba poczekac na jakies filmiki.

Teraz pojmaju?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli róźnice mogą być, ale nie duże i nie wiadomo narazie na korzyść której konsoli.

Wiadomo. Wystarczy kliknąć linka przy newsie: http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=181383

Following that the opening load time on PS3 was five seconds against eight on 360. And then three seconds versus four, and four versus five seconds in following load screens, PS3 - 360. As you can see there's not much in it.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem w demo tej gry i kompletnie mi sie nie podoba. Jakis pedalkowaty nastolatek, i potwory przypominajace te z dobranocek. Mechanika denna moim zdaniem. Nie kupie tego nawet za 100.

Co do ps3 to pewnie problemem jest niski transfer z plyty BD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie, dosc offtopa X360 vs PS3. Jak ktos chce dalej pogadac, to niech sobie zalozy nowy temat (jesli takiego jeszcze nie bylo).

Za kazda kolejna wypowiedz nie na temat beda leciec % wg. regulaminu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się czepiasz.

Pisałem w temacie o DMC4 i BP, więc już nie chciało mi się zmieniać treści postu.

Oczywiście chodziło mi o Devil May Cry 4 w odniesieniu do GoW (czyli imho najlepszy slasher w jakiego miałem przyjemność pograć). Pograłem w demko i niby przez te 10 minut była bardzo przyjemna sieczka, ale bóg wie co będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Porownanie Burnouta z God Of War jest chyba troche nie na miejscu, bo to zupelnie inne gatunki gier ;)

Costi-przeciez to widac golym okiem ze porownywal DMC do GoW ;)...ech..starosc nie radosc :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vidi, sam nie gralem, ale moj współlokator gra na PS3 i jest zachwycony, ja tam zerkam na to co raz i tez mi sie podoba. Drugi kumpel gra na X360 i stwierdził, że to najlepsza gra w jaką grał na Xie.

Dodam, że jest dość trudna, nawet na podstawowym poziomie.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tą najlepszą grą na x360 to gruba przesada (choć to naturalnie kwestia uznaniowa), ale i na mnie najnowszy DMC zrobił spore wrażenie i z pewnością kupię swój egzemplarz.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli podoba Ci się GOW to warto sprawdzić DMC. Pełna jest nafaszerowana 100x lepszymi akcjami niż demo, trzeba jednak podjeść do gry z dystansem, inaczej przytłoczy nas jej emo-styl. System walki jest spoko - casuale mogą włączyć automatyczne wyprowadzanie kombinacji, nie ma QTE, dużo walki w powietrzu, itd.

Na poziomie Human jest moim zdaniem za prosto, póki co jestem w połowie (gram Dante) i myślę że zagram drugi raz na wyższym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vidi, sam nie gralem, ale moj współlokator gra na PS3 i jest zachwycony, ja tam zerkam na to co raz i tez mi sie podoba. Drugi kumpel gra na X360 i stwierdził, że to najlepsza gra w jaką grał na Xie.

Dodam, że jest dość trudna, nawet na podstawowym poziomie.

To ja gram na Devil Hunter i jak dla mnie gra jest za łatwa :lol2:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, to moze kumpel jednak gra na tym wyższym poziomie, bo troche sie męczy z tą gierką, a jakims noobem nie jest jesli chodzi takie gierki.

EDIT: Hehe, wlasnie sie dowiedziałem dlaczego kumplowi ta gra wydawała się taka trudna, przed chwilą odkrył (80% gry), że za czerwone orby mozna kupować życie i kontynuacje, lol, ma tego 124 000.

EDIT 2: Jednak sie okazało, że kumpel grał na poziomie Devil Hunter.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem 4 część płaczącego diabła :D. Gra jest przekozacka i z czystym sumieniem polecam ją wszystkim miłośnikom slasherów i nie tylko :-P. Czekam na 5 :-P

spoiler

walki z bossami

http://www.youtube.com/watch?v=O0-a8ekawyo

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Znalazłem chyba pierwszy bug tej gry po 30min. gry ;). Nie da się zapisać stanu gry po ukończeniu 2 levelu tzn. jak się przejdzie już tego bosa "smoka" po prostu zapisuje ten sam save jaki był poprzednio :angry: i żeby zagrać kolejny poziom to trzeba przejść 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestes pewien? probowales przesunac galke w prawo przy wyborze levelu? :] ja nic takiego przynajmniej nie uswiadczylem.

Oczywiście, że próbowałem, ale mam nawet 2 te same obrazki z przejscia levelu :angry: . Oto mój screen z 2 tymi samymi savami Dołączona grafika

Ps. Jeszcze jedno mam pytanie, u mnie jak grę po raz x któryś włączam to za każdym razem pyta się o miejsce zapisu gry i ,że chce się łączyć z XBL, to jest normalne?. Czy mam jakąś trefną grę :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. Jeszcze jedno mam pytanie, u mnie jak grę po raz x któryś włączam to za każdym razem pyta się o miejsce zapisu gry i ,że chce się łączyć z XBL, to jest normalne?

masa gier tak ma, szczegolnie tych od capcomu:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Tak sobie gram w DMC4 i zauważyłem dziwną rzecz. Odblokowałem osiągnięcie Half Way There (Clear mission 11 in Devil Hunter Mode), ale nie odblokowało mi się A Comfortable Pace (Clear mission 11 in Human Mode). To normalne? Będę musiał jeszcze raz przechodzić na niższym poziomie trudności (Human Mode)? :-|

We wszystkich grach w jakie do tej pory grałem osiągnięcia za niższe poziomy odblokowywały się wraz z osiągnięciami na wyższym poziomie - np. przejście GoW na Hardcore zaliczało osiągnięcia z trybu Casual...

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Tak sobie gram w DMC4 i zauważyłem dziwną rzecz. Odblokowałem osiągnięcie Half Way There (Clear mission 11 in Devil Hunter Mode), ale nie odblokowało mi się A Comfortable Pace (Clear mission 11 in Human Mode). To normalne? Będę musiał jeszcze raz przechodzić na niższym poziomie trudności (Human Mode)? :-|

We wszystkich grach w jakie do tej pory grałem osiągnięcia za niższe poziomy odblokowywały się wraz z osiągnięciami na wyższym poziomie - np. przejście GoW na Hardcore zaliczało osiągnięcia z trybu Casual...

Tak... to ssie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra teraz to się dopiero zdziwiłem. Jest sobie taki achievement: Nothing Left Unsaid (Clear all Secret Missions)

Właśnie zaliczyłem ostatnią (12) misję i ten achievement mi się nie odblokował :blink:

Jak widać mam wszystkie secrety zaliczone:

Dołączona grafika

A achievement dalej zablokowany:

Dołączona grafika

WTF? :blink:

edit:

Dobra już odblokowało... Musiałem jakąkolwiek misję od początku do końca przejść, achievementa zalicza na ekranie końcowym misji, a po przejściu 12-tego secreta wyłączyłem misję ;)

Strasznie kijowe te achievementy w DMC :/

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi