aerial Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Ten fortron to dobry zasilacz (wiecej o nim w temacie o fortronach), sa jednak pewne wady w przypadku sztuk z allegro, krotka gwarancja. Z tego co pamietam te fortrony maja tez dosc krotkie kable. Co do mocy potrzebnej w przyszlosci, wszystko zalezy czy bedziesz sie bawil w topowe karty graficzne. Segment low/mid end zawsze bedzie stosunkowo energooszczedny (moim zdaniem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nookie128 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) W przyszłości myślę o 4 rdzeniach i 4870 crossfire lub jakiś 5850 jak troszku stanieje :) Do crossfire napewno się taka 700w przyda, ale do 5850 nie ma już chyba konieczności, co? Edytowane 2 Października 2010 przez Nookie128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Zasilacz 600W starcza wg mnie do każdej konfiguracji no chyba, że ktoś ma 2xGTX480 czy 2xHD5970. Ale taki config to ma pewnie kilka osób w naszym kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 no i masz racje ;) Pozadna 600 wystarczy do crossfire nawet i 400 ale to bez OC zadnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoYeK Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Witam Pewnie już ktoś na coś podobnego odpowiadał ale przeszukałem pierwsze 20 stron tematu i nie znalazłem odpowiedzi dlatego pisze. Proszę powiedzcie mi jaki zasilacz mam wybrać. no i żeby kosztował w granicach 100-160zł. Mój zestaw to: Dysk Western Digital 1TB Caviar Green 7200rpm 64MB SATAII Karta graficzna Gigabyte GF GTX 460 1024MB DDR5/256b D/H PCI-E Procesor AMD PHENOM II X4 955 QUAD CORE AM3,125W BE Płyta główna ASRock M3A770DE Pamięć Patriot PGV34G1600ELK Cooler Master Hyper N520 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Zasilacz ktory spelnia twoje wymagania to Fortron FSP460-60GHN 460W - 169zł : Esc.pl badz troche taniej i slabiej ... Fortron FSP400-60GHN 400W - 149zł : Esc.pl (Po podaniu hasła "PurePC.pl" podczas składania zamówienia w sklepie Esc.pl w polu "Uwagi" prócz przesyłki za 1 zł dodatkowa zniżka na zasilacz Fortron FSP400-60GHN, przez co kosztuje on tyle samo, co gorszy model APN.) 130pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoYeK Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 A co myślisz o tym? Porządny czy lipa? Zasilacz I-BOX ATX 500W SFAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Mój Corsair z podpisu zaczął klękać przy 4,5+GHz HT ON, napięcia mu szaleją i komp się wyłącza - żadnego BSODA - po prostu shutdown. Więc szukam zasilacza. Cena - nie gra roli, ale bez przesady. Docelowo jednordzeniowe ATI HD 6000 + to co w podpisie. Ma być w miarę ciche. Ostatnio nie siedzę w rynku zasilaczy, więc proszę o pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) To może Corsair AX lub Seasonic X. @YoYeK I-BOX to śmieć. Lepszym wyborem będzie Fortron/Corsair. Edytowane 5 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoYeK Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 spoko, dzieki za odpowiedź, a co do mocy to rozumiem ze 450 powinno wystarczyc, tak? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio7 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Jaki polecacie zasilacz o podobnych parametrach i cenie jak Corsair CX 400W?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Czy Fortron 400W w wersji APN jest dużo gorszy od GHN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 A byście polecili: Bardzo ciche do 200zł 400 -450 W starczy Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prondek Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Obecny topower 550w powyżej 3.8 ghz na procku zaczyna już wysiadać Do 650zł co lepiej wybrać Be quiet p8 DarkPower 750w czy corsair ax 850w Config: Core I5 760@ narazie 3,7 ghz ati4870 3 dyski sata +ssd+dvd 4gb ramu+6 wentyli 120mm W przyszłości pewnie zmienie karte na coś z nowej serii 6000 od aTI nie planuje crosfire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Z tych dwoch to zdecydowanie imo corsair AX. BQ sa troche drogie w stosunku do tego co oferuja. Corsair bedzie mniejszy i wszystkie kable odpinane, nie wspominajac ze sam zasilacz to nowsza konustrukcja od BQ. Jeszcze bym sie zastanowil czy aby napewno problemy z oc procesora to wina zasilacza, no i czy oplaca sie za wszelka cene krecic wyzej. Dla innego procesora np.: 200mhz wiecej na 4ghz kosztem ponad 100W.. edit: Jezeli planujesz mocne grafy, to jak najbardziej bedzie sens ulepszac zasilacz. Edytowane 9 Października 2010 przez aerial 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prondek Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Mam teraz troche grosiwa odłożonego jak nie kupie zasiłki to przepije przejem :) a oc to chyba zasilacz skoro