mastertab Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Kurcze od wczoraj mam 2gb ramu i po wlaczniu Crysisa z teksturami na High zabiera tylko ~1100mb pamieci o_O Czy to pamiec na grafice mi ogranicza jakosc tekstur? bo nic z tego nie rozumiemJa mam 3 GB RAM'u, pamieć wirtualna ustawiona na 1 GB i ze 2-3 razy na Viście w ustawieniach wszystko very high gra wyleciała na pulpit z informacją "za mało pamięci", po ustawieniu pamieci wirtualnej na 2 GB nic się nie wysypuje. Dodam jeszcze, że przy 2 GB RAM'u na Viscie + all very high w 1280x1024 doczytki są takie, że nie idzie grać przy 3 GB jest już dużo lepiej, podsumowując 4 GB do tej gry jak znalazł, aby bez doczytek grać w DX10 + all very high. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Kurcze od wczoraj mam 2gb ramu i po wlaczniu Crysisa z teksturami na High zabiera tylko ~1100mb pamieci o_O Czy to pamiec na grafice mi ogranicza jakosc tekstur? bo nic z tego nie rozumiemchyba chciales napisac 'płynnosc grafiki przy większej jakosci tekstur' Ja mam karte 512MB i momentami Crysis zabiera cała pamiec z tego przy teksturach na high (zwykle wolnej ok. 50 mb) , ogolnie na moim sprzecie przy wszystkim na high Crysis raczej niegrywalny na dluzsza mete , tzn. po zmniejszeniu cieni , tekstur i shaderów na medium jest w miare ok , ale to juz nie ta sama gra wtedy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 W tej grze pamięć na grafice ogranicza jakość tekstur aby nie było zwolnień i przycięć, czyli na karcie z 256MB jak się tekstury ustawi na High, to i tak wyglądają gorzej, niż tekstury High na karcie 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Panowie mam problem z Crysis. Zainstalowałem, uruchamiam. Wchodzę do menu i po kilku sekundach mam crash. Na ekranie mam "tęczę". Zostaje tylko reset. System Vista 32bit, sterowniki 169.09. W demie miałem to samo ale nie za każdym razem a w full cały czas :mur: Spotkał się ktoś z czymś takim bądź wie jak to rozwiązać ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek-irl Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Panowie mam problem z Crysis. Zainstalowałem, uruchamiam. Wchodzę do menu i po kilku sekundach mam crash. Na ekranie mam "tęczę". Zostaje tylko reset. System Vista 32bit, sterowniki 169.09. W demie miałem to samo ale nie za każdym razem a w full cały czas :mur: Spotkał się ktoś z czymś takim bądź wie jak to rozwiązać ? Z góry dzięki za pomoc. Juz o tym pisalem, mam to samo za kazdym razem tak w demie jak i w full-u, nie pomogla zmiana sterow, czyszczenie rejestrow, reinstalko gry. W dx9 wszystko smiga cacy, szukalem wszelkich mozliwych rozwiazan ale nic wiecej nie przychodzi mi do glowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konkor Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Juz o tym pisalem, mam to samo za kazdym razem tak w demie jak i w full-u, nie pomogla zmiana sterow, czyszczenie rejestrow, reinstalko gry. W dx9 wszystko smiga cacy, szukalem wszelkich mozliwych rozwiazan ale nic wiecej nie przychodzi mi do glowy. a podkręcaliście chociaż trochę grafę? u mnie wywala się TYLKO Crysis na podkęconym GPU, żadna inna gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Odnośnie ceny gry w MM u mnie za 128 złociszy edycja kolekcjonerka. Ładnie to wyglądało - ostatnio wydane gierki wyłożono ładnie obok siebie w równej wysokości kupkach po około 25 szt a tu nagle wśród nich taka kupka skromna tylko kilka sztuk zostało (za kilka dni może być w MM kryzys z Crisisem ;) ) ale dla mnie starczyło. Edytowane 17 Listopada 2007 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Warto się na to porywać z moim sprzętem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek-irl Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 a podkręcaliście chociaż trochę grafę? u mnie wywala się TYLKO Crysis na podkęconym GPU, żadna inna gra... Ja nie podkrecalem GPU i tylko z Crysis mam ten problem wszystko inne smiga normalnie, dziwne jest to ze wywala sie zawsze w tym samym momencie, czyli po zaladowaniu menu. