Jump to content
DziubekR1

8800gs 384mb-768mb/192bit 12rops

Recommended Posts

Ja mam CRTka podpiętego przez przejściówkę i nie mam żadnych pasów. Jest to ewidentnie jakaś usterka. Dla uzupełnienia danych, jadę na najnowszych sterach od nvdii - 180.48. CarsonPoland - jakie masz temperatury w momencie występowania tych pasów? Może dobrze chłodzenie nie przylega, albo pastę masz jakąś kiepską (lub jej brak). Jeśli masz monit CRT to sprawdź jeszcze inną przejściówkę.

Przyjrzyj sie dokladnie bo jak obraz jest w ruchu to tego prawie nie widac, wlacz gre, ustaw kamere na jakies jednolite tlo i zobacz. Ja tez mam najnowsze stery, sprawdzane byly dwie przejsciowki. Temperatury sa normalne, max 65C. Ale to nie ma nic wspolnego z nagrzewaniem sie grafy. Te paski sa nawet w menu Crysis Warhead. Zeby sie upewnic to jeszcze wyskocze w tygodniu do kumpla i podepne do jego sprzetu. A jak sie okaze ze grafa walnieta to po sylwestrze trzeba ja wyslac na serwis... co mi sie srednio widzi :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

podpowie mi ktoś ?? Mam dziwne oc palita 88gs,

rdzeń 700 (leci gdzieś 720..), zlinkowany z shaderami = 1750, karcie większego kopa dają jednak memorki. testowałem w np rfactorze i 1050 (2100ddr) latały kilka h bez jednego arta,, żeby dociążyć wszystko full, na tor 40 samochodów. wczoraj zapuściłem marka 06 i stabilnie przeleciał na pamięciach 950, już koło 970 zwis. drivery najnowsze 180,xx. dziwne :P grałem sobie na 700/1050 jak chciałem tylko ten mark

 

da się softowo podbić napięcia na tej karcie ?:> jakiś tip jak kopnąć memorki wyżej ? bo chyba memorki dają gsowi największego kopa ?

 

warto kręcić rdzeń i szadery oddzielnie ?? czy zostawić zlinkowane ?

 

btw mark na 700/1750/950,driver na stock: 12300+ pkt.

 

potwierdzam wentyl lata cicho, 25% = 1450rpm

ping ;) radzić odpowiadać ;)

 

doczytałem że nie tylko ja m taki problem ;)

vmem nie pomaga ?? ;) ktoś może chętny w lublinie pomóc koledze i zrobić vmem/vmod ?:>

Edited by forest kila zbila

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yo,

No więc problem polega na tym :

Podpinam grafikę, wchodzę do windowsa - śmiga bez sterowników. Instaluje sterowniki - jak wszystko pójdzie dobrze, to się zainstalują - czas na restart kompa. Tu się pojawia problem - po oknie ładowania Windowsu ( tam gdzie lecą te prostokąty ), w momencie kiedy ma pojawić się kursor na czarnym tle i okno "Zapraszamy", jest czarny ekran - zwiecha.

 

Ktoś ma jakieś sugestie ?

 

Zasiłka Delta 350W

 

Coś jest zwalone z płytą główną ( nie obsługuje, czy coś ? ) GA-M61PME S2P, rozważałem też myśl, że monitor " się gubi " i jest źle dostosowane odświeżanie ( gdzieś przeczytałem coś podobnego, ale nie wydaje mi się to realne ).

 

Co Wy na to ?

 

Korzystam z przejściówki DVI -> VGA ( ostatnia na załączonym obrazku ) http://www.lyberty.c...l-DVI-types.jpg

 

Czy to możliwe, że po prostu monitor gubi się pomiędzy analog a digital ? Ja już całkowicie zgłupiałem i nie mam pojęcia co jest przyczyną ...

 

Ponadto kombinowałem z wieloma rodzajami sterowników ; efekt taki sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yo,

No więc problem polega na tym :

Podpinam grafikę, wchodzę do windowsa - śmiga bez sterowników. Instaluje sterowniki - jak wszystko pójdzie dobrze, to się zainstalują - czas na restart kompa. Tu się pojawia problem - po oknie ładowania Windowsu ( tam gdzie lecą te prostokąty ), w momencie kiedy ma pojawić się kursor na czarnym tle i okno "Zapraszamy", jest czarny ekran - zwiecha.

