sebool Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Fakt można kupić za 280 ale na sklepach które 1 raz na oczy widzę i za rękojmią... Dopiero Proline jest dobrym sklepem i tam kosztuje 350 :) Więc raczej zdecyduje się na Fractala :) Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebool Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Sorki, że jeszcze raz ale co powiecie o FRACTAL DESIGN TESLA 550W 5LAT GW // HARDPC POLECA (1185553394) - Aukcje internetowe Allegro ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) To sa dosc nowe zasilacze, ale z tego co widzialem mialy dobre recenzje, wysoka sprawnosc, ciche, dobra jakosc wykonania. Firma ogolnie daje rade, robiac obudowy niezlej jakosci. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 A co myslicie o takim: be quiet Pure Power L7 530W ? Za 260 zł nowka Do pracy z Q9300 po OC, hd4850, 2 dyski, sieciowka, 3 wentyle 12 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 260 to sporo za niego. Ja bym wolal Corsaira: Corsair 450W CMPSU-450VXEU GRAL on line Gdansk Gdynia Warszawa Tczew Elbląg 450W spokojnie styknie (450W corsaira na linii 12V ma kilkanascie watow mniej niz ten BQ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zdobylem okazyjnie Tagana U33-600W :), Nic nie piska, nic nie swierczy przy max obciazeniu procka i grafiki. Aleeee, czy jest to mozliwe po zmianie zasilacza aby temp na procku byla okolo 5-6 stopni nizsza ? Wczesniej na maxa mialem na najcieplejszym jajku 73*C a teraz max 68*C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Przy slabo wentylowanej budzie w sumie to jest mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) Be quiet! Straight Power E7 580W CM. Znajdę coś lepszego do 400zł ? Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 taa, TP-550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Albo takiego milusinskiego ;) Seasonic S12D-750 750 W - Zasilacze - Seasonic S12D-750 750 W od 383.02zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) Raczej chodzi mi o jakość i ciszę a nie o waty. Docelowo będzie on napędzał i750 z gtx460 więc 600W max. Za Antec przemawia renoma, Be quiet! z serii Straight Power, też są dobrze oceniane. Oba mają też odpinane kable. Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ja mam już kolejnego BQ! i jakość i cisza jest jak najbardziej na wysokim poziomie. Co prawda do DP a nie SP, ale beQuiet dba o produkty, a z dobrego źródła wiem, że SP są na bardzo dobrym poziomie w swojej klasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Akurat jesli chodzi o jakosc to S12D jest lepszy i od antka i od be quieta. Seasonic S12D 750 W Power Supply Review | Hardware Secrets PS. Nie kapuje fenomenu be quieta, ceny z kosmosu, jakosc jak u wiekszosc sredniakow, chyba tylko antec i enermax oferuje gorszy stosunek cena jakosc.od E7 i P8. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) OCZ StealthXStream 2 600 W z tej stronki też zrobił na chłopakach wrażenie, cena dużo przyjemniejsza. Ok dzięki za podpowiedzi. Mam już w czym wybierać. Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) Prawda jest taka, że każdy wybiera podług siebie, a fenomenu raczej nie ma. Na zasilacz nie patrzy się jak będzie działał tu i teraz, tylko jak będzie za jakiś czas, bo nie kupujesz go na rok. Przynajmniej takie jest moje zdanie. A po tym czasie, różnica pomiędzy Enermaxem czy bQ a Seasoniciem może być znacznie większa. Chociażby ze względu na komponenty, wentylator, który pewnie zacznie buczeć itd itp. Dodatkowo mam okazję pobawić się nowym TACENS Valeo III 600W - taka nowa pół-pasywna kombinacja. I powiem, że jestem miło zaskoczony jak na tą chwilę. Zobaczymy co będzie dalej, pewnie skrobnę info na forum z testowania zasiłki. Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgoda ale chyba w druga strone niz sugerujesz ;) To seasonic jest producentem stojacym o pol klasy wyzej niz FSP od ktorego bierze Bequiet. Tak BTW to seria antec tpn za ktora jak napisal kolega przemawia renoma pochodzi z fabryki seasonica :D Oprocz czesci antkow robia tez niektore corsairy, robili stare pcp i pewnie mase innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Nie interesuje się fabrykami, ani kto komu co robi... Prawda jest taka, że Ci producenci, to już wyższa półka i tak na prawdę każdy będzie dobry. Ja od siebie z czystym sercem mogę polecać BQ, bo sam mam i nie jednej osobie montowałem do kompa. Od wielu słyszałem, że są bardzo zadowoleni, czy to zwykły user, czy ten, który bawi się sprzętem na okrągło i kręcą go cyferki na napięciach itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1951992 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 @Kinslayer Gdzie kupiłeś tego Tagana ?? Bo ja tez sobie go zamówiłem i w poniedziałek kurier przywiezie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 i tak na prawdę każdy będzie dobry. Ja od siebie z czystym sercem mogę polecać BQ zoabcz co pisał Michaelius, nie mozna ich za bardzo polecać bo są nieopłacalne. Co z tego ze jakiś model jest "dobry"/"bardzo dobry", skoro w danej cenie mozna kupic lepszy...? Gdzie sens, gdzie logika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Lepiej kupić Enermaxa nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 oczywiście - jezeli tylko znajdziesz jakies opłacalny model, bo większość enermaxów cierpi na ten sam "problem" co BQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) @Kinslayer Gdzie kupiłeś tego Tagana ?? Bo ja tez sobie go zamówiłem i w poniedziałek kurier przywiezie :D Hej, ja u siebie w miescie zakupilem, bo od razu dostalem go na sprawdzenie i jakby dalej piszczalo, to bym oddal:) Dalem 330 zł za niego. Ale roznica jest, ani jednego piska. Widocznie Tagan poprzedni z tym Asusem sie gryzł, bo sprawdzalem go na 2 innych komuterach i ani jednego popiskiwania. Wiec teoretycznie mam Tagana U-22 580W na sprzedaz :P Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez Kinslayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Panowie, Fortron 350W (GHN, nowy ze sklepu) spokojnie styknie do: Antoś II X2 250 (stock, zero OC) 2GB ram (jedna kość) GT240 DDR5 (stock, zero OC) x1 hdd, x1 dvd, zero fanów w budzie ? Z góry dziękuje; Jestem pewny, że tak skoro 400W uciągnie Phenoma/GTX460... ale wolę zapytać (komp nie dla mnie i nie chce potem mieć problemy, że ktoś ognisko w domu ma); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Bez problemu wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek-pl Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Chłopaki w sprawach tanich (lub jak najtańszych)zasilaczy, potrzebuję dobrej zasiłki do starego kompa mającego działać jako mediacenter, na mobo socketA KT400, Athlon2400+, GF2MX, i standard po jednym HD, DVD co polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Seasonic SS-350ET 350W OEM Z tanszych DELTA DPS-350PB-2 C 350W Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Interesuje mnie CICHY zasilacz w cenie ~200zł do; e2140 @ 3ghz 4gb ram Radek 4770 (dosc mocne OC) 2 dyski SATA i 1 SSD a w niedalekiej przyszlosci mam zamiar nabyc jakiegos 3/4rdzeniowca od AMD na AM3, prosze o porade co wybrac Zasilacz do obudowy Bequiet PurePower L7 530W - Zasilacze do obudów - ram.net.pl Zasilacz do obudowy OCZ ModxstreamPro 500W Modular - Zasilacze do obudów - ram.net.pl a moze ZASILACZ 400W CORSAIR CX400W CMPSU-400CXEU FV Wwa (1188270211) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) OCZ StealthXStream 500W, bedzie troche ciszej niz na ModXStream ale nie ma odpinanych kabli. Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Vejita - nie ma na rynku żadnego CICHEGO (=bardzo cichego) zasilacza do 200zeta. Jedyną opcją jest ss-400et i fanswap na coś wolnoobrotowego (gwary nie tracisz bo nie ma plomb, ale musisz skołować nowemu wentylowi małą wtyczke 2pin) Z tych co podaleś to korsarza bierz, troche drożej (ok.269+kw) jest CICHY fractal design tesla 450W. OCZ StealthXStream 500W, bedzie troche ciszej niz na ModXStream SXS1 była głośna, nie wiem jak rev.2, pooodobno troche wyciszyli. Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Tyle czy 400W Korsarza nie bedzie ciut malo przyszlosciowe? No i z tym "bardzo cichym" moze przesadzam, poprostu nie chce turbiny/traktora w PC. Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez Vejita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...