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Juz o tym pisalem, mam to samo za kazdym razem tak w demie jak i w full-u, nie pomogla zmiana sterow, czyszczenie rejestrow, reinstalko gry. W dx9 wszystko smiga cacy, szukalem wszelkich mozliwych rozwiazan ale nic wiecej nie przychodzi mi do glowy. Pobawłem się ze sterami. Na 169.09 crash od razu w menu, na 163.75 crash po ok 20min grania. Zainstalowałem 169.04 i śmiga. Przynajmniej pograłem ok. 1,5h bez crashu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Warto się na to porywać z moim sprzętem ? Gram 800x600 i low na sterach 169.09, fps nie spadają poniżej 30. Myśle że warto bo gra jest naprawde fajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Ale zabugowana ta giera :lol2: W Multi strzelając do gościa za APC zabiłem sam siebie i dostałem minusowy punkt. Potem mi się pokazywał komunikat, że opuściłem pole walki. Wysiadłem i zniknął, wsiadłem spowrotem i znowu się pojawił. Tak samo w samochodzie. Siedzę za kółkiem - jest ok, przesiadam się na karabin i znowu odlacza i zasłania cel. Żart normalnie. W becie mi się lepiej grało. Podałem kod na amfibie i zero reakcji. W grze niedostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam, Czy ktos mial podobny problem jak ja ? Gra po kilku minutach tak jakby sie zawieszała, a rownoczesnie wygasza sie monitor ! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Na stronie kompozytora aktualnie jest puszczany kawałek soundtracka. edit Z kaszy wyciągnąłem link do pliku edit2 Ale dopiero zauważyłem, że można normalnie ściągać :lol: Tutaj ciekawe wyjaśnienie odnośnie problemów CF/SLI i tym bugiem z odbiciami na GF Edytowane 18 Listopada 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Chciałem sobie dziś crysisa sprawdzić , a tu się dźwięk psuje :( włączam grę i coś tam idzie w głośnikach, nie wyraźnie a potem tylko piski :( co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akord Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Odnośnie ceny gry w MM u mnie za 128 złociszy edycja kolekcjonerka. Ładnie to wyglądało - ostatnio wydane gierki wyłożono ładnie obok siebie w równej wysokości kupkach po około 25 szt a tu nagle wśród nich taka kupka skromna tylko kilka sztuk zostało (za kilka dni może być w MM kryzys z Crisisem ;) ) ale dla mnie starczyło. w metalowej etui zdaje sie ek napisz jak multiplayer czy warto dla niego kupowac gre bo tania nie jest a tych w empiku powalilo z cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Mam podobny problem jak Fade tutaj Znaczy to jest komora juz nastepna za ta co sie przez szybke patrzylo i costam mowil ze "to jakas inwazja" ... i tam jestem teraz zamkniety i nie wiem co mam zrobic... na dodatek nie mam juz amunicji zeby walczyc z tymi zjawami, ktore ciagle nowe przychodza... Co tam sie robi?? PS. Jak sie robi screeny z crisisa bo print screen nie dziala... Edytowane 18 Listopada 2007 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grippem Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Coś jak deszcz w PGR4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Mam podobny problem jak Fade tutaj Znaczy to jest komora juz nastepna za ta co sie przez szybke patrzylo i costam mowil ze "to jakas inwazja" ... i tam jestem teraz zamkniety i nie wiem co mam zrobic... na dodatek nie mam juz amunicji zeby walczyc z tymi zjawami, ktore ciagle nowe przychodza... Co tam sie robi?? PS. Jak sie robi screeny z crisisa bo print screen nie dziala... To rób screeny frapsem. Nie pamiętam, czy to akurat to