przy 3,7 daje na 12v 11,7 a na 4 już schodzi do 11,6 Ja zawsze kupuje psu na teraz i na kolejny zestaw tak za 2 lata a do tego chyba ten Corsair nada się najlepiej Edytowane 9 Października 2010 przez prondek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 (edytowane) Bardzo bym prosił o poradę (z małym uzasadnieniem ) BEQUIET PurePower L7 430W czy OCZ StealthXStream 2 500W Priorytet cisza. config: x2 4850 45W, 4 gb ram, i 1 hdd , w przyszłość max jakaś pasywna niedroga grafa. Pozdrawiam. Edytowane 11 Października 2010 przez tomii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrakirn Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Ja się dołączam do prośby o radę: wybrać BEQUIET STRAIGHT POWER E7-700W (BN119) (ma wszystko, czego potrzebuje) czy CHIEFTEC BPS-850C (850W) (modularny + automatyczna regulacja obrotów wentylatora, ale w tym obszernym wątku przeczytałem, że ponoć CHIEFTECki już nie są tak dobre, jak kiedyś)? Chodzi mi głównie o to, by kupić zasilacz "na całe życie" - raz, a dobrze :] Stąd liczą się dla mnie zgodność z najnowszymi normami (ATX12V 2.3) i na tyle bezpieczny zapas mocy, aby wystarczył na modernizacje w przyszłości. Czy ew. opłaca się dopłacić do BEQUIET DARKPOWER PRO P8-750W (BN124)? Config aktualny: PHENOM II X6 1055T, KINGSTON KHX2000C9AD3T1K2/4GX, Radeon HD4560, 3x HDD SATA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Witam! Przesądzone, iż mój Modecom padł, w związku z tym potrzebuje nowej zasiłki. Konfiguracja komputera w sygnaturze, raczej tak zostanie gdyż nie gram, więc wystarcza mi integra :P Nie chcę przeznaczyć dużej kwoty na zasilacz, nie chcę też kupić jakiegoś taniego chłamu. W związku z tym pytania: 1. 350W klasowy to chyba wystarczająco? 2. Jaki model? -Fortron -Modecom -Seasonic -coś a la Delta z allegro -inne Wasze propozycje Niestety jeśli chodzi o zasilacze, moja wiedza jest już dawno nieaktualna, także liczę na Wasze sugestie co do zakupu. Aha, komputer nie był i nie będzie kręcony. Z góry wielkie dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Delta/Fortron 350W wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Fortron FSP350-60GHN 350W SEASONIC (SS-350ET) 350W Jak chcesz maxymalnie oszczedzic to i ta DELTA wystarczy, ale lepiej wez z allegro ram.net ostatnio failuje. Tak, GHN. Edytowane 13 Października 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Nie chcę się pchać w Deltę teraz, wezmę chyba Fortrona z esc.pl gdyż jest dobra promocja w tym miesiącu B-) Tyle, że 350W wychodzi... drożej niż 400W :D Oczywiście model GHN, nie APN, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davids80 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Seasonic S12II 520W Bronze czy Fractal Design 550W Tesla ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Seasonic. Cichszy, stabilniejszy i ogólnie pewniejszy. chociaż lepiej dopłacić do wersji M12II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roshi Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 jak myślicie czy ocz modxstream 500w starczy do cf 2x5770 + athlon II x4 @3,5ghz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Masz już te karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roshi Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 (edytowane) mam jednego, teraz zamierzam kupić zasilacz, a w przyszłości jak potanieją te karty dokupić drugiego radka i sie zastanawiam czy wykładać teraz więcej kasy na jakiś mocniejszy zasilacz żeby później nie było problemów Edytowane 14 Października 2010 przez Roshi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 CF z tych kart się nie opłaca i to się nie zmieni. Za mniej niż cenę tych 2 kart masz 1 wydajniejszą. Karty prędzej znikną z rynku niż stanieją do takiego poziomu żeby to się opłacało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Dobra, w esc.pl skończyły się już Fortrony w promocji, więc muszę poszukać czegoś innego w podobnej cenie. Był polecany Seasonic, będzie Seasonic. Tylko pytanie. Czym różnią się te zasilacze, tzn po opisie widzę, czym się różnią, ale jak przekłada się to na jakość? Który z nich lepszy. Pytania laika jeśli o to chodzi :D Wolę 400W, niż podana wyżej 350W, gdyż to mam od ręki w Krakowie w odbiorze osobistym, więc cenowo wychodzi identycznie jak 350W z przesyłką :) Zasilacz SeaSonic SS400ET80+OEM w Morele.net Zasilacz SeaSonic SS-400ET w Morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Padi Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Witam, który z zasilaczy jest bardziej przyszłościowy? Mam obydwa i nie wiem na który się zdecydować :) W niedługim czasie zmiana na e8400/q6600 i 4870/gtx260 Enermax Pro82 425w czy Cooler Master Silent Pro Gold 600W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...