 

Ktoś ma jakieś sugestie ?

 

Zasiłka Delta 350W

 

Coś jest zwalone z płytą główną ( nie obsługuje, czy coś ? ) GA-M61PME S2P, rozważałem też myśl, że monitor " się gubi " i jest źle dostosowane odświeżanie ( gdzieś przeczytałem coś podobnego, ale nie wydaje mi się to realne ).

 

Co Wy na to ?

 

Korzystam z przejściówki DVI -> VGA ( ostatnia na załączonym obrazku ) http://www.lyberty.c...l-DVI-types.jpg

 

Czy to możliwe, że po prostu monitor gubi się pomiędzy analog a digital ? Ja już całkowicie zgłupiałem i nie mam pojęcia co jest przyczyną ...

 

Ponadto kombinowałem z wieloma rodzajami sterowników ; efekt taki sam.

 

Odpowiedź brzmi właśnie... :D

LOL Minimum to dla tej grafy 450W... dobre 450W...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odkopie dziada :D

 

Jest możliwość wymuszenia regulacji obrotów w 8800GS od Palita?

Zastanawiam się czy by nie udało się tego zdziałać edytując BIOS bądź wgraniu od 9600GSO?

 

To ja tez odkopie temat :)

 

Mam dokladnie 8800 gs od palita i tam jest bardzo pieknie rozbudowany bios.

Regulacja wentyaltorka jest dostepna w nibitorze i jak chcesz, zeby wentylatorek zacząl krecic szybciej (od mniejszej temperatury), to daj bios na forum, to sie ustawi.

Tylko napisz, od jakiej temperatury ma przyspieszac wentylatorek.

Oryginalnie przyspiesza od 84 st C:

 

Dołączona grafika

 

Nie wiem tylko, dla czego nibitor wyswietla karte jako nvidia zamiast plaita :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odpowiedź brzmi właśnie... :D

LOL Minimum to dla tej grafy 450W... dobre 450W...

 

Jak już wyciągasz trupa z przed 2 lat, to przynajmniej nie pisz bzdur. Do tej karty spokojnie starczy delta 350.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do 8800GS to spokojnie starczy delta / fortron 300W. Na Delcie 350 to ja trzymam teraz GTS 450c i nie ma problemu.

 

Miałem dobre bite 2 lata (ponad nawet) EVGĘ 8800GS więc wiem co piszę bo trochę ja wymęczyłem testami i nic jej nie było na PSU 300W.

Mam teraz te Deltę 350W i mój GTS 450 i nawet po dobrym OC karty i proca zasiłka chodzi jak ideał.

Edited by Adonim85

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ja tez odkopie temat :)

 

Mam dokladnie 8800 gs od palita i tam jest bardzo pieknie rozbudowany bios.

Regulacja wentyaltorka jest dostepna w nibitorze i jak chcesz, zeby wentylatorek zacząl krecic szybciej (od mniejszej temperatury), to daj bios na forum, to sie ustawi.

Tylko napisz, od jakiej temperatury ma przyspieszac wentylatorek.

Oryginalnie przyspiesza od 84 st C:

 

Dołączona grafika

 

Nie wiem tylko, dla czego nibitor wyswietla karte jako nvidia zamiast plaita :blink:

 

Nabyłem ostatnio w promocji 8800GS palita, nie wiedząc jaka to suszarka. Teraz żałuję ;-)

 

Programowe metody zmniejszenia prędkości obrotowej wentylatorka u mnie nie działają. Próbowałem rivatunerem, nie da się. Próbowałem modować bios nibitorem - brak efektów.

 

W jaki sposób najłatwiej i najtaniej uciszyć to diabelstwo? Jedyne na co wpadłem to odłączenie fabrycznego wentylatora i zamotnowanie na opaskach jakiegoś cichego wentylatora 12cm. Co o tym myślicie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MacOSek - nie mam 100% pewności ale Pality i Gainwardy miały jakieś ograniczenia w pomiarze temperatur i regulacji obrotów. Jakakolwiek regulacja to malowanie obrazów dla niewidomych. Mam Gainwarda i zmieniłem chłodzenie zrywając plomby i rezygnując z gwarancji po kilku godzinach użytkowania - bo z fabryczną suszarką nie szło żyć.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...