miejsce, ale tam się "walało" dużo śmieci (żeby niby kosmici zbierają) i można było sobie dobrać sporo amunicji. Ktoś odblokował tą amfibię?? Edytowane 18 Listopada 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AngryPlayer Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 No ja wlasnie zaczalem przygode z Crysis ... i gra mnie wogole nie wciagnela a nawet zirytowala i znudzila... nie gralem w demo bo czekalem na pelna wersje. Na poczatku jeszcze fajnie sie gralo, bardzo ładna grafika ale tekstury niektorych budynkow ( zwlaszcza w wiosce ze szkola ) sa brzydkie na very high nawet ... wogole cala ta wioska i jungla to wszystko na jedno kopyto i po podziwianiu grafiki szybko przychodzi znuzenie ... koreanskich zolnierzy mam juz dosc , czemu oni albo strzelaja z niesamowita precyzja ( nawet z ogromnych odleglosci , gram na Delta ) albo biegaja bez sensu ? zabijanie ich nawet z pistoletow wychodzac z kamuflazu staje sie banalne gdy celnie strzela sie w glowe, ze snajperki potrafili przyjac kilka strzalow na klate co jest bardzo idiotyczne. Po jakims czasie zaczalem juz unikac potyczek z nimi bo to zaczelo byc irytujace ... podczas akcji w szkole gdy przyjezdzaja czolgi , jeden czolg glupio celowal przez wejscie ale strzelal z karabinow zamiast z dziala ( przeciez czolgi wlasnie idealnie nadaja sie do niszczenia celow ukrytych w budynkach lub opancerzonych ) , ale pewnie nie strzelal bo budynek jest niezniszczalny jak mniemam. Myslalem ze bedzie to lepiej dopracowane.... no i te budynki w jungli wypadaja biednie w porownaniu do tych roznorodnosci w STALKER co widzialem. Co jeszcze mnie zirytowalo, po rozwaleniu 1szego czolgu ( przyjal dzielnie 5 pociskow z wyrzutni i przy 6 eksplodowal, ale glupie ), 2gi czolg byl niedaleko stacji benzynowej. Poniewaz po terenie lazilo chyba z 20 koreanczykow ( ktorzy chyba nie otrzymali odpowiednich rozkazow bo nie szturmowali szkoly ) wszedlem na dach budynku ale czolg, ktory slyszalem przez mikrofon lornetki, stal w dogodnym miejscu zebym go mogl stamtad rozwalic, jedyne co zaslanialo to drzewo z placu przed szkola. Jakie bylo moje zdziwienie gdy drzewo okazalo sie niezniszczalne !! no to juz niedorzeczne jest ... nie moglem przez to rozwalic czolgu... wiec wymyslilem ze podjade pod czolg samochodem-pulapka. Tak tez zrobilem, szybko ucieklem z samochodu, czolg nawet mnie nie gonil, tylko nawet sie zablokowal o samochod ktory podstawilem. Seria w auto i eksplozja ktora okazala sie skuteczniejsza niz wyrzutnia rakiet.... Pozniej byly juz tylko meczarnie z przedostaniem sie wzdluz rzeki przez miliony klonow-koreanczykow strzelajacych w powietrze do niewidzialnych obcych ... przebieglem na speed bo nie chcialo mi sie juz z nimi walczyc ... no i jestem w misji po wyjsciu z jaskini i patrze - znowu jungla i znowu pelno koreanczykow ... w tym momencie wylaczylem gre, moze pozniej sie zmusze zeby zagrac wiecej cos ... powiedzcie mi , dlugo jeszcze trzeba bedzie robic za chlopca na posylki i lazic po tej jungli ? ani nie ma za to jakiejs specjalnej nagrody w postaci fajnego filmiku czy fabuly , za rozwalanie tych zolnierzy tez medalu nie przyznaja ... kiedy bedzie sie cos dzialo ciekawego wkoncu ? spodziewalem sie czegos wiecej po tej grze, juz Far Cry zrobil swojego czasu na mnie wieksze wrazenie ... mam nadzieje ze dalej bedzie ciekawiej bo jak narazie jest bardzo slabo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 @AngryPlayer jak na Twoim konfigu gierka chodzi w DX9 i DX10 na VeryHigh + jakieś AA, AF. Chodzi mi o osiągi FPS. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Gdzie kupiłeś 2xHD 3870? CF podobno narazie nie chodzi w tej grze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 @AngryPlayer - heh widzisz fabuła toczy się na tropikalnych wyspach więc co ty byś chciał? Dżungla a obok miasto wielkości nowego jorku ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 przeciez niema jest tych radeonow, tak jak i penryna, newiiem skad kolega niby to ma. u mnie na 2gtxach gra dziala slabo, screeny na poprzedniej stronie. 1920x1200 bez aa , af16x. w krytycznych momentach spadki nawet do 15fps, szczegolnie przy ostatniej walce na lotniskowcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) No ja wlasnie zaczalem przygode z Crysis ... i gra mnie wogole nie wciagnela a nawet zirytowala i znudzila... nie gralem w demo bo czekalem na pelna wersje. Na poczatku jeszcze fajnie sie gralo, bardzo ładna grafika ale tekstury niektorych budynkow ( zwlaszcza w wiosce ze szkola ) sa brzydkie na very high nawet ... wogole cala ta wioska i jungla to wszystko na jedno kopyto i po podziwianiu grafiki szybko przychodzi znuzenie ... koreanskich zolnierzy mam juz dosc , czemu oni albo strzelaja z niesamowita precyzja ( nawet z ogromnych odleglosci , gram na Delta ) albo biegaja bez sensu ? zabijanie ich nawet z pistoletow wychodzac z kamuflazu staje sie banalne gdy celnie strzela sie w glowe, ze snajperki potrafili przyjac kilka strzalow na klate co jest bardzo idiotyczne. Po jakims czasie zaczalem juz unikac potyczek z nimi bo to zaczelo byc irytujace ... podczas akcji w szkole gdy przyjezdzaja czolgi , jeden czolg glupio celowal przez wejscie ale strzelal z karabinow zamiast z dziala ( przeciez czolgi wlasnie idealnie nadaja sie do niszczenia celow ukrytych w budynkach lub opancerzonych ) , ale pewnie nie strzelal bo budynek jest niezniszczalny jak mniemam. Myslalem ze bedzie to lepiej dopracowane.... no i te budynki w jungli wypadaja biednie w porownaniu do tych roznorodnosci w STALKER co widzialem. Co jeszcze mnie zirytowalo, po rozwaleniu 1szego czolgu ( przyjal dzielnie 5 pociskow z wyrzutni i przy 6 eksplodowal, ale glupie ), 2gi czolg byl niedaleko stacji benzynowej. Poniewaz po terenie lazilo chyba z 20 koreanczykow ( ktorzy chyba nie otrzymali odpowiednich rozkazow bo nie szturmowali szkoly ) wszedlem na dach budynku ale czolg, ktory slyszalem przez mikrofon lornetki, stal w dogodnym miejscu zebym go mogl stamtad rozwalic, jedyne co zaslanialo to drzewo z placu przed szkola. Jakie bylo moje zdziwienie gdy drzewo okazalo sie niezniszczalne !! no to juz niedorzeczne jest ... nie moglem przez to rozwalic czolgu... wiec wymyslilem ze podjade pod czolg samochodem-pulapka. Tak tez zrobilem, szybko ucieklem z samochodu, czolg nawet mnie nie gonil, tylko nawet sie zablokowal o samochod ktory podstawilem. Seria w auto i eksplozja ktora okazala sie skuteczniejsza niz wyrzutnia rakiet.... Pozniej byly juz tylko meczarnie z przedostaniem sie wzdluz rzeki przez miliony klonow-koreanczykow strzelajacych w powietrze do niewidzialnych obcych ... przebieglem na speed bo nie chcialo mi sie juz z nimi walczyc ... no i jestem w misji po wyjsciu z jaskini i patrze - znowu jungla i znowu pelno koreanczykow ... w tym momencie wylaczylem gre, moze pozniej sie zmusze zeby zagrac wiecej cos ... powiedzcie mi , dlugo jeszcze trzeba bedzie robic za chlopca na posylki i lazic po tej jungli ? ani nie ma za to jakiejs specjalnej nagrody w postaci fajnego filmiku czy fabuly , za rozwalanie tych zolnierzy tez medalu nie przyznaja ... kiedy bedzie sie cos dzialo ciekawego wkoncu ? spodziewalem sie czegos wiecej po tej grze, juz Far Cry zrobil swojego czasu na mnie wieksze wrazenie ... mam nadzieje ze dalej bedzie ciekawiej bo jak narazie jest bardzo slabo... Dokładnie mam takie same odczucia grając w crysis'a jak ty. Walki z koreańcami to nuda nuda i jeszcze raz nuda, też już ich staram się omijać, AI jest głupsze niż w COD4, w cod4 ruchy postaci jak i zachowywanie się ciał po postrzeleniu jest sto razy lepsze niż w crysis, w crysis koreanczyki po strzale upadają jak kukły a ich ruchy są kiepskie, spodziewałem się po crysis czegoś lepszego jak na tak zapowiadany hit. Jak na razie to gra mnie nudzi, jednak ciągle daje jej szansę i zmuszam się do grania mam nadzieję że dalej będzie ciekawiej. A takiego COD4 przechodzę już drugi raz i gierka wymiata :wink: . Edytowane 18 Listopada 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v1per86 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Gra zaczyna sie po dzungli. Bylo juz o tym mowione ;) Dzungla to taki wstep Edytowane 18 Listopada 2007 przez v1per86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Dokładnie mam takie same odczucia grając w crysis'a jak ty. Walki z koreańcami to nuda nuda i jeszcze raz nuda, też już ich staram się omijać, AI jest głupsze niż w COD4, w cod4 ruchy postaci jak i zachowywanie się ciał po postrzeleniu jest sto razy lepsze na w crysis, w crysis koreanczyki po strzale upadają jak kukły i ich ruchy są kiepskie, spodziewałem się po crysis czegoś lepszego. Jak na razie to gra mnie nudzi, jednak ciągle daje jej szansę i zmuszam się do grania mam nadzieję że dalej będzie ciekawiej. Za COD4 przechodzę już drugi raz i gierka wymiata :wink: .Wiesz mnie się CoD4 podoba podobnie jak Crysis jednak jest pewne "ale". Piszesz, że "ciał po postrzeleniu jest sto razy lepsze na w crysis" tylko, że w CoD 4 jest totalny brak fizyki ciał padają na 3 rożne sposoby nie zależnie w jakim są środowisku 3 akcje zgonu + to że przy takiej ilości przeciwników śmiesznie wygląda jak leży obok siebie paru gości z identycznie wyciągniętą nogą + jeszcze wszechobecne bugi z fizyką tu dwa moje ulubione Człowiek struś: Zawieszony w czasoprzestrzeni: Poza tym CoD 4 mimo, że gra się świetnie to jednak przy 4-5 przejściu wiesz gdzie są przeciwnicy, skąd wybiegają, że helikopter spada w tym samym momencie w to samo miejsce, itd. skrypty są fajne, ale na 2-3 przejścia gry. W Crysis nie licząc multi (choć spory minus, że PB nie działa na Viście 64 bit) jest prześwietny i prosty edytor leveli, odpalam wstawiam sobie helikopterek, wyrzucam trochę drzewek, dodaje parę broni, więcej woja i to jest świetna zabawa po przejściu SP, niestety w CoD4 na tak prosty edytorek leveli nie ma co liczyć. Edytowane 18 Listopada 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Wlasnie skonczylem gre Powiem od siebie » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « koncowke Crysisa to chyba robili na sile :/ to co sie dzieje na lotniskowcu to istna tragedia Napiszcie co myslicie o ostatniej misji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AngryPlayer Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Ta wyspa wyglada na jakies niezle zadupie za przeproszeniem a moglaby byc cos w stylu tej z TDU, zreszta w niektorych trailerach z Crysis widzialem normalne budynki i tramwaje ale to chyba byly tech trailery. Jesli chodzi o CF to nie wiem z czym mialby byc problem, u mnie poprostu gra sie uruchamia pod XP i pod Vista. szkoda ze gra musi chodzic bez AA a potrafi czasami chrupnac (1280 x 1024 ) co jest bardzo dziwne. Nie chcialo mi sie sprawdzac ilosci klatek, widze ze jest plynnie. Edytowane 18 Listopada 2007 przez AngryPlayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Jesli chodzi o CF to nie wiem z czym mialby byc problem, u mnie poprostu gra sie uruchamia pod XP i pod Vista. szkoda ze gra musi chodzic bez AA a potrafi czasami chrupnac (1280 x 1024 ) co jest bardzo dziwne. Nie chcialo mi sie sprawdzac ilosci klatek, widze ze jest plynnie.w katalogu Crysis\Bin32 masz plik "Benchmark_GPU" odpal go i podaj liczby które sie wyświetlają, to nie jest skomplikowane, dzieki ;] Edytowane 18 Listopada 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...